BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, September 30, 2010

berjauh hati...

Si dia berjauh hati dengan makwenya
selalu dapat complaint dari dia
tentang itu dan ini...

Praying that he'll understands everything
i'm not doing this just for fun
jangan la berjauh hati dengan saya
im trying babe

Huh sangat letih
biasala study kan,
indah khabar dari rupa
sangat busy
superduperbusy kot
so time dengan dia sudah kurang,
I'm soooo sorry dear!




p/s: .......speechless..........

Monday, September 27, 2010

I heart you very very very very much!

Salamm hari selasa
macam biasa still busy dengan assignment
yang tak nonstopmacamtakdepitstop!
okeh,jangan bebel mak cakap
sebab that's ur choice...

Sebut pasal mak
semalam birthday mak
twentysevenseptembertwothousandten
a.k.a 27/09/2010
Dan beliau telah genap berumur 53 tahun
*papepun mak tetap muda kat ateh,isk isk

Pepagi da call mak wish for
her birthday

"selamat hari lahir mak,semoga panjang umur
dan dimurahkan rezeki..terima kasih for the things
that u've given
please forgive me for things i've wrong
a big thanx to you
for your love
for your support
for the caring you show us
n for the time that u've spent to grow
me up till what i am today
I owe you for the rest of my life mak
heart you very very very much
sumpah!"


p/s: couldn't see her for this time being,
but u'll always b in my heart forever!


Sunday, September 26, 2010

Nobody is perfect, u too...

haip salam petang okeh
hampit maghrib suda
baru balik dari sukaneka patang nih
sunburn balik haih
takpe2 yang penting happy
emergency je kot join tadi sebab tak
cukup orang...
feeling great!

Biasala ayat pendahuluan yang tah hapa2
still nak update apa yg dibuatnya
hehe sorry!

Act nak cite pasal sorang minah nih
*cik oshinz n miss wani kenal kot
okeh, masa mula2 register cni tak perasan dia
lambat nak perasan sebab dia dah pkai tudung
*compulsory okeh!
Abis je dah masuk kelas semua baru la perasan si dia ni

Erm okeh isu dia sebenarnya
dia tersangatla psyco
tak engage dikatakan engage
kononnya bf keje kat overseas,
ayah dia somebody
same goes to her mum
hey, kenapa nak kena tipu semua tu
u malukah?
berasal dari kampung
ada parents yang jaga u
but still u nak create cite yang sangat
bukan-bukan
kekadang sampai tak tercapai di akal nih

Ape niat u buat macam tu??
malu sangat ke kalau
kita berasal dari kampung,
ada parents yang cukup baik untuk jaga kita?
We're not perfect k,
accept as what we're today
tak perlu nak create cerita sana sini to show
you have everything
you are rich
you have a 'perfect' bf,
and whatsoever things to show that
you are better than others...
a few friends here already know about that...

Erm familiar muka dia kat UKM,
i fact but different courses but
yet I still know you...



p/s: please b honest, we're not perfect!

Friday, September 24, 2010

wahai encik mood....

entry di pagi hari sabtu
alamak!
bila ingt esok da start kena pegi iPG
hati terus rasa
gundahgulanataktenteram
haii sebabnya miss daff ni ada terlalu
banyak assignment yang kena setelkan
huhuhu rasa macam mau nangis...

nak buat keje tu kena ad en.mood
sekarang dia xmo dtg2 jugak
ee takde feels nak buat kot
kalau buat jugak alamatnya mesti
ada yang tak kena
due da nak dekat
tapi still tak tengok keje tu
camane eh..
ha agaknya en.mood tu pun da merajuk
xmo datang2 dah
haiya susahla ini macam



p/s:niat dihati pepagi nih nak ngadap assignment,tapi....
haha lu pk la sndiri..

Thursday, September 23, 2010

Wedding of fairytales

wahh tatkala melihat video nih
rasa sangat amaze..
syantek,cute miut sume la ada
superb..

Act sumber dari manggis,
about d wed of
Nur Nadia SM Nasimudin
pengasas empayar Naza group
no wonder la kan wed dia
sebegini rupe...




..:: speechless ::..



p/s: mau sperti ini jugalah..*berangan



Tuesday, September 21, 2010

You make me feel alive...

Apart again,but still
with you
feeling so alive
coz you're everything
and something...



