BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, December 31, 2011

hye there 2012 =)

Bismillahirahmanirrahim
entry pertama,perkataan yang pertama untuk
permulaan tahun yang sangat bermakna...

thanx to u Allah
for giving me such a wonderful joy
and happiness throughout my life
the journey was so tough but i did it manage to
go thru all da tough time
as U accompany me all da way...

tiada azam baru untuk tahun ini
cuma berharap untuk menjadi lebih baik
dari tahun-tahun sebelumnya
agar dapat menjadi:
seorang 'insan' yang lebih baik
seorang 'pekerja' yang komited
seorang 'anak' yang berkhidmat dengan 'majikan'
seorang 'kawan' yang lebih baik
seorang 'teman' untuk yang tersayang

itu saja,
semoga segala urusan sentiasa dipermudahkan
oleh-Nya
Amin...




p/s: in other words
"i just want to be happy"

Friday, December 30, 2011

YMP!

salam jumaat!
xde cer best selain cite2 doniawi ini
kuikui...

anyway menulis didalam keadaan bosan
kadangkala memang menghasilkan entry
yang tak berapa nak bagus sebab
ketandusan idea hehe...

saya kat bera ye sekarang
a.k.a rumah kecil saya
sebab bermesyuarat sekolah untuk next year
aduyaiii feeling tak best bila kena stay
sorang 2 ye di ketika ini...

hurm taw x YMP tu ape??
YMP a.k.a 'yang menurut perintah' ye kawan2
aduhhh jawatan penting kat sekolah
SU EXAM!
alamak2 takut juge bila kena hold that position
sebab xde experience
xpe2,belaja2!
*sedapkan hati!

erm lagi ada few position lagi
tapi yang
menariktertarikkawmemangdabomb
adalah saya dilantik menjadi
Ketua Panitia 'PENDIDIKAN SENI'
lawak pun ada kan??hihihi
abisla students ni nanti,dalam
kepala duk fikir macam2 camane nak ajar nanti
sebab cikgu sendiri takde seni langsung..hahah

tapi xpe la,orang kata pengalaman tu adalah cikgu yang
paling bagus
so kita yang xde pengalaman tu try adapt dengan semua
benda baru itu,n hopefully semua
akan berjalan lancar
insyaAllah....

mak pesan
"buat ape pun hati kena ikhlas,baru rezeki itu berkat"
will face that challenge!
*positif2


p/s: SAYA YANG MENURUT PERINTAH!

Tuesday, December 27, 2011

the second one...


Alhamdulillah
betul la penantian tu satu penyeksaan
tapi sangat berbaloi-baloi bila
penantian yang menguji kesabaran itu
berakhir dengan
rasa penuh kesyukuran....


Yes, i did go through everything
perjalanan yang dipilih tanpa paksaan
tanpa rasa sesalan akhirnya kini membuahkan
hasil yang tak terhingga nikmatnya
sangat2 bersyukur dengan nikmat itu...


Selepas ini tanggungjawab yang lagi besar
tergalas di bahu ni,insyaAllah
i'lll be fine
terasa berat dihati tatkala sudah diberi ganjaran
tetapi tugas masih belum mula dilaksanakan
terasa lagi besar tanggungjawab itu....

Sesungguhnya hanya Dia yang menentukan
rezeki,jodoh dan ajal...
sementara masih diberi peluang menikmati
rezekinya,alhamdulillah
semoga rezeki yang Engkau berikan takkan pernah berhenti
setakat ini
Ameen....


p/s:terasa basah pipi ni bila terkenangkan segala rezeki yang
telah dilimpahkan (-.-)

Thursday, December 22, 2011

Lately....




lately,terasa sejuk dan sgt tenang
bila dengar lagu2 opick ni..hurmmm...


"Semua berjalan dalam kehendak Nya
Nafas hidup cinta dan segalanya"




p/s: pray for that will be remains forever,InsyaAllah..

Wednesday, December 21, 2011

lesson learned....




There are some people who put you down in life,
mock your dreams, and challenge your personality;
they look like winners.
But in actual fact, they are only voicing out their insecurities and jealousy.
Do not let them pull you down.
Believe and accept yourself and hold onto what you believe in."



~Unknown~




p/s:betul2!

Monday, December 19, 2011

frust...

frust
sebab
*dokumen awal2 dah settle sebab nak mudahkan
urusan beliau dan juga tolong diri sendiri

in the end
*sorry,AG gtau dokumen tu dia tak dapat la pulak,
padahal dah pos laju2...huhuh

haisyooo hancur hatiku okeh
takpela,rezeki tu dah ada
cuma LAMBAT sikitttttttttt je
mintak2 memang betul2 sikit la





p/s: kukeciwa =(

Thursday, December 15, 2011

sing along to my stereo...


" I only pray you'll never leave me behind (never leave me)Because good music can be so hard to find (so hard to find)I'll take your head and hold it closer to mineThought love was dead, but now you're changing my mind"



p/s: peace yaw!





Friday, December 9, 2011

macam puzzle!



"you don't need someone to complete you,
you only need someone to accept you completely"


macam puzzle jugak,tak complete
kalau takde yang nak completekan beliau
macam life kita jugak
we need each other to make a life's rainbow..

setuju tak dengan quote di atas?
best kan?dan ia sangat meaningfull...
hurmm sekarang rasanya sedang melalui fasa itu
takde manusia yang perfect
dan itu adalah hakikat

bukankah kita manusia dijadikan untuk
saling melengkapi antara satu sama lain?
tapi kenapa masih ada yang tak dapat
menerima kelebihan atau kekurangan
orang lain?

kalau dah lebih pun boleh timbulkan masalah
kalau kurang lagi la kan?
mintak2 dapat menyesuaikan diri dengan keadaan ni
kalau tak everything will be worse
ermmm...nite!





p/s: antara aku,kau & Dia...

Wednesday, December 7, 2011

perasaan


Assalamualaikum
dah lama tak update
memang sangat lama
kesibukan di holiday yang sangat
panjang
*bagi orang lain jeles!hik

entri title tak boleh blah ye
perasaan!
bukan perasan ye,baca betul2...
alhamdulillah
bila dah bekerjaya,
dah ada duit sendiri
jadinya perasaan itu semakin gembira
gumbira dengan nikmat Allah yang
tak terhingga

memberi rezeki yang tak putus2
terima kasih Ya Allah!



dan....
ini adalah yang pertama
ini adalah cik purple saya
kecik je tapi alhamdulillah
bukan senang nak dapatkan harta untuk diri
sendiri,rasa dapat bayar guna duit sendiri
sangat2 bersyukur
*tapi sebelum dapat gaji,abah tolong bayarkan dulu!haha...

dan selebihnya perasaan itu tak dapat
nak diluahkan dengan kata-kata
banyak benda dalam kepala
insyaAllah lepas ni nak berkhidmat untuk
mak dengan abah sepuas-puasnya,
aminnn...





p/s:doakan saya ~,~