BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, December 31, 2011

hye there 2012 =)

Bismillahirahmanirrahim
entry pertama,perkataan yang pertama untuk
permulaan tahun yang sangat bermakna...

thanx to u Allah
for giving me such a wonderful joy
and happiness throughout my life
the journey was so tough but i did it manage to
go thru all da tough time
as U accompany me all da way...

tiada azam baru untuk tahun ini
cuma berharap untuk menjadi lebih baik
dari tahun-tahun sebelumnya
agar dapat menjadi:
seorang 'insan' yang lebih baik
seorang 'pekerja' yang komited
seorang 'anak' yang berkhidmat dengan 'majikan'
seorang 'kawan' yang lebih baik
seorang 'teman' untuk yang tersayang

itu saja,
semoga segala urusan sentiasa dipermudahkan
oleh-Nya
Amin...




p/s: in other words
"i just want to be happy"

Friday, December 30, 2011

YMP!

salam jumaat!
xde cer best selain cite2 doniawi ini
kuikui...

anyway menulis didalam keadaan bosan
kadangkala memang menghasilkan entry
yang tak berapa nak bagus sebab
ketandusan idea hehe...

saya kat bera ye sekarang
a.k.a rumah kecil saya
sebab bermesyuarat sekolah untuk next year
aduyaiii feeling tak best bila kena stay
sorang 2 ye di ketika ini...

hurm taw x YMP tu ape??
YMP a.k.a 'yang menurut perintah' ye kawan2
aduhhh jawatan penting kat sekolah
SU EXAM!
alamak2 takut juge bila kena hold that position
sebab xde experience
xpe2,belaja2!
*sedapkan hati!

erm lagi ada few position lagi
tapi yang
menariktertarikkawmemangdabomb
adalah saya dilantik menjadi
Ketua Panitia 'PENDIDIKAN SENI'
lawak pun ada kan??hihihi
abisla students ni nanti,dalam
kepala duk fikir macam2 camane nak ajar nanti
sebab cikgu sendiri takde seni langsung..hahah

tapi xpe la,orang kata pengalaman tu adalah cikgu yang
paling bagus
so kita yang xde pengalaman tu try adapt dengan semua
benda baru itu,n hopefully semua
akan berjalan lancar
insyaAllah....

mak pesan
"buat ape pun hati kena ikhlas,baru rezeki itu berkat"
will face that challenge!
*positif2


p/s: SAYA YANG MENURUT PERINTAH!

Tuesday, December 27, 2011

the second one...


Alhamdulillah
betul la penantian tu satu penyeksaan
tapi sangat berbaloi-baloi bila
penantian yang menguji kesabaran itu
berakhir dengan
rasa penuh kesyukuran....


Yes, i did go through everything
perjalanan yang dipilih tanpa paksaan
tanpa rasa sesalan akhirnya kini membuahkan
hasil yang tak terhingga nikmatnya
sangat2 bersyukur dengan nikmat itu...


Selepas ini tanggungjawab yang lagi besar
tergalas di bahu ni,insyaAllah
i'lll be fine
terasa berat dihati tatkala sudah diberi ganjaran
tetapi tugas masih belum mula dilaksanakan
terasa lagi besar tanggungjawab itu....

Sesungguhnya hanya Dia yang menentukan
rezeki,jodoh dan ajal...
sementara masih diberi peluang menikmati
rezekinya,alhamdulillah
semoga rezeki yang Engkau berikan takkan pernah berhenti
setakat ini
Ameen....


p/s:terasa basah pipi ni bila terkenangkan segala rezeki yang
telah dilimpahkan (-.-)

Thursday, December 22, 2011

Lately....




lately,terasa sejuk dan sgt tenang
bila dengar lagu2 opick ni..hurmmm...


"Semua berjalan dalam kehendak Nya
Nafas hidup cinta dan segalanya"




p/s: pray for that will be remains forever,InsyaAllah..

Wednesday, December 21, 2011

lesson learned....




There are some people who put you down in life,
mock your dreams, and challenge your personality;
they look like winners.
But in actual fact, they are only voicing out their insecurities and jealousy.
Do not let them pull you down.
Believe and accept yourself and hold onto what you believe in."



~Unknown~




p/s:betul2!

Monday, December 19, 2011

frust...

frust
sebab
*dokumen awal2 dah settle sebab nak mudahkan
urusan beliau dan juga tolong diri sendiri

in the end
*sorry,AG gtau dokumen tu dia tak dapat la pulak,
padahal dah pos laju2...huhuh

haisyooo hancur hatiku okeh
takpela,rezeki tu dah ada
cuma LAMBAT sikitttttttttt je
mintak2 memang betul2 sikit la





p/s: kukeciwa =(

Thursday, December 15, 2011

sing along to my stereo...


" I only pray you'll never leave me behind (never leave me)Because good music can be so hard to find (so hard to find)I'll take your head and hold it closer to mineThought love was dead, but now you're changing my mind"



p/s: peace yaw!





Friday, December 9, 2011

macam puzzle!



"you don't need someone to complete you,
you only need someone to accept you completely"


macam puzzle jugak,tak complete
kalau takde yang nak completekan beliau
macam life kita jugak
we need each other to make a life's rainbow..

setuju tak dengan quote di atas?
best kan?dan ia sangat meaningfull...
hurmm sekarang rasanya sedang melalui fasa itu
takde manusia yang perfect
dan itu adalah hakikat

bukankah kita manusia dijadikan untuk
saling melengkapi antara satu sama lain?
tapi kenapa masih ada yang tak dapat
menerima kelebihan atau kekurangan
orang lain?

kalau dah lebih pun boleh timbulkan masalah
kalau kurang lagi la kan?
mintak2 dapat menyesuaikan diri dengan keadaan ni
kalau tak everything will be worse
ermmm...nite!





p/s: antara aku,kau & Dia...

Wednesday, December 7, 2011

perasaan


Assalamualaikum
dah lama tak update
memang sangat lama
kesibukan di holiday yang sangat
panjang
*bagi orang lain jeles!hik

entri title tak boleh blah ye
perasaan!
bukan perasan ye,baca betul2...
alhamdulillah
bila dah bekerjaya,
dah ada duit sendiri
jadinya perasaan itu semakin gembira
gumbira dengan nikmat Allah yang
tak terhingga

memberi rezeki yang tak putus2
terima kasih Ya Allah!



dan....
ini adalah yang pertama
ini adalah cik purple saya
kecik je tapi alhamdulillah
bukan senang nak dapatkan harta untuk diri
sendiri,rasa dapat bayar guna duit sendiri
sangat2 bersyukur
*tapi sebelum dapat gaji,abah tolong bayarkan dulu!haha...

dan selebihnya perasaan itu tak dapat
nak diluahkan dengan kata-kata
banyak benda dalam kepala
insyaAllah lepas ni nak berkhidmat untuk
mak dengan abah sepuas-puasnya,
aminnn...





p/s:doakan saya ~,~

Saturday, November 19, 2011

After 3 weeks!

