BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, February 28, 2011

dia cakap orang lain tak conxsider dia,abis kamu???ada???

Salam jam 5.19 petang
hurmmm mood yang tidak berapa nak elok
ad goyang2 sikit sebab hangin yang
bertiup sepoi2 tak reti bahasa..

Kadang-kadang kite rasa kite dah buat
yang terbaik dah
tapi orang lain tak rasa camtu
still ada je yang tak puas hati
dengan kite

Seolah2nya juge,kerja tu dia seorang yang ada
orang lain tak perlu buat benda tu semua
haihh pening nak fikir
semua hati pun nak kena jaga
tapi dalam kite berjaga2 tu akhirnya kite
terkena jugak...

Hurmmm miss daff bukan la orang yang xtau nak
consider orang lain,tapi mestila kena
pada tempatnya....
tapi kalau benda tu miss daff fikirkan logik
dan patut kena buat so miss daff akan
buat, tak kisah la kau nak terasa ke
hape kan, yang penting kerja tu jalan...

Reason dia??
sebab kerja kite sama
apa yang kamu kena buat,miss daff pun kena buat
so tak timbul soal miss daff rest kamu tak boleh rest
pepandai la manage your own time
peranan EQ sangat la penting
jangan selfish
orang lain ada kerja sama dan sama banyak
dengan kamu,tapi kenapa kalau orang tu boleh
consider dan korbankan masa yang sekejap tu,
kenapa kamu tak boleh???
alasan kamu kelas English, miss daff kelas Kajian Tempatan
tu kamu jadikan reason untuk kamu taknak buat kerja
yang memang sebahagian dari mtanggungjawab kamu?
persediannya sama je kan??
lesson plan + ABM??
ada beza?

Fikirla,kerja apa yang tak pernah buat
kite tension,kerja ape yang tak
pernah buat kite stress??
kalau kamu asyik nak komplen sana cni,
ni tak betul, tu tak betul,
buat ni kamu letih, buat tu kamu penat,
kalau macam tu perangai kamu sampai
bebile pun kamu tetap macam tu....
tolonglah sedar,tolonglah jadi matang!
at least till 14th Aprill 2011........
pleaseee....







p/s: kalau lah saya boleh buat macam dia buat,dah lama saya post!




Wednesday, February 23, 2011

(+_+)


taknakcakapapa2dah







p/s: im not in a good mood =(

Tuesday, February 22, 2011

cantik menarik tertarik kau memang da boom!

Disebabkan hari ni cuti kan so
kerja dirumah hanyalah membuat
lesson plan dan lesson plan lagi sampai termuntah
haih maybe jugak cik tipah nak observe sok
haih rsau makcik ni ha...

eh jap bukan nak cite tuh,
nampak tak benda alah yang cute miut lagi cun
melecun nih???haaa nak cite ni la...


~ keychain nama ~

~ bantal ~
~ HP pouch ~

~bantal~

tadi tgk WHI kan so ada sorang kakak
ni ha dia wat craft cantik2,
bantal la,keychain,pencil case
dan manyak lagi lah....

so miss daff usha2 la blog dia nengok gambo2
yang cantik menarik tuh,so dalam hati
dah bunga2 mau order jugak
cantik dan harga reasonable kot
murah la kalau nak dibandingkan dengan usaha
yang dia amik untuk buat satu2 tu kan..



haa see cute gile kan?
feels like wanna grab one la
hukhuk tapi tempahan tak buka lagi untuk this
month,have to wait...haish sabau..
eh lupe,all this things korang
boleh tengok sini
ini belog tuan punya kedai ye semua,
sile la melawat ke sana,banyak lagi yang comel2
yang miss daff pinjam dan letak ni
adalah antara koleksi yang ada di sana
sure terpikat punya lah,
anyway credit for for the tuan punya ye
and wish u all da best!







p/s: nampak sangat xde keje sampai boleh
promot orang punya blog..hehehe saya suke!







manja dan dimanjakan....

