BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, July 29, 2009

giGi oWh GigI....

salam sume dan slmt pagi..
mula2 berita penting hehe
(intonasi ala2 din beramboi kat era)

citer psl gigi ni, dah sminggu lebey miss daff
mengalami saket gigi yg teramat sgt,
saket tu smpi xbley tdo...
memang xbley blah btul, nsb baik
kje kt ofis xde la byk sgt, so kena kje pun
bley rest gak..

setelah sminggu gitu asik mkn ubt je,
then mak abah suh p klinik..
so miss daff p la private klinik check gigi ni,
menggigil jugak kaki ni nk msuk klinik
tu sbb da tau confirm kena cabut nih.
(da tau sbb da p klinik kt ukm aritu)

tggu punye tggu the tibala masa yg dinantikan
ass. doc tu paggil la,
CIK NOOR IZMALIANI RAZHALI,
SILA MASUK YE.
haa amik kau, tapi dgn muke yg agk confident miss
daff pun redah je la, masuk...
doc tu check n x-ray skli,
(bygkan ke'serius'an tu....)
then doc tu ckp cmni...

Dik, ini gigi memang suda rosak, so supposely
memang kena cabut..tapi i kena bedah sket u punye gusi..
klu u nak operate,ad 3 condition u kena tau:
1. Kos (RM600 for sebatang gigi!!!)
2. Duration operation 2 around 45minit!
3. Saket tu maybe akn smpi sminggu!
klu u stuju u bley wat apointment ngn doc lps ni.....

pastu miss daff reply yg miss daff akn fikirkan benda tu dulu
and discuss dgn my parents,huhu..then doc just bg ubt je...
(ubt lg...)

huhuh gitu la lebey kurang yang doc tu ckp,
takut betul mndgrnya.
so skrg gigi ni still ad lg tp saket tu da kurg sbb
mkn ubt yg ad tu, byk gile...
telan je la sbb xmo saket heheh
setelah 2 minggu gitu miss daff xde slera nk mkn tapi
skang da bley mkn blk, cume kena ht2 masa nk
mengunyah, so difficult!

p/s: menyesal x cabut gg ni ms kt ukm arituh huhuh =(


Sunday, July 26, 2009

m.E.N.y.E.s.A.L

Semula ku tak yakin
Kau lakukan ini padaku
Meski dihati merasa
Kau berubah saat kau mengenal dia

Bila cinta tak lagi untukku
Bila hati tak lagi padaku
Mengapa harus dia yang merebut dirimu

Bila aku tak baik untukmu
Dan bila dia bahagia dirimu
Aku kan pergi meski hati tak akan rela

Terkadang ku menyesal
Mengapa ku kenalkan dia padamu...
............................................................

eRm nih lirik lagu actually,
mendapat ilham lagu ni drpd blog mR. mArcEllO
(kena bg credit maa hekhek)

Lagu yg agak nk kena mengena ngn miss daff
tika dan saat ini...
some part la hehe
tajuk die je yang menyesal tapi kite kan
xbelh menyesal dgn ape yg dah ditentukan,
semuanya terjadi bersebab, semuanya ada hikmah...

Ya Allah Ya tuhanku,
jika die benar untukku,kau lancarkanlah perjalanan hubungan kami,
dan jika ditakdirkan dia bukan untukku, kau tunjukkanlah penyelesaiannya
dan jauhkanlah kami...
Aaminnn....


p/s: hanya tu je yg mampu terucap skrg, i've to be strong =)


Thursday, July 23, 2009

woRkiNg...

ye setelah hampir sbulan miss daff duk
agk bergoyang kaki kt ofis ni,akhirnya
pak lang telah menyerahkan tugas2 yang sepatutnya
miss daff buat...
fuhh agak byk dan sungguh penat mata ni
mengadap pC ni, x lame lagi bley la join org2
rabun kt umah tu hehe...
rasa cam study blk je, pastu ad dateline utk siapkan kje tu,
memang cam xsiment dulu cumanya miss daff
still bley lena memalam even kje tu xsiap g...
*sllu xbley tdo klu xsiment da nk due huhu

ha lagi satu, miss daff kena wat kje ni guna excel,
ad byk no2 and so on,eee xsuke2..
xske sbb miss daff xbpe pandai guna excel ni ha,
sllu guna pwerpoint n word je, tapi alhamdulillah la
selepas di explore sana cni excel tu,
miss daff berjaya jugak...

p/s: keje....keje...keje....





Monday, July 20, 2009

kenapa mesti sayang die???