After 3 weeks having 'fun' at a
new place,new environment,new people
everything is new
hurmmmm hopefully will gain a
new spirit....

Haven't update this blog so long
dah banyak sawang-sawang dah
sebab??
wehhh mana nak dapat tenet connection
kat rumah harusla berukband kalah
dengan siput,hanya boleh update
secoet kat sekolah hik
nasib la masih boleh mengupdate

Now sudah di rumah
sangat seronot gumbira happy2
malas fikir challenge2 taun depan
cuti is holiday,
so ayuhhhh!!!!!!
okey lah,till then
bubye!


Thursday, October 20, 2011

kite kawan2 dulu la ye?

Dah abis part nervous lepas
p JPN,then sambung nervous
bila dah dapat nama sekolah
mak aiiii yang penting tengok
which district will i get
soonnnnn lepas timbalan pengarah bagi surat tu
tangan gigil2 nak bukak kot
tapi sekali bukak ha amik kaw...

SJK(C) Mengkarak
Bandar Bera


Terus pas setel2 briefing pegi PPD Bera pulak
cerita punya cerita pegawai
unit sekolah rendah xde la pulak
haihh tawakal je la,incik itu
suruh saya pegi sekolah

Terus zup zapp pegi sekolah
sampai2 da kul 4,
nasib GB ad
sempat bergurau senda dengan
puan GB then request next week
officially on duty
and she did give the permission
mak suke hokeh!!!

Lepas tu p carik umah pulak,
huahuahua umah adalah dalam
10 minit nak ke sekolah
trus pk2 haih nnt nak p sekolah naik ape??
terus kepala ting tong ting tong....
huhu apapun balik umah dulu
lepas deepavali baru masuk sekolah
hopefully cikgu2 dan student tu
semua okey2 belaka
cuakk jugak!

Kepada incik sekolah:
saya dah pegi tengok awak,awak sila la
jangan macam2 dengan saya..
saya baru nak kenal-kenal,nak
kawan-kawan dengan awak,kalau awak best
saya stay lama2 dekat awak,
okey??





p/s:btw,hari yang sgt penat semalam...tq mak abah!

Tuesday, October 18, 2011

Alhamdulillah,will be face the next challenges...

syukur alhamdulillah
semua telah terjawab
penantian tu memang suatu
yang menyeksakan
tetapi lagi indah bila penantian
tu berhasil....

will be face the new challenges after
this,no more lepaking,
eating and enjoying...





p/s:gembira,risau mahu jalani new path of living,doakan saya!

Monday, October 17, 2011

butterflies in my stomach...

Bila tak tahu,curious sangat
nak tahu,
then bila dah dekat2 nak diberitahu
haih semacam pulak rasanya
nervous?


people from Sabah is posting
to the semenanjung,uwaaaa..
yang semenanjung?
mungkinkah??
huhuh tawakal je la



p/s:katakanlahkatakanlahkatakanlah....
*isk isk mood menyedapkan hati



Wednesday, October 12, 2011

Gadis seperti aku


Lelaki Seperti Aku telah di cover oleh
Shila Amzah
maka jadilah version gugurl ye
btw both version can do but
i do prefer this most sebab
saya kan gadis..auwwww..hik




p/s: bila dia nyanyi tiba2 jadi comel lagu ni..saya suke =)

Sunday, October 9, 2011

Sesejuk hujan malam ni...






p/s: It's ok to be not ok..u still have Him ~_~

Friday, October 7, 2011

Yesterday's story!

Apa ada semalam?
eh semalam a.k.a Jumaat 7/10/2011
haa apa lagi BUDGET 2012 la kan
miss daff confident la ramai
mak2 abah2 duk ngadap depan
tv semalam tunggu budget best kuar kan?
sama la dengan miss daff pun,
even takde keje g agak gigih la
duk teman mak ngn abah ngadap tv tuh
*act duduk sebab xdapat tukar channel so join la skali,hik
Sepertinya tadi terdengar berita
BUDGET 2012 adalah bajet yang terbaik
dalam sejarah
mengapakah?
sebab ianya dikatakan mampu tangani
masalah golongan berpendapatan rendah
memang banyak insentif dan faedah untuk
yang berpendapatan rendah pun cuma
sejauh mana pelaksanaan tu nanti kita kena
sama-sama tengok..

Yang best dalam isu pendidikan ialah semua
yuran di peringkat rendah dan menengah akan
dimansuhkan start next year,
masa untuk kenaikan pangkat bagi guru-guru pun
dah dipercepatkan..hurmmm gaju masyuk x?hik

Tapi yang tak berapa sedap ialah tempoh
persaraan dilanjutkan ke 60tahun
apakah??
masih larat lagikah daku diketika itu agaknya?
insyaAllah,semoga diberi kekuatan dan
kesihatan yang baik pada hari2 yang akan datang..

Best dan suka nk dengar adalah bagi pihak abah
ialah, bonus la ape lagi..hehe..boleh share la
dengan anakmu yang menanam anggur ni ye abah?*wink2!

Okay lah,mahu menyetelkan kerja
babai!





p/s:tiada motif untuk Danbo,dia comel!hik..

Thursday, October 6, 2011

babai mr.darl,saya dah jatuh cinta dengan dia..sorry!

Salam Jumaat
esok dah weekend dah
haih mesti ramai yang tak sabar
bila tunggu weekend kan?
yang kerja,yang sekolah ha semua la mesti
syiok bila Incik Jumaat datang
sebab lepas tu boleh lepaking dan berjimba
dengan Incik Sabtu dan Ahad..hikhik
*me too =)

Tapi entry ni sebenarnya bukan sebab cuti
*sbb hakikatnya sy mmg masih bercuti panjangggggggggg!
ianya adalah hobi baru saya
tadaaaaaaa!



