BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, May 26, 2010

tQ metafoRaku!

See??juz got this award from 'metaforaku'
macih ye miss
tah kat mana la syanteknya belog ini eh
belog ini sekadar tempat meluah rasa dan pendapat jek
tapi thank ada jugak yg follow even tak ramai cam
belogger tegar di luar sana
ah tak kesah la janji I happy k hehe..



Okey untuk belog ini ada syarat2 dia jugak k
so i've juz copy & paste shj dr belog miss metaforaku
here they are
.
.
.

A- Saya perlu memilih kawan kawan saya yang cantik blognye. Pendek kata , berkenan di hati
B- Ada lagi syarat syarat nya. Jika sesiapa yang telah terpilih perlulah melakukan perkara perkara ini
1. Buat entry pasal award ini.
2. Copy badge 'Beautiful Blogger Award'
3.Ucap terima kasih dan letak link pemberi award pada entry tersebut.
4.Senaraikan 10 blogger penerima award yang baru.


Sekarang miss daff dengan bermurah hati ingin
pass award ini kepada:

http://oshinz86.blogspot.com
http://nsyafawani.blogspot.com
http://nurfarhanaabdullah.blogspot.com
http://lovelyemy.blogspot.com


p/s: sila lah amik ye...

Tuesday, May 25, 2010

perempuan yang sensitif atau lelaki yang tidak prihatin??

Yuhuuuu dan salam satu Malaysia
ewah2 title xboleh blah ok..

Erm k tetibe terasa mau cerita ini topiq,
sebelum nie ingatkan kita je yang rasa benda ni
rupanya ada jugak orang lain yang rasa..
Semalam ad sumone cite kat miss daff
bukan cerita tapi lebih kepada mengadu la,
ceritanya pasal pasangannya yang over sensitif katanya,
dan yang sensitif itu harusla perempuan kan
perempuan dengan sensitif tersangatla sinonim
tapi lelaki ada jugak kot...

Pada miss daff sensitif tue subjektif sangat,
on certain part maybe kita boleh terasa
tapi jangan la sampai tak bertempat
kelak bf atau gf kamu2 akan mula rasa bosan
kalau semua benda dia buat kamu terasa maunya
tak bosan..kena plak benda tu jadi hari2,so ada can
hai hai bye bye la kan..

On my friends's case ni, yang mengadu itu
terkenal dengan perangai 'crocodile land'
ha tau ke??hahaha...sendiri fikir eh..
entah camne member miss daff boleh ter'couple' dengan dia
oO maybe jugak sebab jodoh mereka kan??

Tapi deep in my heart juga terasa dengan si pengadu,
dia sebenarnya tengah mengadu tentang member baik miss daff,
yang selama ni memang kamceng gile,
terasa kesian dengan dia cuma tak tahu bagaimana mahu bertindak,
miss daff dah gtau kat slh sorang member baik jugak pasal nih,
kitorang 2-2 amik keputusan wait & see,
tak mahu mengeruhkan keadaan yang sedia keruh,
nanti apa2 yang jadi disalahkan kita pulak, ha sape nak jawab??

Bab2 sensitif ni semuanya terpulang pada individu tu sendiri,
benda tu boleh diubah,tapi harus kena dengan gayanya
tambah2 lagi kalau pasangan tue baru2 je couple,
its takes time for both to understand each other,
give some space for both to know better,
rasanya lagi baik camtu..
cuma sekiranya still tak berubah,
boleh la ambil tindakan kan??
Erm b a good decision maker!


p/s: Juz pray the best for her,
masih teringat ape yang si pengadu tu gtau ='(



Monday, May 24, 2010

tak tau nak letak title ape,cmni je ok x??

kadang-kadang saya rasa dia masih ada dia
eh bukan kadang-kadang je,tapi selalu jugak
rasa seperti itu..

Tapi betul ke tak saya tak tau
mulut je cakap xmau fikir,
tapi dalam hati, dalam kepala ni
asyik terfikir akan hal itu..

bila dia mula buat sesuatu dan sesuatu
yang biasanya dia takkan buat
mula hati tertanya2..
Ah sudah, malas fikir!


p/s: tensionn...

Sunday, May 23, 2010

clean & simple...

Saya teringin mau buat ini
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.

pada baju saya
ringkas dan sgt cumel kn??
tapi saya xpandai buat la huhu
anyone bleh ajarkan x??hehe

p/s: picca itu dari sini


kebahagiaan dalam perpisahan...

Salam...
perghhh tajuk entry cam sadis je kan??
hehe sekali tajuk lagu daa..
lagu juara aF8, Shahir
miss daff jarang je layan aF nih
final pun tak tengok
tau aF da nak final then shahir juara tu je
dengar je lagu nih mcm best
so saja share kat cni
ha btween, aDira is at d second place,
her song oso can do,best jugak..
okeh kat bwh ni vid shahir,
bertuah tul diorang nih,kuar2 je
siap da vid klipnya..
congratz to the winner as well as kRu oso..


video

p/s: lalalala...