sepetang bersukan
start early at 8.00 am up till 7.00 pm
huhuhu can u just imagine that?
but still there are few times for break...
seronok,pengalaman bersukan bersama2 mereka
walaupun penat tapi gumbira dan bangga bila
tengok anak2 murid sangat bersungguh2 dalam event tu....

eh tapi bukan nak cerita tu
ini cerita pasal manja dan dimanjakan nih
haish kena yang yang super duper manja tuh xlarat kot...
jap,ini bukan manja2 sama bf ke pe
ni cite yang manja2 yang merengek2 tu ha
sikit2 nak ek,sikit2 nak ek
menyampah tau x?tau?

tension bile dengar and tengok ini 'budak' manja2
nyampah and sakit hati jugak kot
orang lain yang sama penat mcm dia
xde pun merengek2 to the max cam dia,
jap sakit ni,jap sakit tu
pastu kite yang kena ngadap dia dgr benda tu
tak ke hangin jadinya???
kadang2 terasa seperti daku membawa budak
sekolah rendah yang memang naturalnya
nak perhatian dan manja la
*kalau budak kecik comel la nk merengek2,kalau
budak besar??ape kes??
haishhhh...


sorry to say, miss daff tak suke orang
yang melampau2 sangat manjanya
yang kadang2 moody tak kena tempat
semua nak kena ikut cakap dia la pape
ini tak boleh itu tak boleh
buat ni sakit buat tu sakit,
buat ni penat, buat tu penat..
helllo!!!
orang lain pun sama kot...

Ermmm tak manja pun susah,manja sangat pun susah
kalau kat umah kamu suke hati la
nak manja banyak mana ngn mak ayah kamu
kat sini???
lu pk lah sendiri okeh,sile la berpada2....








p/s: okeh puas ati,bye!!!

Monday, February 21, 2011

dulu vs sekarang....

Salam everybody
feeling2 ramai yang baca la belog ko miss daff oiiii...
sangat hectic ini minggu,sebab time2
awal tahun ni la segala benda pun nak
buat kat sekolah,
sukan la,PIBG la,gotong royong la..
*kenduri kendara xmo buat ke cikgu???

Tapi kan seronok,
environment sekolah tu buat jadi best
cikgu2 yang tingtong2 ngokngek2 gak
hahahah best...
untuk sukan kali ni,miss daff jadik hakim penamat untuk
acara balapan, okeh..
suke tekan2 stopwatch hahaha
gile lawak sebab cikgu2 kat situ suke duk
wat pening2,haiyaaaa....

Nak tau something tak?
bile dah sendiri jadik cikgu ni macam2 yang
dapat rasa..
misalnya la kan

dulu semasa jadi student selalu terfikir:

haih cikgu ni datang lambat xpe,kite datang
lambat xboleh...

suke suh anak murid p amik tu ini,angkat
itu dan ini,haish penat tau?

cikgu datang untuk latihan duk tepi padang
lepak2 borak2 pastu tengok student lari2
cukup masa pastu balik =P

Sekarang bila dah jadi cikgu,jawapannya:

Ala rumah cikgu jauh,nak balik umah untuk
itu dan ini pape la semua,sebab tu la lambat

kamu kan anak murid cikgu,mestila tolong
cikgu kan??

haha ni lagi satu la,kamu nak rumah kamu
menang kan?kena la usaha lebih,saya duk tepi bagi
sokongan untuk kamu ye?

Haish tu sikit je tau,banyak lagi agaknya
yang student2 ni fikir2 kat cikgu diorang nih
heheh pape pun bukan semuanya begitu....





p/s: budak2 sekarang sangat berani haih...
*cikgu2, fb cikgu nama ape???aduyaiiii...



Monday, February 14, 2011

teacher owh teacher...

terlalu banyak kedai kopi aku menyanyi
ditemani cahaya malam dan lagu reggae,
hayatiii...
*apa da aku merepek,haip!