Saya jatuh cinta dengan Mr & Mrs Danbo nih
aduyaiiii mereka sangat cute
dan saya rasa seperti menginginkannya
hukhuk tapi harganya tersangat la kan
boleh terbakar poket kalau
beli mereka nih...

Ia sebenarnya adalah papercraft robot
called 'Danbo'
Azuma Kiyohiko which is the writer of a comic
created this character to appear in the comic.
Disebabkan Danbo ni sangatla comel, and ada unique expression
menjadikan dia model popular to the photographers
in the world..hasilnya kalau search pasal
robot comel ni banyak sangat pose2 menarik mereka
huhuhu hati terus cair...mau mintak
sama mr.darl harus la merepek 40 hari 40 malam
belum tentu dapat...hahah nak2 kalau mintak sekali
dengan DLSR 50,ha amik kaw..
rentung ah poket beliau....hahaha...



see??
betul tak saya cakap mereka cute miut?huhuhu
haihhh da survey harga dia kot
13cm = RM195 imported from Japan
tu seacrh online saja
huhuhuh agak terbakar la kan haihhh...

okey lah,kena letak sikit je la
picca dia,soon letak lagi lah..
bubye!




p/s:tak dapat yang betul,dapat tengok gambar pun jadilah
*telan air liur gulp!


Wednesday, October 5, 2011

bertahan...


"Life is like an hourglass

eventually everything hits the bottom

and all you have to do is to wait
it out until
someone
comes along and turns it around."



p/s: masih bertahan,semoga sentiasa diberi kekuatan >.<

Sunday, September 25, 2011

feeling2,tak salahkan?ahaks!

Ehem2 salam hari Isnin
mood bekerja masih tak berapa betul
jadinya pepagi lagi dah godek
memacam,haih
keje salah tak keje lagi salah
tak masyukkkk maa..hehee

okeh,since sekarang macam ramai
benor kawan2 miss daff yang dah start
tunang,kawin bagai jadinya miss daff
macam dah 'ter'feeling2 la pulak
kahkahkah....

Pepagi da godek2 terjumpa la
pelamin2 yang comey2cantik2forthebigday
hehee ayuhhh kite tengok sikit pix dia eh

1. Haih unik kan belakang dia kerusi tu,terjatuh hati pulak..suke
sebab dia simple2 je,kaler pun mmg kaler miss daff la tuh..hehe


2. Ha yang ni,comel kan?suci je..macam sesuai jgk kalau
untuk e-day,simple but nice =)


3. Haih awat la miss daff suke betul kaler2 yg pastel cmni,
cantik kankan??sile ckp cantik!xserabut,lighting ngn bunga tepi tu sket
da syantek,tak perlu over2 okeh!


4. Ha yang ni miss daff dah terjatuh hati mula2 tengok tau..simple,
dan sangat menyerlah,sape setuju angkat kaki!
uwaaaaaa nangis sbb dapat tengok je....

Tu je hasil godekan miss daff di pagi hari ni
btw,picca2 ni miss daff dapat kat fb beliau
untuk yang sedang mancari2 tu elok la kalau
p terjah eh,picca2 yang kat atas tu cuma
yang miss daff suke je,banyak lagi actually
and they have few package for the wedding
price tak dapat share kat sini sbb beliau
tak letak price tu kat situ
walaubagaimanapun,sile la pegi tanya2 personally ye
malu bertanya sesat jalan...hehe
eh nak p tanya jugak boleh?gatai!hahahaha...







p/s: next week adik mr.darl yang nak bertunang,alamak
langkah bendul tu dik hahaha...bai!

Thursday, September 22, 2011

bubye utk dia....

Bukan senang nak puaskan hati
semua orang
tambahan lagi kalau orang tu
orang yang kita sayang
haihbolehnangis24jamtanpahentikot!

Ye miss daff sayang kat dia
rasa macam tak boleh hidup tanpa dia
tapi apakan daya
miss daff terpaksa
kalau dengan tiadanya Dia boleh buat
kami2 bahagia,why not kan?

Oleh yang demikian,
miss daff di sini sedang berfikir
panjang untuk next step
haihhh macam complicated sangat je
problem ni ye??
atenya nak delete acc FB je pun....

Actually tak,tapi biar lah
miss daff nak tengok orang miss daff
sayang happy selalu,no more
gaduh-gaduh...
so...

tadaaaaa
hope mampu bertahan
chaiyok2 miss daff,
bubye!





p/s: (~,~)


Tuesday, September 20, 2011

warning,ini serius!

Got a warning babe
hukhukhuk
bila dah si dia mengeluarkan statement
haishhhh den jugak yang kena
apekes??


pasal kes2 yang tak berapa bijak untuk
diambil port tu la kan,
sebenarnya bukan lah nak amik port
sangat pun but then
i just want to let him know
at last i yang kena warning,
bukan mereka2...
haih sangatlahtidakberpuashati!

rasa macam tak adil pun ada jugak
tapi apakan daya kan
ikut sj lah..

"sile jgn amik tau dan bgtau dia pape lagi lepas ni,
kalau boleh deactivatekan terus acc fB tuh!

ha amik kau,tu ha dia ayatnya
uwaaaaaa nangis!
bukan ape,kdg2 rumours2 yang sebegitu
bakal membuatkan kami gaduh2
tu je yang dia xnak jadi
sebab cakap2 orang nanti kita yang
tunggang langgang haishhh
*walaupun miss daff sendiri
taktahu kebenaran tu,hurmmm...

sabar je lah....





p/s:aduyaiiipun kalau deactivate acc tu nnt cmne ngn
ladang2 ternakan,cafe2 ku nnt??haihhhh..


Tuesday, September 13, 2011

cik lalat & incik langau...

hai peeps...
kalau kamu2 selalu dengar cite
'sang kancil dengan buaya'
yang cite lalat & langau pun ada tau..

Tapi harusla story line pun berbeza
*beza?memang beza..hakhak!
well kelihatan seperti cik lalat n incik langau itu
ada interest yang sama
eh kamceng wa cakap lu
sejak dua menjak ni la kan...


Lalat?
cam biasa la,naluri mereka kan sukakan
benda2 yang kotor dan suke pergi
buat kecoh dekat tempat2 yang bersih
haihh siap buat taik lagi tuh,
euwwwwwwwwwwww gelimat!

Langau??
alah adik beradik je kot,tak pun
sepupu sepapat mereka la agaknya
kalau kamu2 perasan nih incik langau akan ada kalau
ada bau2 best je,bukan kat bau je actually,
kat bangakai2 segala lah yang seangkatan dengannya...

