BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, March 28, 2009

.: aKu rApUh :.

a fEw miNutEs bEfoRe i cLose my eyEs
suDdenlY i'm reMemBer my dEArlY mOm..
i miSs hEr a Lot,
buT't i cAn't gO hoMe,
i'vE goT loTs oF wOrK to dO,
thAt'S my prioRity
bUt
tHat's makEs mE fEel Sad,
i sHouldn'T fEel thIs wAy,
i'M a biT eMo toNighT,
dUn blaMe oN mE
i jUz waNna let oUt my fEeliNgs.

thAnx tO yOu my dEar blOg,
u'Re aLweYz heRe fOr mE...

...eRmm...

eRmm pe nAk cte ek
cAm xde pape tapi nk cte jugak la heheh

ha da bpe ari ber'aksara' kat cni,so
today is d day
semalam da bertungkus lumus buat game ngn
my team mmber zuRinNa + moNaLl
till 5 aM baru tdo,tapi si MonaLl telah mengambil portnya
lebih awal dari yang dijangka
tepat jam 2 kot,die sudah pun melelapkan mata dengan enaknya...
tinggal la miSs dAff nGn zuRinNa meghabiskan setakat yang
tu yang lambat tdonya..

so arini sambung lagi wat game tu till 6 pm then baru
stop wat dan moNall telah kembali pulang ke hostelnya
selepas itu, tinggal la miSs daFf ini sendirian huhu..

bila dah duk sorang2 ni, mula la pk macam2
xsiment ad lg,thesis plak & d latest one kena translate
article law utk sorang member tu...
arini mR.daRl pun xde msg sgt,bz katanya
sebab tlg repair kete mmber ayah die,tah btul ke x heheh..
2-3 arini kurang sgt msg ngn die,da nk tdo baru dpt msg
tu pun jap je hmmm...kalau
kite free die x free, bile kite x free dia free
ha kan da terbelit2 ayt tu ha hehe...
kol pun jap2 je,xdpt dgr lame bebel die tu =P
rinDu die jugak sket, tapi disebabkan ad lg yg lebih penting
utk diberi perhatian
so that feelings should be put aside first...
(hOld On fiRsT deAr)

lagi 2mggu da nk abis sem ni,jap je rasanya
pastu exam then abish da study 3 taun kat cni,
sedey tap hepy jugak sbb da nk abis heheh..
exam will start on 21 apRiL ni,seminggu je exam tu utk
4 paper..

sekarng da pkul 7.30,masa utk mandi dan solat mgrib,
so ad baik kiranya saya mem'blah'kan diri ini dulu ye
hehhe..see u in d next n3 =P

Wednesday, March 25, 2009

.: d We3k iS bEgIN :.

Hye...
Erm kalau diikutkan hati ni terasa sgtla tidak mempunyai mood utk ber'aksara' diruangan yang sememangnya akhir2 ini telah menjadi port fav mIsS daFf...
tetapi disebabkan mood utk membuat xsiment tidak kunjung tiba so mIss daFf akhirnya telah membuat keputusan utk beraksara barang se'page' dua heheh =)

So,ni miSs daFf nk story sket cite semalam ngn arini.. actually semalam miSs daFf n the geNg telah bertungkus lumus membuat esei utk ELA lantaran perkhabaran yang diterima mengatakan bahawa kitorang ada consultation ngn dR.faRiZa, tetapi yang malangnya setiba kami di kelas itu tepat jam 10 pagi, dR. faRizA kemudiannya telah berdiskusi tentang consultation hour utk next wik!!!!haa guess wat???there's no consultation today =)

Wawawaaa agak kecewa jgk kami di situ kerana disebabkan oleh perkhabaran yang tidak benar itu, kitorang spent the whole nite doing the analysis sampai xtido,till around 6 am baru la sume kembali ke bilik masing2 walhal xla banyak sangat essay yang kitorang dapat (3 page je mampu buat) dan sebagai akibatya kitorang skip kelas peNd.sEpadU yang bermula pada pukul 8 aM..=)

Erm pagi td kitorang p kelas ELA smpai kul 12, isi perut jap then around 12.30 miSs daFf jumpa zUriNna utk discussion game. miSs dAff stay ngn diorang, berdiskusi, cari info kat libry sket then kul 5.45 baru smpai blik..
Mak aii penatnya tuhan je la yang tau,ngn ngntuk plus ari yang ujan je menambahkan lagi kepenatan tu, tapi setibanya di bilik mata ni tah la pe yang xkena tidak mahu melelapkan mata,yang lagi tension mata mIsS daFf ni memang kecik2 da tahan ngntuk tu tapi xmau jgk tido huhu pe la silap kt mata ni agknya ye..sekarang baru la mata ni da ngntuk balik,nk tido tp ingt nk wat kje sket jap g,hmmm tgk la cmne nnt..

Sebenarnya ni la minggu yang paling kritikal wat miSs daFf & the gEng for every semester, suring this time sume akan bertungkus lumus wat keje2 ni.. oh ye, jangan salah faham ye, bkn kitorang x start dari awl tapi sebab banyak sangat xsiment yang memerlukan komitmen kami so terpaksa la kan (heheh xbaek punye)

Rasanya till here dulu la eh,nk take time utk tdo n mood yang wat xsiment ni ha huhu =p


Monday, March 23, 2009

.: yUnA vS aIsyAh aF7 :.

