BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, February 27, 2009

++ tH!s iS m3 ++

About Me Myspace Comments
Animated Pictures Myspace Comments

Quotes Myspace Comments

:: fiNaLLy ::

Friday Myspace Comments

y3aaa akHirNya haRi yaNg diTunGgu suDah tiBa

"FriDay Is H3re"

kUikuIkUi...

bUnyiKnya cAm h3py giL3r

Msn Letters

wAlHaL bAnyAk gIl3r kJ3 d3N yAnG luM s3teL

daN haRus diS3lesaIkan DEngaN kaDar

yAnG sEg3rA...

cIt3 paSal Ari jUmaA+ ni3 m!sS dAfF tEraMatla sEronOk

Msn Letters
:: SebaB ::

+ tIap miNggU kaLaU baLik uMah m3sti Ari JumAat La +

+ pasTu juMaa+ mEnaNdaKan aKan bErmuLaNya wEek3nD, s0 m!sS nAk r3st

puAs2 La (h3he blEy k3 tu3 cIk oi)+

:: bUt ::

dAt's Not d onlY spECiaL aBou+ tHis daY

th3re'S a Lo+ tHingS haPp3neD oN thIs daY...

:: aNtaRaNya ::

Hari Jumaat telah dipilih oleh Allah s.w.t. untuk dijadikan sebagai penghulu segala hari

hari yang paling utama dalam seminggu buat umat nabi Muhammad s.a.w

pada hari inilah banyak peristiwa besar telah berlaku

hari yang cukup mustajab dan istimewa untuk kita semua berdoa meminta pertolongan, nur dan hidayah daripada Yang Maha Esa.

sO s3taKat n!3 tu3 jE yaNg miSs daFf dApA+ sHar3

seLebIhnyA saMa2 la kit3 cAri y3,

bLeh taMbaH iLmu dIdaDa h3h3

Msn Letters

Erm set3laH agAk laM3 meNgaDap laP+0p kEsaYangaN

haMba Ini, bAru kUseDari RupeNya sudAh mAu mAghrIb la..

sO b3TteR mIss daFf bEredaR dUlu seBelUm n3 iNi

meNjaDi l3biH paNjaNg...

Msn Letters
juMpe Lag! dI n3 yAng aKan dTg ye

adiOsS..



p/s: tiAda p3saNan p3naJa uTk n3 kaLi iNi =p





Wednesday, February 25, 2009

~> I'm s!cK <~

Salam suMe...
erm xde pape pun miss daff ni nak cite kat sini,
juz i'm not feeling well..
i've got a fever,
xsUkE,xSukE,xSukE...
yang pelik lagi hairan tu time siang2
xde plak badan ni panas2
malam je mak aii..
panas sey,ssh gler nk tdo..huhuh
time2 camni mula la ingt umah je..
demam pastu ad mak,
kat cni???
ad jugak member len tapi x same kann..
(mak, nak balikkk)
still ad frens yang keep on suh miss daff ni p klinik
tapi disebabkan budak ini agak degil kan,,,
padanla muke..huhuh
tapi siyes la mlm ni rasa cam da x tahan,
so..
sok klu rajin and larat nk p klinik
miss daff pegila nanti..
ok la,till here..
miss daff ni xlarat nak membebel lame2..
bubye =)

Monday, February 23, 2009

mUsiX + L0v3 = L!f3

Music Myspace Comments

p3nAh d3nGar taK laGu tu3 oRg caKap cAn b
“sOuL oF oUr l!f3”
suMtiM3s fOr m3 da+’s tRu3 bU+ dep3nds la jgAk laGu pe
yAng ki+3 deNgaRkan…

kA+ cNi juGaK m!sS daFf nk sHar3 laGu yaNg
miSs daFf ni agAk miNat laA, taJuk di3
Msn Letters

“ mAntEr@ b3raDu”


Masih belum sempurna..Gerakkan Hati..
Hati gerakkan...Pandanglah aku.. aku lah dia..

kulitku tebal.. ku kebal.. ingatku kebal..
hanya berbual makan angin kembung perut mual...
resah dan tidak senang.. hidup tak pernah lenang...
ku schizo paranoia takut pecah tembelang

ikut gerak hati.. pena melayang
dilihat dua layang pandang
tak lah sekarang takat meradangtanya..
abang gedang, apa barang?
badan macam badang
main macam belakang parang

kuhunuskan keris musuh ada pistol
tradisi kekalkan adaptasi harus betul
tujuh baris keramat tujuh garis penamat
baik berpada biar jahat asal selamat
ramai saudaraku yang baik telah dipijak

awan mendung yang berarak
bawa tangis bawa resah
rebah rindu yang terkumpul
semua birat dan kalimah
semua janji yang terikat
lebur disisimu

yo ijazah terbaik datangnya dari jalanan
dari pengalaman bercakap dan bersalaman
konflik motivasi cuba medatasi
positif dan benci jadi inspirasi pagi
peduli itu interpretasi basi pekakkan sebelah
halang biar keduanya muka cantik
soalan bodoh yang ditanya jadi melodinya
lebih hina dari zina

lu bikin dosa ku bikin prosa
testosterone testarosa
citacita sosa kl kl kosa nostra
jalan berliku ku harung roller coaster
gah sentosa tiada penyesalan
luas pandangan jauh dah berjalan
tak sempurna masih ada kejanggalan
gagal merancang, merancang kegagalan
awan mendung yang berarak
bawa tangis bawa resah
rebah rindu yang terkumpul
semua birat dan kalimah
semua janji yang terikat
lebur disisimu