Kalau korang bijak lagi pandai rasanya boleh teka
dan agak siapa golongan2 yang sedemikian rupa
ermm agknya boleh tak dianalogikan
dengan orang2 yang berhasad dengki
dan iri hati,serta kadang2 seperti mempunyai
agenda sendiri tetapi dengan menyakitkan hati
dan mengganggu emosi dan perasaan orang lain...

Hurm tambah2 sekarang dah banyak social page kan
yang paling banyak kat fb la,kan?
sape setuju sila angkat kaki!hik
masih tak faham dengan golongan itu
bila sendiri tak bahagia mula mencari
alasan memporak perandakan hal orang lain
kalau kamu betul2 bagus
okxpelakan
ni tak sangat pun!
ha kan dah terberlagak,kuikui....

kepada mereka2 diluar sana
sila la jangan jadi macam cik lalat
dan incik langau,
kalau dah tempat kamu kat tempat yang
malasnakcakaplakan
so duk diam2 kat situ
tak payah nak pergi buat hal n carik pasal
dengan orang lain plak...
sebab the thing is
aku kacau kau ke???







p/s: sick of u!

Sunday, September 11, 2011

6 peratus....

Aduyaiiipunnn
salam hari Isnin
sejak dah bergiat dengan kerja yang
tak seberapa banyak kerja ni ha
maka dengan rasminya miss daff kembali aktif
dengan aktiviti game2 dan komen2
facebook yang tak seramaimanayangnakkomen pun
huahuahuahua...

Tengok berita tak?dengar radio x?
ada dapat message kat fon tak??fb??
haihh confirm la ada kan kamu2?
sila jangan tipu,haip2!

"Digi: RMO. Effective 15/09/2011, prepaid reloads and prepaid
SIM packs will be charged 6% service tax.
Please visit digi.com.my for more info"

nampak tak 6% tu?nampak x?huhuh
abis la,pasni semua kena charge
da la kome ni belum khoje lagi,
tak bleh pkai handphone da la pasni
kena gayut guna public phone
hehehe senang kumpul duit syiling kan???
tak payah nak message,sile la dtg umah
terus boleh
borak2sampaipagitakkenacharge
kuikuikui.....

Govt ni macam2 kan?
jap tax ni,jap service ni huhuhuhu...
Xpela,dari duk condemn2 bagai
baik la kite berjimat cermat pasni
supaya kurangkan penggunaaan topup tu ha kan?





p/s:redha je lah!

Friday, September 9, 2011

menunggu......

Salam aidilfitri again
sebab semua pun still dalam mood raya kan...

Haihh currently working part time as
a clerk,luckily with my bro-in-law..
sebab senang nak quit kalau dah dipostingkan..
Talking bout posting,
don't have any idea when it will be
trying so hard waiting n waiting
till i decide to work....

At least dapat sket income walaupun tak banyak
dari lepak buang masa je kan?
tapi tak faham juga,mengapa lambat sangat
dah ai posting nih...
tapi yang single macam miss daff orait lagi,
KPLI intake biasanya ramai yang dah berkeluarga
tu lagi difficult to them
banyak yang kena tanggung,sebab kebanyakkannya dah
keje sebelum masuk KPLI ni
so kat diorg lagi kesian...

Miss daff?alhamdulillah,masih stay ngn family
dan si dia pun ada duk support jugak
kalau tak harus la kacau bilau
pape pun still waiting n waiting till now
hoping to hear gud news soon
Amin....







p/s:tak larat nak jawab soalan orang...



Tuesday, August 30, 2011

MerdekaRaya!

Salam lebaran,
Salam Aidilfitri,
Selamat Hari Raya
semua pun ada satu makna!

Alhamdulillah,masih lagi diberi
peluang untuk merasai nikmat
berpuasa dan berhari raya pada tahun ini
dan yang buat lagi special tahun
ni serentak dengan sambutan hari kemerdekaan
haihh banyak cuti ye???heheh...

ok la,that's it
juz a lil update,bye!





p/s: mintak ampun dan maaf di atas segala kekhilafan =)

Sunday, August 21, 2011

sekejapan...dedicated to u,yes u!

Arakian sudah lama hamba tidak
merepek2kan diri di belog yang
semakin lama semakin belog tak kenal tuan
lantaran tuannya terlalu rajin menghapdate
isu2 cerita2 beliau disini,haihhh....

Adalah pun tujuan menaip gigih entry ini adalah
untuk mengkhabarkan khabar yang
agak2 gumbira la buat diriku..hik
pada hari sabtu yang lalu bersamaan
20 Ramadhan 1432H
telah berlaku satu pertemuan yang amat2
besh hokeh!
walaupun ianya cuma sekejapan tapi
puas hati bila dapat bercerita,tapi
rasanya macam mulut ni je yang tak berhenti
cerita,hakhak sory ya!

Seriusly sangat happy,siap dapat
lovely gift lagi as a bufday present
hakhak walaupun da agak berkurun hikhik
*alamak,terkutuk plak...larikkksss!
tq to u dear,nx time bg lagi ye??
i'm love it ^_^












p/s:xdpt upload gambar sbb tuttttttttt..*censored suda,hakhak

Tuesday, August 16, 2011

tanya sama pokok....





"tanya sama pokok
apa sebab goyang
jawab angin yang goncang
terbang burung terbang
patah sayap diduga
seandainya rebah
Kau masih ada"
............................................................................................................

hai peeps!
dalam tak sedar rupanya dah 17 Ramadhan
rupanya,huhuhu semakin ke penghujung
nampaknya..pape pun ada sedih dan juga suka itu
sedih meninggalkan ramadhan,
gembira bila syawal hampir tiba...

busan2 dan terlayan lagu ni
haila seronok jugak
lirik yang meaningfull
tak expert nak mengintrepretasi lagu
tapi yang pasti lagu ni seperti
untuk diri sendiri

'tanya sama pokok,apa sebab goyang'
mungkin bertanya pada diri sendiri
'jawab angin yang goncang'
sendiri punya jawapan itu,tanya pada hati
dan juga akal akan jawapan2 itu
'terbang burung terbang'
bebas mencari dan terus mencari,
usaha sampai ketemu
'patah sayap diduga'
bukan senang mau senang
segalanya ada cabaran dan dugaan,
chaiyok2!
'seandainya rebah,Kau masih ada'
dan jika gagal sekalipun,
ingatlah yang kita masih ada Dia
mengadulah padaNya
insyaAllah pasti ada penyelesaiannya....

