BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, April 28, 2010

d weekend at the Fraser Hill..

Assalamualaikum
wah dgn sopan santun dan sgt lemah lembut ok..
Act, nk citer psl citer kat fraser hill
best, sampai terlupa akan interview aitu haha
lupe kejap ok,then bila ingt rasa mcm nk
gugur jantung ni ha..
tapi semua itu sudah pun berlalu
everything went ok,but didn't sure will get it or not
dun want to expect very high
insyaAllah klu ada rezki x kemana kn..



Opss ok2,back to the topic k..
weekend yang lepas miss daff together2 dengan ofismate
serta agent2 insurans di sini dan cawangan lain
telah berkampung di fraser hill selama 2 hari
kjp je kn,tp best...


Ok ni sbnrnya first experience ikut diorg ni join program itu,
d staff is also involved to make sure the program going smooth
and alhamdulilah we did...

Selain pengalaman pertama join program ni
miis daff sebenarnya baru first time naik FH ni haha
nama je duk kt pahang lama2 tp xpenah ke sana lagi
sbb??nk tau??
sebab jalan dia yang mak aii,
klu x terpaksa pegi cofirm mls nk pegi,macam ular kena palu
je jlnnya, berbukit bukau huhu
miss daff ngn kakak ni da siap2
mkn ubt muntah haha
preparation tu kn penting,
risau muntah sbb naik kete bos huahuahua...

During that program, miss daff ada jugak pegi
visit some place,
pegi tempat kuda n allan water
tempatnya biasa sj tp cntik,
miss daff berpeluang jgk naik kuda,that's
also my first time ok...sj mau try...hikhik

hokey2,lyn la pic ckit dr photografer yg sgt x terer nih...

*satu

*kedua - see i nek kuda kn??
*ketiga - sekali ad uncle tolong bwk da kihkih..

*empat - bila agknya dpt ngedate ke cni??hehe..
p/s: ok tamat sudah,itu sj mau share...
mcm mau pegi lg tp naik flight bleh??haha

Sunday, April 25, 2010

2 days beronok-ronok di Fraser Hill,bila blk baru ter'risau' for d tomorrow interview..

hye salam syume...
okeh cm yg diwar2kan kat title atas tu
itu la feeling2 miss daff ni
2 hari kt FH xde plak nk risau2,tetiba arini
cuak da..
tambah2 plak bila mmber2 da start post
psl interview2 nih kat fB
lagi la bertambah2 nerbes..
hilang suda mau celita yg best2 time kt FH
kepala asyik fikir psl interview esok
risau gegila...
Hope interviewer tu x tny la
pape yg ssh2 utk miss daff nak jwb
sbb persediaan belum cukup rasanya..
between,will b meeting some of ELS'ians
tomorrow,same date & time wif me
hope will b in the same group oso
Aaminnn...

p/s: dlm fikir2 ni teringt nek kuda t FH smlm,best!
*best sbb 1st time nek..huhu


Wednesday, April 21, 2010

macam2 hal,....

Gelora lihat tubuh kerani...

KUALA LIPIS: Tua miang keladi. Itu panggilan paling layak diberikan kepada seorang lelaki yang bergelar haji apabila mengambil kesempatan mencabul pekerjanya ketika mangsa menjalankan tugas hariannya sebagai kerani di sebuah syarikat swasta di bandar ini, kelmarin.Dalam kejadian kira-kira jam 3 petang itu, mangsa berusia 21 tahun membongkar perbuatan terkutuk itu kepada ibunya selepas tidak tahan sikap majikannya yang kerap melakukan gangguan seksual. Sebelum kejadian, mangsa yang menjalankan tugasnya dihampiri majikannya itu dari belakang sebelum lelaki terbabit memeluknya dan cuba mencium pipi.Terkejut dengan tindakan lelaki terbabit, mangsa cuba melepaskan diri sambil merayu tidak diapa-apakan sebelum suspek melepaskannya. Difahamkan, lelaki terbabit tidak dapat menahan gelora nafsu selepas melihat keayuan wajah mangsa sebelum menunggu peluang melakukan perbuatan tidak senonoh itu.Ketua Polis Daerah Kuala Lipis, Superintendan Abdul Razak Hassan, berkata ibu mangsa yang sukar mempercayai perbuatan majikan anaknya itu membuat laporan kejadian terbabit di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuala Lipis, petang kelmarin.Menurutnya, polis menahan lelaki terbabit di rumahnya di bandar ini sebelum dibawa ke IPD Kuala Lipis untuk siasatan lanjut mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan.Katanya, polis akan merujuk kertas siasatan berhubung kejadian terbabit kepada timbalan pendakwa raya untuk memutuskan kes itu akan didakwa atau sebaliknya. Abdul Razak berkata, berikutan itu, mangsa berhenti kerja di syarikat berkenaan kerana trauma dicabul majikan.