kucing bawa tidur rimau bawa igau
masuk tempat orang bawa otak bukan pisau

naik bukit angkuh cakap ayah jangan risau
turun bukit pucat dengar tiga miaww
kucing bawa tidur rimau bawa igau
masuk tempat orang bawa otak bukan pisau
tolak pintu gua tiga kerat tenaga
kosong tak dijaga sampai datang tiga naga
ingat nak berlaga tapi tak kan boleh menang
menang dengan otak tak mesti dengan pedang

sebelum jadi bangkai ikan koi renang renang
pura pura salah jawapan untuk naik berang
panggil lima kawan atau biar pergi laju
risaukan pekara remeh kita tak akan maju
muka sama hijau hati siapa tahu
merah dah menyala pasti mati siapa mahu
gagap tiga kali bercakap benar saja
bulan terang ramai yang keluar buat kerja
panjat pokok buluh cari tukun air terjun
naik sampai nampak dah terpegun turun
tiga ular ikut lompat atau paut
kalau lari mati jika jerut maut
awan mendung yang berarak
bawa tangis bawa resah
rebah rindu yang terkumpul
semua birat dan kalimah
semua janji yang terikat
lebur disisimu
puisi hati mu... hati mu puisi
palu hati ku palu hatiku

kulit tak besalin walau saling ganti baju
pandang sini pandang siniku berbahasa baku kata kata nahu
himpun jadi satu
mantera beradu dengan irama dan lagu
akhirnya sempurna

@t firs+ m!sS dAfF dEngaR laGu ni3 raSa
maCam meNyamPah saNgat
x+aU la k3naPe taP! biLeR dA dEngaR laGu ni3 baNyak kAli
s0 miSs daFf ni jaDi tErm!na+ la pLak
Msn Letters
biL3 dEngaR baLik laGu n! baRu m!sS daFf ni peRasaN
yaNg baHawAsaNya
laGu ni3 aD uNsuR-unSuR naSihaT
yaNg miSs daFf da hIghLigh+ daLam liRiK laGu dia+as
“cH3ck i+ 0u+”

tAp! aPe kaItaNnyA dEnGan LOVE ni3 miSs dAff??
Msn Letters

Tu3la miSs dAff ni baRu nAk ci+3 keNgkAwaN..
0nCe uPon d +iMe
(ceWah caM nAk ct3 beD sTory jE)
miSS daFf ni t3laH meLuaNgkan mAsa keLuar ngAn mR.dArl
th3n maSa dAlaM ke+e tUe cam b!asa la 0f c0s la deNgAr raDio kAn,
sUddEnLy aDa laGu n! kAt rad!o,
si maMat seBelAh yaNg meManG faNatiC d3nGan laGu ni so nYaNyi2 la..
eiSh tiM3 tUe miSs daFf ni x sUka la,
th3n die taNya keNape tAp! miSs dAff xbAgi r3as0n pUn..
s0 die p3sAn sUh doWnloAd laGu ni tHen teNgok liRik d!e
h3he lePas tu3 la jAdi m!nAt kAt lAgu ni3..
Love Myspace Comments

:: m0raL oF tHe s+0ry ::
~>
influence mR.dArL tu3 agAk kuA+ la sampai bleh wat m!ss daFf <~
suKa lagu tu3..
kuAsa cInta ko+
(haHa jiWanGnyA m!naH ni3)
~> kEnA r3spEc+ miNat paSanGan koRanG <~
~> jaNgaN sUka2 nAk juDge sUmtHing yaNg koRang lUm sure <~

Love Myspace Comments

N3xT w3 moVe on +0 tHe LIFE paRt
muSix yAng Ada uNsuR naS!haT yaNg caMtu iNdirEctLy
m3nGiNgaTkaN ki+3 paSaL liF3 juGaK
dImaNa kit3 bErdiRi
aP3 yaNg pA+Ut & xpAtU+ kI+e bUa+
aLeRt bOut 0uR suRroUndIng
d p3opLe aRouNd uS
:: f@m!Ly ::
:: fRiendS ::
(nOt lEft oUt mY mR.dArL)

Music Myspace Comments

Sunday, February 22, 2009

:: tAk b3sHnyA ::



dEar koRaNg
maLam n!3 raS3 sEmaCam je

~ sAki+ tEkaK yang aGaK kRi+iKaL~
+
~ sAki+ kEp@la, bErdEnyUt2
~
+
~sUhU bAdaN n! taH bRap3 la AgkNya~

So…

koRanG agaK2 n! siMp+oM pe???

:: tAku+ ::
sEbaB
~ t!z wE3k aDa Quix~
dUa puLak tu
pLus da+ quiX will b h3ld a+ d s@m3
dAy!!!
haA m!sS daFf beRsaM3 raKan baIknYe
t3laH meNyuaRakaN kebImbAngaN aKan HaL i+u
huHu..

keMungKinaN yaNg ktOraNg..
++ xdaPa+ abIskaN bAc@ bUkU tU ++
seKaliGus..
++ tiDaK daPat meNjawAb sOalAn itU ++

riSauNye m!sS daFf ni3…
tAp! mIsS daFf k3nA tDo aWal maLam ni3
seBab
taHap p3NinGnyA suDah saMpa! ke +aHaP keMuncaK
=(

+!LL tH3n
gUd niTe t0 aLL


p/s: kEpaDa m!sS wAnI tHank u 4 uR c0nc3rNs
( sHoUld I giV3 u a cReDit h3rE??)
hEh3h


~> bE+t3r tH@n y3sTerDay <~

Ish cAmN3 nAk staR+ nIh???
hAa sAlaM suM3!!!
(bAcA deNgAn iNt0nAsI yang bEtUL yE kEnGkaWaN)
aNywAy sEmaLam iS suCh a Lil’ sAd daY tO miSs dAfF nI,
hOwEv3r…
tOdAy iS muCh b3+teR tHan yEstErdAy


“tHanX a l0t +0 mY guD bUddIes”
yAng rEspOnS a+ mY pReviOus n3,
JaSamU dIkeNaNg!