Hye all,there's no specific purpose for this n3 anyway

juz want to share a song that sang by "yUnA"

entiTled "dAn SebeNarnYa"

plus with another version comes from a reality tV proGram show

contestant aF7 which is "aIsyAh"

++ yUnA vErsIOn ++

bUt duN gEt mE wRong heRe

i'Ve poStiNg thIs 2 viDeo nOt for compaRing it

juSt I like the wAy of tHeSe 2 singEr saNg this sOng

acCordIng theIr oWn stYle..

theSe 2 is quIte beSt actUally, so taKe uR owN tiMe to heAr

thIs sOnGs

++ aIsYaH vErsIoN ++

p/s: i liKe bOth vErsIon =)

Sunday, March 22, 2009

.: disCusSioN + baDminTon :.

hYe...
agenda arini akhirnya terlaksana jgk
that is
+ dIscUssIon eLa +
nearly half day miSs daFf melepak daN bersantai
(padahal byk je lagi keje len tp diatas sebab tertentu
ianya tidak dapat di'proceed'kan)
sesUka haTi lantaRan discusSion yang dijaduaLkan beRmula
pukul 2.00 pM telah delay about an hour
diatas sebab2 yang misS daFf tidak ketahui punCanya =)
seperti biasa sesi nk dapatkan mood tu mengambil masa yang agak lama
menyebabkan discussion itu delay jgk lagi heheh
(tu mmg habit discussion kitorang maa)
tetapi
alhamdulillah jgk sebab analisis advert tu tinggal lagi ckit je utk dihabiskan
tu pun sebab sume da xde
idea+ngantuk+letih
pastu kitorang menhabiskan sisa ptg kitorang dgn bermain bdminton
perlawanan yang agk sengit arini antara
oShinz+ daFf vS yaNie+waNie
berpeluh2 kitorang main,ilang ngntuk so hrp2 mlm ni ada semangat
yang camtu jgk utk analisis advert tu ye
bcz malam ni kena smbung lagi analisis tu,wat essay anD design advert
yang baru...
hope we'll manage to finish it in this 2-3 days,
sebab banyak lagi xsiment
yang memerlukan komitmen kami =l
game project + essay peNd.sepadu + literature +thesis (d coRe oNe)

.: k till here,nanti2 miSs daFf akan gtau ouR impRovement ya :.
p/s: thanx guys 4 ur coMmitmEnt iN doinG ouR taSk!!!

Saturday, March 21, 2009

.: sEmaLaM daN haRi iNi ;.

Xde pape yang besh sangat nk cite pun sebenarnya, saje je menghabiskan masa kat cni. Arini terbangun tdo lambat, nearly 10 aM. Agak lambat kn? da bpe byk masa yg da rugi kat situ.
So, cte pasal semalam..MisS daFf n d geng telah meluangkan masa utk pegi ke sort of like career talk kat dEwan GemilaNg, ala dekat je ngn kolej ni so we just go by walking. Lepas menjejakkan kaki ke dalam dewan tu x sampai bpe minit pun miSs daFf ngn cIk wAni telah menguap2, ish tu lum start lagi tu.

The talk start with a speech by...(eh da xingat la huhu), his speech is about 15 minutes, then die rasmikan je la program tu. After that, d talk is given by representatives from 'PETRONAS' & SHELL' regarding their company and the career opportunity that they will provides to graduateS according to their qualification. Erm this talk is quite ok la, walaupun ngntuk tapi ianya masih bleh di kawal =) Dalam kitorang ngntuk2 tu kitorang dengar jugak la pe yang disampaikan tu, then suddenly kitorang dengar penceramah tu suka sgt guna ayt ni ' I JUST WANT TO SHARE...',byk kali die ulang that sentence smpai wat kitorang gelak dan pastu mUla la kitorang analyse our lecturer punye fav word/sentence/phrase heheh stelah di observed, beberapa phrase yang menjadi fav diorang ialah 'CLEAR CUT, ANYWAY, AS FAR AS WE....,' and ad lagi 1tapi da terlupe plak..heheh kurang la sket ngntuknya pastu..

Masa talk tu on going, MisS daFf & the geng x memberi fokus sgt though that is the purpose we've go there hikhik....yang lagi best kitorang byk main. Bermula ngn cite2 yg tidak membuatkan kitorang bosan, sempat jugak mencapap sket apabila wani snap our pic together2...then we move to the ciK waNi gaMe heheh.. game die kite kena lukis d things that she's going to said and dari situ she will analyse our motivation level,ha korang pecaye x???heheh then die suh kitorang lukis pic 'lembu', rasanya lembu yang MisS daFf lukis tu x cam lembu, kesian betul (utk pengetahuan korang, mIss daFf bukanlah seorang yang pandai melukis heheh)..

X lupa jugak, masa talk 2 kitorang di'provide'kan ngn mknn. For breakfast mkn nasi lemak & lunch mkn nasi ayam ermm ok la,tq2!!!tapi....heheh lepas amik lunch miSs daFf & d geng tidak membuang masa lagi,kitorang balik dan selepas itu tidak kembali lagi ke dewan itu hahah jht betul,da amik mknn pastu blah (xbaik punye,ala2 zizan nih)...