Kenapa mesti sayang die?
miss daff xtau tapi yang miss daff teramat la sure is
miss daff memang sygkan die..
korang sume mesti pelikkan?mesti rasa miss daff
ni cam orang bdoh sebab still ngn die even die xjujur dgn miss
daff sekarang..
lately nmpk die nk menebus kesalahan tu, tp setiap kali die buat
memang miss daff rasa die x ikhlas lagi,
die buat sbb terpksa, sbb xnk kehilangan...

miss daff buat keputusan plg stupid rsnya bile give him
permission kat die befriended dengan sumone yang rsnya sume da
tau siapa..xperlu lagi miss daff bercerita lebih lanjut..
sebab tu hanya akan buat hati ni lagi sedey...

sepatutnya problem yg happened between us ni da bleh jdkan sebab
utk clash ngn die..
xpyh nk cr reason lain utk break up ngn die,
xperlu beralasan utk mengelak lagi,
but every time miss daff cuba utk itu miss daff x mampu,
ia hanya akan buat miss daff rs lebih kecewa..
skrg miss daff hanya berdoa,
kalau betul die dgn miss daff, everything happened pun he will b mine
if not, miss daff bersedia utk itu...

miss daff xd jawapan knpe miss daff sayang die,
tapi persoalan tu la yg sentiasa da dlm kotak itam kepala ni
ha..miss daff cuba utk tidak terlalu memikirkannya,
tapi semakin miss daff cuba, rasa tu semakin kuat
sehingga kadang2 miss daff rasa sukar utk bernafas,
sukar utk berfikir dgn tenang...
tapi alhamdulillah miss daff still ad sahabat2 yang masih lagi setia
mendengar masalah, berkongsi pendapat dgn miss daff tentang hal ini...
tq u guys!

p/s: can i juz let it go wif d flow?


Thursday, July 16, 2009

KeNAPa 4 (^_^)

tQ sis oshinz
i'm damn bored rite now
so i've completed ur tagged =)

FOUR NAMES THAT FRIENDS CALL YOU

Most people call me y.a.n.i.e
My niece will call me a.t.e.h
M.i.s.s. d.a.f.f.o.d.i.l.s among bloggers
B.u.d.a.k k.e.c.i.k between 4 sahabat

FOUR MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE

My father’s bufday 19/6
My mUm’s bufday 27/9
My bufday 16/4
His bufday 21/6

FOUR THINGS YOU HAVE DONE IN THE LAST 30 MINUTES

Walking to the shop
Chatting wif my ofismate
Have a cup of milo
Checkout my blog

FOUR WAYS TO BE HAPPY

Spend time wif family
Eating
Spend time wif gud buddies
Laughing (I juz can’t lately)

FOUR PEOPLE YOU MISS FROM YOUR PAST

Someone (“,)
Schoolmate of mine
3 stooges (^_^)
cAn I gIve 3 onLy?

FOUR OF YOUR FAVORITE HOBBIES

Reading
Surfing
Eating choclate
Watching movies

FOUR FAVORITE DRINKS

Iced lemon tea
Nescafe
All kind of fruit juice

FOUR THINGS FOUND IN YOUR WALLET/PURSE

Money
Ic
ATM card
pIc of him

FOUR FAVORITE COLORS

Black & White
Chocolate
Baby blue
Purple

TOP FOUR HANGOUT

Waterfall at my hometown
Mid valley
Times square
KLCC (long time haven’t go there)


TOP FOR YOU LOVE SO MUCH

Family
Mr. darL
Best buddies =)

TOP FOUR ‘THINGS’ SPECIAL TO YOU

Mobile phone (miss d old one)
Laptop
My house
………..

TOP FIVE WHO YOU WILL TAGGED

~ m i s z

w a n i e ~

TOP FOUR REASONS WHY YOU ANSWERED THIS SURVEY

Bcoz I’ve been tagged plus dun have much work at the office and damn bored!

Monday, July 13, 2009

gRaduatiOn dAy

Salam yuhuuu...
n3 yang agk sedih sblm ni akn diganti dengan
n3 arini..ya i will be graduate sOon!!!!
suke?ye harus...
setelah 3 taun memerah otak utk xsiment dan
macam2 dugaan utk miss daff n d geng lalui selama 3 taun
akhirnya berbaloi...
18 OGOS 2009/ 7.30 aM akn jadi ari paling best utk miss daff..
ha tu a ari grad miss daff, kena sidang ke-7
emm sidang yg agk last2 tuh
but it's fine..bukan kite sorg yg nk grad kan..
semalam da verified kt website utk p konvo tu..
setakat ni alhamdulillah lum ad pape halangan utk hadir
ke konvokesyen tu...
haa miss daff xsabar jugak mau ketemu sama 3 sahabat n member2 lain,
rindu bangat sama korang..

