BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, December 30, 2010

The last Friday of 2010....

Hye everyone
the last friday in 2010
hope it'll not be the last friday
in my life
*u too dear!

Pejam celik pejam celik
kita semua bakal meninggalkan
encik 2010,
huhuu lots of memories in
will not easily forget u babe!
kalau nak cerita satu2 banyak
sangat, so i'll keep it
as mine....

Esok 1/01/11
macam best kan tarikh tu bila ditype begitu?
will leave home sweet home
meneruskan apa yang tertangguh
melaksanakan apa yang harus dilaksanakan
tanggungjawab besar is waiting
umur pun dah tambah lagi satu
sudah semakin t_a hik
hurmmm
Mr. Darl will send me tomorrow,
kesian dia,everytime miss daff nak balik
dia selalu menjadi mangsa miss daff
oleh yang demikian
"saya sayang dia"
.............................

Hope this coming new year will
bring us lot joy and happiness in our life
semoga semua yang dilakukan diberkati olehNya
Aminnn....

Good bye 2010,welcome 2011!






p/s: status akan berubah x next year??just wait,thinking of that.....

Wednesday, December 29, 2010

dua lagi untuk pergi


haip2
lagi dua
tau???
suda mau pigi...tsk tsk....






*tinggal lagi dua hari....





p/s: taksuke,sbb saya kena jauh dgn dia ='(

Sunday, December 26, 2010

Lata Lembik....


Sebelum mulut membuka bicara
sebelum kaki melangkah lebih jauh
ingin miss daff beritahu yang lembik2 itu bukanlah
lembik sebenarnya...
tengok bukti kat atas tu,sihat dan kuat
kan mak minah tu???hehe...
*apa aku ckp ni??ahaks..

Owh ye,saja mahu update ceritera
cinta semalam
macam biasa miss daff bukan seorang
yang selalu melekat kat umah
kalau tak dengan family dengan
mr.darl la jawabnya...

*me & him...

Okeh on last sunday
miss daff dengan mr.darl plus
with few friends of him dah
pergi picnic kat waterfall
nama waterfall tu la
Lata Lembik
bukan saya yg lembik ye???
saya yang lemah lembut gemalai semua..
*perasan,hakhaktui!

*syanteq kan???


*see air dia???sejukkkk gile...huhu

Agak jauh dari rumah,
tambah tolak masa berhenti isi minyak pegi toilet
ada la dalam sejam baru sampai sana
act dah lama sangat2 tak pegi,pegi
last masa sekolah kot,then xde da...
So bila dah pegi semalam da banyak yang berubah
tempat pun da cantik
facilities pun okey even tak la canggih manggih kan
hurmm miss daff ada jugak ternampak few
pondok2 camtu,maybe la chalet kot....
agak lama spent time kat situ then
kul 4 camtu gerak balik....
tadaaaa...hehehe

*inilah sugar daddy saya,xssuwaiii..hik

Minggu ni ari sabtu dah kena balik Terengganu
so akan tinggal beliau keseorangan
huhuhu i'll miss u dear!


Thursday, December 23, 2010

please please please.....

entry yang ke 150juta
okeh tipu!

Assalamualaikum sari berita utama
Seorang remaja dikatakan berada dalam
keadaan yang tidak keruan
lantaran menyedari detik2 terakhir
hari melepakkan diri sudah hampir tamat...
Maka beliau sekarang sangat anti dengan
tarikh marikh nih,
untuk mengelakkan diri anda dilempang
laju2 oleh beliau
silalah jangan banyak bertanya soalan
cepuplatinum seperti:

"bila abis cuti?"
"bila nak balik sana?"
"eh nanti balik siapa hantar?"

hah oleh yang demikian anda
dinasihatkan supaya berhati2 jika bertemu
dengannya secara kebetulan mahupun
yang telah dirancang
kerana ia mungkin memudaratkan diri anda
seterusnya boleh mengakibatkan maut....

Sekian,berita jam 3 pagi waktu Malaysia!





p/s: penulis dikala ini sedang menghadapi simptom2
tak betul,sp please please please dun ask her anything bout this!daa...