Friends Myspace Comments
MyNiceSpace.com

eRm tD paGi bAngUn dA oK,
cUmA aRiNi mIsS dAfF nI t3LaH tAk3 t!m3 yAnG aGaK laM3
sEbeLuM b3LiaU daPaT meMuLaKan kErjAnYa
sEbaB…

cUrR3nTly mIsS daFf nI…

bOrInG :: s3baB di3 l3pAk sEsoRaNg k@t bLik
+
MaLasH :: nI mEmaNg pEnyaKit s3muLajDi niH
+
nGaNtUk :: cOz sEmaLaM tD0 yAnG xLenA


mIsS dAfF nI laPa sK3t la sEb3naRnyA
:: tAp! ::
dIsEbaBkaN rEasOnS SepErt! yang tElaH diNya+aKan dIaTas
m0od naK maKan pUn tElaH hiLaNg eNtah kE maN3…

Girls Myspace Comments
MyNiceSpace.com

s0..
aKtivi+!
miss dafF arInI beLum LaGi tErlaKsaNa laNtaraN mOodnYa yAng
agaK tIdaK sTabiL..

:: tapi ::
wuTeVer d rEasOns
iS,
mIsS daFf hAv3 tO force hErs3Lf tO d0 wUt sHe
iS sUppOsEd to d0,rit3???
(sApE sKonG MiSs daFf nI pLiz pUt up uR haNd)
Hehe..
Eh dA bLeY sEnyUm la pLak
(sAmbiL seNyUm tErsIpu2)

eRm rAsanY till here duLu,
nAntI kLu ad pAp3 misS dAfF iNfoRm laGi k…



p/s: p@sn! mIsS dAff xbLey Sed3y2 laGi tAw..
Animated Pictures Myspace Comments
MyNiceSpace.com

Saturday, February 21, 2009

++ wHy sH0uLd I f3eL tiX wAy ++

Dear pUrpLish…

JaM seKaraNg teLah menuNjuKkan kUl 10.o0 pM waKtu teMpa+an

LepAs maNdi-mAnda +d mIss dAfF nI keMbaLi menGetuK2

keYboArd iNi deNgAn jaRi jeMaRi

yAng aGak maLas tiNgkAhnya…

Msn Letters

I dUn nOe wHy I’m fe3lin’ tix wAy…

eArLy tiZ morning I haD rEcEive a CaLl fRom suMoNe

yAng mIsS dAfF nI

daH AgaK lam3 +iDak mnDenGar kaBar bRite…

Msn Letters

w3 havE cHat+iN’ fOr qUiTe long,

cAm biaSaLaH..

siHa+ k3 x, wa+p3 skAraNg, iN short

hOws LiF3

thEn dI3 gTaU nAn+I dIe nK keNa p3gi jAuh

tApi dIe xD3 pLaK gTau

wHer3 hE wAn+S tO g0

jUz cKp b3t+Er mIsS daFf xTau…

++ tApi ++

paStu mIss DaFf nI a Lil’ bIt sAd...

tAk tAu kEnap3…

Msn Letters Msn Letters

maYb3…

I mish hIm bU+

i n0e I cAn’+

rAs3 caM nAk naNgiS

tApi xD3 aiR maT3 yaNg kuAr pUn…

Msn Letters
mIsS daFfoDiL mEsti keNa

+ b sTrOng +

+ dUn cRy +

+ u hAv3 vOicE aNd h3LpiN’ hAnd aRoUnd +

I nOe I hav3 t0 dO…

Msn Letters


f0r hIm…

I wAn+ u 2 b a hAppY pErsOn liKe befOr3

b3 cAr3FuL

taK3 caRe oF uRs3Lf

nO maTt3r h0w

w3’r3 s+iLL fRens =)


Ok laH yE koRaNg,

h0pE koRaNg x BusAn meNataP biNgkiSan aKsaRa2

yaNg k3kaDaNg mAyb3 buAt koRanG raSa maLaS

naK gO thRu…

anyway tHa+’s ok,wUt I’m fe3l diDn’t sAm3 s wA+


u aLL fE3L,rite??

till sOon

s3e yOu iN d n3x+ n3,ni+3…

p/s: +hAnk gOd fOr d stR3nGthS y0u hAv3 g!v3N +0 mE =)