Well, pape pun kena tggu ari tu, xcited sgt pun
xbley jugak kn..
hope aritu akn berjln lancar tanpa ada halangan
Aaminnn.....



Sunday, July 12, 2009

dUn e.X.p.E.c.t mE mOrE tHaN tHat....

Salam...
ye itu word yg rasanya paling sesuai utk miss daff
ditujukan khas utk mr.daRl...
Well lately n3 kat page miss daff hanya tentang
problem,problem dan problem
miss daff ngn mr.daRl..
sory klu ada yg baca dan terboring k...

Problem tu miss daff da wat xtau,mls nk peningkan
kepala fikir benda yg hanya akan menyerabutkan
kepala otak miss daff..
takut2 nnt rambut gugur heheh...
setakat ni problem tu senyap camtu je,
miss daff ngn die pun da x cam dulu,
ssh nk pecaye die blk even da baik pun..
he said that he wanna b friend wif that 'girl',
kawan ke pe ke, ad miss daff kesah???
tapi jgn expect miss daff bley lyn kerenah
die cam dulu, sory ye mr.darl!
sy penat2 jaga hati awk sume at last hati sy
jugak awk goreng,
jgn expect sy bley p.e.c.a.y.e awk cam dulu lagi,
jgn pelik klu sy da jd m.o.n.s.t.e.r ngn awk,
dun expect me more than that!
I need time to r.e.c.o.v.e.r myself....

p/s: miss daff sdg mencari kekuatan sendiri semula....


Thursday, July 9, 2009

.: yOu aRe nOt aLoNe :.

video

erm inilah hasil drpd kebosanan yang
melanda miss daff arini..
tiada perasaan utk membuat kerja
then sj mengeledah utube dan menjumpai
lagu MJ yang miss daff suke dgr..
cam tribute utk die jugak la

*bleh ke camtu?
heheh

miss daff agk suke la mendgr lagu ni
tambah2 lagi dengan jiwa yg agk kacau
hahaha sentimental la plak...
k la,gtg
takut nnt lagi byk miss daff merepek..

p/s: cam sedey plak lagu ni isshhh...



duGaAn bEtuL....

Salam..
miss daff skrg berada dlm kondisi yang amat
tidak sihat..
dengan masalah yg xbpe nk setel lagi
plus ngn skt tekak yg buat miss daff rasa cam nak demam..
ingatkan sakit tekak biasa pastu miss daff td pg
masa nak mandi juz try check on my mouth..
suddenly miss daff found dat ad ruam kecik2 kt ats lidah
dkt ngn ank tekak tu n satu lagi ada
ulser betul2 kat ats anak tekak tu,gile!
miss daff xpenah lagi kena ulser kat ank tekak tu huhuh..
patutla miss daff rasa cam ssh nk telan mknn,sakit je
bile smpai kt part tu..
rupa2nya ad sumthing kt situ,yg nsb baik ulser tu xbesar sgt
hrp2 cpt la sembuh..
arini da gtau my sis in law suh die bwk blk ubt ulser
from her klinik, hope bile da blk nnt ubt tu da ada...
sakit tp xmo p klinik...
my mum plak bsg xbb tgk miss daff semacam je this wik,
biasala pening ngn problem tu je,
tp xgtau kat mak..
kwn2 je la tmpat miss daff gtau,takut nnt mak risau..
tp td after gtau ad ulser kt ank tekak tu baru la
mak xrisau sgt,juz ask me to go to clinic only
and i juz say yes, i will...
heheh utk meyedapkan hati mak tu, xbaik wat die risau...
skang ni kt ofis, akak sorg lagi tu lum sampai
so miss daff mengabiskan masa dgn melilau
kat alm maya ni hehhe....

p/s: tiada pesanan utk arini.

Wednesday, July 8, 2009

dRaMa....

salam...
yesterday is d most dramatic day that i've ever face
in my life...miss daff x penah ad experience camtu n
xpenah nk expect i'll face dat kind of situation
in my life....

Ermm cite die camni, cam biasala problem miss daff still
xsetel though miss daff da declared clash ngn mr.daRl...
tapi utk memuaskan ati, kitorang sama-sama decide
p jumpa EKA, his ex actually...

After face to face smlm, problem tu jd lebey truk than i've expected
dia x bertindak secara matang sikit pun, mmg la budak2 betul
pening miss daff dibuatnya..
miss daff xtau la tindakan miss daff ni betul ke x
tapi miss daff buat sebab nak puaskan ati sume orang
alih2 lain hal plak yang jadi...

