BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, January 25, 2010

+- apA naK buAt niE -+

huhu damn
bo to the o to the r to the i to the n to the g...
got it?
sangattttttttt busannn...
Letih la duk ofis xde keje
busannn...
dari facebook ke belog ke friendster
ke facebook lg dan lg dan lg..
tension betul..
mao tuka kje la
tapi kje pe?
huhuhu well let's see..

p/s:full stop..

Wednesday, January 20, 2010

+- tIps eLak tErgOda deNgaN maKaNan -+

Salam

well arini teteiba nk share psl ni

sebab miss daff terasa yg beratku sudah naik huahua

yela kan, mane x terasa naiknya,

hari2 duduk je ngadap pC kt ofis,

ha amik kau..

even xnaik byk tapi terasa kt pipi ni tembam sket huhu...

Then smlm selak2 buku pastu terjumpe tips ni..

so let's share together eh..


1. Percaye pada perut

*Sebelum mkn make sure perut korg tu betul2 lapa ke x..

jgn men ikut nafsu je nk mkn tu kalau perut korg still full..

so pecaye la kt perut korg eh,jgn sesuka ati sumbat huhuh...


2. Elakkan selalu bersama member yang suka mkn

*Hehe yg ni agk lawak la, tapi agak relevan jugak..

Sebab bila ramai2 automatik selera terlebih,

so klu bleh avoid la member korg yg ske sgt

mkn kalau korg rasa korng xmampu lwn selera mkn tu ha..

tapi jgnla pulak disalahkan member tu ha,kang korang langsung xde member!

ha cmno plak tu ha?hikhik


3. Jangan makan sbb tension

*Yup, ramai yg jadikan food as their ways nak ilangkan rasa tension tu..

reason ni banyak sgt org guna even habit ni sbnarnya sgt x elok,so please do avoid it k..

*padahal miss daff pun sllu buat cmtu,mne berat x naik!wekk..


4. Jangan jadikan makanan sebagai sahabat

*Yang ni plak,cm biasa la klu tgh wat xsiment ke melepak ke of coz nk jgk ad snek,

paling xpun coklat kn?or sweets or watsoever la..ngaku cpt!hehe..

so ni pun kena elak jugak sbb ianya bley mengundang kepada kenaikkan berat badan.

maybe bley tukar all the junks food kepada food yg lebih berkhasiat cam buah ngn jus..


p/s: well,akak sebelah ni xnaik2 jgk berat bdnnya,

miss daff?ha lu pk la sendiri huhu....

Tuesday, January 19, 2010

-+ biLa hAti iNi....+-

tiba-tiba hati ni terasa
mengapa?
bila hati berbicara
tentang perasaan
sukar utk dimengerti
susah untuk difahami..
kenapa rasa ini perlu ada
bila terlihat dia & dia?
biarkan saja rasa ini pergi
biarkan saja dia..
i told you...

p/s: he deserves that =))

Sunday, January 17, 2010

+- prEpaRinG for d.... -+

I am currently doing some preparation for
these...

*syantek x theme black & white?

mr.daRl said that he still wants
the feeling of engagement
*kunun je kamu tu!
For me, it's fine but
u noe that,
org ckp tyme engage ni byk sgt dugaannya
*x engage pun byk dugaan jgk
Erm tapi iye la, dIa xkan test kite
kalau kite xkuat kn...
Dugaan dan cabaran tu kan parts of life,
everyone will face it
d differences is juz on how we handle that,
how to manage the things...
hOkeh,berbalik pada story td,
miss daff ckp ngn dia klu da together2 da lama
xpyh la nk tunang2,
kos pun bley jimat wat?hikhik..
but he still wif his stands,
nak jugak engage2
mengada!

p/s: hope everything will b fine =))


+- boleH ke leLaki daN peremPuaN iTu sekaDar berKawaN? +-

Salam...
wahh title n3 agak panjang berjela ye di situ
Erm sort of question pun ad jgk kn..

So ape pendapat korg?
boleh x kalau seorg lelaki ngn perrempuan ni
be friended je..
no feeling2 ha camtu
bagi miss daff ianya ok selagi kite tau limit tu kan
maybe jgk ad bf yg xbagi kwn ngn guy lain and vice versa,
but it juz FRIEND ok?xkn la xbley
mencik kamu!ha gitu..


Ala miss daff pun ada ramai jgk member lelaki ni
dari skola sampai sekarang
but juz 1 yg memang sgt2 close..
mamat tu memang gile2 sket,
mulut xde insurans pun ad jgk
*eh nnt bli insurans eh ngn bos kite?hahah..
Tapi tah la,miss daff rasa walaupun dia begitu
dia tersgtla la best
kadang2 ad jgk terasa dgn gurauan dia tu
tapi juz keep in,anggap je dia xsengaja
ala lagipun gurau lelaki kn kdg2 gile melampau
so sabar je la huhu

This moning received his call
tapi xsempat nk angkat so bermesej saje la
dengan dia..
rupanya ad gud news,
sudah tidak keseorangan lagi da dia
and i am d first person he tell teh story
*bangga2
sangat hepy itu budak..