Then ptg tu cam biasala miSs daFf belayar sekejap & tgk cik oshinz ngn cik waNi men badminton pastu pada mlmnya plak kitorang wat discussion pasal ELA (huhu kena analyse adv), da la susah tapi kitorang gagahkan jugak membuatnya till 1 aM kot. MisS daFf balik ke biliknya dan mengemas pape yg patut dan sempat jugak surf internet balik & around 2.30 aM baru la tido...

Haa sebenarnya arini pun program tu ad lagi, tapi miSs daFf & d geng dah decide xmo pegi heheh (ish rugi2x!!), then ptg nanti kitorang nk continue blk wat adv tu, x siap2 padahal da x lame da kena submit...huhu..

"Ya Allah,mintak2 la kitorang dapat siapkan semua xsiment tu nanti, aaminnn"
till here dulu k, tu je la cite semalam dan hari ini,

p/s: pic yang amik smlm lum transfer ke lappy ni lg so tiada picca utk n3 ini ye =)


Friday, March 20, 2009

.: sAyA raSa...:.

ermm saya rasa saya
tension + letih + sedey
.: sebaB :.
saya kena siapkan thesis saya
saya ada banyak assignment yang lain
.: tapi :.
saya takut xdapat siapkan
saya risau xdapat nk buat
.: aNd :.
saya macam mao menangis
saya mao balik umah
saya mao jumpe mak...
pliz sumbody help me
I need sumone to cry on
huhu ='(
p/s: xbeshnye rasa camni....

Wednesday, March 18, 2009

.: makHluK tUhaN paLinG gaTaL :.

uish cam agak extreme je title kite ni ek
actually xde pape pun..
makhluk tuhan paling gatal tu refer to
eN.nyaMuk!
haa makhluk kecik ni memang suke menggatal
dgn mIss daFf n rumate die sekali...
masuK ngn last nite da 3 hari tido misS daFf terganggu
sebab die miSs daFf x lena tido
ee geram geram geram =p
bile die gigit tu emang gatal gile,
sume ubt da ltk pun xjgk kurangkan
kegatalan tu ish2..
bukan kitorang x psg ubt nyamuk dlm blik ni tapi
tah la agaknya eN.nyAmuK tu da ter'iMmune' da kot
die x mati pun..
pastu mIss daFf da plan awl2 nk beli ubt nyamuk yg baru
masa kuar ngn mR. daRL semalam tapi hajat x kesampaian
terlupe + mR daRl tu da mls nk pth blik
lagipun kesian kat die jgk sebab pastu nk drive
ke rawang yang agk jauh jugak..
so akibat tido yang terganggu tu miss daFf terasa teramatla menyesal
sebab x pegi jgk beli ubt nyamuk yang baru
rasa cam nk mrh kat en.nyAMuk tu tapI cmne???
huhuh...
bangun pagi kepala da pening+sakit sebab asyik terjaga
masa tido,skrg pun still skt lg tapi da kurang da...
kalau x hilang jgk sktnya jap g kena mkn ubt lagi,
sebab nnt nk wat keje ngn wani ngn aja..
eRm tu je la cte pasal
maKhluk tuHan paliNg gaTal ni
.: tiLl here :.

.: toGetHer wiTh hIm :.

Neway xde pape nk story just semalam mR.daRl dtg
ala tu pun kebetulan sebab die balik kg kat rawang,
then alang2 tu yg dtg jenguk miSs dAfF kat sini...
sukE??
harusla suke, rindu kat bebel die tu
kalau da start bebel xpenah nk mengalah dulu..
so semalam p jalan dekat2 sini je,ajk die p kajang sebab
nk beli barang for my game project
tapi...
sempat jgk sesat ms otw nk blk sebab die x biasa sgt
ngn jalan kat situ,bersimpang siur i pun jd pening heheh..
masa pegi xde problem..
pastu blk ym la ngn oshinz then
oshinz pesan pasni kena bwk map, malu2 hahah...
lepas tu cm biasa utk mengabiskan masa semalam
kitorang lepak kat tasik tu..
dating + tengok orang len dating+makan eskrim
dan yang paling best share byk story ngn die
bile ngn die susah nk dgr die diam, mesti byk story
dia akn diam klu kitorang gaduh heheh
(tu je can nk dgr die x bercakap heheh)
then ktorang p pasa mlm,mkn2 pastu die anta blk kolej around 9
erm that's all d story, hari yg best wlaupun pada hakikatnya
miSs daFf ada byk sgt keje nk disiapkan huhu
.:k till here:.

Tuesday, March 17, 2009

.: sIsteRhOoD aWaRd :.


uish miSs daFf telah mendapat award lagi,thix award
is comes from miSs kacaNg..
so here is the award
tadaa!!!

.: heRe aRe d ruLeS :.
* Place the award logo in your blog
* Nominate 10 other blog which show "Attitude and Gratitude"
* Link to the nominees on your blog post
* Comment on their blog that u have nominated them
* Share the love and link to the person who nominated you

actually da lame dpt award ni tapi
baru arini berkesempatan
menjawabny heheh..
so here miSs daFf inGin menGe'paSs'
awaRd ini kepada:

+wAniE+
+oShinZ+
+kOko coKelaT+
+dyaN+
+moNaLl+
+maRliSsa+
+aiNa+
+bvlgarigirl+
+chunk+
+insan tinggi+

haa this is all my sisterhOod here kat alam cyber
sume ge'gurl' je ye
sile la koRangamik award ni walaupun
ad antara korang yang
da ad heheh =)





Sunday, March 15, 2009

.: wHaT dO u ThiNk :.