Ada 3 location drama smlm,
sgt meletihkan miss daff..
baru balik keje da kena mengadap stupid things
* sorry,agk kasar bahasa miss daff di situ

Macam2 rasa ad, marah, sedey pun ad jgk,geram!!!
tapi yg sgt penting dan miss daff pun xtau kenape
miss daff menjadi seorang yg sgt cool,smpai bley slow talk ngn EKA
dan bley pujuk die,kenape????
tah miss daff pun xtau tp tu la hakikatnya,
tiada perasaan utk menangis..
just when back to home, suddenly i cried
tapi sikit je..
just a way for me to release my tense,
sorry, but dat's wat i feel..

Ada lagi sikit problem, bkn kat miss daff
tapi kat mr.daRl..
though die da decide miss daff yg jadi pilihan
but then miss daff rasa ad sumthing yg still xkena..
mis daff agk die still syg kat eka,die decide dpn kakak eka ngn miss
daff skali tapi miss daff dpt rasa tu jwpn bkn dr
hati die...

Erm i just pray for d best decision between us,
klu betul miss daff terpaksa undurkan diri,
yes i will......

p/s: ...........sumbody help.............






Tuesday, July 7, 2009

rAhsiA kiRaAn tAriKh laHiR...

Well arini miss daff da bley okey sket,
at least better than yesterday rite...
So arini masuk ofis sharp at 8.30 then on pC
and looking around...
First thing ialah baca paper on9,on YM and
explore macam benda kat alam maya ni...
Pastu tetibe terjumpa pasal rahsia tarikh lahir
kat sumbody blog semasa blog walking td..
tah la bleh pecaye ke x
but i did try on my own heheh..
so meh miss daff share ngn korang2 ek
camni caranya ye...

contoh tarikh lahir
27.7.1981

sikap dan perwatakan (27) 2+7
9

visi (27.7.1981)
2+7+7+1+9+8+1
35
3+5
8

Sifat dalaman/bakat (hanya jika dipupuk) sikap+visi=sifat dalaman
9+8
17
1+7
8

so bile da kire2 camtu dapatla korang punye no ye
cam contoh kat ats tu no 8
after miss daff try, i found out that my num
is 7...
so ni lah dia description orang num 7:


* seorang yang sangat patuh pada sikapnya,
kalau visinya patuh
kira baguslah boleh mendengar
kata-kata nasihat orang dan harus
dipraktikkan,
namun jika sifat dalamannya patuh
janganlah
pula terlalu menunduk dan menyerah kalah...

betul ke miss daff camni ek?patuh?yes i do..
yang terlalu menunduk ngn menyerah kalah tu maybe
bley dipraktikkan in certain situation rite..
so, this is mine,hw bout urs?
heheh korang bley try wat and check out
description for ur num kat website ni....
ada banyak lagi info menarik kat situ,
so check it out ye =)
http://istimewa2u.blogspot.com





???.......!!!!!!!!!!!!.........

Broken Heart Myspace Comments



Broken Heart Myspace Comments



Broken Heart Myspace Comments



Broken Heart Myspace Comments


my past is after me
and i'am trying to break free
from all these mess ups
and these is bad memories
i just want to move on
to a new
places and new faces to me...



Broken Heart Myspace Comments

Monday, July 6, 2009

I'aM siNgLe...

Ye,d most suitable word untuk miss daff skang ni,
at least at this moment,
miss daff yg decide hal ni, miss daff kena strong..
ni dugaan yang agk besar wat miss daff sepanjang taun ni..

even miss daff yg decide, tapi sedey tu tetap ada..
sbb miss daff syg die lagi..
tp ape gunanya miss daff ngn die klu xbleh nk pcaye die,
bia la masing2 bwk haluan sendiri..

miss daff harap die bhgia ngn ex-gf die,
moga2 diorang ad jdoh..
aamin..

p/s: I really need time ='(


c.O.m.p.L.i.c.A.t.E.d

Salam sume..
ermm betul cakap oshinz, "hidup bukan forever gula-gula",
hidup bukan untuk mengecap kemanisannya sahaja,
tapi hidup ni penuh dengan asam garamnya,
banyak cabaran dan dugaan yang kite kena lalui sebelum kite
kecapi kemanisan tu..

DEWASA...
a word that miss daff takut untuk fikirkannya,
takut untuk melaluinya..
tapi semua orang perlu melaluinya,
kerana semua akan menjadi dewasa suatu hari nanti.
Dewasa itu menuntut kite untuk berfikir secara matang,
bertindak mengikut akal fikiran,
bukan bertindak berlandaskan nafsu dan perasaan...