Friday, February 20, 2009

aLoNe = sCaRed

Ermm sebenarny cIk dAfFodiLs ni agak busan..
mata die ni da kecik2 sgt petanda time utk tdo..
tApI.......
sedang cik daffodils ni meninjau2 laman kreatif sahabat2 blog
di sekitar alAm maYa ni,tiba2 die terjumpa satu blog...
dengan bersemangat dan tanpa berfikir lebih pjg die telah membaca n3
disitu oNe By oNe...
at first,n3 kat situ hApPy je, move on to d t0uChy FeEly story then smpai ke part yg agk
menyeramkan, gHosT sToRy huhu...
haa tula cik daffodils ni, masa die tgh syiok duk baca tu die xsedar yg
bahawasanya malam ini die akan tdo sOraNg..
cte2 kat situ xla terlampau menyeramkan tp bile kite
stay sorg2 haa korg tau la kn, macam2 benda la yg terbayangny
(haaaaaaaa padan muka aku huhu)
pastu mata yang tdny agk menantuk tibe2 jd segar je,aii pelik..
saja je nk suh cik daffodils ni berjaga, da la sesorg ni eish....
dan yg menjadi mangsany ialah tidak len dan tidak bukan my mR.dArL
heheh sorry..
die telah diarahkan supaya bermesej dgn cik daffodils ini sehinggala budak ni tdo
heheh yg merupakan sumthing yg memang die plg xske..
ok la,rasany bley la kiranya cik daffodils ni off laptop die dan terus beradu tanpa berfikir pjg
tentang ape yg telah di bacanya sebentar td..
so dat's all 4 2nite,tggu je la kot2 ad mimpi ngeri cik daffodils ni kt blog
ni dalam episod yg akan dtg ye..
ad!oSss....
p/s: pesanan kpd tuan punye blog ni ~ len kali jgn ngada2 baca gHosT s+0Ry g
tgh2 mlm =p

Thursday, February 19, 2009

+0dAy....

hye guys...
nothing much to say here,cuma arini ari kamis..hehe
so pe kene mengenany ngn cite ni?


straight to d point la yani oi =p
ok2,arini aku free so amatla sesuai klu aku jdkan ia ari paling afdal
kalau nk melaha heheh
so arini dgn tidak teragak2 aku telah meluangkn masa
tengok muvie ngn mR.dArl, walaupun hakikatnya
aku kena siapkan thesis aku klau x cmne nk dating ngn dr.supyan plak
huhuh...ala lgpun td kt mines je..
haaa kite tgk cte upin ngn ipin yg baru tu...

haa bg ktorg yg tengok cte ni rasanya memang best..

ad yg klakar,yg suspen,yg seram dan jgk yg sedih =(

complete set la org ckp heheh

walaupun cte utk budak2 tapi td kt muvie half jgk rasany orangnya

maybe jgk sbb arini pun ari org kerja

so maybe la xramai...

cte start kul 1 td then abis nearly 3 o'clock,jap je pun tp puas ati la..

die punye picture,d animation tu cantik..

betul,betul,betul hehehe...

cte animasi kt Malaysia pun xkurang hebatny ngn yg international

kn,so pe kata korg take time p tgk cte ni

memang xkn rugi,bley relax2 kan otak tu bg yg

stress2...lagipun rasanya time2 ni ramai member aku yg tension

nak menyiapkan thesis masing2 termasuk la aku..

huhu mintak2 la sempat siap

aaminnn...

p/s: thanx 2 sis aja yg telah merekemenkan cte ini kpd ku smlm,

cayala cu heheh...



Monday, February 16, 2009

~LiFe & dEatH~

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes
Myspace Codes

dear korang...

topic aku arini cam siyess sangat la plak ek,

tah la tiba2 je rasa cam nak cte psl ni..

actually subject ni kat kelas literature td pg, we were discussed

banyak pasal theme "deAtH" ni kat dalam tuEsDay wif mOrrIe ngn tuEsday wif baPak...

So, bile da discuss pasal ni cam besh jgk sbnarny

aku terfikir jugak andaikata (cewah cam ayt sastera la plak) la aku xde banyak

masa da, camne penerimaan aku terhadap benda tu..

Yela, selama kite hidup ni kan kite xtau..

banyak mane kite da berjalan,

sejauh mane kite kaki kite ni da melangkah,

tersasar ke tak dari landasan sebenarnya,

berape banyak pengorbannan yang kite da wat utk mak abah,

berapa kali kite wat diorg gumbira,

dan berape banyak yang kite dah wat mereka sedih ngan perangai kite,

dan yang paling penting berape byk amalan yg kite da wat sbg bekalan utk diri ni sendiri

kat sana nanti!!

sumenye kite xtau kan...

Bile cite bab deAth tu td sedikit sebanyak terkesan jgk la kat hati ni, pendek

kata cam terasa insaf sket...

kadang-kadang dalam perjalanan idup ni kite x sedar samada

d things dat we had done tu btul ke x,

ataupun da tau salah kite wat jgk heheh

(cam aku je tu)

well sume tu kite kena tepuk dada tanya selera la kan..

