BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, April 30, 2012

I Won't Give Up



When I look into your eyes
It's like watching the night sky
Or a beautiful sunrise
There's so much they hold
And just like them old stars
I see that you've come so far
To be right where you are
How old is your soul?

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

And when you're needing your space
To do some navigating
I'll be here patiently waiting
To see what you find

'Cause even the stars they burn
Some even fall to the earth
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
No, I won't give up

I don't wanna be someone who walks away so easily
I'm here to stay and make the difference that I can make
Our differences they do a lot to teach us how to use
The tools and gifts we got yeah, we got a lot at stake
And in the end, you're still my friend at least we did intend
For us to work we didn't break, we didn't burn
We had to learn how to bend without the world caving in
I had to learn what I've got, and what I'm not
And who I am

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up
Still looking up.

I won't give up on us (no I'm not giving up)
God knows I'm tough enough (I am tough, I am loved)
We've got a lot to learn (we're alive, we are loved)
God knows we're worth it (and we're worth it)

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up


p/s: it soothes me...

Happy Labour Day ~_~

"No matter what jobs you are doing, No matter how long you've been working, 
No matter how much salary you've been earning, 
you deserve to be appreciated." 



p/s: Happy Labour Day to all labours out there.

Wednesday, April 25, 2012

holiday...

terasa sangat-sangat memerlukan 
aktiviti yang boleh me'release'kan 
segala beban di kepala otak ini...

di kala sedang ber'fb' tadi dah ternampak
satu iklan nih kat wall


ia sangat membuatkan daku teruja
memang dah lama mengidam nak p
pulau perhentian ni
tak berhenti memanggil2 kot haha
*owh itu tipu

Price mcm reasonable kot,
belum usha bebetul lagi juge pun
harus mencari masa yang sesuai....



p/s:ada sesiapa yg mau join sy x?ayuh!!


Tuesday, April 24, 2012

411...


alhamdulillah
tak perasan pun
sudah 4 tahun rupanya
many things happened
and we are still together...

kekadang tak semua yang kita impikan
akan jadi macam yang kita idamkan
menjadi semudah yang kita fikirkan

"dapatkah selamanya kita bersama,
menyatukan perasaan kau dan aku,
semoga cinta kita kekal abadi
sesampainya akhir nanti
selamanya"

And now
 I know what it is
I am trying my best
and I do really want it will be the best...


....Ya Allah ya Tuhanku, seandainya dia yang terbaik 
untukku,kau lapangkanlah hati ku dan dekatkanlah hatiku
dengannya..jika seandainya dia bukan yang terbaik untukku,
maka kau jauhkanlah hati kami
sesungguhnya hanya kepada Engkaulah tempat aku
bergantung harap...
~ Amin, amin Ya Rabbal Alamin ~



p/s: tentang rasa...





Wednesday, April 18, 2012

25...

Alhamdulillah
duapuluhlima

duapuluhlima
yang sangat bersyukur
sebab:
sudah bekerjaya
sudah berharta *sikit
sudah boleh berjasa
dan
sudah tambah satu angka dari
yang sebelumnya

semoga angka ini bakal menjadikan
saya seorang yang lebih kuat,
lebih matang dalam menghadapi
hari-hari yang akan datang
seorang yang lebih berjaya

Owh ye,wish ulangtahun kelahiran
tahun ini banyak disertai dengan
soalan ceputakberapanakcemas
'bila nak nikah?'

Okeh,jawapannya
"Marriage is under construction"





p/s: hoping for the best,pary hard for it..amin (~_~)


Saturday, April 14, 2012

should,know,don't & just...

"yup,just go with the flow and stay happy"
*baru la sendiri tak terasa sakit hati...




p/s: beliau sedang melayan perasaan,hik..bai!