p/s: i noe who is that person....
ops beritanya kudapati di sini!

Tuesday, April 20, 2010

cinta antara kau,aku dan dia...

Wahh title xbley blah di situ ye..
udah macam cinta tiga segi pun ad jugak
well ini story tidak ada kaitan dgnku ye
*at least utk kali ini kihkih..

tu sebenarnya tagline cerita AdaMaya tu
now showing on tv3
every monday to thursday at 6.30 pM
cerita yang best, enjoy je bila tengok cite itu..
Plus plak gandingan Lisa Surihani wif Sein,
sangat masyukk hokey
cantik dan handsome...
storyline dia mcm I'm not single jugak sket
but still ad changes di sana sini
so korang2 takdela busan bila tengok cerita
yang ala2 sama mcm movienya kn
anyway cerita ni sgt sweet..
*tetibe ter'berangan' ad dlm cite tu..eh syuh2..!


*so sweet...huhu..

OST AdaMaya- Yang Terindah by Dakmie

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga kau izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakianan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memilki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku terasa indah...

p/s: sejak bila pandai review2 cite nih??



Sunday, April 18, 2010

ber'waterfall' dengan dia...

hyep..salam sunday sume..
even hari da pun senja, but still on sunday
thought i wouldn't b late hehe..

Orait hari ni xde pape cer yg best
everything is fine
juz biasala weekend2 begini suka saya
luangkan masa together2 dengan dia
walaupun rasanya agak busan kalau selalu begitu..
hehe tul ke klu hari2 jumpa bleh busan???
depends kot kn...

Erm hari ni kuar kul 11 gitu
balik kul 6 lebih,
lama sey..
kemana korang2 pegi haa??
*tanya emak,ok tipu kt situ k!

Act kunun2 nk jalan2 dkt cni je,kua
sejam dua tapi dah terlanjur hahah
terlanjur sampai ke bentong,
then da alang2 sampai mr.darl pergi servis aircond kete,
mak aii mhl gile,servis tlg check sj pun da kena
30hengget,mhl ke??
x mhl if it suit wif the works, but then cm xde pape
kena jgk byk tu rasa cam rugi je
da la kena tunggu lama yang amat,
perut miss daff time siap bleh dangdut2 lg
tunggu lama2 ape lg perut ni mula la hikhik
*ok lps ni boikot itu kedai dear!haha..

Then kul 2 lebih otw blk mr.darl ckp panas sgt,
erm biasala cuaca skrg so hot,
*tp kt akhirat nnt lg hot,huhu insaf2!
suddenly terkeluar idea mu pegi waterfall
apa lg terus g raub, beli suar pendek tshirt & watsover lagi
tu juz to go to mandi-manda
tapi miss daff beli suar je,xmandi betul2 pun
basah2 suar je tapi sejuk sgt so
okey la klu x kempunan jugak hahaha..

okey la,itu sj hapdate hari ini,
sekian tQ!

p/s: blk lmbt nasib x kena bsg dgn abah hikhik...

Thursday, April 15, 2010

tweNty thRee...