Hurm hasil boring2 miss daff
lain orang lain intrepretasinya kan?
sgt suka lagu ni,jatuh cinta bila banyak kali dengar
dan akhirnya daku postkan jua di sini..
saja mau share dikala kebosanan melanda...hik




p/s:i'm love it!


Friday, August 5, 2011

bukanku pinta....

Salam 6 Ramadhan
berblogging sambil menunggu subuh
got few plan to do today
with my mum
so kalau tido ni harusla terlajak tido hik
untuk langkah yang selamat
baik jangan tido
kemas2 mana yang patut,
basuh2 mana yang perlu,
jangan tak tau saya sudah pro dalam
mengemas2 rumah suda
hahaha mana taknya berkursus
'ekonomi & rumah tangga'
dengan lecturer 'mak'
harusla terer...heheh

sekarang da ramai yang start tanya
bila posting??
bila nak kerja?
haih jawapan saya soon,
insyaAllah after raya but not so sure too
di kala dan ketika ini saya secara officilnya
jobless!hehe

bukan taknak kerja cumanya kalau di
bandar saya yang super super besar ni
memang la xd peluang nak part time
huhuuhuhu penyudahnya saya menjadi
BSTT instead of GSTT haha
*baby sitter tak terlatih!
dan juga driver tak rasmi mak & kakak saya....
huhuhu jadinya takde keje saya telah
menggodek2 utube dan ada jugak lagu
untuk penganggur terhormat nih haha...
okeh,sile layan!





Ku dah bosan bekerja
IQ ku di atas paras 125
Ijazah setebal buku lulusan luar negara
Dah sedozen tempatku kerja 9 hingga 5
Ganjaran lumayan tapi boleh jadi gila

Daripada ku dijadikan hamba korporat
Lebih baik kuhidup melepak dan merempat
Tak sengsara di sponsor kedua orang tua
Mungkin itu caraku

Biar dikata menyusahkan negara
Janjiku tak merugikan sesiapa

Bukan berat tulang
Memikul yang disandang
Bikin apa kusuka tak siapa yang menghalang
Bukan malas kerja keras
Kuingin hidup bebas
Tak punya stress semuanya terkawal
Aku Penganggur Profesional

Sesekali dah terfikir untuk berbisnes sendiri
Tapi ku pencen kerana kurang motivasi
Kursus sana sini cari idea inovasi
Seluruh dunia

Tak perlu diragui kumampu berdikari
Menanggung kehidupanku sendiri

Bukan berat tulang
Memikul yang disandang
Bikin apa ku suka tak siapa yang menghalang
Bukan malas kerja keras
Kuingin hidup bebas
Tak punya stress semuanya terkawal
Aku Penganggur Profesional

Doi terdodoi hingga tengahari
Bila bangun mamaku pening kepala adoi
Amboi bertuahnya anak teruna
Boleh jadi bapak budak satu sen tak guna
Come on la mama... jangan marah saja
Saya masih muda bukan malas kerja
Habis kalau bukan malas apa maknanya
Kau buat malu satu famili saja
Papa, apa nak malu-malu
Ramai lagi kawan saya tak kerja dari dulu
Kawan-kawan saya dah terkenal
Kamilah penganggur professional

Biar suka tak suka
Cubalah bertanya
Tepuk dada tanya selera

Kita semua tension kerja
Biar tak berada
Asalkan di hati gembira







p/s: (~,~) lalalalala...

Monday, August 1, 2011

diperakui lantikan tetap ^_^

Assalamualaikum w.b.t
dah masuk hari kedua berpuasa
seronok!
akhirnya dapat dan masih diberi peluang
berjumpa dengan bulan yang mulia
lagi penuh keberkatan tahun ni
syukurrr!!!

pagi2 lagi lepas subuh terus ngadap laptop
alangkah gumbiranya hati
dapat satu berita gembira
saya da lulus interview!!!
DIPERAKUI LANTIKAN TETAP
hoyeahhhhhh
berita gembira di 1 ramadhan,
hope lepas ni ada lagi good news will come
over to me....

sekarang sangat bosan di rumah
will face the same routines everyday
haishhh penantian satu penyeksaan kan??
sabar je lahhhh...






p/s: selamat berpuasa!

Sunday, July 24, 2011

remove n block

huahuahua...
u've made my day babe!
u're my laugh dose!

ngeng punya budak
ntah la hape yg tak puas hati
tu ye ngan i?
u rasa i best eh??
*gile perasan jugak...
hahahah thanx if u feel me that way
i don't care act
suke hati kau la nyah...

haih saya semakin tidak memahami kamu
ye wahai miss yang agak2
perasan 'syantek' la sanggattt kan
dah tau tak suke yang ko pegi
add dulu ape hal?
salah dakukah?
eee saya sebagai seorang manusia
biasa hanya memenuhi kehendak
dan permintaan kamu je
kamu kan nak stalk ai,
haa so ai bagi la peluang dah tu
alamak tu pun salah ai lagikah??
kuangkuang!

tak faham ngan manusia nih
bila senyap cakap looser
bila cakap kang rasa macam kita bodoh
sekali,
dah kalau tak suke sila la
pergi jauh2,
saya tak kesah la kamu nk block ke
nak remove ke
that's urs!

let me tell u sumthing
u did it,then u hurt urself
i'm not d one who looking up for u
who add u at d first time
u done it,and now u hurt when
u saw me post this and that
haiiishhh because of that la
i think that remove and block button
is already there
so that u can use it wisely....
i'm not going to lose anything
if u just wanna tell ur friends
i this and that,
go ahead!
i noe that i'm on d right path,
so u're nothing to me...
GTH!!!




p/s: ya Allah,kau tenangkan lah hatiku,kau selamatkanlah
aku dari terjebak dengan orang2 yang sebegini...Amin...

