BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, November 28, 2010

tQ awAk!

Semalam bergumbira dengan
si dia + adik kesayangan
hasilnyaaaa.....


~ Canon - Delighting You always ~

Dapat dari Mr.DarL
sudah lama daku menginginkannya
yang biasa2 pun takpe untuk
orang yang 'super-duper' pro nih
*smile




p/s: thank you dear!

Friday, November 26, 2010

the fourth (",)


Alhamdulillah
this is d fourth one
he was born on 23rd November 2010
semuanya selamat
so sekarang miss daff sudah ada
empat orang anak buah
next yer lagi sorang haha suke..

tapi tu petanda miss daff pun dah makin up lah kan??
duit raya kena up,
budget bufday lagi
segala-galanya lah
haish bilekah turn daku akan sampai nih
*miang ye kak??

owh sebelum kelupaan melanda diriku
mahu memperkenalkan saudara baru dalam
keluarga Encik Razhali + Puan Rohaya ni ialah
jeng jeng jeng..



~ mR. adAm zUlFariSH bIn mOhD idZaidi ~


Ateh a.k.a miss daff ini masih
belum berkesempatan membeli present
untuk kamu ye adik,
later on k??hehe
ok lah,till here......





p/s: goOd nigHt, sWeeT dReaM!

Sunday, November 21, 2010

hasil kebosanan

hek ceritera cinta sedih tiada lagi
pada entry kali ini
biarkan ia pergi
malas mahu menyerabutkan kepala
buat yang ke
seratuslimapuluhjutakalinya
biarkan dulu lah!

Holiday yang sangat panjang
heaven tapi xde pape perancangan mahu
ke mana2,haish buhsan jugak
so tadaaaaa!

cuba tengok bunga dan manik2 kecil tu
haa comel tak??
sile cakap comel,cpt!
hee cam gile meroyan la pulak
saja nak tunjuk hasil kebosanan miss daff
berjaya buat manik2 tu sume kat baju kurung
takde keje,so tu la dia..
ok lah,nak gtau tu je..kihkih





p/s: niat menghibur hati yang sedang berduka lara,sabar!

Friday, November 19, 2010

kuatlah wahai hati..

Disaat dan ketika ini
semua rasa bercampur baur
terfikir sampai bila boleh bertahan
sampai mana kaki ini mampu melangkah...

orang kata adatla bercinta
ada pasang dan surutnya
tapi kalau gelombang terlalu menggila
siapa yang mampu untuk selamat...

Ya Allah,
kau kuat & tabahkanlah hatiku
sesungguhnya hanya padamu
tempat aku memohon dan meminta
~ amin ~



p/s: if i could,i would...


Thursday, November 18, 2010

Feelingless.....

Erm hari ketiga berada di rumah manis rumah
a.k.a home sweet home
sangat heaven, sambutan aidiladha yang best
jugak tahun ni sebab dalam kem ni
buat gotong royong masak lemang
humanghaih sangat2 penat,
eh bukan saya yang penat tapi
makcik2 pakcik2 serta abah dan mak saya yang penat
heheheh miss daff ni hanya penat tengok je (^_^)

Tapi part yang takberapanakbest tu still ada
part apa lagi kan
part 'aku, kau dan dia'
hurmm bila la nak habis
entahlah
untukyangseratuslimapuluhjutanya
miss daff dah sangat letih
kadang-kadang terfikir mau buat taktau
malas2 nak fikir
but somehow it still cross over in my mind...

Sekarang dah pandai jaga emosi
tak lagi nangis2 bila ada problem
dah kurang carik teman untuk meluahkan rasa
hurmm bukan taknak
cuma tidak mahu menyusahkan
kepala-kepala mereka dengan masalah
yang remeh temeh
*senyum..

Hari ni berjalan seperti biasa
semalam perang dingin sampai pagi
but then kembali normal
cuba teka siapa yang menang??
haruslah saya!
*senyum lagi





p/s: masih rasa seperti tiada perasaan (^_^)


Wednesday, November 17, 2010

Betul betul betul....

Ko pedulikan dia, dia cakap ko tak bagi kebebasan...

Ko tak peduli, dia cakap ko tak prihatin...

Ko reject, dia cakap ko jual mahal...

Ko terima, dia tak pedulikan ko...

Dia tak dpt kejar ko, dia kejar kawan ko...

Dia dpt ko, dia kejar org lain lagi...

Dia kuar dengan pompuan lain, dia ckp kawan,

Ko kuar ngan lelaki, dia cakap ko curang...

Ko bagi diri ko, dia ckp ko jenis murahan..

Ko tak bagi, dia cakap ko tak sayang dia...

Ko merokok, dia ckp ko pompuan liar...

