BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, August 31, 2009

.: sALaM sAtu mAlAysIa :.

Cewahh hikhik..
agak patriotik gitu title n3 arini
slpas bercuti 3 hari so sume org da kena
start keje arini but
miss daff teramatla rasa malas yang amat sgt
utk ke ofis pagi tadi sbb
da besh bercuti tuh hikhik
plus lak ngn sambung tdo pas subuh maunya
xjem sbb kena bgn blk utk menjalankan
tanggungjawab
*ces cam besar sgt je jwtn ko tu miss daff oii hikhik..

Orait,sebelum miss daff mengarut lebih lama,
tujuan n3 kali ni sbnrnya nak wish
"SelaMat HaRi KemerdEkaAn"
yang ke 52
*da tua rupanya Malaysiaku yang terchenta nih =)

Alhamdulillah sebab negara kita berada dalam keadaan
yang aman dan makmur selama 22 taun miss daff idup ni..
hopefully terus aman dan damai sampai bebila
*luv u muah2 hikhik..
kebetulan plak hari kemerdekaan kite kali ni
dalam bulan ramadhan,
so mudah-mudahan bertambah2 lah keharmonian
dan keberkatan negara kita ni,
aaminnn....

p/s: miss daff pun da "merdeka" balik sbb da bley sambung puasa balik huahua
kantoi di situ hikhik

Tuesday, August 25, 2009

+- Eeee gErAm2 -+

Eeee geram2...hikhik
pe la yang miss daff geramkan tu agaknya ye
erm yang setulus dan sebenarnya kan....
dan sebenarnya ku lalalala...
ha kn da nyanyi,sudah!

yang sebenarnya miss daff di kala dan ketika ini
telah dilanda satu wabak yang diberi nama
'wabak kebosanan yang melampau'
*tapi x se'dangerous' HsatuNsatu hikhik
wabak ini still under control
dan dijamin tidak membahayakan orang lain
melainkan orang tu yang join venture together2 hikhik..
*miss daff telah merepek yang tah hape2 da huhuh...

Okey cup cup cuppp....
tadi masa miss daff dilanda wabak tu
*skang pun still merasai wabak tu hikhik
miss daff telah mengexplore segala
material, stuff, benda alah
ha pape lagi word yang sinonim yang sesuai
dan yang seangkatan dengannya
miss daff telah membaca satu blog yang story pasal
dia yang kehilangan seorang
kawan, sahabat dan teman seperjuangan die..
yang mana melalui tulisan2 die miss daff tahu beliau teramatla
sayangkan allahyarham tu...

Even that tragedy had happened few months ago,
but the sadness is still there..
me like to crying
sedey
sympathy
but proud
with all the patience in heart of all
people around allahyarham...

Sempat jugak miss daff tgk a video ketika
acara pengebumian tu di lakukan..
sangat2 menyentuh hati,
menusuk ke kalbu
*tetiba terpuitis lebey plak hikhik
through that
miss daff belajar a few thing
belajar menginsafi diri
serta belajar appreciate people around me
semua org yang sayang miss daff
dan jugak org2 yang miss daff sayang
huhuhu....

p/s: agak2 klu akak ofis ni lambat sket msuk mao banjir da ofis ni
hikhik..



Monday, August 24, 2009

+- Mohor besar raja2.... -+

Penyimpan Mohor2 BesaQ...Yang BesaQ2 Kepala dgn ini mengisyhtiharkan bahawa PUBLIC HOLIDAYS untuk semua ...
untuk Sebulan (No Overtime!! and No Replacement!!! ). Maka Dgn ini ingin diberikan sedikit Pesanan kepada MANUSIA :


- Kalau tgh beratur panjang di Kedai Mamak di waktu puncak -Bukan yang suruh!!
-Kalau ada Runner yg tolong beli Bekalan - Dia takde kena mengena dgn !!!
- Kalau tak reti2 nak buat amal ibadat - Bukan yang dok bagi korang MALAS tau!!
- Kalau dok pakai terdedah sana-sini - Bukan yang suruh dan bukan yang suruh tengok..!!
- Kalau dok pi berkepit sana-sini dgn awek/balak siang malam - Bukan yang bagi line!!
- Kalau suka Boros sangat shopping Raya - Bukan yang suruh!!
- Kalau tak habis2 mengata orang - Bukan yang bagi idea!!
- Kalau tak habis2 suka berdengki kat orang - Memang bukan yang dok cucuk!!



Maka MANUSIA, ambillah peluang ini untuk UPGRADE kan Diri anda, KENALI lah Diri Anda, BERBUAT BAIK lah dan SUCI kanlah Diri Anda.
Kumpulkanlah Pahala sebanyak mungkin..........Renungkanlah..Adakah masa ini yang paling sesuai untuk BERUBAH atau Anda masih MENUNGGU!!!!...Tunggu Sapa lagi....