Monday, December 20, 2010

main habuk


huahuahua fadan muka kamu
siang2 p main habuk
malam da sendiri sengsara
sebab???

stuffy nose
bersin non stop tak hengat punya
dah makan ubat but still
tak jalan beb
then sekarang saya
tak dapat tidoq!!!



p/s: mau gamkan mata ngn gam UHU jap,daa!!

Wednesday, December 15, 2010

sebelum pulang....

Salam hari khamis semua
entry di tengahari

Bile ada something yang bermain
di kepala selalu suka berblogging
even it is a very tiny small matters
kadang-kadang bila cerita sama orang
diorang bosan
tak pun nyampah
tak pun mesti cakap
'takde cerita lain ke?'
haa dan yang seangkatan dengannya lah

Act miss daff risaukan kakak saya
she is pregnant
and i realized that she is unhappy
hurmm i noe the problem but can't help her out
but just wish she will be happy again
sebelum miss daff pulang...

What a longggg holiday
but still rasa macam tak puas
even hari2 pun complaint bosan =P
banyak plan yang belum di realitikan nih
haish macam dah tak sempat...

This weekend:
~ Niat mahu ke Cameron Highland dengan mR.daRl ~
bukan tak penah pegi tapi sebab belum
bosan lagi kot
dah bosan nanti miss daff tak pegi dah,kihkih...

Next weekend:
~ my sis ajak holiday ke Cherating ~
erm yang ni pun best
4D3N
dah lama tak ke sana kot
tapi masih dalam perancangan,insyaAllah..

~ Niat mahu bertemu my besties ~
haish ini pun lum tau terlaksana ke tak
i do really it will
but kalau tengok masa pun macam
suam-suam kuku je kan
kangen bangat sama mereka!!!

Erm kan??
banyak plan sebelum pulang nih
tinggal jadi ngn tak jadi je
eh jap,
*sambil tengok wallet ada berapa keping..hehe...




p/s: banyak benda yang belum buat sebelum pulang nih =P



Sunday, December 12, 2010

you make me laugh dear (",)

Bangun pagi gosok gigi
erm ape lagi ye lirik??
lupe sudah..tapi
at this moment miss daff
dah berwangi-wangian ye...

Cam biasa terima panggilan dari si dia
thank you dear
sebab kamu dah buat saya ketawa
dan senyum-senyum sendiri
hehehehe...

Pernah dengar perempuan mimpi dipatuk ular tak??
haa kali ni si dia tu yang dapat mimpi ni
kihkihkih maknanya miss daff kah yang
kena pegi meminang nih??hahaha..

"sebahagian dari mimpi yang kita alami tu mungkin
adalah mainan tidur (gangguan syaitan) tapi ianya juga
bergantung kepada waktu kita tidur...
kebiasaanya mimpi yang benar adalah selalu berlaku ketika
tidur yang nyenyak terutama satu jam selepas kite
tidur dengan lena sehingga sebelum waktu subuh"


erm miss daff pernah terbaca tu,so sharekan di sini
semua yang berlaku kita kena berserah dan
terima Qada' dan Qadar Nya,
sebab hanya Dia yang lagi maha mengetahui....



no p/s!

Friday, December 10, 2010

Day Night

Salam
macam dah lama tidak memerepekkan
diri di belog usang nih
ketandusan idea
taktau nakj ceghita ape
sebab ceghita di musim cuti sekollah
ape lagi
cite cuti sekolah la..hakhak
*gile ke pe aku ni???

Okeh perasaan duk sesorang kat umah????
huh sangat tak best
dikala semua orang pegi bekerja
mak ngn abah pulak sibuk di kampung
abah holiday 2 mingguuuuu!
mak jaga cucu!!
abistu anak mak ni camane???
mak silela jawab,isk isk....

Boring to the max wa cakap lu
tak tau nak buat ape
nak lepak umah akak??
bosan
nak kua ngedate??
haish xboleh pulak,si dia busy bekerja
lepak ngn kengkawan??
ntah tak tau la diorg ke mana
sebab sunyi dan sepi jek
so kesimpulannya
pagi petang siang dan malam
miss daff tetap keseorangan
duapuluhempatjamseharisemalam
*okeh tu tipu,ad kwn lepas adik blk keje,hikhik...

Owh lupe,kira punye kira tinggal lagi
beberapa hari je sebelum miss daff kena blk
Terengganu semula,ada MISSION okeh
isk isk isk
kenapa la cuti cam sekejap sangat,haiya!



p/s: petang ni plan mau pulang ke kampung,rindu Adam!

