BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, February 28, 2010

bELog oWh bELog...

Well lately byk no problemnya..
byk issue yang sepatutnya xjadi problem tapi
dah 'terjadi' masalah tau..
Siapa yang salah??
aku, dia dan kamu punye salah!
hikhik..

Erm hokey la,let's story eh
my heart & me got d issue
sume pasal ini belog la,
yang xsimpan rahsia
hahah salah siapa?
salah owner dia la..
xpenah2 pun mr.darl tu amik tau pasal belog
ini and then suddenly dia carik
dan JUMPA!
good job deaR!huhuh...

Tapi hasilnya we had quarrel..
admit it is my fault,
tapi that thing xde pape pun...
aku & dia tu da jadi sejarah pun,
we're juz friends
*juz like u & her!!!
xde pape yang perlu dirisaukan pun
u & me will still be together
if we're meant to be,
just pray d best for our relations k...

Dan selepas discussed itu ini dengan dia,
dan pelbagai perjanjian dah dimeterai
sumenya da setel,
alhamdulillah hubungan sudah kembali normal
dan berjalan seperti biasa
*suka!

credit to my friend yang sgt setia mendengar
luahan hatiku ini dikala permasalahan melanda,
kamulah tempat ku mengadu,
cam aduan rakyat pun ada gak ahaks!
but i really2 thanx to you babe =p
*muahhh,muahhh,muahhh....

p/s: sorry eh =)



Friday, February 26, 2010

kecik punye hal je....

erm kenapa lelaki2 suka sangat membesarkan benda2
yang perempuan rasa xpenting pun,
cam benda2 kecik2 je malas la nk kecoh...
pastu suka bertanyakan alasan kenapa wat camtu,
kenapa buat camni,
abistu kalau kite betul2 salah xpe la jugak
nak persalahkan tapi
kalau x??
nak jugak kite mengaku salah,
ha ape kes??

Owh ha tetibe mukadimah terus membebel2 miss daff ni eh,
penat ah asyik perang dunia je..
kalau d issue tu besar sesangat2 xpe je plak,
ni x,kes yg kecik cam kuman tu je ha..
tu pun nak take serious...

p/s: erm saje nk lepas geram!

Tuesday, February 23, 2010

keRisAuAn meLihAt aNgka2 iTu....

assalamualaikum wbt..
ish number2 pulak arini kan.
well xde cer best,
cuma this morning i've checked and discovered
these....
RM19597.50
tetiba dilanda kerisauan
ish sangat tidak senang hati
apabila melihat angka2 itu,
nilainya lagi la kan xagak2 kan..

haa guess apakah number itu??
hikhik tu la miss daff oi xbayo2 lagi..
pasni kena saving byk sket ah,
kalau tak memang xkan berbayo la

so miss daff kena :
saving lebih
kena kurangkan waktu2 melaha hehe
belanja mengikut keperluan sahaja bukan kehendak
tau?
*skema pulak ayt tu =p

p/s:gud luck!

Monday, February 22, 2010

stRawbEriEs + choColaTe

*saya dgn strawbery + coklat aiskrim

hye assalamualaikum w.b.t
ha siap bagi salam penuh2 lagi tu
mood baik nampak??
well harusla pagi2 bermula dengan senyuman kan
baru la hari bleh berlalu dengan ceria
cam title yang kt atas tu
nampak cam best dan menyelerakan kan..
orait, terus ke point itu ye

Last sunday,my family and i went to the tanah tinggi
haa guess which tanah tinggi we went to??
erm harusla yg paling dekat ngn lipis ni kn
xkuasa mau pegi jauh2 in a day
so we went to tanah tinggi cameron highlands!

*ladang teh

it's juz an accidentally plan,juz busan2 so my bro in law
meng'suggest'kn cadangan itu
konvoi tiga buah kete, along angah and alang..
minus plus we all 12 altogether
meriah?
xpun sebab ad lg yg xikut ha..
tapi yg penting si kecik 3-3 going together.
gerak jam 1130 am then sampai atas around 1 something
if i'm not mistaken la..
cam biasa la kalau dah sampai ke sana of course xde lain yang dicari
mesti strawbery,tea dan segala mak nenek sayur yang sgt byk
dengan harga yang juga berpatutan..
we went to the KeA fArm,
ala pasar yang ad byk2 sayur, buah,bunga,teh, and souvenirs2
yang sumenya in red color,strawbery la katakan..
haa hampir nk cramp jugak ni sebab sejuk plus ngn hujan
yang renyai2 turun tu menjadikan cuaca tu jadi lagi sejuk
even hujan tu xlebat sangat pun..