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes
Myspace Codes

fOr mE to reMeMbEr =)


aku masih mengira detik dan ketika…

banyak yang telah berlaku…kadangkala…

kiranya aku perlu untuk menoleh ke belakang…

menilai setiap tingkah…

agar langkah yang diatur kelak tidak tersimpang…

seumpama gerak tari yang sumbang…

kalaupun ada yang membisikkan aku kekalutan yang sedang berlaku…

terima kasih pada tangan dan suara yang masih sudi memberikan aku panduan dan pilihan…

aku perlu bertafakur sejenak…

sejauh mana yang aku telah pergi…

sejauh mana yang masih mampu aku pergi…

tapi…

soalan hanya tinggal soalan…

jawapan masih lagi dalam pencarian…

semoga akan ada sinar menanti aku di hadapan

iNsYaALlaH...
JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes
Myspace Codes

p/s:may allah bless every steps in my life wif prosperity,

happiness and hope…Aamin =)


Wednesday, February 11, 2009

L3L@ki + K3rEtA = mOdiFi3D

BestFreeDesign.Com border=


Dear korg..
Ermm sbnrny xde pape nk cte sgt pun tp since da jari jemari ni bermain di keyboard ni ha secara tidak langsung tiba2 aku terfikir sumthing yg agak kelakar sedang bermain di minda ku ini heheh…

Anyway, pcye x klu aku ckp zmn skrg ni kn klu lelaki bile da dia da ad kete, sumtimes gf die pun die xlyn sgt da,everything his car is priority, ha ad x yg cmtu ek?heheh wahai kaum2 adam jgn la terasa ye,tix is juz wat I felt about it…

So, aku mendapat idea nk cte psl ni sbb my mR.dArL is d one who is sumtimes aku fkir cam fanatic ngn kete, add on lg die mmg study psl 2 so kalau setakat nk repair sket yg patut tu rasany no problem. Dengan berbekalkan pengalaman die bekerja sbg mekanik selama hmpir 3 taun akhirnya aku telah berhujah mengenai isu ini dengannya


BestFreeDesign.Com border=

Antara soklan yg aku tnykan kt die;

Kenapa ada lelaki yg agak fanatik dengan kereta? *
haa for d first question, die ckp as for him kete tu pun die rasa cam gf
so kalau die dpt syanteqkn kete die tu kan die jgk yg bangga,sama la klu ada
gf yg d bOom,sape yg x hepy kn..samala cam lelaki bile ad kete yg d boom jgk
heheh..so sama la kalau lelaki dpt touch up kete diorg syanteq2 =)

Agak2 kalau sorg lelaki tu xdapat touch up kete die r
asa tergugat x ngn kete kwn2 die?
berdasarkan ape yg telah dijwb oleh mr.dArL, die berpendapat bahawa
lelaki 2 cam x berperasaan la plak klu x rasa pape, xbanyak pun ckit m
esti diorg touch up jgk kete tu. Tapi x dinafikan jgk ad yg pakai
sebagai 1 keperluan je, bukan sume lelaki suka abiskan duit kat kete je.

Siape lg penting, kete ke gf?
heheh sebelum die menjawab soklan ini terlebih dahulu die ketawa…
then die ckp gf lagi penting (haa haha nasib la jwb cmtu klu x skrg jgk kt break ye)
Heheh sebenarnya xkisahla klu jwpn tu klu sekadar nk memuaskan ati aku,
tujuan aku tny bukan nk gaduh tp sekadar nk berfikir dan dengar
sendiri pe yang diorg nk pertahankan pasal minat diorg tu..


BestFreeDesign.Com border=

Then, lepas dah berdiskusi dan memerah idea di blog ni
so aku membuat kesimpulan yang kite kena respect pe yg diorg minat
asalkan btul2 ke jalan yg benar, x menyimpang dr landasan asalny, kalau
sekadar utk kepuasan diri sendiri, I dun think it is wrong rite?

Sekarang aku pun da tau sket2 psl kete jgk, hasil drpd ilmu yg
dicurahkan kpd aku dlm kete klu ktorg kuar together2 hahah..
ha contohnya aku da pndai tgk bile sebiji tayar2 tu dibuat hahah
x byk pun at least aku tau jgk heheh…


BestFreeDesign.Com border=

Seronok bile ad knowledge yg cmtu sbb xramai pempuan yg tau dan
berminat dengan kete2 ni. Dan juga sebagai preparation kpd sesape
yg mybe dapat husband ygsuka nk modify kete, juz encourage
them selagi ianya tidak melampaui batas dan tidak
membahayakan keselamatan kite

p/s: kepada mereka diluar sana yg suka me’modify’ kete anda, jgn
smpai pengubahsuaian kete anda membahayakan nyawa
anda dan orang2 di sekeliling anda..
‘AnDA maMpU mEnGubAhnYa’ hehehe…
aDioS


BestFreeDesign.Com border=

w3LL....

Sepasang atuk dan nenek yang akhir-akhir ini menjadi pelupa dalam segala hal.. akhirnya pergi menemui doktor.. Dokter mengatakan bahawa secara fizikal mereka sihat saja. Doktor menyarankan agar mereka membiasakan diri untuk menulis apa saja untuk membantu mereka mengingat segala perkara.

Suatu malam kedua atuk dan Nenek tersebut sedang menonton TV...Tiba-tiba si atuk berdiri..

Nenek : "Mahu kemana?"

Atuk : "Oh aku mahu ke dapur untuk mengambil segelas air"

Nenek : "Kalau begitu.. tolong bawakan aku AISKRIM VANILA"

Atuk : "OK .."

Nenek : "Eh tunggu.. sebaiknya abang tulis dulu supaya tidak lupa"

Atuk : "Ah tidak perlu.. aku ingat... Aiskrim vanila kan?"

Nenek : "Kalau begitu tambahkan strawberry dan krimnya"

Atuk : "Beres .. !!"

Nenek : "Ah sebaiknya tulis semua pesananku itu..nanti pasti abang akan lupa semuanya"

Atuk : "Jangan Bimbang.. aku masih ingat.. Aiskrim vanila..strawberry dan krimnya bukan?"

Dua puluh minit kemudian Si Atuk datang dan memberikan kepada nenek sepiring daging dan beberapa biji telur rebus.