Friday, May 21, 2010

harus ke sana lagi!

Sangat tak puas hati
sebab?
tak dapat lepak lelama dengan my besties
masa kat uKm..
Ada orang bising2 sebab dia kena tunggu lama
hahah sapa suh mau ikut??
xbaek punya..

Ada pro bila dia ikut:
*perjalanan pergi dengan lebih cepat
*miss daff tak payah naik bas

Dan juga ada cons bila dia ikut:
*suka bebel bila dia kena tunggu
*masa yang sangat limit dengan saya punya besties
*huh yang ni sangat xpuas hati!

Ala kalau la boleh bwk awk tu masuk dalam hostel saya
dah ajak awal2,tak payah tunggu kat luar tau??
hehe anyway everythings done,
and I have a safe journey go n back with him
I reach home at 12, so tired but
dia lagi penat sebab kena tunggu 5 jam gitu agaknya
pape pun tQ dear!

xpe la next time miss daff harus pegi lagi
tapi kena pegi sendiri, then kalau dia nak amik
baru okey kan??
okey la, dunno when yet, but i'll try looking for d right
time to go there again...huhu
mish them so much but can't spent so much time!

p/s: banyak story mau celita la...

Monday, May 17, 2010

haish saya sangat kerisauan..

Seperti yang diwar2kan pada title di atas,

p/s: the worried face =(

Friday, May 14, 2010

boleh tak saya marah bagi pihak anda??

huh memang la manusia kan
sentiasa mencari kesilapan orang lain
padahalnya kamu pun bukan bagus sangat
bukan la perfect..

Ish letih kalau jadi macam dia,
letih mahu bersabar tau
padahal miss daff ni hanya jadi pendengar je
bayangkan kalau hari-hari dengar cerita itu
tak ke kamu boleh hafal setiap kronologi cerita
yang bakal keluar pada hari yang berikutnya???huh!
pastu bila da hari2 dengar, rasa sakit hati jugak
walaupun bukan kita yang kena
bukan kita yang rasa,
tapi hari2 kita yang tengok, kita yang lihat,
tambah pulak lagi cerita yang orang tu sampaikan
tak betul, x ssuwaiii betul..
jangan ingat kamu lebih ckit je so kamu boleh sesuka hati
buat orang lain macam tu,eee....xsuke3x!

kepada yang berkenaan,sila la ubah cara kamu
kalau kamu terus begitu, tak mustahil xkan ada sesiapa
yang boleh tahan bekerja dengan kamu tau..
selama ni kitorang asyik dengar cerita kamu pasal orang itu
dan orang ini, tapi kali ini miss daff rasa
kamu tu sebenarnya lagi teruk dari orang yang kamu ceritakan..

Sorry, saya hanya berpihak kepada yang benar!

p/s: kalaula miss daff boleh ckp straight forward kat orang tu
kan ke lagi bagus *wink2!

Thursday, May 13, 2010

apa ada pada angka itu...

Selamat pagi,teman adik di sini lalala..
*eh slh theme song...
nampak sangat tak matang kamu ni miss daff oiii!

kebiasaannya remaja2 pada hari ini kan suka cari
pasangan yang sebaya, kata mereka itu lebih mudah kerana
pasangan akan lebih memahami dan takkan timbul masalah
siapa perlu lebih respect kepada siapa..
Tapi betul ke macam tu?
Mungkin,tapi selalunya kalau dalam kes yang sebegitu
si lelaki yang merasakan si perempuan itu perlu
lebih menghormatinya..
hurmm masalah akan timbul jugak kalau si perempuan itu
tak mahu mengalah dan menuntut benda yang sama
dari pasangannya, ha camtu..

Okey itu kes yang melibatkan pasangan yang sebaya
tapi kalau yang ada yang pasangannya lebih tua dari dia
macam mane eh?
ermm bagi miss daff, kalau si lelaki yang lebih tua dari
perempuan for sure perempuan tu kena hormat lebih kalau
kena dengan tempatnya tapi
kalau sebaliknya??
takkan si lelaki nk respect lebih kan?
tapi selalu jadi masalah bila perempuan fikir lelaki patut respect
dia lebih sebab dia lebih tua dari pasangannya..
erm selalu mahukan kebebasan, then si lelaki xboleh kontrol
apa yang dia mau buat,
plus lagi kalau si perempuan tu educated lebih ckit la
dari pasangan, lagi la kan??
tapi dia control lelaki tu boleh plak??
huh fenin kan!

