BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, August 30, 2011

MerdekaRaya!

Salam lebaran,
Salam Aidilfitri,
Selamat Hari Raya
semua pun ada satu makna!

Alhamdulillah,masih lagi diberi
peluang untuk merasai nikmat
berpuasa dan berhari raya pada tahun ini
dan yang buat lagi special tahun
ni serentak dengan sambutan hari kemerdekaan
haihh banyak cuti ye???heheh...

ok la,that's it
juz a lil update,bye!





p/s: mintak ampun dan maaf di atas segala kekhilafan =)

Sunday, August 21, 2011

sekejapan...dedicated to u,yes u!

Arakian sudah lama hamba tidak
merepek2kan diri di belog yang
semakin lama semakin belog tak kenal tuan
lantaran tuannya terlalu rajin menghapdate
isu2 cerita2 beliau disini,haihhh....

Adalah pun tujuan menaip gigih entry ini adalah
untuk mengkhabarkan khabar yang
agak2 gumbira la buat diriku..hik
pada hari sabtu yang lalu bersamaan
20 Ramadhan 1432H
telah berlaku satu pertemuan yang amat2
besh hokeh!
walaupun ianya cuma sekejapan tapi
puas hati bila dapat bercerita,tapi
rasanya macam mulut ni je yang tak berhenti
cerita,hakhak sory ya!

Seriusly sangat happy,siap dapat
lovely gift lagi as a bufday present
hakhak walaupun da agak berkurun hikhik
*alamak,terkutuk plak...larikkksss!
tq to u dear,nx time bg lagi ye??
i'm love it ^_^












p/s:xdpt upload gambar sbb tuttttttttt..*censored suda,hakhak

Tuesday, August 16, 2011

tanya sama pokok....





"tanya sama pokok
apa sebab goyang
jawab angin yang goncang
terbang burung terbang
patah sayap diduga
seandainya rebah
Kau masih ada"
............................................................................................................

hai peeps!
dalam tak sedar rupanya dah 17 Ramadhan
rupanya,huhuhu semakin ke penghujung
nampaknya..pape pun ada sedih dan juga suka itu
sedih meninggalkan ramadhan,
gembira bila syawal hampir tiba...

busan2 dan terlayan lagu ni
haila seronok jugak
lirik yang meaningfull
tak expert nak mengintrepretasi lagu
tapi yang pasti lagu ni seperti
untuk diri sendiri

'tanya sama pokok,apa sebab goyang'
mungkin bertanya pada diri sendiri
'jawab angin yang goncang'
sendiri punya jawapan itu,tanya pada hati
dan juga akal akan jawapan2 itu
'terbang burung terbang'
bebas mencari dan terus mencari,
usaha sampai ketemu
'patah sayap diduga'
bukan senang mau senang
segalanya ada cabaran dan dugaan,
chaiyok2!
'seandainya rebah,Kau masih ada'
dan jika gagal sekalipun,
ingatlah yang kita masih ada Dia
mengadulah padaNya
insyaAllah pasti ada penyelesaiannya....

Hurm hasil boring2 miss daff
lain orang lain intrepretasinya kan?
sgt suka lagu ni,jatuh cinta bila banyak kali dengar
dan akhirnya daku postkan jua di sini..
saja mau share dikala kebosanan melanda...hik




p/s:i'm love it!


Friday, August 5, 2011

bukanku pinta....

Salam 6 Ramadhan
berblogging sambil menunggu subuh
got few plan to do today
with my mum
so kalau tido ni harusla terlajak tido hik
untuk langkah yang selamat
baik jangan tido
kemas2 mana yang patut,
basuh2 mana yang perlu,
jangan tak tau saya sudah pro dalam
mengemas2 rumah suda
hahaha mana taknya berkursus
'ekonomi & rumah tangga'
dengan lecturer 'mak'
harusla terer...heheh

sekarang da ramai yang start tanya
bila posting??
bila nak kerja?
haih jawapan saya soon,
insyaAllah after raya but not so sure too
di kala dan ketika ini saya secara officilnya
jobless!hehe

bukan taknak kerja cumanya kalau di
bandar saya yang super super besar ni
memang la xd peluang nak part time
huhuuhuhu penyudahnya saya menjadi
BSTT instead of GSTT haha
*baby sitter tak terlatih!
dan juga driver tak rasmi mak & kakak saya....
huhuhu jadinya takde keje saya telah
menggodek2 utube dan ada jugak lagu
untuk penganggur terhormat nih haha...
okeh,sile layan!





Ku dah bosan bekerja
IQ ku di atas paras 125
Ijazah setebal buku lulusan luar negara
Dah sedozen tempatku kerja 9 hingga 5
Ganjaran lumayan tapi boleh jadi gila

Daripada ku dijadikan hamba korporat
Lebih baik kuhidup melepak dan merempat
Tak sengsara di sponsor kedua orang tua
Mungkin itu caraku

Biar dikata menyusahkan negara
Janjiku tak merugikan sesiapa

Bukan berat tulang
Memikul yang disandang
Bikin apa kusuka tak siapa yang menghalang
Bukan malas kerja keras
Kuingin hidup bebas
Tak punya stress semuanya terkawal
Aku Penganggur Profesional

Sesekali dah terfikir untuk berbisnes sendiri
Tapi ku pencen kerana kurang motivasi
Kursus sana sini cari idea inovasi
Seluruh dunia

Tak perlu diragui kumampu berdikari
Menanggung kehidupanku sendiri

Bukan berat tulang
Memikul yang disandang
Bikin apa ku suka tak siapa yang menghalang
Bukan malas kerja keras
Kuingin hidup bebas
Tak punya stress semuanya terkawal
Aku Penganggur Profesional

Doi terdodoi hingga tengahari
Bila bangun mamaku pening kepala adoi
Amboi bertuahnya anak teruna
Boleh jadi bapak budak satu sen tak guna
Come on la mama... jangan marah saja
Saya masih muda bukan malas kerja
Habis kalau bukan malas apa maknanya
Kau buat malu satu famili saja
Papa, apa nak malu-malu
Ramai lagi kawan saya tak kerja dari dulu
Kawan-kawan saya dah terkenal
Kamilah penganggur professional

Biar suka tak suka
Cubalah bertanya
Tepuk dada tanya selera

Kita semua tension kerja
Biar tak berada
Asalkan di hati gembira







p/s: (~,~) lalalalala...

Monday, August 1, 2011

diperakui lantikan tetap ^_^

Assalamualaikum w.b.t
dah masuk hari kedua berpuasa
seronok!
akhirnya dapat dan masih diberi peluang
berjumpa dengan bulan yang mulia
lagi penuh keberkatan tahun ni
syukurrr!!!

pagi2 lagi lepas subuh terus ngadap laptop
alangkah gumbiranya hati
dapat satu berita gembira
saya da lulus interview!!!
DIPERAKUI LANTIKAN TETAP
hoyeahhhhhh
berita gembira di 1 ramadhan,
hope lepas ni ada lagi good news will come
over to me....

sekarang sangat bosan di rumah
will face the same routines everyday
haishhh penantian satu penyeksaan kan??
sabar je lahhhh...






p/s: selamat berpuasa!