Jangan lupa Bayar Zakat Fitrah tau!!!..... Ada juga yg suka merungut Zakat mahal .....Ini pun takdak kena mengena dgn tau!!..

Tolonglah Manusia ooiii.......
Kalau Semua dah Beriman dan ikut Jalan yang Benar...
kami punya kerja pun kurangla sikit.....
Kamipun dah letih Overtime....



Akhir kata - SELAMAT BERPUASA Dan BERIBADAT .........................
We Will be Back to Office after Ramadhan .....he..he



p/s: hehehe...

+- daMn bOrEd -+

Salam sume...
nothing much i can do today so that's make me feel
tired, sleepy etc2..
*klu dpt tdo kn best kt ofis ni huhuh
anyway sepanjang arini xbyk benda miss daff buat hikhik
duk melaha je dpn pC smbil chit chatting ngn my ofismate n
member2 di alam maya ni..2-2 ckp lapa n ngntuk coz environment dlm ofis ni yg
ala2 romantik gitu dan sgt sesuai utk wat exercise mata hikhik...
tp malangnya kitorg xley wat cmtu sbb nnt kotnya ad customer tiba2
kan naya je hikhik so thn je la..
Dalam masa xbuat pape tu,antara aktiviti yg miss daff sempat arini
ilah p bank in kn cek paklang, teman akak p pasa, p jenjalan
smbil teman ustaz ni p bengkel kete n last skli melepak je kat ofis ni
smbil tgk cite 'Nur Kasih' episod last wik coz xsempat tgk aritu sbb
miss daff pegi terawih ngn mak ngn abah serta adik kesyganku...
So sekarang juz tggu time nk blk je,hikhik coz kebosanan kitorg
da smpai ke tahap yg xbley dibendung lg..
xsabo mao blk umah!!!
p/s: Sempat jugak lyn lagu raya walaupun br masuk 3 ari je puasa =)

Thursday, August 20, 2009

+- SalAm RamAdHaN -+

Salam...
nothing much to say
juz wanna wish
'saLam rAmaDhan'
buat semua umat islam yang akan
menjalani ibadat puasa tak lama lagi...


p/s: suda dpt berpuasa dkt umah ini taun hikhik =)

Wednesday, August 19, 2009

-+sEleSai suDaH -+

Salam sume
well n3 arini cam pelik je titleny..
neway yg selesai tu sbnrnya my graduation day..

Erm 18th ogos aritu is d most 'historiest' in my life hehe
coz miss daff da berjaya dapat degree,
3 taun study akhirnya penantian tu berbaloi
*berbaloi-baloi heheh

Happy sbb dapt banggakan my family,
walaupun akak ngn abg sume xdpt dtg yg
best ad mak ngn abah tu yg paling
penting..

Selesai sudah part tu, skang time nk carik kje plak
kje ke study lg?
kje ke study?
erm kdg2 pening jugak,
skang kn ssh nk dpt kje
tp klu study tkut da terbwk
ha ssh jugak tu...
well,..

p/s: ......picca masih lum dpt diupload.......



Thursday, August 13, 2009

+- biLe mISs dAfF dAh LaMe X bErjALaN....-+

Salam sume...
ha arini baru masuk kje lepas cuti dua
hari sbb p UKM untuk raptai konvo
and amik jubah...
penat sgt rasanya
smlm masa otw balik umah tiba2 rasa kaki
ni cam nk krem,gile takut
sebab miss daff memang sorg2...
tawakal je la
akhirnya sampai jugak kt pekeliling...

Sampai umah smlm kul 4.30 pm
dengan lapa sbb xmkn pape dr pg
trus tido je
sbb rasa cam nk pengsan,
kaki memang rasa sakit gile plak tu..

Bangun pagi alhamdulillah la
sbb rasa tu da agk kurang tapi
still ada rasa lenguh2,
maybe sbb da lame x bejalan jauh kot
dedulu tu biasa la ulang alik..
nak pegi keje pg td pun rs mls,
tp apakan daya hehe...

p/s: nex wik cuti lg 2 ari =)

Monday, August 10, 2009

-+ tQ miSs kOkO +-

yEs!!!
akhirnya miSs dAfF ada jugak keje
nak buat hehe
*sambil lompat2 kat ofis nih

tQ to mIss kOko kerana dengan baik hatinya
telah meng'share' award ini dengan miss daff
sekaligus menghilangkan kebosanan yang melanda
di ketika ini...
*nnt miss daff blnje 2posen ye hikhik

so this is d award!