Dalam hal camni sebenarnya pasangan tu kena la
respect hak masing2 ye tak?
tak salah mau control tapi harusla berpada-pada,
biar kena pada tempatnya,
kalau tak memang takkan aman..
tengok zaman mak abah kita orait je kalau si mak
lagi tua dari ayahnya, boleh je hidup aman damai
sampai ke tua..
ermm cuma zaman kita yang da berubah,
dulu lain sekarang lain..
*eh eh mcm lagu plak..

Masing2 kena sedar dan realistik jugak,
jangan selfish, kalau boleh mengalah why not kite buat kn?
bukan semua manusia perfect, semuanya
ada kekurangan dan kelebihan masing2..
tak ada pape pun pada angka itu
so fikir2kan lah....




p/s: mak saya tua sikit dari ayah saya =))


Wednesday, May 12, 2010

20% doN't cAre + 80% glAd yoU haVe it = 100%

Selamat petang semua,ehem2 budget macam berduyun-duyun
laa reader kat belog kamu ni ye miss daff??*blah!

Erm pepagi da start dengan soalan math ni ape kes kan
haa ini bukan la soalan utk interview DPLi nnt ye,
takkan la soklan tu kot dia tny
da confirm2 la dapat jawab
cuma kalau tak dapat jawab tu
must be something wrong somewhere la kn??kihkih...

Ok2 berbalik kite kepada title di atas tu
ape kejadahnya semua itu??
ermm actually pagi ni miss daff terjumpa satu quotation ni ha
.
.
.
"
Never tell your problems to anyone...
20% don't care and the other 80% are glad you have them"
.
.
.

See, itu yang tambah tolak bagai
betul ke semua orang camtu??
tak la,mungkin ada tapi tak semuanya begitu kan
yang 20% tu mungkin la untuk orang yang memang
xde kena mengena dalam hidup kita so what for
diorang nak amik tau kan..
Another 80% tu mungkin untuk orang2 yang bermasalah dengan kita,
yang memang tak sukakan kita then they will b happy
if we're in trouble..
dan maybe jugak diorang kan dengar tapi belakang2 sape yang tau kn??
mungkin jugak diorang cakap cmni

"tu la dulu aku da ckp ko xnak dengar, skang da jadi camni kan da susah"

tak pun ada yang cakap camni

"padan muka dia"

ha kot la ad yang berkata begitu...
tapi tu bukan bermakna kita xboleh cerita problem kita kat sape2
cuma pilihan tempat mengadu tu je harusla betul..

Memang tak dinafikan that benda2 camni memang ada
bukan semua orang suka kita
Kebanyakan orang bila ada problem mesti cari
member nak share, bukan nak mintak simpati sebenarnya
cuma kadang2 nak meluahkan rasa hati
mungkin jugak nak mendapatkan nasihat
apa yang baik, apa yang tak baik,
apa yang perlu dilakukan dan tak patut dilakukan itu saja..

Senang cerita kita takkan dapat puaskan ati semua orang, tu je..
rambut sama hitam tapi hati lain-lain kan..

p/s: So lebih baik la mengadu pada Dia, sebab dia tahu semua yang kita rasa
semua yang kita mahukan..*pesanan untuk diri sendiri jugak..


eNcik 20 mAy 2010...

Sekali lagik..
alhamdulillah, berpeluang untuk menghadiri
interview lagi..
kali ini untuk DPLI pulak
I'm juz trying my luck
kalau la rezeki itu kan...

Dan yang paling best, dapat interview kt UKM, BANGI..
Hoyehhh dapat jumpa geng 4 sahabat jugak di sana,
tidak sabar nak jumpa mereka tapi
serasa mahu hari-hari selepas ni bergerak perlahan
biarla eN.20 mAy tu lambat sikit
hehe bleh pulak nak cmtu,pe kes??
Bila tau je dapat interview tu terus nerbes,
tapi yang aritu lagi nerbes kot
mintak2 yang kali ni soalan interviewer tu
tak tough sangat...huhu...

Okey lah,itu saja hapdate kali ini
kepada kengkawan miss daff yang dapat interview
ni jugak, best of luck k!
semoga berjaya!

p/s: bolehkah kite ketemu wahai geng 4 sahabat??hikhik

Monday, May 10, 2010

I'm gonna find a way to make it without you...

Try Sleeping With a Broken
Heart

video

Even if u were a miliilion miles away

I could still feel you in my bed

Near me, touch me, feel me

And even in the bottom of the sea

I can still hear inside my head

Telling me,touch me, feel me

And all the time you were telling me lies...

So tonigt, I'm gonna find a way to make it without you

Tonight I'm gonna find a way to make it without you

I'm gonna hold onto teh times that we had

Tonight I'm gonna find a way to make it without you...

Have you ever tried sleeping with a broken heart

well you can try sleeping in my bed

Lonely, only, nobody ever shut it down like you

you wore the crown, you make my body feel heaven- bound

Why don't you hold me, need me, I thought you told me

You'd never leave me...