* darwish pun mkn strawbery eskrem =p

tHen we went to the strawberry farm,
tapi sayang strawberry baru dipetik,
xdapat tengok ladang strawbery yang meriah in red ha..
so kitorg makan2 je la kat sini,
antaranya strawbery + coklat plus dgn aiskrim lagi
sangat sejuk,but heaven..

*saya & abg n wifey kt brinchang =p

lepas lepak2 kat sana sume terus pegi naik
Gunung Brinchang, sgt tinggi dan sgt sejuk
tibe2 feeling kt london hahaha geli =p

Around kul 7 kot baru trun dari atas sana dan terus
bergerak to home,sampai umah kul 12 lebih
kelentung kelentang sket pastu terus tdo..
best dpt jln,tapi syg
abah ngn lagi 2 adik miss daff xikut huhu
len kali bleh pegi lagi =)

layan picca lagi sket


~ibu2 dan anak2 beliaw~

~inilah mummyku~

p/s: hokey sudah penat mau upload,sekian..

Tuesday, February 16, 2010

+- kEndUri La....-+

Salam sume..
well this is d answer of the previous teka tekuk tu la..
hikhik
owh ye,before that,
haPpy chineSe neW yeAr
ya,even da lmbt pun still nk wish..
dapat angpau x?
miss daff dpt hundred je,
hasil mengepaw angpau mr.daRl
hahah xbaik punye...

ok2,jawapan teka tekuk yang aritu
jawapan dia agk sengal2 je jgk
jawapan yg mr.darl bg camni:

erm aym yang mati tu sbnarnya aym
yang dimasak utk kenduri lelaki yang terjun bangunan tu,
disebabkan dia xmati so family dia wat kenduri dan
korbankan ayam2 itu,ha tu la psl aym tu yg mati...heheh

hahah siot je jwpn dia kn,
akhirnya dia berjaya wat miss daff ketawa
di tengah2 malam buta,
dan dia plak terpaksa dengar miss daff membebel
akibat kejutkan saya dgn lwk yg xberapa sengal tu ha..

hikhik sekian....

p/s: buhsan lagik =P

Thursday, February 11, 2010

+- diA daN ayAm iTu??-+

Well pepagi da wat statement agak pelik di situ eh..
gile busan duk ofis ni..
bulan ni rasanya xde ramai customer kot
tu yg jadi busan nih..
dengan aircond yang cold gile,
kerusi empuk ditambah plak dengan
irama2 merdu yang berkumandang di radio itu
kemudian diselang seli dengan drama dan movie itu ini di astro
*ha dpt imagine x ofis i yg best?hikhik...
so utk mengelakkan miss daff busan thp cipan,
kat sini miss daff nak bg kite2 gelak..
*klu xklaka pun wat2 gelak r eh?request la plak...huhu

hokey,act sbnrnya miss daff ad teka tekuk,
mR. daRl punya teka tekuk ni kn tidak bermotif..
gile!
ok,storyboard teki tekuk tu pendek je,cmni....

"ada sorg lelaki ni kan,satu hari dia nak bunuh diri,
then dia p la terjun bangunan yang tinggi...
pastu nak dijadikan cerita lelaki itu xmati pun
juz injured.
dah dia injured, tapi ad aym plak yg mati??"

camtu kesah nya...
ha pelik2,sgt pelik...
korang agk2 kenape?
apsal plak ayam tu bleh mati?
apa hubungan dia dengan lelaki itu?
ishhh konpius2...
So cuba korg teka,tu pun klu ad yg nk teka la..hikhik
kalau xde pun nnt miss daff bg
jawapan in d next entry ya..
hikhik...

p/s: entry busan di pagi hari =p

Wednesday, February 10, 2010

tak peRlu aDa rAsA itU...