Nenek : (Dengan wajah terkejut) "Nah, Aku dah kata.. abang akan lupa pesananku... sepatutnya ditulis dulu"

Atuk : "Iya ke..? salah ke..? Apa yang kamu pesan tadi?"

Nenek : "ROTI BAKAR ISI JAM STRAWBERRY."

Siapa yang pelupa ?

hehehe

Tuesday, February 10, 2009

gUesSing d mEanIng??

'cause you're hot then you're cold
you're yes then you're no
you're in then you're out
you're up and your down
you're wrong when its right
its black and its white
we fight we break up
we kiss we make up'
erm klu korg cemerlang gemilang ngn terbilang confirm
korg dpt teka lyric lagu kat ats ni kn2??
agak2 pe interpretation korg kt lagu ni?
emm nmpk cm biasa je kn...
actually sj je aku amik xtract part ni, cm relate sket ngn
aku,tp bkn aku sbnrny heheh....
bg aku lyric yg kt part ni cm describe sumone,my be bf die
in dat song la..
yg kt bley ckp sumone yg 'unpredictable',
jap ok jap xok,ssh nk di ramal..
suka2 ati wat decs wat sumthing cm x fikir abis2..
tp 2kn aku pny prediction je, len org len pendptnya kan
aku sj je meluahkan pe yg aku fikir psl lagu ni tu je..
tiada kaitan ngn yg mati,yg idup je la agkny
heheheh...
anyway, sket2 lagu ni cm match ngn mr.dArL =p
hahah watever is xde la kena sgt ad sket2 je tu yg
aku tb2 rs nk ltk lyric ni kt cni plak
klu tgk overall lagu ni korg musti fikir cm yg aku fikir ni jgk
klu xsm pun,sket2 musti ada kan kan???
heheh..agak pjg jgk tafsiran aku yg tah pape ni kn
erm hasil drpd pemikiran aku yg agk tjm td ini
la yg dpt ku hasilkan hehe...
anyway kang lg pjg lagi ssh
pnt nk meneliti hasil aksara yg x terkira ni ha =p
aDiOs (",)
p/s: lagu yg org create 2 kdg2 indirectly kena
je ngn diri kt xpun org2 disekeliling,termasuk la
life kt kn....

Monday, February 9, 2009

b3auTiFuL dAy =)

Erm korg penah x gaduh2 smpai nk cerai berai da ni pastu baik blk then 2 aritu jd ari yg terbest????ha spe pnh jdcmtu sile nerdiri skrg??hehhe..
klu ad so bley r jd geng together2 kn...
So,dat is part of my story...
Erm cmne nk starting cte aku ni ye
haa alkisahny bermule apabila mr.darL berkata bhwa die akn
mmbw diri ke umahny pg2 arini, so aku berasa sedikt sedih n terharu
di atas kepergianny itu..
heheh tp tah la, at half journey he turns back n come
2 see me here..
kat cni aku tau die xd niat nk mrh2 aku cm cr die nk ckp die
syg 2,die jeles 2 kdg2 agak melampau...
so spnjg aku ngn die,aku hanya mendengar leterannya kesan drpd
kesalahanku yg tidak disengajakan...
pastu apabile drama 2 berakhir n aku telah mendp pengampunn
from dat MR, then 1 ayt yg die ckp,
"bley x klu kt nek cruise 2"
yeaaa akhirny,fuh lega tuhan je la yg tau
sbb aku tau dat problems solve!!!
ermm pastu ktorg p jln2,xjauh cm kt mines je tp bley than jgk la
pntny 2,ksian die...tp die jgk yg nk berjln heheh...
separuh masa pertama(cewahh cm men bola la plak hehe)
diisi dgn menonton muvie dgnnya,cte ONG BAK 2..
ternyata cte 2 pun x kurg hebatny berbanding cte piNk pAntH3r yg
aku tgk sblum tu...
action die mmg best,nmpk real btul pendek kt x rugi r duit ktorg
tgk cte 2 heheh..tp cteny cam tergantung sket kt ending 2,
sbb aku sbnrny xtau pe yg jd kt "TI3N" 2, tb2 dia jd tua n last word
yg aku ingt yg tiEn 2 terpaksa tanggung karma sumpahan die ?
haa yg tu la aku xphm heheh..
myb nnt ad ONG BAK 3 plak la kn???
eh da tersasar rsny jln crite aku yg sbnr td,stop melalut la
dear yaniE...
ok la,pas ktorg tgk muvie separuh masa 2 lg ktorg habiskan dengan me'window' shopin'
(aduyai yanie rosak bhasa ko wat tau)
tp dlm window2 tu ada la jgk bju sehelai heheh
tergugat iman klu tgk je...
lepas da penat pusing ktorg pun berangkat pulang ke 'negara' bangi dan
meneruskan acara lepak sedunia ktorg bertempat di taman tasik titiwangsa
dgn bertemankan bberapa mamat ArAb yg sesuka hati wat barbeque
di kawasn itu,pastu xde plak hulur2 kt ktorg...
walaubagaimanapun,ktorg dgn langkah bijak dan akal yg pjg
telah menapau sedikit mknn sperti jeruk,kerepek ubi,karipap
dan tidak lupe jg air jambu,sedap sey...teringt lg rasa die 2 huhuh...
at this point,best..
rasa cm ms jd kwn dulu,mcm2 cte ktorg share,
yg dulu2,yg sekarg,n termsuk la plan2 yg akn dtg..
picnic yg tidak seberapa itu beakhir kira2 jam 7.10 minit ptg waktu msia
hehehe....
lps dinner dia anta aku blk blok,alhmdulillah xe pape mslh kua arini, sume hepy je..
dan yg plg penting, ayt last dr aku utk die ptg td....
'nnt sy nk try pkaikn mascara kt bulu mt awk ye,mst
lg cntik,pjg bulu mata 2 cam unta punya'
hahahah jgn marah ye...
hehe bkn sng nk spent day ngn die without having any
problem at d last, so today is d luckiest i guess...
ermm alhmdulillah...
rsnya smpai di cni dulu bingkisan hati ni,to be continue..
tkut lame membebel kalah essay literature yg aku wat aritu...
hehee...
aDiOssss (",)
p/s: bkn tujuan aku nk show off cte aku ni,sekadar
nk share feelings ni je k