Looking in the sky I can see your face

And i knew right where I'd fit in

Take me, make me

You know that I'll always be in love with you

Right till the end...

So tonight, I'm gonna find a way to make it without you

Tonight I'm gonna find a way to make it without you

I'm gonna hold onto the times that we had

Tonight I'm gonna find a way to make it without you...

Anybody could have told you right from the start

It's bout fall apart

So rather than hold onto a broken dream

or just hold onto love

And I could find a way to make it

Don't hold on too tight

I'll make it without you tonight

So tonight I'm gonna find a way to make it without you

Tonight I'm gonna find a away to make it without you

I'm gonna hold onto the times that we had

Tonight I'm gonna find a way to make it without you...

p/s: trying so hard...

Saturday, May 8, 2010

mOtheR's sPeciAl dAy...

Sudah terang lagi bersuluh
esok will be hari ibu
so di kesempatan ini miss daff mau
tujukan ucapan selamat hari ibu kepada semua ibu2
di Malaysia, ecspecially to my beloved mother of course..

Well,miss daff mau ucapkan setinggi-tinggi penghargaan
kepada ibu tersayang kerana jasa-jasamu
yang telah membesarkan miss daff ni
sehingga sekarang
i am 23 years old now...

Hasil didikan mak la miss daff jadi macam sekarang
mak la yg jadi pengkritik, mak jugak la yang jadi supporter
tak terbalas rasanya jasa-jasa mak ngn abah
banyak lagi benda yang miss daff belum buat
belum mampu dan berkeupayaan lagi
dan miss daff tau miss daff bukan lah seorang anak
yang terbaik,
tapi miss daff akan try jadi yang terbaik
semuanya untuk mak ngn abah...

Untuk mak,yanie doakan semoga mak panjang umur
dan dimurahkan rezeki sampai bila-bila..

"Ya Allah ya tuhanku,
kau bahagiakanlah hati kedua-dua orang tuaku
kau limpahkanlah rahmat mu untuk aku serta seluruh ahli
keluargaku, berikanlah aku kejayaan agar aku
dapat membalas jasa kedua ibu bapa ku di dunia dan
juga di akhirat"

aamiinn..

p/s: ingatlah orang yang tersayang!

Friday, May 7, 2010

my bad...sorry!

Hye,salam saturday semua
dikala dan ketika ini miss daff sedang berada
di ofis..OT!kihkih..k tu tipu saja...
ada kerja sket yang tak setel and need to settle down arini
kakak yang sorang lagi tu holiday ke sarawak
then terpaksala i sesorang kt ofis ni
tapi tak lama ah,half day je arini
so tengahari sket nnt bleh la balik
*family plan mau pegi picnic ini hari,malaysia is sooo hot!kihkih

Kebelakangan ni rasa banyak sangat benda x best
ari tu ada kena tegur dengan bos sbb ad some mistake
yang kitorg buat,tapi tak dinafikan itu
memang salah miss daff k
sebab banyak sangat benda nak kena ingat
kebetulan pulak time tu memang sangat busy,
macam2 nak kena settle down
plus pulak tetiba yang kitorang terkena tu
dengan customer yang memang eee nk cakap cmne eh
memang kerek gila lah,ee sabau je la nasib baik ko
customer hencek boss ku,kalau tidak...
*cess tu hati yang berkata2 tu,nak mati ckp customer cmtu!

Well,lepas ni kena jadikan mistake itu sebagai pengajaran
jangan buat lagi lepas ni,got it??
kerja kat cni best, tapi bila da jadi sumthing yang tak kena
tetiba semua da jadi xbest..
tapi biasa la kan kita kerja dengan orang,
kalau xbleh tahan sila pergi kerja dengan orang utan..
k that's my bad,sorry ye hencek boss!

Di sebalik rasa x best tu semalam miss daff dapat la
bertogether2 dengan a few friends of mine,
went to the one of my friends house
sebab ada some makan2 time,sebab dia sudah dapat kerja
government, then dia invite...
lepak2 umah dia sampai petang then sambung lagi
melepak berdua dengan cik ain,
kul 7 baru samapi umah..
but then, thanx god sebab gerak awal sket dr tempat kitorang
lepak tu sebab otw nak masuk kereta ternamapak
sumone & sumone, so lucky i am..
Kalau boleh,miss daff tidak mahu terjumpa mereka lagi,
no reason,i just don't want t happen..

owh ish dah macam essay plak la entry ni,
rasanya better la miss daff
puts a full stop here...!
daaa...

p/s: Btw, pleasure in the job puts perfection in the work!


Wednesday, May 5, 2010

saya hati kecil

itu

s
A
j
A


mAu

s
H
a
R
e


p/s: tiAda...