Salam...
title n3 cam agk serius je kan..
aah and i really feel that feeling..
reason?
entah la,tetiba je rasa camni..
lepas tengok arini ad org post sumthing kt fB
tetiba terus ad rasa nie..
lepas setahun rasanya miss daff xperlu ada lagi rasa ni
but why suddenly i feel that again n again n again..
eeish xsuka rasa ni..

Erm ok,pernah tak korang2 sume ad rasa regret
bila korg da buat sumthing,
xkisah la dlm pape yg korg buat?
ha cmtu la yg miss daff rasa skrg
ee xphm la..
act it's not a big deal pun,
i juz wanna let go all these feeling,

xsuka bila rasa camni..
kan ke best kalau miss daff xtau pape,
xkan dengar khabar berita bout it,
xkan ada yang menyapa dgn panggilan ini lg "hye syg!"
xkan ada sape2 yang nk cerita pasal itu ini pada
miss daff pasal itu dan ini
tanya itu dan ini
yang semestinya akan buat miss daff rasa lagi worse!

Erm rasanya xperlu ada rasa itu lagi,
miss daff dah letih,
i've mine already
hope it'll b end wif a happy ending
but who knows
later...?
i juz can't keep thinking of it...

p/s: hanya kau yang mampu,that's it!

Sunday, February 7, 2010

+- i'vE done m!nE,u? -+

Uit salam monday blues!
xsuke isnin,sebab?
kena kerja la..
lepas tingtong2 2 ari kt umah pun
sibuk mau cuti lg
sangat tak bersyukur miss daff nih =P
simptom2 ngntuk masih bersisa lagi
cewahhh..
ayt memang xbley bla hokey!

ok2,straight to d point la eh
mls mau bebel lelame kt sini,
jari jmari ku nnt sakit ha sape nk jwb?
*ad ke org kesah?wekk lg skli..
Act nk cite psl KPLI INTAKE JUNE 2010,
ha smlm baca paper then ad ads psl KPLI ni,
dengan sopan miss daff mendengar nasihat
from my parents yg berusaha sedaya upaya suh
miss daff try apply,
dapat xdapat lain la citenya kn,
jnji eden torai!
Then pepagi around 9.30 trus pegi bSN
bli no pin tuh utk meng'online' pape yg patut,
so alhamdulillah blum start jem lagik,
sebab selalunya klu benda2 camni kalau lmbat for sure
memang susah nk online nnt
so mis daff dah
isi dan isi then hantar!
siap semua di hujung jari..hehe...

K la,itu saja mau story,utk member2 yg sememangnya
menantikan KPLI intake,
do apply immediately
mne tau ada rezki kn,
it will b enclosed on 21th february 2010...


p/s: joM apply toGetHer2 =))




Tuesday, February 2, 2010

+- kepInGin maU peGi TAMAN NEGARA!-+

salam sume..
well arini kat ofis busan2 pastu tengok tv la
cam biasa mm tu la pun act kitorg kt ofis kalau xde keje.
Erm tengok punye tengok, apstu ad documentary pasal
national park,kat pahang ni la..
yang dekat kuala tahan..


huh sangat2 best bila tengok dlm tv
miss daff belum pernah pegi lagi ke situ,
*even mmg stay kt phg hukhuk
kepingin sangat mau menjejakkan kaki ke situ...
Actually nak pegi tu xde la jauh sangat dari lipis ni
ad byk choice kalau nk pegi sana..
melalui jln darat or sungai,
both ways can do..
kalau miss daff nak pegi plan mau pegi naik bot,
baru adventure ye x?kihkih berangan je la kamu ye..
tapi siyesly lepas tengok tu td terus rasa mcm mau pegi
huhuhu tulun2...



see?
i told you,
view dia cntik sangat2,teringin mau jln kat
canopy walk ni,huhuh
gile mengidam nih mau pegi sana
kalau la dapat pegi,heaven woo
tapi...
when can i go there dear?

p/s: sudah plan dgn kakak ofis ajk pegi sama kihkih..
ad sape2 mau ikut lg?