Dia merokok, dia ckp dia lelaki...

Ko pakai mekap lawa, dia ckp ko nak tarik perhatian jantan...

Ko tak reti mekap, dia ckp ko tak reti bergya...

Ko guna duit, dia ckp ko boros...

Dia guna duit, dia cakap untuk masa depan...


Kalau lelaki baca nie, dia akan cakap semua ni salah,

kalau tak bagi baca dia cakap kite kedekut pulak....


~ the end~

Entry 11.19 pM malam AidilAdha (^_^)


s
a
y
a




................................

Monday, November 15, 2010

yang mana satu....

Whoop whoopps...
haish dua entry dalam satu hari
naik menyampah da cik blog aku nih ngn
crappy things taht i posted haha
what can i do
masa yang amat terlebih harus
la dimanfaatkan dengan baik,ye tak??kihkih..

well dalam duk melepak nih,
tetiba teringat seperti nak
mendapatkan satu gadget baru
ermmm dalam kepala ada banyak tapi
yang ceghita kat cni ialah
digital camera
ermm no idea mau pilih yang mne
budget xde la besar sangat xde la kecik sangat
so-so ok,kiranya kalau that cam
reasonable dengan itu price tadehal je
ermm tapi still got no idea,kamu2 ada idea x???


p/s: sile bagi idea okeh!

tiada entry baru


Di kala dan ketika entry ini ditulis
miss daff sudah berada di rumah
terchenta weh
waaa sangat heaven dapat tido
atas katil dan memeluk bantal busuk sendiri ahaks!

Safely arrived at home around 12 am last nite,
what a longggggg journey
haish sesekali fikir xmau dah p sana
*senget & sengal hik

Tomorow will be Hari Raya Aidiladha
seronok dapat berkumpul2 semua (^_^)
juga dapat

haih see??
well lu pikirlah sendiri
ahaks..daa!



p/s: tertulis entry baru plak,hahah sengal miss daff!


Saturday, November 13, 2010

Takkan dapat lagi...

Kenapa ada sesetengah orang
tak boleh tengok orang lain senang
kenapa mesti menutup periuk nasi orang lain
mereka kacau kaukah????

Its happened here
dekat depan IPG kat cni ada
beberapa gerai kecil yang menjual
keropok lekor,goreng pisang air dll
memang best,setiap hari kot
miss daff jadi pelanggan tetap
kat makcik-makcik tu..

Tapi malangnya semalam miss daff dapat
tau gerai-gerai makcik tu dirobohkan oleh
pihak yang bertanggungjawab
persoalannya kenapa???
gerai kat situ tak mengganggu
lalulintas langsung,sikit ni pun tak
tapi gerai mereka dirobohkan...
mengikut sumber yang sangat boleh dipercayai
makcik tu datang tengok tapak gerai yang
telah dirobohkan dan dia
menangis....
miss daff yang dengar sangat sedih
sekarang nak pegi IPG dah takde lagi
gerai makcik tu..

Dengar cerita sebenarnya ada cerita
disebalik semua tue,tapi wallahualam tentang
kebenarannya..
saya takkan dapat lagi makan keropok
makcik tue lagi!
isk isk isk..



p/s: hampir menangis ketika entry ini ditaip,saya kesiankan
makcik itu!

Friday, November 12, 2010

tak happy

saya tak happy
sedih
unhappy
sad
terkilan
macam-macam
tak tahu mahu describe
tapi saya rasa tu
janganlah bersedih ye hati...


p/s: its ok,u'll be just fine...

Thursday, November 11, 2010

Bila Bila Datanglah Segera ♥♥

saya terjumap & saya mau share boleh???

"Setiap hari selasa ngan rabu aku mesti minum air coke nie lepas training rugbi. Memang sedap air nie. Sedap giler! korunk pun mesti ade yg suke air nie. Sama ada korunk tau atau x, sebenarnya air coke nie ade 10 'kebaikan' yg x disangka-sangka. Aku dpt bende nie dari emel yg member aku bagi. Ape lagi!!

" Fakta seperti yang tersenarai dibawah adalah kajian santifik yang dibuat oleh ahli sains kesihatan/sosial di USA dan Britain serta laporan dari seluruh dunia mengenai minuman ringan Coke : Coca Cola.

Di dalam kebanyakan negeri di US , kereta peronda lebuhraya akan dimuatkan 2 gallon Coke untuk menghilangkan kesan darah di jalanraya apabila berlaku kemalangan. Cam pasukan SMART dan bomba kita tu, Harzadous Team. Cuba tanya Plus Ronda atau Polis Lebuhraya, adakah mereka guna? Anda di rumah diharap dapat mencuba kajian ini :

1. Masukkan tulang dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau hilang sama sekali dalam masa 2 hari. Elok untuk yang berniaga sup tulang!