Just read a message below
and if u are in my shoes,
what do you feel?
what do you think?

" i'm totally regret when i let you go that day, and i know i was already late rite now because you already have sumone else.. But i do hope that we still can be together soon, i don't wanna lose you anymore, juz the situation rite now do not let us to be together yet..."

p/s : ??

Wednesday, March 11, 2009

.: oNe tHouSaNd miLlioN sMilEs :.

eRm tHis is aN oLdiEs sOng
lOng tIme i diDn'T hEaR it
buT suddEnlY tEriNgaT tHen Ini La haSilNya
seTelaH miSs dAff meNyeLongKar uTubE
sO daPatlaH viDeo nI
thIs soNg iS sAnG by
"dAtUk sIti nUrHaliZa"
beSt2
sO leT's laYaN toGeThEr2 vIdeO nIe
~ oNe tHouSaNd miLliOn sMilEs ~

There's a gift I'd like to give you
That can't be bought or sold
A ray of sunshine across the waters
That comes straight from the soul

Let us join our hands together
To bind the colours of our skin
A rainbow under GOD's Great heaven
A sign that love will always win

One thousand million smiles
I bring toy across the miles
In my land of sunshine
Or in your land of snow
Makes no difference where you are
If you let your feeling show

One thousand million ways
To love each other every day
For the poet and the old man
For the mother and the child

These One thousand million smiles
If the world is full of sorrow
Then what's the meaning of life
If war's the master of the house
And hunger is his wife ooo...

But a shining bridge of lovin' smiles
And tender helping hands
Will bind all men on earth together
And will forever stand

So here! Stand with heart in hand
I bring this gift from my homeland
So take these smiles and sweets hellos
Keep then in your heart where ever you may go



.: cOnFirm sAkiT :.

Haa kawan2,topic kite arini pasal ulser ye.
Korang mesti familiar ngn penyakit ni kan.
Sape je yang x penah kena bendalah ni, so akibat kebosanan yang
Miss daFf alami maka beliau terfikir pasal benda ini...
Erm sebab miss daff tulis n3 ini ialah kerana beliau telah diserang penyakit ni,
rasanya ada dua kot ulser dlm mulut ni tapi lum di tahap yang kritikal.
Cuma Mr.darl mengalami ulser yang agak teruk sekarang,
selalu kalau die kena mesti ulser tu besar dan banyak,2-3 kot.
Kesian die, nak makan minum pun susah..
Kalau kena satu pun mak ai sakitnya apetah lagi kalau banyak kan?
So untuk mengisi masa lapang miss daff ni,
beliau pun try la search info pasal ulser ni..
banyak yang miSs daFf xtaU.
JOm kite tengok pe sebenarnya bendalah tu =p
.: ULCER :.
clearly defined as round or oval sores that form in the mouth. Sakit wei!!!

Ada tiga major kategori of this ulcer ni;
a) Minor ulcer- yang ni paling common, biasanya akan sembuh dalam masa seminggu
camtu.Ulser di peringkat ini ini hanyalah ulser yang kecik2 tu.
b) Major ulcer- type ni plak ulser yang teruk sket dr minor tu,lagi dalam dan lagi besar
(huhu tatut). Haa major ulser ni can cause scarring tau.
c) Herpetiform ulcer-yes yang ini adalah yang paling extreme sebab ulser yang kecik2
bergabung then membentuk ulser yang besar (mak ai sakitnye!!!)

Ulser ni sebenarnya normal dan semua orang mesti akan kena paling xpun sekali.
Ada jugak orang yang akan kena ulser ni berulang-ulang
(ala2 cam rutin harian la plak heheh).
Tapi perlu dinyatakan di sini bahawa ulser ialah
penyakit yang tidak berjangkit ye kawan2,
so korang x perlu bimbang kalau minum share gelas ngn orang yang ada ulser tu…

Simptom ulcer ni ialah :
Biasanya ulser tu akan berbentuk bulat ataupun bujur,
pastu ada warna kuning or putih kat tgh2 die
pastu ad merah2 di sekeliling ulser tu.
Ulser ni bleh terjadi kat
dalam bibir kite, kat tepi pipi and kat atas lidah pun bleh jugak

Ada banyak faktor yang bleh dikaitkan dengan ulser nie.
.: Antaranya :.
1. anXiety
2.sTresS
(so dun sTreSs2 k)
3. Ada jugak certain food yang bleh lead kepada ulser ni;
-coklat,
- kopi,
-kekacang cam almonds,
-strawbery,
-keju,
-tomato
-tepung gandum
(xde plak miSs daff kena ulser because of this heheh).
-Then kat perempuan selalu jugak kena ulser sebab
perubahan hormon dalam badan during their period. (?)

