BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, January 31, 2011

40posen je,luak ke???

haih hati agak geram jugak
kejadian berlaku:

lokasi : 7e dekat dengan Pustaka Seri Intan
Gong Badak,KT
jam: 4 ptg
mangsa: seorang budak darjah 3/4 cmtu lah

okeh cite dia cmni,
miss daff pegi ke 7e ni lah kan
ada seorang budak kecik nih nak
beli air slurpee tu ha kan
so miss daff dengar budak tu tanya
pekerja 7e tu ha bape inggit air ini dan itu..

Pastu nak dijadikan cite
budak ni amik yang besar dan
masa nak bayar kat kaunter tu
duit tak cukup
terpinga2 budak tu,
miss daff yang kebetulannya
tengah bercakap ngn sorg member ni
terus la tanya kat kaunter 7e tu kenapa
kecoh2..
pastu pekerja tu explain ah duit
budak tu xcukup 4posen untuk bayar harga tu
tapiiii yang kitorang 2-2 tak puas hati adalah
pekerja tu tny budak tu mcm budak tu
wat salah besarrrrrr sangat
"awk dtg dengan siapa?"
"rumah awak kat mana?"
ada lagi 2 3 soklan yang miss daff
xsempat nak dengar..

Lepas dah jadi cam gitu
kitorg tolong bayarkan 1 ringgit utk
4posen yang tak cukup
tu kat kaunter,haihhh
4posen punya hal pun nk kecoh,kalau
ko keluarkan duit ko 4posen kat budak tu
ko xmakan ke hari tu???haih
ataupun
bos ko bayar gaji ko lebih sebab 4posen tuh???
haih xfaham la
cuba ko bayangkan adik ko pegi kedai tu
dan mengalami benda yang sama
dan di'treat' begitu,
apa ko rasa?????
kitorang byr dan trus blah je,puas.....





p/s: sesekali buat amal tak salah kan??


Sunday, January 30, 2011

activate....

sudah agak lama tidak membebel
dan merapu merepek di belog sendiri
tidak mempunyai waktu untuk bersenang
lenang lagi lantaran keje yang
minta disiapkan tapi tidak
diendah dipeduli oleh tuannya yang sedang
bengang kerana tidak mendapat cuti
untuk CNY,argggghhhhh!!!

Owh praktikum punya cite lagi
masuk ini minggu sudah 3 minggu
berada di sana
tapi sekolah itu lambat bagi kitorang jadual
tetapi bila dah dapat jadual lambat activate plak
haih tunggu mau reshuffle kelas la,
nak tambah kelas lagi la
haiyaaaa.....
sampai sekarang lum masuk kelas,
ini sudah minggu KETIGA tau encik sekolah!!!
haih pening duk pikir sebab risau
certain sekolah sudah diobserve oleh lecturer
masing-masing...ngeeeeeee riso den!

ok lah,cukup sampai di sini dahulu (^_^)









p/s: IPG cuti seminggu pulak,jelessssssss!!!



Thursday, January 27, 2011

.........................

I



miss




you




..............................................




p/s:nak balik emm

Saturday, January 22, 2011

hate u most!


i hate this feelings

...sad...

...dissapointed...

...angry...





p/s: thanx for d memories!


Tuesday, January 18, 2011

His spirits....

Haiii
Selamat pagi cikgu
Assalamualaikum cikgu!
*mendayu2 bagi salam tu taw..hee i like

Okeh bukan nak cite tuh sebenarnya
since belum dapat jadual sekarang
miss daff cuma masuk kelas untuk relief
mostly kelas darjah satu..

Ada tiga kelas darjah satu kat cni,
Kudus, Siddiq, Taqwa
*owh itu nama kelas ye
Semalam masuk kelas 1 Siddiq
ada seorang budak yang boleh
dikatakan physically cacat
duduk atas kerusi roda huhu...
nama dia Amir


*inilah Amir,you go boy!

Miss daff bangga dengan dia
sebab tak malu dan sangat
aktif participate dalam aktiviti kelas
murid2 lain pun tolong dia jugak
hope he'll always have that spirit
the spirit to learn,
that's what we need...





p/s: pity him too...

sekian lama tinggalkan sekolah,sekarang saya kembali...

yeeehaaaaa...
hari tu sangat nervous kot
sekarang still ada
tetapi kekurangan sudah...

This week,nothing much can do
still didn't get the timetable yet
next week
*kata guru PK itu,hik

A big thanx to them,
menerima kami dengan baik
hurmmm so far nampak
ada satu hubungan yang agak mesra
tetapi kenapa sering terdengar
cerita-cerita yang tak sedap didengar ye
sebelum ni??alkmaklumla la kan
mintak2 ianya kekal hingga ke hujungnya...

mood menaip entry ini adalah
kerana kemengantukan yang teramat sangat
jadikkkkk
ini la hasilnya sebelum tdoq!






p/s: hoping for a better day throughout this challenge!

Saturday, January 15, 2011

can you help me??huhu

Uwaaaaaa mau nangis sekarang
boleh???

Haish niat dihati nak bagi file2 kat
lappy ni kemas2 & cantik2
sekali???
haaaa document miss daff hilang
SEMUA!!!
camane nak buat
dah try tgk file recovery software tapi xpandai
nak buat lah pulak
ermmm sedih....







p/s: anyone,please help me!!!