2. Untuk mencuci tandas : Masukkan setin air Coke dalam tandas dan biarkan selama 1 jam dan kemudian 'flush'. Kesan kotoran/hampas akan hilang dari tindakan 'citric asid' yang berada dalam Coke. Satu bahan gantian untuk mencuci kalau sabun dah habis! Rasa-rasa buat sabun badan boleh tak?

3. Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta jenis chrome : Lap bumper dengan aluminium foil yang dicelup dengan Coke. Kesannya karat hilang!

4. Untuk menghilangkan kesan 'corrosion' atau hakisan pada skru/nat bateri kereta : Tuang saja setin Coke pasti kesan hakisan hilang serta merta.

5. Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.

6. Untuk menghilangkan kesan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin Coke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh macam biasa. Kesan minyak tu pasti hilang. Kemudian bolehlah minum air basuhan tadi berperisa coke.

7. Cermin kereta anda berdebu/kotor/ melekit ? Celup tuala dengan Coke dan lap.Pasti bersih. Tak payah guna tin sembur cuci cermin cam jual di Yawata tu kerana ianya amat mahal!

8. Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja/besi mesti suka ni!

Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis.

Sila lihat lori yang membawa air sirap Coke dalam lori tangki,[ bukan lori yang bawa Coke siap dalam botol/tin] pasti dilengkapi dengan tanda amaran "Bahan Kimia Bahaya" atau"Bahan Penghakis : bahaya". Lori tangki itu juga diselaputi bahan penghakis hakisan untuk mengelak lori tu dihakis. . Tolong jangan letak/parking kereta berhampiran lori tangki yang ada tanda amaran tu, silap-silap tengah bawak kereta, putus 2 sebab hakisan/karat.

9. Para pengedar minuman Coke telah menggunakannya untuk mencuci bahagian enjin lori/trak mereka sejak 20 tahun. Wahh...mesti buat overhaul ni!

10. Kandungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke. Cuba try bancuh kopi/teh dengan 18 sudu gula tu kat rumah dan minum mesti termuntah

Kenapa Orang Yahudi Tak Minum Coke dan Pepsi:

Disampaikan oleh seorang sahabat.....Assalamualaikum kengkawan... last weekend, ada ustazah usrah kami beritahu... masa dia belajar kat. mesir dulu, dia punya lecturer ada cerita... dulu ada sorang mamat yahudi ni datang egypt to study the muslims' lifestyle kat sana setelah serangan secara fizikal ke atas umat Islam tak berjaya. dianak carik jalan untuk serang cara lain. tapi Alhamdulillah, dia telah diberi hidayah semasa dia dok study umat Islam kat mesir tu. dia beritahu lecturer ustazah ni, one of the things the jews do untuk hapuskan keturunan umat Islam is to produce coca cola & pepsi yang di dalamnya ada chemical to retard the reproduction organs for both men & women. menurut mamat tu, kat israel tak ada jual coke & pepsi sbb diorg tahu apa kandungan kat dalamnya and since jew is agama keturunan, diorg tak nak le mandul! kalau korang pernah terima forwarded email pasal bertapa cidicnya coke tu sampai boleh dissolve tulang & gigi (calcium containing compounds) and boleh buat cuci toilet! and for ladies, kalau minum coke boleh cause menstruation if you're a wee bit late. so kalau minum banyak & atthat time baru lekat zuriat, ada chances keguguran le, kan ? Therefore, untuk kemakmuran umat Islam & untuk kesihatan & untuk tak support jewish companies,

Masih tidak pasti kesahihan artikel ini, namun jika ia benar bayangkan apabila ia masuk kedalam perut kita, bertambah sihatkah kita.. jika tidak benar pun lebih baik menjauhi, bukan kerana kesihatan sahaja malah untuk agama kita..


p/s: pk banyak kali bila mau nimun coke lagi,weng2!

perut kenyang suka hati...

yeayyyy
pembuka bicara yang agak happy ye
mana taknya, cuti suda semakin hampir
assignment sudah semakin pupus
i likeeee okeh!

*see??ceria kan??

eh malam minggu suda,
tonite spent time wif my friends
celebrated her bufday
a surprise bufday celebration actually


* haa bufday budak ni la..hehe

unplanned,but we did it..
sangat seronok,
next time boleh buat lagi ye kawan2..


*me wif the bufday gurl!

but now i still can't sleep,
sindrom biasa miss daff bila
dia dah mula kira hari nak balik rumah
tido sudah tak lena
tak sabar mahu menjejakkan kaki
dirumah,jumpa my niece and nephew
sangat rindukan mereka...

erm dan dEar juga,
bila happy kat sini teringat dekat dia
dah lama tak spent time dengan dia
holiday ni saya balik
book kamu boleh??isk isk...



p/s: hari isnin saya balik,bye!!