1. Copy this award =)


2. Nyatakan 6 fakta menarik tentang pemberi award ini :

*one of my cosmate masa kt ukm
*she is a gurl (of cos la kn)
*sangat talkative
*peramah
*baik hati
*sama2 mao konvo next wik (yuhuuu)

3. Nyatakan 9 fakta tentang diri anda :

* suka makan
*suka minum
*da abes study kat ukm ma
*next wik suda mao grad!
*miss daff ad 2 org ank sdara
*suka ngn kucing (miss my cat huhu)
*skang miss daff kje ngn bro in law
(ala ckup la tu ek)

4. Pilih 10 penerima award seterusnya... TAG mereka

*tiada perasaan mao tag org len
sape2 mao ini award sile2 la amik ye,
FOC!heheh

p/s: ................... !




Sunday, August 9, 2009

LifE iS haRd WhEn....

Life iS haRd...
yEs, sUmtiMeS i FeeL it..

mIsS dafF tEraSa TeRaMatLa suSah
biLe KenA wAt piLihAn...
pIliHan yAng kaDang2 waT mIsS dAfF
+ LetIh +
+ SedEy +
+ kLu bLeY xMo dECiDe hUhu +

....................................................................................


Emo Myspace Comments


p/s: I wish I could let u go, but everytime I try
I will see u again and I will fall all over =)



Monday, August 3, 2009

aLifF irSyAd...

Salam sume...
tiba2 miss daff ter'rajin' semacam je
arini sampai ada 2 n3..

tapi hakikat sebenarnya miss daff
kebusanan yang teramat sgt di ketika ini
sebab xbyk kje arini..
dari pagi duk melaha je kat depan pC
sambil chit chatting dengan
ofismate..

bila da kebusanan tahap cipan tu,
miss daff menyelongkar la pendrive pastu ad jumpe
picca my nephew,ad sket je pic tu
so hasilnya di bwh ni la ye...


.....ALIFF IRSYAD.....

sleeping beauty..beauty ke dik?kuikui...


Saya sudah pandai isap jari ma...


camera maniac cam kakak die jugak la...


p/s: Encik irsyad ni baru baik demam 2 3 hari yg lepas


yAnG tAk diRaNcaNg....

Salam sume..
ye pada hari ahad yg lepas, miss daff together2 ngn mr.darl
p cameron highland, tapi yg xbestny xdpt captured pic sbb b3 fon
2-2 da abis, digi cam plak xbwk sbb last minit punye plan,
syg betul huhuh..
neway i had a great time wif him since the stupid problem that day.

alkisahnya kitorg kua sbb nk melaha dkt2 cni je skli jumpe mmber die
konvoi nek moto otw nk ke sana dalam 5 6 buah moto gitu,
so diorg ajk ktorg skli..miss daff naik moto ke?
ish tidak tidak tidak...
miss daff ttp nek kete ngn die, heheh sbb xmo skt pinggang
dan seangkatan dgnnya bila da smpai ke sana plus
perjalanan ke sana tu lebey kurang 3 jam,
tu lum tmbah hujan ribut petir di sesebuah tempat
(ha da mcm laporan kaji cuaca plak)
Pegi kitorang guna jln alternatif la,tu yg 3 jam
cuma blk kitorang ikut jalan biasa yang memakan
masa hampir 4-5 jam huhu tu pun sbb bdk2 moto
takut nk ikut jln alternatif tu sbb still ad jln2 yg masih dlm
pembinaan, so kitorng decide ikut je konvoi bdk2 moto tu..
Gerak kul 10 then smpai sana around 12.30 tgahari, ujan plak tu
cuaca jadi lagi sejuk,menggigil sey..
kesian kt mr.darl sbb die hanya memakai short pants ngn t-shirt,
nsibla kan dia kesejukan,kesian heheh..

Antara tempat2 yg kitorg da pegi erm strawbery park, roses valley,
ha pastu ad la lg 1 dua tempat souvenir yg kitorg p..
sempat beli sayur sket utk mak, strawbery yang wajib dibeli
klu ke cameron kn...
lepas da penat2 trun naik dr ringlet tu ke tanah rata,dan meronda2
ladang teh (still can imagine dat tyme huhu)
then around 5 da gerak blk sbb nk ikut jln jauh so kena gerak awal,
kesian kat bdk2 moto klu da jln mlm..

Sampai umah around 10pM, nasib da inform mak awl2 nk p sana
klu x ad can r kena marah pastu..
alhamdulillah sbb selamat pegi dan slmt smpai kt umah
dgn jayanya..
we've plan to go there again,
but this time should be plan properly...
ad sape2 nk ikut x?heheh =)

p/s: sO haPpy toGether, tHaNx deAr =)