"Pape pun congrats bro,
next time bwk jumpa aku eh?
bagi aku approve ko punye gF k?
hahah gile nk mintak2 restu ngn aku,sangat poyo la kamu!
aritu ko da bwk sorg jumpe aku then xjadi

yg baru ni mintak2 jgn la xjadi plak eh..

Wish u'll b happy bro!"
*cam la dia tau & baca blog kamu ni miss daff oii!hikhik

So, miss daff rasa xsalah langsung kalau lelaki
dan seorang perempuan itu kawan though
kwn diorg tu da ad gF or bF kn?
pepandai la manage
xkan baru couple da xbley nk kwn2 kn?
kalau da kawin tu lain la citenye ye x?
Well lu pk la sendiri!

p/s: aku happy ada kwn mcm kamu!

Thursday, January 14, 2010

-+ betuL kE ek? +-

Tetibe je ek..
tapi betul ke tu?
tah la,miss daff pun xtau
tapi tu la yg telah diwar2kan..

Opps pe yg betul ngn xbetul ni?
lupe mao gtau
Ni pasal something yg join berhibur agknya
dlm AJL 24 baru2 ni..
Sort of pOCoNg meh
tapi xtaula sejauh mana kebenarannya tu..

Pape pun jom check it out this 2 pix...



Well this both of the picca,
untuk further info psl ni
juz go thru to this website..

http://berita-harian-online.com/ada-hantu-di-anugerah-juara-lagu-24/

p/s: agknya ad yg nk berhibur skli,papepun
wallahualam..

Wednesday, January 13, 2010

+- sAya aDdiCt itU -+

Salammmm...
miss daff tiba2 dijangkiti virus ni
ee xsuke la
agknya sbb stay kt ofis 8 jam sehari
dan kdg2 hampir tiada keje dlm satu hari tu
juz lepaking dr pg sampai ptg
menjadikan miss daff sgt addict kepada itu
tapi luckily miss daff tidak keseorangan lagi...hikhik

Hokey, miss daff addict ini:

haa benda alah ni la
nak main niiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!
YOUDA SUSHI CHEF
tapi men online dpt men kjp je, for an hour je huhu
sgt tidak puas hati...
miss daff da try carik cmne nk download full version
tapi xdapat jgk
sbb miss daff bkn terer sey bab2 tu..
ee nyampah!!
selagi miss daff xdpt men yg full version punye
mmg xkn puas hati..
ish cmne nih !

p/s: tulun100x!!!


Thursday, January 7, 2010

+- KimiAkaH kaMu & akU? -+




Well, this is a song sang by
MELDA AHMAD
miss daff juz discovered akan kewujudan penyanyi ini
*akukah yg terlewat?hikhik

Erm sebuah lagu yang sgt simple,
nice to b listen,
that's y je..
orait, gtg babe!

p/s: layannnnnnnnn...

Wednesday, January 6, 2010

+- LUrV iS a riDdLe....-+


Seberapa salahkah diriku
Hingga kau sakiti aku begitu menusukku
Inikah caramu membalas
Aku yang selalu ada saat kau terluka
Seberapa hinanya diriku
Hingga kau ludahi semua yang ku beri untukmu
Tak ada satu pun perasaan yang

mampu membuatku begitu terluka

Namun ku terlanjur mencintai dirimu
Terlambat bagiku pergi darimu
Bagiku terlalu indah perasaan itu
Tak mudah untukku menjauh darimu

Telah ku coba segala cara
‘Tuk bahagiakan kamu
Merebut hatimu
Namun tak semudah yang

ku bayangkan
Bila kau tak inginkan ku ’tuk di sisimu

Tak pernah kurasakan sebelumnya
Menginginkan dirinya hingga ku tak kuasa
Meyakini hatiku bahwa ku mampu berlalu

Namun ku terlanjur mencintai dirimu
Terlambat bagiku pergi darimu
Bagiku terlalu indah perasaan itu
Tak mudah untukku

menjauh darimu

Namun ku terlanjur mencintai dirimu
Terlambat bagiku pergi darimu
Bagiku terlalu indah perasaan itu
Tak mudah untukku menjauh darimu

--------------------------------------------------------------

"Dear,cu tau ssh utk u to face this situation, but

juz think carefully..

i am not forcing u like a kids, dis is ur problem

u have to decide, we all luv u

*huhu lurv u tOo

we dun want u to be hurt, but wat we juz can do is

keep on advising u,we're juz an outsiders dear..

i hope that u will give a deep thought on it

and do the best decision on ur relation....

nite sis!"


Erm miss daff juz received this kind of msg last nite,

from cU as well as WaNie yg amat

2 concern dgn miss daff dikala

masalah melanda..

though kamu2 jauh, xpernah pun hilang dlm ingatan ni

niat mahu melaha together2 masih lagi tidak kesampaian,

niat di hati yang mahu berkongsi cer

ita masih lagi terbantut,

entah bila dapat bertemu dgn kalian lagi..

i do hope wanna go there, but i can't promised!!!

iNsyaAllah, soonnnn maybe..


p/s: Lenka is right when she said that "tROubLe iS a FrieNd"!