BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, December 31, 2012

kira detik

Alhamdulillah
selamat datang 2013!

Alhamdulillah
masih berpeluang merasai nikmat 
Dia untuk tahun yang baru

semoga sentiasa lebih tabah
lebih matang untuk hadapi hari-hari yang 
mendatang
syukurrr!



p/s: Happy new year 2013 buddies!

Sunday, December 30, 2012

kailan

Alkisahnya...dua orang budak sengal sedang bermesej2....


incik apek: dah makan lum b?

saya: dah..tapi still macam teringat sayur kailan yang kita makan kat kedai semalam tu..sedap kan?

incik apek: haah,kailan tu tak layu pun...siap kruk2 lagi lagi kan..*kruk2 itu adalah crunchy..haha

saya: tapi apesal saya masak sayur tu tak hijau cmtu eh? *conpius2

incik apek: oO tu dia celur dengan air panas jap la,pastu baru dia goreng...

saya: laa yeke?betul2? *bertanya dengan sangat tidak percaya

incik apek: Iyela,xcaye p tanya Incik google =P

saya: owh patutla....haha..nanti den torai =)


Macam xcaya pulak incik tu tahu..xpe la,bagus untuk future nanti tu..hikhik
ni cerita lepas makan kailan goreng dengan sos tiram la semalam,dah terasa2 nak makan tu lagi
setelah menggunakan khidmat incik google,ternyata memang betul info celur air panas tu
lagi satu masa goreng kena guna api yang kuat,maknanya minyak dah betul2 panas la
okeh,lepas ni boleh try lagi weeee~~~



p/s: eh2 macam malu pulak bila beliau lagi tau..hahaha


Friday, December 28, 2012

Pink Sugar by Aquolina

sedang melayan hati yang duka lara
hati dah jadik kecik
takpe2,cool bebeh (^_^)

bila melayan hati yang sedih2 ni mula la
usha blog sana sini 
hahah apakah yang dicari?
harusla online shopping
tengok2 baju,belek2 kasut,terjah2 perfume
siap2 imagine bau dia,haihhhh

eh tapi ia haruslah dikawal ye,kalau tak
memang duit dalam akaun boleh cepat jadi kosong
kosong...kosong...kosongggg.....

ok,ni act nak review perfume ni ha
yang macam mention kat title post nih


tadaaa...
ha inilah dia
first time try bila dapat free gift 
masa beli perfume kat sini
beli kat dia bleh dapat free gift lagi,bagus2...hik
eeee syiok gila bau dia...
nama dia PINK SUGAR by AQUOLINA
bau dia sangat2 sweet,nama pun dah sugar kan?
harus lah sweeetttt gitu...eh sesuai untuk kita2
yang sweet lagi muda remaja ni ye dak?

aritu dapat free yang kecik je
sebab suka sangat pakai jap je dah boleh abis,hahaha
so sekarang niat di hati nak cari yg full size punya
pergi sogo aritu macam tak jumpa
huhuh ke saya yang tak menemuinya
ke beliau memang takde kat sogo tuh?huhuhu
online ada tapi kalau bleh macam nak tengok sendiri
haihh masih belum ku temui
nanti harus pergi cari lagi....
okeylah,tu je review perfume ni
sumpah sweet macam nak makan2!




p/s: kalau still tak jumpa kat luar macam kena beli online je...haihhh



Wednesday, December 26, 2012

kembali

baru sampai kerumah sewa
kepenatan
sebab kena kemas rumah dan bilik
yang hampir 2 bulan kena tinggal
bukan kemas ape sgt cuma sapu2 habuk yang
bertebaran sana sini..hihih
housemates semua bukan
orang sini so time cuti sekolah semua rebut2
balik kampung
hamik kaw,2bulan cuti 2bulan ku duduk umah
*bestkanjadikcikgu?hik

so for now we have to get back to our bussiness



p/s: few days to go,sempat pegi shopping lagi tak?eh...haha



Thursday, December 20, 2012

take me as i am...




p/s: salam jumaat ---@

sesekali yang best...

thanks dear
for this
sesekali merajuk dapat ni woo
kebetulan kat CH
fresh flower segar dari ladang hik
i loike!


so colourful right?
cantik

eh hidup tu kan warna warni
jap ok jap tak,colourful what hihi
just like us ^_^



p/s:susah nak dapat sebab beliau bukan matbunga...


Monday, December 17, 2012

itu yang termampu...

Assalamualaikum
masih lagi di rumah,menghabiskan sisa-sisa 
cuti sekolah yang bakal berakhir 
few days to go...
tapi harini best sebab govt semua dah gaji
hahah gaji awl november till sekarang 
sesak dah poket den ni ha
so alhamdulillah hari ni Dia masih 
memberi rezeki dan diri ini bersyukur dengan rezeki tu...

eh tadi terbaca satu kisah,bila baca terus mata terasa berkaca
kisah tentang pakcik ni
erm let me share it 
yang ni saya jumpa kat fb so terasa nak share kat sini


Demi anak pakcik ni sanggup menghantar anaknya. mereka tinggal di gombak
 dan hantar anaknya di IPG melaka.
nak di jadikan cerita pakcik ni tersalah jalan masuk seremban dari gombak dan
 terus ikut bukit putus melalui kuala pilah untuk ke melaka melalui tampin.
katanya lagi,mereka berdua beranak bertolak dari gombak pukul 3 pagi dan bersolat subuh di nilai kemudian meneruskan perjalananan dan sarapan di kuala pilah.
Mendengar cerita pakcik ni, dlm hati aku berkata, "balik dari melaka ni aku 
akan ikut jalan blk ke seremban ikut jalan yg pacik ni lalui td" ...
 bila sudah abis selesai di IPG (instutut perguruan), 
blk ja terus ikut jln tersebut iaitu dr melaka ke seremban melalui tampin
 dan kuala pilah. Boleh tahan juga jalan tersebut dgn selekohnya
 yg tajam dan lory lagi......
cuba kita bayangkan pakcik ni dgn anaknya melalui jalan ni dgn beg dan bekalan mereka....
sebak hati bila mendengar cerita pakcik ni...
di kesempatan ini aku sendiri mempelawa pakcik ni pada ari jumaat ini 
"pakcik tak perlu la amik anak pakcik, nti saya akan hantarkan anak pakcik sekali ke gombak"....
sayu hati lihat wajah seorg ayah yg sanggup bersusah payah utk anaknya agar 
anaknya sentiasa berjaya depan matanya sendiri...
semoga Allah memberi rezki yg melimpah ruah pada keluarga pakcik ni....
pada semua,hargai la ayah, bapa, walid, dady, papa, baba kita selagi mereka masih hidup... kasih mereka tidak pernah luntur utk kita yg bernama anak.
- Pena : Kee Perantau Simpang Tiga -

sebak hati ni
cuma dihati rasa bersyukur sebab masih ada
abah yang sentiasa ada di sisi
teringat setiap kali pegi sambung study 
abah la orang yang akan amik cuti siap2
supaya boleh hantar anak dia yang sorang ni 
so kepada anak2 kat luar sana
sentiasa la hargai ape yang mak ayah kita buat untuk kita
sebab akan datang kita belum tahu kita mampu buat
untuk mereka atau tak...
sama2 muhasabah diri ^_^



p/s: bonus bulan ni sudah mampu hadiahkan abah tv,suke2!




Sunday, December 2, 2012

its just a beginning...


alhamdulillah
its just a beginning




#ikutjejaklangkah..hikhik