~16th April~
alhamdulillah sehingga hari ini
miss daff bersyukur kerana telah
genap 23 tahun miss daff hidup di dunia ini..
*owh tidak,bertambah lagi satu angka dlm umurku huhu

Masih banyak lagi cita2 yang belum tercapai
perjalanan hidup juga masih jauh yang juga semakin hari
semakin sukar dan menyesakkan..

Moga2 hari lahir kali ini bakal memberi
seribu rahmat..
hari lahir yang menjadikan miss daff menjadi
lebih dewasa dan lebih matang untuk
menghadapi hari2 yang akan datang..
May this special day be filled with memories
and flowers, friendship and happy hours
Aamin...

p/s: btw,lum dpt bufday present dari dia lg,anyone??hehe

Wednesday, April 14, 2010

mau ke sana atau ke sini....

hai2,salam satu malaysia..
arini kite ke udara lagi bersama dengan miss daff
yang ngok ngek kepala kemek
huahuahua..
Opsss terlebey suda..

Orait,seperti title di atas,
no idea sebenarnya nak bagi tajuk ape
sbb entry ini utk sesuka dan sesuki hati saja
mau membebel dalam ini belog..

Dah alang2 membebel nih, miss daff sebenarnya
ada terlalu la byk program dlm bulan ini..
suka ke?
harusla suka tapi sesak sket la jadinya ha hehe
sebab??
faktor2 duwet yang semakin hari semakin berkurangan la
*ala salah kamu sendiri jugak!

The first week on April da pegi kuantan
untuk exam tu la,nasib pegi dgn parents
klu tak harusla kekeringan sudah poket ku ini
this coming saturday plak my sis ajk pegi key el,
jenjalan katanya huhuh..
miss daff ni klu ajk time poket tipis ni payah r sket,
x syiok nnt mau berbelanja huh
hokey next week plak ada company punya
event kt Fraser Hill plak, harus kena pegi la plak
tapi save sbb semuanya akan ditanggung beres
hehe i likkkeeee..
and the final week on april tu still dlm dilema
akak ofis ajak pegi Langkawi Island
haa yuhuuuu!bleh pegi berholiday on ticket of belia punye
program for 3D2N babe,heaven dapat ber'holiday'..
tapi macam da tak dapat pegi la plak
since semalam mr.darl ajak pegi kenduri kawin
sepupunya dekat Klang, kena temankan dia drive
sebab nak gerak memalam...
kena plak hari yang sepatutnya pergi holiday huhu
aduyai rosak plan, ingtkan nak pegi itu Langkawi..
tapi still lum habis berfikir lagi, xtau
mau ikut dia atau ke Langkawi...
camne ek??
nnt kalau pegi Langkawi mamat tu membebel plak,
tapi klu x pegi Langkawi tu rasa cam rugi sebab
bukan selalu pun dapat pergi berfoya2 heheh..
tapi kalau ke Langkawi confirm ada org akan muncung 14inc
dan membebel 4 hari 4 mlm belum confirm habis hehe
Anyway, still lum decide lagi, fenin!

p/s: sebab ni lah PT still pending lagi hahaha xbaek punye...

Tuesday, April 13, 2010

entry busan di pagi hari...

hye all, tersangatla busan hari ini
eh bukan today je,last few days pun sama..
nak berblogging pun xde idea nk story
xde cerita mau share..

cuma haa last saturday miss daff pegi exam
sPA tu dekat cherating..
sambil exam smbil holiday la
tapi malangnya pegi kejap je..
penat memerah otak mencari jawapan utk exam
dari jam 9 am till 4.30 pm
haa lama kn??
tapi alhamdulillah la,miss daff bleh la jwb cuma
lum tentu la betul ke x kan hahah sebab
i didn't read much,so juz go and belasah je la
luckily ad jugak sket2 yg da tau huhuh
tapi kn yg lagi best exam kali ni
x macam exam2 yang biasa tu
sebab exam tu dlm bilik seminar dan seatnya dekat btw each other..
dekat cmne??ha duk sblh2 tu ha..hehe
plus lagi miss daff ad kwn yg jugak dr lipis,
sis in law akak ofis ni, then apa lg ktorg
duk sblh2 siap bleh tiru2 lagik tu
xbleh bla btul,hahah tapi lum sure bleh lulus pun..
tengok semua orang pun wt cmtu, kitorg pun pe lg kan..
erm no idea tempat tu cmtu masa mula2 pegi,thought
it will b like a normal exam la,
seat yg jauh2 tu,cam exam sPM tu ha..
sekali cmtu plak,maybe la sebab terlalu ramai calon so xcukup
space la kot, sbb tu jadi cmtu..