Tuesday, December 7, 2010

Thought of the day

I know i shouldn't



yes I am




so...



I'm done!




I quit!




Finished



.
.
.
.
.




p/s: dunno!

Sunday, December 5, 2010

kacak luar kacak dalam kacak dengar sini (",)


Senyum senyum senyum
Senyum senyum

Verse
Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Chorus
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Akhirnya sempurna tiga album pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse
Ulang Chorus

Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse
Ulang Chorus
Ulang Verse

Senyum :)



p/s: tajuk lagu ni ialah senyum,so smile la skrg!!!

Thursday, December 2, 2010

Selami jiwa, rawat rohani dan perkasakan peribadi!

A perfect words of the day right??
like those quotation
its a quote from a tv show act
"Fadzillah Kamsah: Selami Jiwa"

A few times watched it but long time
did not watch it and
tonight got the chance to see it..

Erm with a very young 'ustaz'
Imam Muda Asyraf and another guess
togehther with Dato',
the show is really2 make me realized
'we have to appeciate our parents'
no matter what!
don't you ever to disobey them!

Masih terngiang-ngiang lagi kata-kata
dari Imam Muda dan Dato' Fadzilah Kamsah itu tadi
"even kalau kita tak call ibu bapa kita
dan buat mereka rindukan kita itu sudah
dianggap sudah derhaka dan berdosa"
takutnya ya Allah
sekali kita menderhaka kepada mereka
selamanya hidup kita takkan diberkati olehNya

Huhuhu tetiba mengingatkan miss daff berapa
kali dah kita spent kredit kita untuk bertanyakan
khabar mereka waktu kita jauh dari mereka???
selalunya habiskan kredit
untuk bergayut duapuluhempatjam
dengan kesayangan
a.k.a mr.pakwe & ms.makwe..

Erm bukan mahu berceramah or what
tetapi sekadar mengingatkan diri juga
supaya berjaga-jaga dan sentiasa
menjaga hati keduanya...

Last words from the Imam Muda Asyraf tadi:
"Ada dua perkara yang paling penting dalam dunia
ini yang mana ianya kalau dijaga dengan baik
akan menjadi penawar yang paling mujarab
dan kalau ia tidak dijaga dan disakiti boleh mengakibatkan
penyakit yang sangat merbahaya, iaitu
hati kedua ibu bapa kita"

Jadi,sama-samalah kita saling
ingat mengingati antara satu sama lain k...
salam!





p/s: teringat kat mak yang kat kampung,eh dah call da
siang tadi (^_^)

Wednesday, December 1, 2010

Saya suka bersamamu sekarang (",)

yuhuuuu salam hari khamis
sementara menunggu rancangan kegemaran
ramai Putera Katak yang bakal ke udara
jam 4.30 petang nanti,so inilah
kerjaan miss daff
huh hari yang sangat busan
mak takde
abah pergi kerja
adik pergi kerja
*eh kakak goyang kaki je ke??hek

Haruslah bergoyang kaki je
kata tengah holiday to d fullest
apa lagi mau buat
*padahal banyak gile nak kena buat,study2!!!

Owh straight to d ampang point
apa yang happy gile sangat bersamamu itu
*huh tetiap ari pun perang kot haha

eh ini celita ada kaitan dengan itu telefon meyh
ya la sikalang sudah memakai Digi juga
si dia a.k.a mr.darl beli dua no digi
katanya kalau bergayut ngn msg free kot
*haish sangat mudah terpengaruh itu budak
luckily memang betul
so sekarang 2 3 minit sekali mau itu henfon berbunyi
*okeh miss daff tipu tang 2 3 minit tuh!

He told me that the apek
said
'u can speak with her till she faint'
hahahaha..
got it???
means u can talk and talk and talk la
without credit
butttttt!!!
just a few numbers laa,
gile mau bankrap kalau digi wat free kat semua ye tak..

Actually mende ni dah lama kot,
miss daff je yang kejakunan baru tau
hahahahah
lagi mau menunjukkan lagi di belog ini
ada aku kesah??
*katanya di dalam hati hek...

Okeylah,macam ada something yang kena buat
bubuiiii...



p/s: bersamamu,walau di mana jua =)