Monday, July 18, 2011

Be you, and be okay with it ヅ

baru lepas hujan
syiok bau lepas hujan
huh!
beratnya hati
kepala pun begitu
banyak sangat soalan
siap dengan pelbagai kata kerja
ermm tanda seru nak join sekali tak??

tapi....
saya suka quote di atas
"be u,and b okey with it"
jadi diri sendiri
whatever happened pun still
kena faces that thing +vely
kekadang kalau terlalu banyak fikir yang
bukan2 pun yang betul jadik salah...

hurm masih tak faham dengan seorang
'budak'
yup, i can call her that coz
she is really2 into it
fb war,hahah lawak dik
banyak2 sabar,terimalah kenyataan
belajar jadi dewasa okey!
jangan biar saya menjadi kurang dewasa
dengan sikap2 kamu...

kalau mula2 dulu saya tak boleh nak terima
kenapa kamu kena muncul dalam
semula dalam hidup saya
depan mata saya
dengar cerita kamu sini sana
tapi saya belajar
experiences make me grow and learnt
and i'll be matured enough to
face with you,to face all the things u wrote
tak guna kamu nak show off semua
u're nothing to me and i really don't care!

saya taknak jadi orang lain
sebab semua pun orang lain dah jadi diri mereka
hurmmm jadi diri sendiri
dan be okay with it!






p/s:untuk kamu,be matured dik
*kalau la saya boleh cakap depan dia....








Wednesday, July 13, 2011

kalau la ia semudah ABC,sesenang 123




p/s: penat

Sunday, July 10, 2011

X darab X = ...

Hye peeps
entry pagi di pagi hari
nampak sangat
terdapat banyak lebihan masa miss daff
ye di kala dan ketika ini
maka wujudlah entry merepek
merapu yang seperti ini,haish...

hehehe dah puas pk nak letak title ape
at last,weeeeeeeee...
X darab X equal to Xkuasadua

Rasanya x2 itu seperti mempunyai mission
yang sama iaitu:
nak show off okeh!
takpe2 babe,
i don't care ea ea ea..
*ha kan dah terkeluar korea tu,ngekk...

Rasanya mission u ols accomplished kot,
tapi yang tak accomplished mission
korang nak tunjuk2 semua tu
sorry,i'm too GOOD untuk layan tu semua =)








p/s: bagus la kalau korang bleh kawan baik,i'm not into it =)




Monday, July 4, 2011

easy come easy go...

entry lewat malam
entah kenapa tetiba teringat kat semua
kawan-kawan
ye,saya rindu
rindu sangat2....

sekarang dah boleh kira berapa
kali jumpa diorang dalam setahun
masing-masing banyak hal
study,kerja,study lagi,then kerja
yang seharusnya la tak habis2...

Hurm tapi sedikit terkilan
dengan kawan-kawan sekolah
add je kat fb,tapi nak tegur harus la tak
entah kenapa,seperti ada gap
di situ,tak faham jugak..

Saya sombongkah??
kalau terasa saya seperti itu mintak tolong
tegur,saya manusia biasa
kadang-kadang terlupa jugak...
best friends saya busy agaknya
sampaikan tiada masa nak hangout
mungkin jugak faktor jarak
'jauhhhh' sangat kan??
*entry mcm emo je??hukhuk

layan ni dulu la eh
'i stalk ur profile when i miss u'




cumel kan lagu tu?
pengubat hati yg berduka lara
hahah ngek!








p/s: ape nak buat hurmmm???

Friday, July 1, 2011

Officially jobless!

yeehaaaa
ada tak sesiapa yang tak seronok
bila da abih study???
haish harus la takde kan
dah tak payah nak ngadap buku
nak ngadap laptop sampai
pening-pening,
tak payah nak construct ayat berbelit
n tak payah nak copy paste assignment
hahahahaha....

Yup,i'm officially jobless
ada sesiapa nak bagi i keje tak??huhuh
sekarang bila jobless,elaun pun tak masyuk
then harus la poket kering,waduh2....
harus berjimat2 nih..
*terfikir nak buat loan dengan ALONG?gile!hik..

Though it is permanently jobless
still risau jugak
no idea when the posting's result will
be out,huh so many rumours i heard
nervous yet happy too.....

Okey lah,xmau merepek2 dah
bubye!






p/s:makan tido je la keje saya sekarang,sangat tak sihat okeh!

Wednesday, June 29, 2011

Last,mau cepat2 habis!

30.06.2011
okeh harini saya ada exam
dan untuk kesekian kalinya
berharap bahawa ini adalah exam yang
terakhir
tak sangup den,haihhh!

Kursus Sistem Saraan Malaysia
tau x??tau?
huh semua pun kena nanti,
kalau tak nnt xleh confirm.....

Lepas dah berpinar2 mata membaca
segala perintah am bagai,
boleh pulak merapu merepek dengan blog,haishhhh
no idea apa yang masuk
almaklum la,exam ni takde JPU JSu bagai
JPA main belasah je ikutsukahati mereka
nak bagi soklan ape....

Mintak2 boleh lulus,tak payah nak amik
duatigaplohkali
letih nak baca,penat nak ingat,
jenuh nak spot soklan....
last day harini hanyalah exam,
nak habiskan cepat dan segera balik umah
mau jumpa chinta hati!





p/s: entry pepagi buta :D

Monday, June 27, 2011

Silent is d best way,n it's true!

Hye peeps...
entry crap mungkin
currently at Kuala Terengganu
attending my INDUKSI
3 hari...
bukan cerita induksi yang nak cerita
*lum start lagi
Tapi cerita perjalanan tuh
haish rasa mcm nak surrender dah tau x???
tau???
hampir 12jam dlm bas,naik kematu
dan montot ni ha,
sabar je la dan akhirnya
Alhamdulillah,safely arrived home
yipppppiiiiieeee!

That's another story,yang ni nak story lain pulak
hurmm betul la orang cakap
"kadang-kadang diam tu lagi baik"
n it work okeh!
dan saya tak lagi sakit hati
tak sakit mata
pejam mata dan sabar....

That's why akhirnya miss daff buat tu
pejam mata,block semua,
jangan bagi nampak sikit pun,
dan hasilnya sangat tenteram...

Mungkin niat dia baik,dan niat miss daff juga
tapi kekadang tersasul bahasa bila tak dapat control jiwa
bila misundertsand berlaku,maka mula la terlepas bicara
hurmmm past is past...
don't want to keep on thinking about it
wish US happy ya!




p/s: i will b fine =)

Monday, June 20, 2011

oitt cik kak,pleaseeee la...


Haishh minah ni kan betul-betul bikin
daku hangin...
maybe la dia menyalahertikan
komen balas dari miss daff aritu
yang hakikatnya takde langsung berbaur
ape2,memang tulus dari hati ni ha...

Tapi sebaliknya??
huh tetiba nak sound2 cenggini pehal babe?
adakah daku yang add kamu??
takkan?
dan memang cukup nasib baik
sebab daku meng'approve'kan kamu
dengan niat,
fine,maybe we can be friends
and hope everything will be fine...