k3si@n tApi...

Erm actually aku br je blk dr mkn ngn mR.dArL
tujuannya nk meyetelkn problem yg telah aku create smlm,setelah
berdiskusi secara aman akhirnya telah mendapat keampunan
mamat 2,thanx dear =)
Thank god,arini kua tanpa ada sbrg sengketa,
blk pun da bley senyum lebar heheh...
eh sbnrny aku cm da lari topic ni ha..
ni td nk cte psl bdk2 yg sort of mtk sedekah ms
ktorg mkn td, tp utk jualan amal ktny sbb die ad bwk balm..
aku xdpt nk bli sbb duit aku besa, ingtkan nk bg after dat tp xsmpat,
bdk 2 da xde pun,sedey jgk sbb xdpt nk tlg...
bdk yg dtg 2 rsny sebaya adik aku je,aku
bygkan klu adik aku yg kena wat cmtu.
setiap kali tgk diorg dtg 2, rs sedey
bygkan kite kt tempat diorg cmne rsny,brjln kt gerai mkn
pastu...
da naik kete td aku nmpk blk bdk 2,da kul 10 lebih,kesian..
bile diorg rehat,bile diorg study,pnt kan klu kt jd diorg..
sedey la,aku plak xbley sgt tgk org cmtu cpt sgt nk nangis
bkn nk tunjuk simpati sgt tp tah,mmg xbley tgk..
bile tgk cmtu, br aku tau aku kena bersyukur sbb ad mak ngn abah lg
yg bley tlg kite lg,
time ksih mak abah!!
rsny erm tu je la cte aku mlm ni,
pnt berjln 1 ari mt pun cm da xbley bukak,
so @diOsss =p
p/s: klu rs kite mmpu,hulurkn la xbyk sket kt bdk2 yg dtg
2,arini ari die,esok2 spe tau turn kite plak kn...

Sunday, February 8, 2009

"tH3 pINk pAnTh3r"

Erm setelah melalui mlm yg agk sedey smlm,so i woke up wif a lil bit spirit left.
evrything is over already, 4get d past, starts witha new journey life..
So skg aku da ad mOod sket nk melaha kt page aku ni,
tmpat plg best nk cte pape sbb die xbley comment, xbley mrh
aku n yg penting die accept and heard wat i'm talkin' about..
Actually aku sj nk review one muvie yg aku br je tgk,
cte "tH3 pInK pANth3R"..
aku bersama2 my dear rumate yg mmg sekepala ngn
aku telah men'decide' heheh utk kua pada ari sabtu sj
utk melepaskan tension..
So,ktorg ke times square,tujuannya 1..
cm nk tgk muvie yg akhirnya terbabas jgk agendany heheh
sbb pastu ad pakej shoppin' skli
hahaha...
Ok,back 2 d muvie 2, ianya mengambil tmpat di times square,
hall 1 of d muvie hall,sat on f8 n f9 seats
hehehe agk pjg lebar descriptionnya..
actually niat asl ktrg nk tgk cte len, but since sume tket muvie
yg awl sume da abis so ktorg pun tgk je la cte ni...
sblum msuk 2 ktorg da doa2 hrp cte ni best sbb seingat aku cam aku x tgk gazet die
lg so i'm totally blur bout dat story...
pape pun stelah ktorg menghabiskan ms lebih kurg
sejam stgh akhirnya ternyata cte 2 x menghampakan peminatny
cewahhhh heheh...
its fun, cte die x heavy sgt so sgt sesuai klu nk menenangkan
kpla otak...
juz get in,seating and laughing till d end of d story.
watak mr.cLouSsEau 2 sgt la klakar,ktorg x henti2 ketawa.
utk korg2 yg rs agk bosan menghabiskan ms di bilik stelah smggu memerah otak
di kelas try r tgk cte ni,release jgk otak korg 2.
So, foR mR.cLouSseAu, i'll give u 4 stars out of 5,ok x??
heheh...
rasany sudah agk pjg bebelan aku ni, better aku stop sat g tkut
jd esei literature, ya ammmpuunnn klu bely aku xnk wat da
tp for sure ad lg huhuhuh....
ADIOS (",)
p/s: sblum otak korg hank ngn kje2 ngn problem2, elok la
klu amik ms utk relax, respek and respon terhadap
persekitaran anda heheh....

b stRoNg gUrL ='(

Tak pernah terpikir olehku
Tak sedikitpun ku bayangkan
Kau akan pergi tinggalkan kusendiri
Begitu sulit kubayangkan
Begitu sakit ku rasakan
Kau akan pergi tinggalkan ku sendiri
Dibawah batu nisan kini Kau tlah sandarkan
Kasih sayang kamu begitu dalam
sungguh ku tak sanggup Ini terjadi karna ku sangat cinta
Inilah saat terakhirku melihat kamu
Jatuh air mataku menangis pilu
Hanya mampu ucapkan Selamat jalan kasih
Satu jam saja kutelah bisa cintai kamu kamu kamu di hatiku
Namun bagiku melupakanmu butuh waktuku seumur hidup
Satu jam saja kutelah bisa sayangi kamu..... di hatiku
Namun bagiku melupakanmu
butuh waktuku seumur hidup di hatiku......