Monday, April 9, 2012

Aaron Aziz (^_~)

Yeah Aaron Aziz menang!
hah tetibe...
heheh actually tak dapat tengok pun semalam
im just watching d earlier part,
the end and all those performances tak
dapat den nak nengok disebabkan oleh
faktor2 yang tak dapat dielakkan di rumah..hik

First part tengok dengan mr.darl during dinner,dah balik
rumah macam nak continue tap sekali ada
someone yang teraman terlampau dan paling2
minat la sangat dengan korean sampaikan
dari drama,filem ngn gameshow semua
dia tengok...haiyooooo...

Bukan xley nak tengok pun,it just can
u please consider other person too?
sorry to say,saya bukanlah peminat korea
sangat,bukan xde tengok pun cuma kalau dah
24 hours itu je yg ditengok,x ke
boringtothemax??





p/s: nak kena beli tv lagi satu ke???hahaha

Saturday, April 7, 2012

KSSr


Dedulu selalu cakap kerja cikgu
yang sangat paling best
time cuti cuti je,tak payah pening2
everything has change now,its different in
many ways..

Sekarang kerja cikgu sudah lagi-lagi banyak
bila terlalu banyak transformasi dalam
dunia pendidikan maka secara tidak langsung
beban kerja itu turut bertambah..
bukan merungut cuma kadang2 sakit hati
dengan certain people yang cakap
kerja cikgu ni senang,
nak tau??jom jadi cikgu...
lepas tu baru boleh tau langit tu tinggi ke rendah!

Cikgu sekarang bukan macam kerja cikgu zaman 
atuk nenek kite dulu dah..
ace tengok jadual cikgu sekarang,ini jadual saya ye:

harus sampai sebelum 7.15 a.k.a ni loceng untuk cikgu ye
* 7-15 - 7.40 - program mentor mentee,bacaan pagi, 
program guru penyayang (syg la sgt kan)
* 7.45 - 1.35 - masuk kelas back to back
*1.35 - 3.00 - rehat
*3.00 - 4.30 - tuisyen ye (year 1 - 6)

then after 4.30 baru dapat balik
penat tak??
balik rumah kena plan untuk mengajar esok hari,
bahan pengajaran kena prepare
haih nak2 dapat budak yang nakal2 
so harus la kena prepare something yg fun utk mereka
kalau tak memang kelas takkan aman...

tak cukup dengan sesi pengajaran,
tambah lagi dengan side programs yang 
superduperbanyaknya
report tu report ni
*haih kalah masa study dulu
buat kerja tapi kerja hari-hari bertambah,guane???

Tapi alhamdulillah,di sebalik semua kepayahan
dan kesusahan yang di atas itu,
ada hikmahnya:

setiap hari, saya mengajar dan saya belajar
bila stress2 selalu ingat pesan mak
"sekali kite jadi guru,selamanya kite guru"
*ia buat saya tabah...


p/s: penat cari instrument kSSR tak dapat,
last2 ini yang dapat...haiyooo...

Tuesday, April 3, 2012

tentang rasa....




" dapatkah selamanya kita bersama
menyatukan perasaan 
kau dan aku
semoga cinta kita kekal abadi
sesampainya akhir nanti
selamanya....."



p/s: I know its hard for u,dun worry
we will make it together..InsyaAllah (-_-)

turn saya???tunggulahhh....

its not a big deal actually
tapi bila selalu ditanya begitu begini
sedikit sebanyak otak pun
proses semua perkataan2 itu
n effect dia??miss ni sakit kepala...adoyaiiii....

setiap kali ditanya,the sama answer i gave
'it's oket,its her turn...wait for mine, k?'
dah tu???nak jawab cemana lagi kan?
what do u expect me to say?
sabar je lahhhh....

bukan saya menolak jodoh itu,
its just not the time yet
eh nak ber'family' itu perlukan komitmen
yang tinggi juge,ingat suka suki je eh?
asal boleh?kau kawin maknanya aku kena kawin juge lah?
tepuk dada tanya selera =)




p/s: ni gara-gara kenduri adik mr.darl lah ni!