Hurm tak semua niat kita orang nampak
bila kita rasa kita selalu betul dan
perfect,makanya kita akan mudah nak
memperbetulkan diri orang lain yang hakikatnya
bila kita berkata begitu kekadang kita tidak
sedar yang bahawasanya mungkin kita pun begitu....
Dikatakan tidak matang??
salah tu,sebab yang pasti I'm older than u hehe
and u've did worst than me...
itu lagi boleh cakap tak matured tau dik??

huhu malas mau cite,bikin waa sakit hati
blahhh!





p/s:kalau sy tak matured,sy tak approvekan kamu tau x?
tau??


Wednesday, June 8, 2011

syukur,satu selesai...

Alhamdulillah
akhirnya berjaya menghabiskan
sisa2 study..

7hb,got an interview with SPP
huh nervousnya mak aiii
xtau nak cite la,but then bila dah masuk
everything was fine...

Ok,antara soklan2 yang ditanya pada
miss daff hari tu adalah:
1.cam biasa la,introduce urself...bla bla...
2.FPK *sile noted bahawa ini soalan wajib k,
anda akan di tanya secara tersirat berkaitan dengan
falsafah itu,be prepared..hafal tau..
3.kenapa kena belajar?dan yang penting secara berterusan
*ni soklan ikut suke hati interviewer...huhu
4.PIBG *apa,siapa,dan mengapa ia ada..
5.Rancangan Pengajaran Harian
*elemen yang ada dalam RPH,dan mungkin anda juga disuruh
mock teaching,samada part induction dan bla bla....
6.Isu semasa-isu nasi lemak faktor obesiti, dan juga leisure topic
adalah pendapat mengenai isu tukar jantina...

Haa tu je kot soklan yang ditanya
saja mau share
good experience anyway
luckily got the interviewer yang sporting jugak
tak pressure pun...
ada jugak candidate g kena psl wawasan 2020,
NKRA,mcm2 jugak lagi....

dan yang paling penting
syukur,alhamdulillah sangat2
satu dah selesai...
tinggal lagi kursus induksi
n the end of this month,harap yang tu
pun berjalan dengan lancar....




p/s: sekarang poket sudah kering,nak carikkk kejeeeee!!!

Wednesday, May 25, 2011

You're very d annoying!

hye peeps!

Entry terakhir sebelum berangkat pulang
ke kampung halaman
wahhhh best to the max..

ha kadang2 terfikir jugak
annoying??
ala nak balik pun nak gtau beribu kali
*hahaha suka hati aku aku ada rumah,
kalaukautaknakbalikkaupunyapasallaokeh?

anyway,crap!
apa perasaan kamu2 bila bf/gf kamu duk
gedik2 menggatal dan memiangkan diri
dengan 'kwn2' perempuan atau lelaki lain?
haihhh tak boleh terima okeh??

reason?
ha ada lah
misalnya at first kamu tau dia kawan
dengan minah ni dan kamu tau
dia message dan calling2
even dia tengah date dengan kamu pun,
kamu rasa ape???

Haa 1 part rasa okey,it's fine
sebab dia xde nak sorok2 message atau
called tu dari kita,
but then tiba2 terfikir belakang kita camna ye??
huh xbaik negatif,tapi xbaik jugak kalau
selalu positif kan??
orang kata walau camana trust kite kat dia pun
still kena berjaga2,hmmmm....

2nd part,bila kamu tengah duk bercinta2
dengan encik darl kamu,then ada bunyi
fon dia yang lain,
kamu tanya tak??
haa siapa & kenapa dia call??
mesti tanya kan?sile ngaku sekarang!
hakhakhak...

Yang sebenarnya itu la yang terjadi
pada miss daff sekarang..
Mr.darl gtau minah tu sangat psycho,
memang treat macam dia bf dia la,huh!
*menyirap & hangin okeh!

Tapi xpe2,cool down bebeh
disebabkan mr.darl xde sorok pape
n i did message to that girl
hahahah sangat lawak,
tak baik lah cerita kat sini
dah lama tak mengenakan orang cam
gitu,so rasa puas!kihkih

Last word utk dia nak tau x ape??
u're idiot!
sebab??
dia panggil saya bodoh,
adil la kan??hehehe....

orait gtg,
u're veryyyy theee annoying girl!




p/s:nak kemas2 mau balik rumah,bye!

Sunday, May 22, 2011

just can't wait...



time: 11.45 pm
place : hall of teratai's house
activities: studying + eating + tiring = sleeping
ok tak??



i'm still trying to keep on reading
a whole book of ELT
'the basic principles of teaching methodology'
how boring it is
feeling like to throw away
bluekkkkkkk

very the tired when i have to read all those
things without any guidance,
tips???harus la takde kan.....

just hoping to do it fast,
finish it early
becoz it is the last paper exam of mine
after that??
hiphip hoorayyyyy!

~ i'm trying ~
~ i'm praying~
~i'm hoping~
InsyaAllah
"Dear god, please make it easy
for me to go through the paper tomorrow
Aminnnn"





p/s: psssstttt,good night!

Saturday, May 21, 2011

Aishiteru....


Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali



p/s: terlayan,agak best juge....

Wednesday, May 18, 2011

susah hati....



orang kata


tapi saya......






p/s: dunno how to express it....isk isk

Monday, May 16, 2011

What Are Words...

Align Center

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

And I know an angel was sent just for me
And I know I'm meant to be where I am
And I'm gonna be
Standing right beside her tonight

And I'm gonna be by your side
I would never leave when she needs me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most
I'm forever keeping my angel close


a lil bit bout him....

2011 American Idol castoff Chris Medina -
the guy who touched everyone's hearts and
possibly made us shed a little tear with his
heartbreaking love story about his girlfriend
who currently suffers from brain injury due to a car accident
2 month before they tie the knot,till now he is the
caretaker of her fiancee...






p/s: it's love guys,very the touching....

siapa nak tolong saya baca buku??ada upahhh....

hye peepsss
entry di pagi hari,mengambil mood untuk
memulakan perjalanan untuk
meng'study'kan diri

hai la badan,hai la nyawa
kan ke best kalau orang lain yang boleh
bacakan buku untuk kita pastu
terus je transfer masuk
otak kita semula???
ek boleh ke??
ok,that's crap!

the journey to d mood to study
in this morning:

~ bangun pagi2 solat subuh dulu
~pastu main game dulu seround
*ok,tipu,byk round!
~hurmm ape lagi nak buat,okey lah
"saya basuh baju,eh bukan,the washing machine
wash it for me,hik.."
~ while waiting,ape lagi facebook'ing
and blogging, browsing & stalking..opsss!
~tapi still got no mood to start it,kena breakfast
dulu kot??hahak...*harus kua jap lagi ni =P

Ha tu dia aktiviti sebelum nak
dapat mood nak pegang buku,
gile malas kan??
*camne nak advise pupils suh baca buku
kalau camni???