Semakin kite dewasa semakin C.O.M.P.L.I.C.A.T.E.D kejidupan ini,
semakin kite dewasa semakin banyak cabaran yang kite kena hadapi,
semakin banyak jugak pengalaman yang bakal kite perolehi,
namun pengalaman itulah yang bakal mengajar kite erti sebuah kehidupan...

p/s: sumthing happened yang memerlukan miss daff bertindak secara dewasa

Sunday, July 5, 2009

.: tiada tajuk :.

Saat kau pergi
Berlinanglah air mataku
Betapa singkat ku rasakan
Kebahagiaan itu kini lenyaplah sudah

Tak pernah ku inginkan
Perpisahan ini terjadi
Ku hanya bisa merelakan
Jika memang kau pikir inilah yang terbaik

Tak perlu kau beri alasan
Mengapa kau ingin pergi
Meninggalkan diriku
Karena ku yakin semuanya
Itu bisa membuatmu bahagia

Sepenuhnya ku menyadari
Bahwa cinta itu
Tak mesti harus memiliki
Namun ku akan selalu menyanyangimu
Setulusnya hatiku

Tak pernah ku inginkan
Perpisahan ini terjadi
Betapa singkat ku rasakan
Kebahagiaan itu kini lenyaplah sudah

i'vE tO b stRoNg...

Salam,
kadang2 instinct hati kite sgt betul,ye miss daff da percaya dgn tu sume
bkn sbb miss daff xpernah percaya sblm ni, cuma miss daff belum laluinya lagi...
tapi kali ni its really happened...

Dalam beberapa n3 sebelum ni byk cte psl feeling miss daff towards mr.daRl,
bukan meminta simpati tapi sekadar meluahkan rasa hati...
semalam mr. darl betul2 wat miss daff rasa tertipu
benci, marah,geram n sedih
sebab die sanggup wat camtu....
semalam jugak kitorang slow talk, tp x berhasil..
memang orang selalu ckp kite kena selalu discuss ngn pasangan
tapi die bagi 1000 1 alasan yang rasanya miss daff xbleh nk terima
alasan yang die bagi xcukup meyakinkan miss daff kenape
die kena wat camtu...

lagi satu yang miss daff baru tau, member2 yang lain da ad pun yang
tau pasal ni cuma diorang xsmpai hati nk gtau
ye miss daff faham kenapa diorang wat camtu,
sengaja xmo memburukkan keadaan yang sedia da teruk...
sekarang miss daff xtau pe status kitorang, die xbagi kata putus pape...

tapi alhamdulillah sebab miss daff tau cepat sebelum lagi lama..
klu bleh miss daff xmo wat keputusan terburu2, takut menyesal di kemudian hari..
miss daff tau miss daff kena kuat to faces all this stupid things,
ye harus!!!
xde die doesn't mean i've lost everything,
miss daff still ad member2 lain yang oweyz stand by me,
yg still menyokong watever decision i'm gonna do,
thanx babe!

Rite now, miss daff teramat la sedey, bukan sebab xbelh terima hakikat tu
cuma sedey bile i didn't get an honest explanation form mr.darl as wat i'm expected from him...
wat i'm gonna do is just pray, supaya ditenangkan hati ni,
supaya miss daff bleh handle benda ni dgn baik..
please pray for me guys, i'm really need ur support!

miss daff agak emo ketika menulis n3 ini, sehingga ada beberapa
titisan jernih yang menitis.....ermm sory my dear blog!

p/s: "hidup bukan forever gula-gula"

*quotation from miss oshinz,pinjam sat ea sis*





Wednesday, July 1, 2009

ku tertanya....

Adakah diriku kau tak perlu lagi?
Adakah cintaku kau tak perlu lagi?
Adakah dirimu dah berubah hati terhadap diriku.

Adakah insan lain bertakhta di hatimu
Hinggakan dirimu mengubah cintamu
Manakah cintamu yang kau beri dulu kepada
diriku..

Kau pernah berkata cintamu adalah untuk
selama-lamanya
Bulan menjadi saksi pada malam itu
kau kata kau cinta.

Sayangku dengarlah rintihan hatiku
Ingin kau kembali seperti dahulu
Kenangan di jiwa membuatku rindu kepada dirimu.

Kau pernah berkata cintamu adalah untuk
selama-lamanya
Bulan menjadi saksi pada malam itu
kau kata kau cinta

Kiranya diriku kau tak perlu lagi
Simpanlah kenangan cinta kita dihati
Walaupun ku sukar,ku akur kali ini
Biarlah ku pergi

Maafkan ku bertanya….