.: kalau korang teRlalu kerap kena ulser, maybe beCause of :.
1. keKurangaN viTamIn B12
2. kekUranGaN zAt bEsi
3. pRoblem wItH iMmunE syStEm
4. radaNg usUs yaNg bleH sebaBkaN ulSer
kat daLam muLut + peRut
(taKut)

.: prevEntIoN :.
1. maKan maKanan SeimbaNg
2. hanDle stRess EffectIvely
3. gunakaN bErus gigI yaNg lemBut
4. taKe caRe of uR tEeTh aNd oRaL heAlth


sO tHis is aLL bOut tHe ulCer,
agak2 kalau korang jatuh dalam categoRy uLcEr
yaNg maNa???
dinasihatkAn kalau ulser tUe xbaIk2 juGak
tHen kena p JumPa doCtoR la yE...

p/s: mR.daRl ni dlm kAtEgoRy maNe eK???

.: [L]o[V]3 [s]t[O]r[Y] :.

teStiNk tEstInk...

eRm MisS daFf seBenaRnya terAsA tEramAtla

buSaN maLam ni

buKan Sebab xDe paPe naK buAt cUma

beLiau tElah diSeraNg oleH penyaKit maLas yanG tErlampau

uiSh taH ape la Nak jaDi dGn bEliau..

So hasIl yanG tElah beliaU daPat adaLah dEngan

meNg'uPloAd' vIdeO diAtaS ni3 heheh...

++ love sTory bY taYloR sWifT ++

taJuk die

MisS daFf agAk sUka melaYan laGu ini

sEbaB liRik & mElodi dIe

bEsh bEsh...

oK la, kOraNg tRy la pLak layaN laGu nI ek

p/s: bleY rEQueSt kaT miSs dyAn x Suh mEnkaN laGu nie ngN giTar???

heheh

.: adUyAi keNa taG laGi mAa :.

SemalaM ngAn arIni caM dA xdE keJe leN je mIss daFf niE
asyIk keNa taG je huhu =)
anyWay tq to misS moNalL keraNa meNge'tAg' saYe
(baCa deNgan inTonasi yaNg aMat baNggA seKali ;)
oRait, l3t's stArt...

1. Go to your photos folder in your computer
2. Go to the 6th folder of photos
3. Go to the 6th picture in that folder
4. Put the picture on your blog and description of it
5. Invite six friends to join the challenge
6. Link them in your blog and let them know they have been challenged
seTelaH meNyeloNgkaR fOldEr piC miSs daFf taDi
sEpertI aRahaN yaNg diBeri
sO inIlah haSilNya.
nI pic adIk mIsS daFf yaNg nO 6
naManyA 'aMirUl sHafIq'
baRu fOrm 4 laa, stUdy laGi niE ha..
pIc nI disNap mAsa p oliDay kaT peNang
tapI da x iNgat naMa teMpatnya
ha tu jE lA koT ciTe pasaL piC ni.

eRmm ok la, mIsS daFf tidak bEraSa xCitEd uNtuK menGe'taG' sEsiaPa
disIni seBab rAsaNya koRanG mEstI aGak pEnaT menJawaB
taG2 ni kaN hehe
(pePandaI aSsuMe sEndIri)
taPi kePadA sEsiaPa yaNg tErleBih raJin daN berMinaT
utK meNjawAb taG ni
koRanG amAt la diaLu-alUkan ye
sEkiaN teRiMa kaSiH =)

Monday, March 9, 2009

.: bLogGeR aWarD :.


tHanX a loT 2 mIsS pEanuT dan Juge miSs koKo
yaNg telah bersuSah paYah mengHantaR award ini
heheh…..

Copy Badge “2008 Cute’s Blogger Award” untuk diletakkan di blog anda

*Seperti raKan2 ku yang len,knpe award ini taun 2008 punye ek???

2. Link atau ceritakan kembali siapa yg memberikan award ini kepada anda?

mIsS daFf telah mendapat award ini drpd sahabatnya
iaitu miSs pEanuT n juGa miSs kOko
They are happy person,giler2 dan sgt suka beronok-ronok
dengan gengnya
beliau juga merangkap cosmate miSs daFf
di ukm ni..

3. Setiap blogger hendaklah menyatakan 10fakta/hobi diri sendiri?

* suka baca novel
*suka dengar musix
*suka sMs’ing
*suka melepak di bilik wani,
tapi da lame jgk tidak melepak di wilayah itu
*bkn suka tapi tersuka buat keje last minit ;p
*suka minum Nescafe
*suka balik umah
*sangat sayangkan family dan sahabat2nya
*laptop & my only one bear ni pun sayang jugak
*suka mengarut kat blog ni

4. Anda perlu memilih 5 penerima award seterusnya dan menyertakan nama mereka di blog anda?
Dengan sukacitanya MisS daFf ingin menganugerahkan
award ini kepada sahabat2 alam mayanya ni iaitu ;
1- dyan
2- oshinz

3- wanie
4-marlissa
5-koko


*sila tuntut award anda sebelum expired ye hehe =)

++ sAyE di tAg ++

saLam..
adUyai miSs daFf telaH di tag oleh miSs dyAn
sO this n3 is pUrposeLy post to aNsweR daT taG

