BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, October 20, 2011

kite kawan2 dulu la ye?

Dah abis part nervous lepas
p JPN,then sambung nervous
bila dah dapat nama sekolah
mak aiiii yang penting tengok
which district will i get
soonnnnn lepas timbalan pengarah bagi surat tu
tangan gigil2 nak bukak kot
tapi sekali bukak ha amik kaw...

SJK(C) Mengkarak
Bandar Bera


Terus pas setel2 briefing pegi PPD Bera pulak
cerita punya cerita pegawai
unit sekolah rendah xde la pulak
haihh tawakal je la,incik itu
suruh saya pegi sekolah

Terus zup zapp pegi sekolah
sampai2 da kul 4,
nasib GB ad
sempat bergurau senda dengan
puan GB then request next week
officially on duty
and she did give the permission
mak suke hokeh!!!

Lepas tu p carik umah pulak,
huahuahua umah adalah dalam
10 minit nak ke sekolah
trus pk2 haih nnt nak p sekolah naik ape??
terus kepala ting tong ting tong....
huhu apapun balik umah dulu
lepas deepavali baru masuk sekolah
hopefully cikgu2 dan student tu
semua okey2 belaka
cuakk jugak!

Kepada incik sekolah:
saya dah pegi tengok awak,awak sila la
jangan macam2 dengan saya..
saya baru nak kenal-kenal,nak
kawan-kawan dengan awak,kalau awak best
saya stay lama2 dekat awak,
okey??





p/s:btw,hari yang sgt penat semalam...tq mak abah!

Tuesday, October 18, 2011

Alhamdulillah,will be face the next challenges...

syukur alhamdulillah
semua telah terjawab
penantian tu memang suatu
yang menyeksakan
tetapi lagi indah bila penantian
tu berhasil....

will be face the new challenges after
this,no more lepaking,
eating and enjoying...





p/s:gembira,risau mahu jalani new path of living,doakan saya!

Monday, October 17, 2011

butterflies in my stomach...

Bila tak tahu,curious sangat
nak tahu,
then bila dah dekat2 nak diberitahu
haih semacam pulak rasanya
nervous?


people from Sabah is posting
to the semenanjung,uwaaaa..
yang semenanjung?
mungkinkah??
huhuh tawakal je la



p/s:katakanlahkatakanlahkatakanlah....
*isk isk mood menyedapkan hati



Wednesday, October 12, 2011

Gadis seperti aku


Lelaki Seperti Aku telah di cover oleh
Shila Amzah
maka jadilah version gugurl ye
btw both version can do but
i do prefer this most sebab
saya kan gadis..auwwww..hik




p/s: bila dia nyanyi tiba2 jadi comel lagu ni..saya suke =)

Sunday, October 9, 2011

Sesejuk hujan malam ni...






p/s: It's ok to be not ok..u still have Him ~_~

Friday, October 7, 2011

Yesterday's story!

Apa ada semalam?
eh semalam a.k.a Jumaat 7/10/2011
haa apa lagi BUDGET 2012 la kan
miss daff confident la ramai
mak2 abah2 duk ngadap depan
tv semalam tunggu budget best kuar kan?
sama la dengan miss daff pun,
even takde keje g agak gigih la
duk teman mak ngn abah ngadap tv tuh
*act duduk sebab xdapat tukar channel so join la skali,hik
Sepertinya tadi terdengar berita
BUDGET 2012 adalah bajet yang terbaik
dalam sejarah
mengapakah?
sebab ianya dikatakan mampu tangani
masalah golongan berpendapatan rendah
memang banyak insentif dan faedah untuk
yang berpendapatan rendah pun cuma
sejauh mana pelaksanaan tu nanti kita kena
sama-sama tengok..

Yang best dalam isu pendidikan ialah semua
yuran di peringkat rendah dan menengah akan
dimansuhkan start next year,
masa untuk kenaikan pangkat bagi guru-guru pun
dah dipercepatkan..hurmmm gaju masyuk x?hik

Tapi yang tak berapa sedap ialah tempoh
persaraan dilanjutkan ke 60tahun
apakah??
masih larat lagikah daku diketika itu agaknya?
insyaAllah,semoga diberi kekuatan dan
kesihatan yang baik pada hari2 yang akan datang..

Best dan suka nk dengar adalah bagi pihak abah
ialah, bonus la ape lagi..hehe..boleh share la
dengan anakmu yang menanam anggur ni ye abah?*wink2!

Okay lah,mahu menyetelkan kerja
babai!





p/s:tiada motif untuk Danbo,dia comel!hik..

Thursday, October 6, 2011

babai mr.darl,saya dah jatuh cinta dengan dia..sorry!

Salam Jumaat
esok dah weekend dah
haih mesti ramai yang tak sabar
bila tunggu weekend kan?
yang kerja,yang sekolah ha semua la mesti
syiok bila Incik Jumaat datang
sebab lepas tu boleh lepaking dan berjimba
dengan Incik Sabtu dan Ahad..hikhik
*me too =)

Tapi entry ni sebenarnya bukan sebab cuti
*sbb hakikatnya sy mmg masih bercuti panjangggggggggg!
ianya adalah hobi baru saya
tadaaaaaaa!



Saya jatuh cinta dengan Mr & Mrs Danbo nih
aduyaiiii mereka sangat cute
dan saya rasa seperti menginginkannya
hukhuk tapi harganya tersangat la kan
boleh terbakar poket kalau
beli mereka nih...

Ia sebenarnya adalah papercraft robot
called 'Danbo'
Azuma Kiyohiko which is the writer of a comic
created this character to appear in the comic.
Disebabkan Danbo ni sangatla comel, and ada unique expression
menjadikan dia model popular to the photographers
in the world..hasilnya kalau search pasal
robot comel ni banyak sangat pose2 menarik mereka
huhuhu hati terus cair...mau mintak
sama mr.darl harus la merepek 40 hari 40 malam
belum tentu dapat...hahah nak2 kalau mintak sekali
dengan DLSR 50,ha amik kaw..
rentung ah poket beliau....hahaha...



see??
betul tak saya cakap mereka cute miut?huhuhu
haihhh da survey harga dia kot
13cm = RM195 imported from Japan
tu seacrh online saja
huhuhuh agak terbakar la kan haihhh...

okey lah,kena letak sikit je la
picca dia,soon letak lagi lah..
bubye!




p/s:tak dapat yang betul,dapat tengok gambar pun jadilah
*telan air liur gulp!


Wednesday, October 5, 2011

bertahan...


"Life is like an hourglass

eventually everything hits the bottom

and all you have to do is to wait
it out until
someone
comes along and turns it around."



p/s: masih bertahan,semoga sentiasa diberi kekuatan >.<