Pray that it'll last forever
Thanx!
For the memories
For the tears
&
For the happiness
that
you've gave!



p/s: bila kau jauh aku selalu rindu,
bila kau ada hatikan berbunga...lalala..


Friday, September 17, 2010

..:::..riaNg rAyA bErsaMa meReka..:::..

Hai salam satu Malaysia
eh salah entry ni ditype lepas tarikh bufday Malaysia itu
Haih suke merepek la..
Seperti biasa,semua pun still dalam mood raya
so semestinya cerita hari ni
pasal raya jugak...best..
cerita agak riang ria jugak
yela mana taknya maraton raya bersama
besties,sampai mak tanya
'anakanda xjumpa jalan pulangkah?'
heheh..sory mak,sekali stahun jek...

Well,yesterday i've met wif few friends
a.k.a my besties laa
feeling great, like dun wanna go home
we are six altogether plan to go
round and round for maraton raya
then happily ending,we did it...
yela,bila lagi nak gathered reramai kalau
tak tyme2 camni je kan,tyme ni la
semua balik kampung
dan tyme ni la jugak masing2 takkan miss peluang
lepaking dan beraya sakan dengan member2..

Sangat best,kluar around 12,n malam baru balik
xdela p banyak rumah sangat tapi
disebabkan kat sesatu rumah tu
borak macam xnak balik umah
itu yang balik pun delay hakhak..
tapi yang penting semua enjoy

Okeh nak bagi kamu2 reader ni layan gambaq jugakla
*wat kunun2 ada reader la eh..






p/s: ini je yg trmampu,byk gamba tp letih mau upload
















Monday, September 13, 2010

Raya & raya 2010...


Macam biasa raya
ketiga harus pergi beraya dengan dia..



Destinasi??
mana lagi,rumah ex-rumateku
di UKm..ha dan tak lupe kenduri kawin
classmate miss daff sekali..
senang kan??
2 in 1..ahaks...
raya + kenduri hehe...

okeh chaw!



Perlukah: Hubungan Sekufu??

Salam hari raya semua
diucapkan khas untuk semua muslim
yang meraikan hari raya yang sangat bermakna.
Haish lambat hapdate belog untuk raya
disebabkan kegagalan broadband untuk
berfungsi di kampung halamanku
yang terchenta hikhik...

Eh rasanya dah terlebih ayat untuk
perenggan pendahuluan nih ahaks..
erm agak2 korang semua tau ke apa itu sekufu tu?
ala cam yang dalam title kat atas tu..
Tibe2 terasa mau tulis pasal topic ni

Sekufu tu lebih kurang macam
satu hubungan yang kena sama taraf
contohnya macam

"master vs master
degree vs degree
dip vs dip
spm vs spm"

dan yang lain2 yang seangkatan
dengannya la ye..
Bukan ke sesuatu perhubungan itu harus saling
melengkapi? yang lebih melengkapi yang kurang
haish tapi macam biasa mentaliti certain people
bout this memang tak dapat dielakkan la
mind set diorang adalah kena cari yang setaraf
kalau tak??tak bahagia la kot..
tak dinafikan semua tu ada pro n cons yang
trsendiri, the things is how we handle and manage that things..
tak guna kalau kita kawin sekufu tapi
happiness tu xde...
keikhlasan & kejujuran tu tersangat la penting
dalam sesuatu perhubungan tu
tak kesahla whether korang sekufu ke tak
yang penting saling memahami,
boleh bertolak ansur dan boleh dibawa berbincang
dan yang paling penting tidak terlalu ego...

Yang jadi persoalan kat cni
camane kite nak tau kalau kawin sekufu
itu jaminan untuk hidup bahagia in future??
miss daff sendiri tak pasti,
kadang2 kite memang rasa tak kesah
dengan watsoever taraf yang ada
but somehow bila ada certain yang suke provoke
dengan benda2 ini semua mulala rasa goyah
rasa malu,segan dan macam2 rasa lagi...
Erm kita takkan dapat apa yang kite nak
dan tak semua yang kita dapat tu apa yang kite nak..
Nobody's perfect in this world
disebabkan itu Dia jadikan kekurangan
dan juga kelebihan sebagai pelengkap
antara satu sama lain,
sama2lah kite memuhasabah diri kita k..






p/s: dia biasa2 saja, tapi saya happy =)




Tuesday, September 7, 2010

Hai senangnya dalam hati....