Ala setiap orang ada learninbg style
mereka,study last minute la
sume kan,yang penting masuk kepala...
ada orang nak kena ngunyah masa
study,
ada orang nak kena dengar lagu/radio
masa study,
ada orang nak kena sunyi baru boleh
study,
macam2 style lagi kot yang ada...

miss daff pulak,kena perut kenyang dan tido
banyak2 baru boleh study,hahahaha...
* tu senget namanya!

Eh,baju saya sudah siap,daaaa!!!




p/s: Dear Allah,please please please please
make it easy for me to go through it,amin.....

Sunday, May 15, 2011

Happy Teacher's Day!

16 May 2011
Happy Teacher's Day!

Its just a feelings
feelings great,proud and even
thanx to my dear Allah,
for ur sustenance that
u have given to me,
alhamdulillah..
I am for what I am today...

Thanx and a million thanx to all
my teachers, my lecturers who has
given their time, hardwork, and all the
efforts and supports
teaching me from a -z,
from 1-1000+++,
till i amable to read,
to count,
to sing,
thanx for everything teacher!

Today, I am teacher to be
InsyaAllah..
received so many words today
tq for wishing me
'Selamat Hari Guru'
though I am not officially declared
as a teacher,I feel it...
the first pupils of mine who have taught me a lot
the values of being patience,
thanx to u too!





p/s: Hoping that I am able to give of what I've
received,aminnn....


Tuesday, May 10, 2011

Cinta tu tak bersyarat...





p/s:cinta tu tak mesti memiliki

Friday, May 6, 2011

Mak,Mummy,Ibu,Mama,Umi....

happy mothers day!
how i wish my mum is here
damn miss her so much!





p/s:cepat2 la cuti,den nak balik kampung ni ha...

Thursday, May 5, 2011

setelah sekian lama...

Salam hari jumaat

what a hot day today

eh bukan hari ni je

dah lama kot Terengganu tak hujan

haish sabar je lah,rasa macam kena berendam nih..
tapi bukan cerita hot tu yang nak di'story'

hurmm seperti yang sedia maklum

almost ramai uni's student tengah exam

or ada jugak yang dah habis kot

tak pun ada lagi yang masih menunggu

paper terakhir sebab gap yang

terlampau panjang atau mungkin ada juga

yang masih ber'honeymoon' dengan

study week yang tak habis2....hik

ok,tu uni's life punya cite..



Ni miss daff pulak punya cite,

haih pening fikir nih

sebab dah lama tak meng'exam'kan diri

so in a few days ahead dah start exam dah

walaupun paper sikit je tapi mak aiiii

soklan susah kot,banyak gila yang nak kena study

huhuhuhu yang paling best

*best ke??
exam ada PHONETIC lagi ye,
IPA symbol lagi

miss wanie,sila note okeh!

haih banyak pengalaman kot duk mengadap

phonetic dedulu masa kat uni together with the

cosmates,haih sekarang setelah sekian lama

tak mengadap exam sekarang sudah kena start

mengadap buku, mengadap slides2 powerpoint

menyalin2 nota kecik2

*kununnya


huhuhuhuhuhu tapi disetiap kali nak

mengadap tuh,encik syaitan selalu duk teman

suh pejam2 mata

haih bila n cemana nak habis kalau camtu....


anyway dah abih merepek,so sekarang

niat di hati mahu berusaha mengadap buku

kot la boleh absorb segala ilmu,

huahuahuahua

bubye!











p/s:anw,congrats to my lil bro,study rerajin nanti!

Wednesday, May 4, 2011

mau share

yuhuuuu & assalamualaikum w.b.t.
haish penat cerita dating2 je selalu kan
kali ni nak cite lain ah
tapi still la bersangkut paut dengan
itu punya cerita hakhak..

haih takde pape cuma cik daffodils mau
share chalet best kat KT
haa kalau itu pokcik datang selalu dia
tak mau stay kat hotel tu,
tapi selalu nak chalet,resort ha yg
ala-ala tepi pantai gitu...


see???sort of astaka gitu la
sangat best melepak
tempat ni tengah2 dan dikelilingi oleh
bilik2 kat tepi tu
decoration menarik,
binaan dan style bilik tu macam
klasik sikit dan diperbuat daripada kayu


Yang latest stay kat dia stay kat
Anjung Pantai Seberang,
ha lokasi tak jauh dari umah sewa
miss daff dan bandar Kt
boleh dikatakan dia duk tengah2 la
bandar KT ni plak
pusing ikut mana2 jalan pun
still la boleh sampai,
cuma yang berbeza tu jarak perjalanan
dia,haihhh..

ha belakang miss daff ni adalah ruang untuk
BBQ gitu,ada meja dan tempat yang
untuk bakar tu jugak
kawasan yang agak luas,
ada banyak pokok2 rhu kot
kat sekeliling kawasan chalet ni
hehehe maaf kalau silap


Okeh berbalik pada Anjung Pantai Seberang nih,
harga agak mahal la tapi still
reasonable dengan condition bilik
tapi yang penting sangat okey kalau pegi
dengan ahli keluarga yang ramai
sebab most of the rooms are large and
suit with a big family
tapi ada la kan rate dia kan...

hehe tetibe rasa macam nak share
sebab tempat ni ok kot
eh lupe,tapi kalau untuk p nak stay sorang2
tak best kot,sebab standard room dia
lagi sesuai untuk more than 1
cam rugi sket la kalu duk sesorang...

hehe pape pun,overall
tempat ni best dan cantik
suka!
pape boleh check out link dia k?
bubyeee!




Sunday, May 1, 2011

bubye dear ♥♥♥

Having lots of fun this weekend
together wif him walking and hanging around
makes me wanna smile all da time
thank you dear,
thank u so much
for being understanding and willing
to come over here for me,
thanx again
i'll appreciate it so much!!!

♥♥♥




p/s: c ya again ^_^