1. Do you think you're hot ?
*hot ke?tah la heheh

2. Upload a favorite picca of you.


3.Why do you like that picca ?
*tah,sBb cu+e kOt haha

4. When was the last time you ate pizza ?
*I can’t remember,da lame rasanya xmkn pizza

5. The last song you listen to ?
*Secondhand serenade – fall for you

6. What are doing now besides this ?
*sMs’ing wiF suMone

7. What name would you prefer than this ?
*yaNie

Tag tag : wAni, kOko coKelaT, aJa, pEanuT & moNalL

8. Who's num one ?
*my bEsh fReN laA

9. Num 3 is having a relationship with ?
*wiF heR bF, mR T heheh

10. Say something about num 5 ?
*she's cool, kaMceng ngN no 4 ;)

11. How about num 4 ?
*sumOne yaNg happening, gilEr2 oraNgnyE

12. Who's num 2 ?
*she's talkative, liKe to be frEn wiF heR


Thursday, March 5, 2009

=+ aKu mAhU puLanG +=

heHe daH kUl 12
mEaNs d fRidaY is Her3!!!
y3a sukA2
dAh agAk lAm3 miSs daFf
menAntI saAt2 ini...

arIni l3paS aBisH keLaS kUl 12
miSs daFf naK caBuT
bEr'wEekeNd' kaT uMaH teRamaTla
seRonOk...

yaNg laGi meMbuaTkaN m!sS daFf
ni3 naK baLik
seBab
duA oraNg sAhaBat tElah beRangKat
puLang ke rUmaH merEka peTanG
seMaLam
yaNg seKaliGus meNjeleSkan m!sS dAfF & mIsS aJa

m!sS daFf & bEliAu teRpaKsa sTay dUlU
seBaB aDa
eXhibiTioN poStEr
pluS wiF
a tAlk bY "nUrainA sAmaD"

eRm tiLl heRe
mat3 ni da kEciK2 seBab nGanTuk
h3hehE...

Bye Myspace Comments

p/s: gUd nIte evEryoNe =)





.: biL3 ki+3 sAyaNg oRanG tu3 ;.

Bila kita syg org tu Kita terima je apa yg org tu kata Tp bila kita kata dia? Hati kata takpe manusia tak perfect….

Bila kita syg org tu Kita tnggu dia lame pn x pe Tp bila dia tnggu kita???dia mrh2 Hati kata ala, adatlah ada yang mnnunggu n dtnggu….

Bila kita syg org tu Kita x tdo pn x pe lyn dia yg ngah bosan, Tp bila kita bosan Ada dia lyn kita? HAti kata x pe dia busy kot…..

Bila kita syg org tu Kita gdh ngan dia, kita diam je Tp dia heboh 1 dunia HAti kata x pe, dia tension tu…..

Bila kita syg org tu Kita kol nak ckp ngan dia Tp dia bg phone kat org lenn Bila jd cm2, x pe HAti kata, x pe, lyn je, kwn dia, kwn kita gak….

Bila kita syg org tu Kita bercerita dgn dia,ibarat crita ngan tunggul lg baik Tp bila dia bercerita ngan kita Kita dgr, sepatah2 kite ingt HAti kata x pe syg la katakn…

Bila kita syg org tu Kita n dia lapar Tp kita bg sume roti kita kat dia HAti kata, ala jagalh Hati dia, siang dia…

Bila kita syg org tu Kita sanggup bg dia rest bila dia letih, Tp bila kita letih, dia srh jugak kita lyn dia bila dia bosan Adil ker? HAti kata, ala bukan selalu pun..

Bila kita syg org tu Kita jadi cam org gila apbla dengar dia sakit, Tp bila kita sakit, Dia siap kuar ngan kwn2 dia meraikan hari kesakitan kita, HAti kata, ala x pe, x kn dia nak berkepit ngan kita 24 jam….

Bila kita syg org tu Kita x prnh pntingkan diri sndri Tp dia hpokrit thp gaban HAti kata x pe, dia mmg cm2 kene lah trima..

Bila kita syg org tu Kita syg nk tngglkn dia slama2nya Tp dia x tahu kita berdpn dgn maut, Wlpn kita skt,dia kata kat kita,sakit bese2 jer, jgn nk mngarut HAti kata, cmnelah dia bila kita x de, msti dia hepi


Bila kita syg org tu Kita x snggp tgk dia derita Tp dia x prnh hargai diri kita, HAti kata, tau x btapa kita syg kan dia???? Bila kita syg org tu Kita snggup tngglkn dia selama2nya untk dia bhgia Tp adakah dia tahu pngrbanan yg kita lakukan itu???…

eRm jUz tHinK boUt it!!!

Wednesday, March 4, 2009

r{i}N{d}u[n]y[A]

eRmM nO sp3siFic pUrpoSe fOr tHis n3
juZ daMn miSs mY Li'l niEce
aLmoSt 4 wIks dA xbaLiK uMah
[s]e[D]e[y]

+tHiS iS mY liL' niEc3+


.: nUr In+An iNsyIrAh :.

p/S: xSabAr waItInG fOr fRidaY =(

Tuesday, March 3, 2009

mOoD mOod & mOoD...

eRm buSanNya...
buKan seBaB xdE paP3 naK wAt...

:: cUmA ::
taH la
mOoD yAnG x beRapa tEnt3rAm
yAng m!sS daFf seNdiRi xsUr3 keNapE jaDi sebegIni...