Salam ramadhan dan salam aidilfitri
yela kan ke tak lama lagi dah nak raya
harusla wish raya je duapuluhempatjam sehari
haish sudah2 la merepek miss daff oii...

Okeh2,miss daff ada gud news
ahaks sangat suke,gumbira,happy,excited
dan yang seangkatan dengannya
sebab tu la title pun ala2 orang happy
macam lagu dalam ceghita allahyarham
P.Ramlee ye tak?

Haish elaun sudah masuk maa
mana hati tak senang
darp tengahari sampai ke malam
senyum sampai telinga
hahah sangat gile
ye la,dah brape bulan cam hape2 je
sangap takde duit weh
eh bukan takde tapi kekurangan duit
ha baru betul
so arini member dengan tidak membuang masa
meng'announce'kan perkhabaran itu
kepada beta..
haa tengok la sindrom minah yang sangat
kekeringan nih,luckily my sis
yang sangat baik hati meng'sponsor' miss daff
tatkala dilanda kesusahan hehe
akak,jasamu dikenang,i luv u lebey lah!

So to my adik2,kiranya korang ada can la
nak merasa duit raya dari akakmu yang sorang nih
insyaAllah,mudah-mudahan lebih diberkati
aaminnn...



p/s: dengan tidak membuang masa telah menyopping
satu wedges tadik..hehe..daaaa

Friday, September 3, 2010

Tepuk dada tanya selera =)

Hye
mood sangat happy lantaran baru
lepas ngedate dengan si dia
boleh senyum sampai telinga
and sweet dreams tonite hehe...

Lately asal cuti je nanti mesti dapat kad
ha taw kad ape?
haish kad kawin maa
sedikit tertekan di situ sebab evrytime
dapat kad tu mesti orang tu tanya balik
"bila ko nak kawin?"
ataupun
"bila ak nak rasa nasi minyak ko nih?"
ataupun dan yang seangkatan dengannya lah
pening bila di asak dengan pertanyaan
yang sebegitu

nak je jawab camni
"hello,ko kawin means aku kena kawin jgk ke??"
ataupun
"Am i too old so that u ask me when im gonna marry?"

Haish tu sebenarnya bukan masalah pun
juz a bit bored wif that kind of question..
Miss daff rasanya setakat ni belum cukup bersedia
untuk memikul tanggungjawab tu
belum cukup stabil lagi untuk menampung diri sendiri
juga kerjaya yang masih belum bermula
pendek kata, miss daff belum capai apa
yang miss daff nak
dan belum cukup berjasa untuk mak ngan abah
sekarang tu je yang ada dalam kepala hotak nie..
InsyaAllah kalau semua dah stabil
miss daff tidak akan teragak2 untuk
end-up zaman yang muda remaja
yang sangat berfoya-foya nih kihkih

So please jangan tanya bila miss daff lagi
bila mahu menamatkan zaman bujang,
*belum puas enjoy lagi what!hehe..
Apa-apa pun tepuk dada tanyalah selera
whether you're seriusly ready for that
responsible or not k..
So untuk friends who those which gonna married soon,
wish you all da best,b a good wife & husband k =)






p/s: tadi ngedate pun ada ckp2 pasal ni & the answer is just
like the above..tq for ur understanding dear =)



Thursday, September 2, 2010

hOmE swEet hOmE (^_^)

Yeah terasa sangat heaven
bila dapat menjejak kaki di rumah
fuhh terasa seperti terlepas beban
yang ditanggung di bahu ini..
Okay lah tu even untuk sekejap
Hari pertama dirumah,
reach at home about 7pM
hampir waktu berbuka
Yang lagi syiokk bila tengok mak
yang sedang menunggu di muka pintu
bahagianya bila dapat tengok mak..

Yes, I am homesick
sangat2...
rindu mak,rindu dia jugak
Bila dah besar ni tiba2 rasa lagi
menjadi2 homesick tu
mungkin kali ni tempat study agak jauh
kalau dulu boleh berfoya-foya
balik ke rumah even assignment
menimbun sedang menunggu untuk
disetelkan,but this time can't do that
sedey....huhu

But at least for this moment,
still wanna enjoy the celebration
of hari raya..
eh katil dan bantal empuk sudah memanggil,
huh baru terasa nikmatnya tdo
dikatil dan bantal dirumah sendiri haish..
gtg dear blog,nite!


p/s:mau mimpi indah malam nie =)