Tuesday, November 9, 2010

five days more to go,saya tidak sabar!

yuhuuuu after few days
takde story menarik yang berlaku melainkan
hanyalah dengan assignment yang
sedang merengek2 minta
disipakan oleh
tuannya yang agak-agak kesengalan
lantaran memikirkan holiday
is around the corner!

5 more days to go,
waaa saya sangat tidak sabar
mahu balik cuti
tolonggggggg
kepala sudah tidak pening,
mamai, blur, dan macam2 lagi word yang
korang sendiri boleh fikir,kihkih....

Sekarang dalam mode menghabiskan
sisa-sisa semester yang berbaki,
haishhhh kalau ada doraemon boleh mintak
mesin masa hadapan,
uwaaaaa suruh beliau cepatkan masa
untuk miss daff segera pulang
kerumah.....

Okeh enough,
tangan geli geleman nak hapdate
even ceghitanya tak seberapa...
hahaha nasib la miss belog eh!
daaaa.....



p/s: can't wait to say 'gudbye' to d assignment!

Saturday, November 6, 2010

tak perlu kata apa-apa,senyum (^_^)

"Hope u'll reach home safely dear"

Miss daff kembali ke rumah
bersama-sama semula dengan housematenya
setelah ber'weekend' dengan
Mr. Darl
sumpah xmo bagi dia balik
tapi apakan daya,
terpaksa merelakan beliau pergi
*ewahhh...

Sangat best
beramah mesra,berperang dunia
tapi plan tetap berjalan macam yang
di rencana,ahaks!

Selama beliau di sini
kami bermastautin di
'Marang Village View Resort & Spa'
price yang reasonable
plus lokasi dekat tepi laut
yuhuuuu kena angin laut yang sepoi2 reti bahasa
phewwww just imagine..

Saja stay kat sana sebab mr,darl mau
makan sotong celup tepung bagai
tapi sekali bukan tu je,ari2 ikan bakar kot
watever is makanan pun sedap
bila fikir2 balik,
rasanya kitorang makan lagi banyak
masa jenjalan kot
hahahha..

Hari pertama:

Pantai Batu Buruk
having sate ikan here
Root Beer float + Curly fries (A&W)
makan malam kat tepi Pantai Kelulut,Marang
( ikan pari bakar ++ )
murah!

Hari Kedua:

Kelua pagi-pagi for breakfast
nasi lemak + nasi kerabu ayam bakar
pun berpuas hati
*beliau cakap sedap!
then meneruskan aktiviti ke
Taman Tamadun Islam
setrusnya makan malam dekat bandar
Kuala Terengganu,
still ikan bakar ++
tapi yang ni mahal sikit,
maybe sebab dekat bandar
hehe entah,tapi juga sedap
*see??banyak kali sangat ktorang makan sebenarnya!

Hari Ketiga:

Breakfast dekat medan Pantai Batu Buruk
ermm kat sini so so la
rasa ada tapi kenyang tu takde
fhm???hehe
lu pikir la sendiri eh
eh lupe,mahal tu pun ada jugak
After that, going to TTI again
sebab semalam tu tak sempat
round kerana hari jumaat,so mereka2
yang berkenaan perlu menunaikan
yang wajib so ditangguhkan sehingga ke hari ketiga
tapiii next kitorang pergi Muzium Negeri Terengganu
sangat kagum dengan senibina bangunan tu
very the classic okey..
pergi sebab ada pameran
haiwan berbisa,kalau x???harammmm..hehe
pergi tapau keropok lekor
pastu beliau antar miss daff balik rumah
around 3.00 pm

then tibalah masa yang sangat tak best
niat beliau untuk balik pada hari sunday
dibatalkan atas urusan2 penting
yang lain..
so tak pe la,next week miss daff dah cuti
boleh ngedate lagi ye tak???hehe

Opss,pic tak dapat nak upload
sebab semua picca dengan Mr.Darl
next time i upload,tu pun
kalau teringat dan got time to do it..
daaaa....






p/s: still thinking of you, senyum sampai telinga!



Monday, November 1, 2010

Eee so scary...

Someone
eee tak mau ingat

haish so psiko
tak pernah jumpa
tak pernah chat
once chat tiba2 ajak couple
gila ke ape???

pastu orang tak nak, nak bising2
nak remove friends la pape
nak wat ayat sentimental
hey,do i look like i care????
u're nothing to me laaa!!!



p/s: haih hangin tengahari ni,tak pasal2 je...