Hikhik cite da basi pun lagi mau cerita
apa bleh buat,tersangat la busan ni ha..
no idea tempat lain examnya cmne plak,
hehe between pengalaman exam yg best,
tawakal je la..
klu ad rezki ad la kan,xmo berharap sgt...

p/s: tiada pesanan!


Tuesday, April 6, 2010

rasa macam tak ada itu mood....

huhu pepagi da gile sorg2 nih
busan ah..
pening fikir pun ada jugak
mau pegi exam this saturday
tapi macam xde preparation pape pun
baru tgk history sket pun mata
sudah ala-ala kuyu je,
sangat saket hati
bila mau habis baca nie,penat mau baca itu semua
tu lum masuk math
algebra n geometri yang da berkurun ditinggalkan..
huhuhu
rasa macam x semangat mau buat itu semua,
rasa macam mls pegi pun ada jugak hehe
tp xbleh,kena pegi jugak..
try je la,dah usaha pastu doa nnt tawakal je la
will try d best...

p/s:klu bleh replace org lian utk pegi exam tu kn lg best???haha..

Monday, April 5, 2010

dia atau kamu yang harus confess???

Assalamualaikum semua
well setelah beberapa hari cuti dengan enaknya,
di pagi hari isnin yang riang gembira ini miss daff telah
kembali ke ofis sperti sediakala
dengan langkah yang agak2 lemah longlai menapak ke ofis
*ciss itu tipu ok!

Erm arini berita pasal confess nih
tetiba je la plak nk wat entri psl ni
*act sbb busan jugak hikhik..
ok la,klu ad yg perasan dlm entry sblum ni ad entry
pasal my friend yg admired one guy tapi still
tak terluah perasaan dia tu
then a few day past she sent me a message
*a few messages act!
for me to read..

Dalam message yang dia sent kt Fb tu sebenarnya pasal
opinion dari her friends tentang ape yang dia perlu buat
so to let that guy know her feelings..
So after i read then macam2
opinion,stories and watsoever advices has b given to her
but then she juz confiused on what the decision should she take..

Melalui message itu, ada yang cakap perempuan xbleh
confess tentang perasaan dia kt lelaki tu dulu,
biarkan lelaki yang berbuat demikian..personally miss daff rasa maybe la si
lelaki tak suka kepada cinta yang bagi diorang xde cabaran
sumtimes diorang nk challenge utk dia dptkan that gurl,then
baru la mereka2 itu ikhlas utk menerimanya..tapi jika perempuan
yang confess dulu then bimbang
si lelaki menerima dek kerana kesian, simpati dan bukan
ikhlas menerima si perempuan itu..
tapi kan manusia ni da diciptakan bermacam2 character,
they have their own thought sumtimes,
maybe la certain lelaki yang sebegitu, bukan semuanya sukakan thrill
kadang2 lelaki tu terlalu malu kot nak confess so
bagi kaum perempuan plak xsalah
kalau kita mencuba..
Sebab bila kita cube then we will only knew it,
tapi that's my opinion je..

p/s: tak sangka feeling dia cmtu skli kt that guy,
cuma that guy still lum notice on what she has been
doing to attract that guy..whtever happens,
i'll oweyz pray for ur best ...


Thursday, April 1, 2010

Al-fatihah kepada beliau...



p/s: you made people laugh in ur lifetime,surely u won't b forgotten
semoga ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman,aaminnn...