.: aLL d fe3lIngS aRe miXed uP :.
+bOrED+
+sAd+
+aNgRy+
+UnsAtiSfi3d+
+bLuRr+
+tiRed+
+tEnS!on+

iSh macAm rAsa Ada
hAa aLa2 rojaK pUn adA koT
m!sS daFf rInDu saNgat kaT uMah
da laM3 xbaLik
rIndU kaT suM3 tamBah2 laGi kaT
si kecIk kat Umah tu3, my d3aR liL' nIecE
(wAaaa Nak baLik!!!!)

aCtuaLly m!sS daFf tErAsA aGak malaS menAip akSarA2 ni
tapi diSebaBkaN l3veL buSan yaNg aGak makSimA ni3
sO diGagaHkaN juGak jaRi jeMari nI3 menAip akSara2 ni3
fOr thIs n3...

:: tO ::
m!sS daFf jugAk iNgIn mEmoHon amPun daN maAf s3kiRaNya
n3-n3 miSs daFf bErbaUr keSediHan daN tiDak haPpeNing Lik3 d pRevioUs n3
thIs iS beCause of d bAd mOod tHat i'M faCinG riT3 noW
sOrRy yE keNgkaWan...

adUyaI eSoK aRi rabU
m3aNs eSok k3laS kUL 8.0o aM
maLasHnyE m!sS daFf ni3 nAk mEn'aTtend'kaN diRi ke k3laS tuE
tUlUnNnnNn...

:: bUt ::
n0 maTteR wHat
m!sS daFf & d GenG shOuld gO +O thaT cLaSs
hUhUh...

sEkaRang Jam da menuNjukKan aNgka 11.30 pM
naK tidO??
awAl laGi...
tapI kaLaU tidO leWat esOk paGi suSah naK banGun
sO???
b3tter m!sS daFf menGunduRkaN diRi daRi aLam maYa ni3
seB3lUm leBiH baNyak laGi akSarA diTaip
daN mEnjadi lEbiH paNjaNg daN
mEnboSanKan kePada sEsiaPa yaNg speNt tIm3 meMbaCa
n3 miSs daFf di paGe iNi...


p/s: xSabaR abIsKan miNggU ni3 SebaB jUmaAt nI da Bley baLik uMah!!!
























Monday, March 2, 2009

PoStEr dAn...


cEwah kaLau tgk ti+L3 kaT atAs tU3 cAm gEmpaQ je kAn
cAm pReseNtatiOn tu3 ev3nt yaNg beSar-beSar j3 waLhaL?
h3heH

eRm tuJuaN m!sS daFf ni3 tiB32 m3raYap k3 alAm maYa yaNg
seMemaNgnyE s3kaRang meNjadi sa+u pOrt yaNg
meSti dilaWa+i ol3h miSs dAff aLmosT eVeryday
aDalaH seBab saJe suk3 naK shAre pAsaL pReseNtatIon
poSter yaNg kitoRang da pReseNt seMalam...

dEngaN berSaks!kaN ouR lecTurEr yaNg l3vel saBarny3 agaK tiNgg!
cuZ tUngGu kitoRang m3rEpeK membeNtanGkan
haSiL kaRya yaNg agAk kreAtiF
+idAk luP3 jugAk
s3muUa cOsmaT3 kiTorAng yaNg paTi3nt juGak
wAitin' fOr th3ir tuRn tO prEseNts haSiL krEatIf maSinG2...

haA tuRn 4 sAhaba+ akHirnyA tib3 jugaK
deNgaN laGak yAng x bErapA naK ngEr! kiToraNg m3lanGkah ke dEpan
unTuk meM'prEseNtkAn haSiL etNik kReatiF kitoraNG
h3heH...

.: sO iNilaH di3 pOstEr yAng kitOrang t3laH pErtaRuhkAn :.
taDaaAaaa!!!


eRm seT3laH koRang teNgok poSt3R diAtas ni3,
whaT do u tHink?

++ adAkaH iaNya caNtik?++
*h3he kLu tnYa m!sS daFf harUslaH caNt!k seBab iaNya t3lah
gO thRu beBeraPa prOseS seBeluM jaDi caMtu

++ adAkaH anDa meNyukAinyA?++
*waJib suKa kUikUi

++ aGak2 beRap3 maRk yaNg kitoRang blEy daPat unTuk pOst3r ni3?++
*tu3 maSih laGi m3njaDi pErsoaLan hUhuH,kitOraNg xtaU naK aGak juGak =)

pOstEr ni th3mE dia reLa+3d wiF "dEa+H"
bAsEd oN d CompaRiSon oF tWo teXt


.: WhiCh aRe :.
tUesDayS wiTh moRriE
+
tUesDayS wiTh baPaK
(bLog)


eE buAt cOmpaRisOn liTerAtURe ni3 fOr m!sS daFf nI SaNgaTla
meM3naTkan, meNteNsiOnkAn
sEbaB evErytHing k3nA faHam thEn baRu blEh waT
hUhuH...
aFter dA faHam sUm3 th3N keNa eXprEsS pLak iN foRm oF "pOstEr"
liKe wHaT wE haVe dId...

seBenArnyA eV3ry s3mEstEr kitoRang foR suRe puNyala
kEna wAt poSt3r ni3 uNtuK cOs liT3raTurE
yaNg seMemaNgnyA meNjadi suBjecT "FAV" m!sS daFf aNd d gEng
fOr eV3ry sEmesTer sinCe 3 yEarS wE haV3 b3En heRe h3heH...