Saturday, February 7, 2009

~mY nUmBEr~

Tiba2 cam rs nk tergelak dulu hahah...
anyway,pg ni aku sj mengabiskan masa kat blog ni smentara
mnunggu discussion aku yd dikatakan akan bermula hr ni, but then no confirmation yet...
so aku melaha la kat cni..
sedang aku meneroka khazanah yg tidak ternilai harganya kt blog org len,termasuk la kat blog cu aja heheh (ampunn,jgn mara aa) dengan tidak sengaja aku telah mmbaca sumthing yg tajukny lebih kurg cmni "my iDeaL pArTnEr"..
dR penghayatan aku di situ, aku mendapati bahawa blogger itu (aja) heheh telah mendapat info itu drpd CHOKILALA...tanpa membuang masa aku telah menceroboh masuk ke blog chokilala tanpa izin heheh tp bukan PATI dan telah berjaya menemui entri di situ yg bertajuk
"kaitan no dengan personaliti" haa lbih kurg cmtula tjukny...
setelah meneliti aksara yang banyak ditaip di situ, akhirnya aku menemui no yg dikatakan telah menjadi milik aku; no 7 hehehe.
So, penjelasannya di situ agak menggelikan hati ku yg x geli ni hehe
ermm lets check it out..
BudAk nO 7 tU: buDak2 yg DilahiRkan paDa tariKh iNi 7Hb, 16Hb, 25Hb...
Anda mempunyai daya tarikan kepada sesiapa saja.
*cantik menarik tertarik kau memang d boOm lalalala
Anda adalah seorang yang realistik, yakin, gembira dan merupakan seorang yang genius dalam bidang pendidikan, muzik, seni dan nyanyian.
*ish agak ambiguos ayt ini maa,xde bkt lgsung pun dln seni, nyanyian yg seantaero dgnnya 2 hahaha...
Anda mempunyai masalah sikap iaitu panas baran.
*haa ni lg satu,sama sekali tidak tepat..huhu
Namun demikian, anda banyak melakukan pengorbanan untuk keluarga. Anda meletakkan keluarga di tempat yang amat tinggi sekali sehingga kadang-kadang mengabaikan kebahagian diri sendiri.
*ermm kan 1 tnggungjawab jgk berkhidmat utk kluarga cewah...
Anda telah dilahirkan untuk memberi sumbangan kepada dunia ini.Jadi
anda seorang yang bagus dan seorang yang amat gembira.
*haa yg ni cm lawak jgk tp watever i try la menyumbang utk dunia heheheh....
Pasangan ideal anda adalah no.2.
*heheh tp kn yg ni x match langsung ngn mR.dArL
heheeh pape pun entri ni memang best,sesuai nk menenangkan kepala otak yg myb jgk berserabut..thanx 2 cu krn meng'overview' entri itu,n kepada chokilala tahnx for d best entries (",)
p/s :So kpd mR.dARL ,soRry kLu i TrPkSa cRk yg LeN hahah
ya ammpuun deAr

Friday, February 6, 2009

ermm study??

emm nothing much to say here...i'm juz confusing on whether nk continue study n lg ke x..
klu ikutkan family, diorg suh aku smbung lagi..skg ni its up 2 me nk ke x je..
aku bkn pe,tkut x trbwk je, thesis yg x sbrape ni pun aku da pning2 nk wat plak2 nk wat thesis utk master..ermm cmne ek..antara nk fulfill wish abah ngn kemampuan diri sndir,...which 1 is important????.............

Thursday, February 5, 2009

(",)

jam telah menunjukkan kul2.45 minit ptg waktu tempatan heheh..
aku dgn selambanya mengetuk jari jemari ni ke keyboard ni, ksian ari2 kena ketuk nih heheheh..by d way dats a lil bit intro untuk memulakan aksara aku yg x sbrape, mayb jux enough for me to expressing my feelings rite now...
ermm png x dgr cte psl couple2 yg psgn diorg x approve ngn parents diorg?xksh la side mne2...
actually i have sort of that problems..mmg la aku xnk kawin lg skrg ni tp korg phm2 sendiri la knpe guna kt couple klu xd etjuanny kn?xkn nk melaha je kn (d most word i've used wif my older frens long ago,huhu mish u all)....
ha smbung blk,cteny abah aku xsk klu aku serius ngn die, tp mslhny aku da syg die, nk wat cmne..aku xgtau die pun psl hal 2 sbb tkut die down, i know him better huhu..then aku pun ad jgk tny mmbr aku psl 2, kbykkanny suh aku go on je ngn die, psl abah 2 mybe lame2 bley trime 2pun 'klu bley',klu xbley?wat shud i do..aku xsmpi ati nk gtau die...klu korg jd aku, pe yg korg wat???.....