Wednesday, January 12, 2011

Observation + eliciting the idea = conclusion

huargggggg waa today is already thursday
means two more days left
seriously many things playing
around in my head....

seems like didn't prepared much
what to do??
huh many tips has given by most
of our lecturers
hope can do it best

Last few days got time to
just visit and observed the school
not bad,what a big school act
have two session class
from what that I've heard
its kinda good school too,
so I'm worried to the max huarggghhh
feel don't wanna go there,hehehe...

So,after the visiting
I starts to think about it everyday
haihh it will b fine right??
need to gather ideas and strategies nih
before jump to the good conclusion..

Dear god,please help me to go through
all ur challenges in these 12 weeks ahead
aaminnnn...





p/s: mahu cepat2 habiskan,chaiyok2! =)




Monday, January 10, 2011

Emosi...

Headache
Sad
Sleepy
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Pernah tak rasa seperti apa yang kita buat
tu betul,tapi kita yang disalahkan jugak?


Pernah tak rasa give up untuk membetulkan keadaan
yang mana kita je yang berusaha keras untuk itu?


Pernah tak rasa sakit hati bila dituduh dengan
apa-apa saja benda yang sebenarnya kita tak buat?


Apa rasanya jika kita dibanding2kan dengan
orang lain?



So,kepada yang berkenaan sila take note sebab:


Pernah tak kamu fikir yang memang sudah
cukup lama bertahan dengan kamu untuk semua,
saya cuba untuk menjadi yang lebih baik
tapi kamu???
tetap meletakkan salah itu di atas bahu saya,
seolah2 semua yang kamu lakukan itu sangat adil
dan sangat betul.....

Dan juga pernah tak kamu mengalah untuk
kita memperbetulkan apa-apa yang silap?
selalu mengharapkan
'I'm sorry'
dari saya,even salah itu adalah kamu...
selalu mengharapkan saya mengalah and i
even did it,tapi kamu???

Sekali salah saya selamanya kamu mengingatkannya
dalam erti kata lain,selalu mengungkit
apa rasanya kalau saya berbuat begitu dengan kamu juga?
mengungkit tentang dia dan kamu
sama seperti yang kamu buat??
saya mengajar diri saya supaya tidak
berbuat begitu supaya saya tidak
diperlakukan begitu,tapi sebaliknya?ermmm....

The worst,saya tidak suke dibanding2kan
walau dengan sesiapa....
cukup???
saya letih,sangat2....






p/s: kalau la boleh....





Friday, January 7, 2011

Terasa pasif tapi dapat award aktif (",)


Salam hari sabtu
warrgggghhhhh taksuke
sebab esok da sekolah
apesal la cepat sangat abis cuti nih
dah tengah2 musim hujan nih
tahap kemalasan sangat lah tinggi okeh....

hahah motif entry???
dapat award,yeay!
tq to the purpleyellow
kerana telah menganugerahi daku
award itu...ai loiikkkkeee bebeh..


create your own banner at mybannermaker.com!

see??
bling bling lagi
terasa macam pasif tapi dapat award aktif
hehehe...
thanx alot ya!



p/s: diam....

Wednesday, January 5, 2011

taktaunakletaktajukapelah

Salam petang hari lah...
ngantuk,but looks like nearly 7
so better don't sleep
sat g bangun2 kang mamai tak tentu hala...

Huh cam biasalah kan
kelas da start,cuma for this sem
just stay two weeks at IPg
then will going to practicum next2 week
huhuhu...ha tu pasal title pun da
senget benget ngok ngek...haa

preparation utk pergi??non-ado...hakhak
tapi dalam hati macam gunung berapi
waiting mau meletups
takut ada,risau ada...
haaa kang tah hape2 la jadinya
risau mak nyah...hukhuk...

dah la,maleh nak merepek bebanyak ah,
mau mandi,daaaa!!!!




p/s:semoga dipermudahkan semuanya,aminn..

Tuesday, January 4, 2011

episod sakit...

episod sakit
bukan cerita broken heart ye
ini betul2 sakit,bukan cubaan ye kengkawan..

haii bila dah balik sini
dah jauh dengan mak abah
dengan mr.dear
macam2 la jadi
sakit sana sini
masa stay kat umah xde plak
nak sakit2 ye tak??
hati tengah bunga2 tenang2 kot
tu yang susah nak dapat sakit
makan pakai dijaga dengan rapi oleh
oleh orang2 tersayang..hik

okeh straight je lah
panjang no intro kamu ye miss daff...


tengok nih..
haiih sudah cedera parahhhhh
hakhak gedix...
tengok la jari yang kecik molek nih
dah terkepit dekat pintu kereta
huhuhuhuh till now still rasa denyut2
dia punya darah beku sikit lagi nk abis kuku kecik tuh
selebihnya bengkak,da sakittttt....

Dah kena terus gtau mr.dear,
pulak tu kena bebel lagi ada la huhuhu
xpe la orang dah tak sayang,hik...
tapi serius sangat sakit,
dah lama tak kena camni2 kan
sekali kena terus kol mak ngadu2....

kalau pegi klinik kena cabut tak kuku nih???
takutttt...





p/s: bila la nak ilang denyut2 nih...huhu


Sunday, January 2, 2011

Baru satu hari dan saya sudah rindu dia...

tak perlu nak cerita manyak2 kot
bak kata orang tengok tajuk
pun sudah boleh teka...

Isk isk isk
currently sudah berada di Terengganu
jauhkan??jauhla dengan Pahang
jauh dengan mak ngn abah
jauh dengan diaaaaaaa....
taksuke!

bila nak start cuti sekolah lagi eh??




p/s: baru nak start sekolah dah tanya cuti sekolah balik,hakhak..