Salam maulidur rasul tu all
selawat ke atas junjungan nabi kite
rasulullah s.a.w!

hurm macam biasa arini public holiday
so miss daff di rumah la
jap2 lagi nak p sekolah sebab mau buat
mural,purposely tggu hari cuti
kalau tak xsempat den nak buat no..huhuhu
terkejar2 dengan LP ngn ABM lagi
penat rupenya
tapi miss daff tetap maintain gumuk okeh
hehehehehe...

sebut pasal gumuk nih,miss daff
perasan berat daku sudah naik sikit
uwaaaaaaaaa lepas cuti aritu la
penangan duk umah punya pasal
sampai cni tambah lagi dengan tension lagi lah
kejenya makan jeeeee,
tgh wt LP makan,ABM makan
pendek kata makanan tu pun kalau boleh
xmo masuk prut miss daff ni ha...hehe..

eh ok lah,gtg..
bye!



p/s: crap sahaja!

Saturday, February 12, 2011

bubye dear ♥♥♥

ber'weekend' dengan dia
ye saya happy
selepas sebulan tak dapat jumpa
then dia datang cni untu ketemu
hukhuk tq dear,
i appreciate it so much..






p/s:wish u will be safely arrived dear!

Friday, February 4, 2011

kata hati...

sumpah,saya rindu dia sangat
sudah jam 12.30 malam
masih gagal melelapkan mata nih
yang tadinya superb mengantuk
tapi di kala ini,bila ada sesuatu yang
telah mengganggu otak ni,
menghalang niatnya untuk meneruskan
aktiviti di tengah malam,makanya
inilah hasilnya....

saya sedih!
perkataan yang paling dekat dengan
saya pada malam ni..
haih sensitif sangat hati ni agaknya
Eq tidak dapat dikawal dengan baik...

Apa rasanya apabila terpaksa mendengar
dan meng'cool down'kan bf anda sendiri
bila dia rasa down n feeling sad when
he accidently met wif his ex?
huh sangat menggugat keimanan kan?
paling teruk bila terpaksa buat kamu ok
bila bercakap dengan dia walhal hati kamu
remuk, hancur luluh bila dengar cerita tu...

Entah dari mana datangnya kuat tu pun taktau
sehingga boleh buat seperti yang berlaku
itu 'okey' dan 'takpe,saya kuat' dan
'saya faham perasaan awak'
huhuhu sungguh,saya tipu!








p/s: he just said that 'i'm sorry dear'!



Wednesday, February 2, 2011

cerita seram...

title entry di tengah hari kHamis
yang sangat berbahagia okeh
tiada kerja
*okeh tipu,sbnarnya banyak kerja sgt!

Last few days anta member sorang p
bus stand
biasa la mau balik kampung
sebab cuti laya cina meh hakhak
otw ke sana tu la makcik tu cite plak
sehari sebelum tu beliau seperti biasa la
pepagi around 6.50 cmtu keluar
dari umah untuk p sekolah lah
okeh dia drive sorang2 ye...

sepanjang dalam perjalanan tu ada driver
lain yang selalu bagi beam kat kwn miss daff nih
so beliau ni inagt takde pape la,
mungkin jugak sebab lampu depan
dia kaler putih, so driver lain silau dek kerana lampunya itu
walaubagaimanapun kejadian tu berlaku lagi pelik
bila kereta kat belakang pun duk beam dia jugak
haih ape kejadahnya semua pun mahu
bagi beam nih,aiyakkk
*kata beliau di dalam hati...

perjalanan diteruskan dengan rasa gundah
gulana di dalam hati,berdebar
pergerakan kereta tu sangat slow even
si member miss daff nih
dah habis tekan pedal minyak tu
*secara logiknya mestila laju kot??
then nak dijadikan cerita lepas je melalui
sebuah masjid,baru lah terasa kereta tu
bergerak seperti biasa,dan tiada lagi
driver lain duk beam dekat beliau...
haih ape agaknya ye???

Bila dengar cerita dia tu,kepala mula
duk fikir yang bukan2...
hurmmm ada 2 kemungkinan:

~kereta dia problem so terus jadi slow???
~ ada something2 yang tumpang pegi masjid???

eeeeeeee tegak bulu roma ni kot,
okeh2 ari ni kat umah tinggal 4 orang jek
so xmo layan cerita bukan2,takutttttttttt....





p/s: hantu cina kuar nak p raya jugak x???hikhik