liTeratuRe ni3 inteRestiNg taP! baGi ses!apA
yaNg miNatnyA meNdaLam la
fOr peOplE yang miNatnyA suAm2 kUku cAm miSs daFf ni3
ya aMpUunn...
kaLau blEy xNak sTudy liTeratuRe da,
bl3y miGraIn raSanYa huHu
eH bU+ dUn gEt m3 WrOng yA,
xBesH seBaB m!sS daFf ni hAa yaNg aGak
maLas naK meNgHaya+i kaRya2 krEatIf diAtAs muKa bUm! ni3 dan juGa
miNatnyA yaNg bl3y jaDi bEku buKan sUam2 laGi!!!

biLe caKap paSaL b3kU niE
tadI m!Ss daFf aDa qUiz

.: bUT :.
sEdeY seBab xblEy buAt saNgaT,
buKan x stuDy taPi xaBisH stUdy
h3hEh..
yaNg stUdy tu pUn xMo lekAt sAngaT
iSh, b3kU tU3 laMba+ sAngaT naK caIr koT

.: sO :.
' yOu desErvEd iT yAni3 '

miSs daFf rAsE cuKuplaH saMpaI di sIni duLu
b3beLan yaNg x seBeraPa ni3...
sEe yOu iN d nExT n3 k

p/s: fe3L fReE skEt sEbaB saTu kEjE daH dis3TelKaN
syAbaS kePada 4 sAhaBat keRanA
beRjayA menYeteLkan saTu kEje ni!!!


















































Sunday, March 1, 2009

.: uNsaTisfiEd + aNgrY = ??? :.

Actually xde pape sangat pun nak tulis ni3,
saje nak memenuhi masa lapang sebelum m!sS daFf
ni daPat m0od nak sTudy...
eS0k aDe quIz laGi!!!
saNgat tidaK beSh...

sebEnaRnya taDi miSs daFf ni baRu abis bAca pAper "m3tR0"
daLam banYak2 isu kat Dalam paper tue m!sS daFf ni3 terbAca isU paSal
gaNgsTer bebUdak sekoLah sekArang..
maCam2 cit3r...

:: aNtarA k3s yaNg da bErlaKu ::
+ sOranG stuD3n+ fOrm 4 meNinGgaL keNa beLasaH ngAn a grouP of 24 sTudeNts jugAk +
+ prEfeCt pUn keNa beLasaH seBab tEguR sTudeNt yaNg wAt bSinG +
+ k3tE cEkgu keNa baKar seBab teGur sTudeNt Yang xsiAp hoM3woRk +

tu3 baRu sk3t je tau,yaNg kit3 x+aU pun bANyak g
yAng paLinG bEst, buDak2 ni3 ade juGak yaNg jOin cErtaiN gEng nAk waT kacaU

:: d ThiNgs iS ::

+ wHat maKes aLL thIs tHingS haPpenS +
+ tiDak cUkuP lagiKah peNdidiKan aGama & moRal YanG meReka da bElajaR +
+ wHat aRe tHey acTuaLly waNt unTil theRe's cErtaIn cAse tHat haS bRoughT up tO th3 deaTh +
+ aDakaH diOraNg Ni jaHat, nAk TunJuk kuAsA aTau sEngaJa nAk taRik otHer's aTt3nt!onS +

meNurUt suMbeR baCaaN yaNg bLeh diperCayaimenGataKan bahaWa dIoraNg ni3
bukaN jaHat sebenarNya tapI senGaja
nAk tunJuk kuAsa paStu3 dioRang akaN pRoud wH3n oThers bEinG aFraid to Th3m...
ada juGak yaNg jaDi caMtu sebaB naK jaGa keseLamataN diRi seBab bil3 diorAng ada gRoup
sendiR! th3n fOr surE la di3 akaN dijaGa olEh ahLi kuMpulaNnya...
seLain iTu
(ceWah caM eSei bM pLak kuikui)
adA jugAk faKtoR2 laIn yaN contRibu+3 kaT prObleM ni3

:: miSalnYa ::
+ fam!ly pRobL3mS +
+ eNviRonmEnt faCtorS +
+ mEdia's InfluEncEs +

diseBabkaN itU maSalah ini p3rLu diatAsi bAgi meNgelaKkan lebiH baNyak
laGi kEs2 keMatian yaNg ser!us
semUa orAng keNa maInkan perAnan mAsinG la kAn...
seBagai seoraNg reMaja, seMuanya Nampak caM beSt biLa daPat waT caMtu taPi
koRang janGan luP3 jaNgaN seBab terLalu naK mengEjaRnYa,
oUr fuTure w!lL bE deStroYs
s3kaligUs frusTrateD ouR paRents hOpeS..


" dUn tOo muCh FolOw wHat d hEaRts saYinG cuZ i+'ll leAve a gRea+ eFfectS in 0Ur liF3 "

p/s : nAsib bAik gEng 4 sAhabaT tidak tErgoLong dAlaM gRouP yaNg
bEgitu kEcuaLi meLinduNgi ahLi2 di DalamnYa taNpa kEkerAsaN!!!
kUikUikUi...