BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, March 28, 2010

Sanctuary Resort, Cherating..

haa salam korg mesti ingt miss daff mau pergi holiday kn??
uwekkksss, bukan la...
huhu semalam juz receive a letter from SPA
(Suruhanjaya Perkhidmatan Awam)
surat panggilan untuk pergi exam je
dekat Sanctuary Resort, Cherating
on 10th April 2010
erm xagak2 tempat exam dia kn,class gitu...
*klu dapat pegi holiday kn lagi heaven,beachy gitu hik!

Well lum decide mau pegi ke tak,
miss daff pun da tak ingat bila miss daff apply
for that position hehe
al maklum la kn,sejak2 x study ni banyak benda
yang kadang2 miss daff sengaja lupakan haha..

Ops back to d story,
terasanya seperti tempat itu jauh sangat even
it still located in Pahang act..
plus tadi pagi belek2 surat tu tengok2
sket punye banyak soalan and seksyen2 yang kena jawab
ha yang lagi best ada essay huaaaaaa!
sangat malas skrg mau mengarang2 ayat nih..
cam susah je babe..
yang jawab exam baru ni pun miss daff
da mamai jawab pun,skrg lg mau pergi test huhu
xpe2, sile jgn mengeluh ye cik yanie!

Erm tadi pagi jugak tanya mak,
perlu ke miss daff pergi,cam susah je
*reason nak mengelak
and my mum said,
lum cuba lum tau...huhu
means?
ha lu pk la sendiri..

p/s: btw ad sape2 yang pergi jugak x???


Thursday, March 25, 2010

4.25 am

4.25 am tadi,miss daff dikejutkan oleh mr.darl
dia call dengan suara yang sedih, suara cam sakit pun ada jugak..
cuak la miss daff ni, da pepagi buta tu dia call
kepala ni da fikir bukan2 dah,tah ke mana la
dia ni pergi n kenapa itu dan ini sume..

miss daff tanya dan tanya tapi dia still senyap je
last2 dia gtau jugak yang badan dia xbleh gerak!
hah! cuma yang nasib baik kaki n tangan fine,still bleh move
miss daff plak dari baring tu terus duduk, risau gile
apehal la plak dgn dia...

miss daff belum jumpa dia lagi pagi ni,
tadi call still cakap xbleh move,sakit kt belakang
dunno why,dia pun xtau
dan hari ni dia cuti,katanya nak pegi hospital kalau larat
xpun nak pergi massage..
huhuh i am so worried bout him,
please God dun let anything bad happen to him..

p/s: worried bout evrything..

Monday, March 22, 2010

siapa dan siapa dan siapa kamu...

siapa kamu & kamu & kamu?
hehe act miss daff tetiba ter'rajin' nak jawab tag
tag given by miss oshinz,
perut kenyang, mata pun bagi sign ala2 je
so mls mau lyn ngntuk so ini la hasilnya..
tadaaaaa, tq oshinz kerana tag ini!

1. Siapakah diri anda di rumah?
Juz an ordinary girl wif a simple life..saya tidak bertukar menjadi
dinasour or whatsoever thing when i'm home hehe..in short,
i am s.i.m.p.l.e...

2. Siapakah diri anda di samping rakan?
Depends on the situation, can b fun can b boring babe
kalau dengan besties memang fun la kan, story morry yang kadang2
3 hari 3 malam pun belum tentu habis...kalau dengan member yang
agak pendiam selalunya akan ketiadaan idea utk bercerita
dan gusip2...hehe..

3. 5 benda yang anda idamkan yang masih belum tercapai
* kereta kecil warna merah hikhik
* rumah sendiri yang selesa utk didiami
* duit yang beriban2 dalam akaun bank
* job yang better than i've today..
* kawen la kot??hehe miang!

4. siapakah nama pasangan anda?
nama beliau adalah mr.shawal

5. 5 perkara yang paling anda suka tentang pasangan anda
aduyai kenape mesti 5??huhuh..yang pastinya dia bleh jadi
seorang yang sangat best dan jugak xbest, we are not perfect rite?
but the thing is dia tidak merokok, so i likeeee...

6. Bilakah tarikh anda couple?
saya sebenarnya tidak ingat tarikh bersejarah itu,
*bersejarah???sila muntah hokey!
hehe ujung tahun 2008 if not mistaken,bleh plak cmtu..hik

7. Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
Erm lain kali tanya la kenangan manis eh?hehe orait..
dun wanna remember all those bitter part, past is past k
life must b moving on and on, x gitu??

8. Lagu tema cinta anda?
Perlu ke tema itu?rasanya cam xde kot, tapi mungkin
akan difikirkan kemudian lalalalala...

9. Apa perubahan yang anda ingin lihat dari pasangan anda?
nothing, juz being what he is and never change ur feelings,
that's ol..saya terima kamu seadanya, cewaahh..

10. tag 10 rakan yang lain
tiada perasaan untuk menge'tag' org lain ,
but feel free if ada sape2 yang nk try tag ni k..
btw,nice tag babe!

p/s: some people say u're lucky man....hehe
tetiba teringat lagu kt blog oshinz!wekk.....


Thursday, March 18, 2010

dia masih ada...

Entry di petang hari,di saat tinggal lagi ebebrapa
minit sebelum miss daff mengakhiri tugasnya pada hari ini
macam biasa hari ni seperti hari2 yang lain jugak
cuma internet hari ini tersangatla slow
macam siput,entah2 siput pun lagi laju dari kamu wahai internet..

Fuhh panjang intronya
well nothing yang best nak cite petang ni,
sesaja nak menghabiskan sisa-sisa petang
dengan cerita2 yang sama,dan sangat suka
diulang-ulang di sini..
Arini mr. darl suruh tolong pegangkan fon dia
sebab fon ni baru dia amik lepas anta servis,
then around tengahari gitu, somebody call his handphone
i know her, really know actually
erm i juz pick up d phone,suddenly orang di sana
diam seribu bahasa,rasa cam cakap sorang2 pun ada
*memang ckp sorg2 pun huhuhu
Bila lunch tadi juz story kat mr.darl,every single thing.
miss daff marah ke that tipah call?
xde la,sikit ni pun xde
sebab kalau juz nak kawan xde salahnya kan
i'll understand
but bila dia buat camtu nampak sangat cam dia takut,
mr.darl pun cool je bila miss daff cite,xde plak la cuak dia tu
nak sangat jumpa that tipah,wanna noe what her problem doing this and that..
memang la pokok takkan bergoyang kalau xde angin,
tapi kalau pokok tu stand still je,xde goyang pun, means??
*ayat pun dah tunggang terbalik huhu

Tapi bila dalam situasi camtu,
macam la miss daff fikir
cam biasa la,negative thinking huh!
but tadi xde gaduh2 marah, alhamdulillah..
tu turn dia yang salah,kalau turn kite?
huh azab,tidak adil sungguh....

p/s: it's easy to forgive, but it's hard to forget....


Wednesday, March 17, 2010

gigi yang sengal,mencik!


yuhuuu...
haa pepagi da rasa sengal2 & ngilu2 je gigi ni tau
semalam sakit gigi x hengat punye
da makan ubat then baru nak ok
mencik!

arini plak gigi lain yg buat hal,
agaknya kan nk kena cabut semua gigi ni ha kot
baru nak ok,ee xsuke xsuke xsuke!!
bila sakit gigi,buat semua benda pun rasa nak marah
so jangan sape2 buat hal arini eh
kepada customer,sile jgn banyak tanya ketika berurusan,
sekian terima kasih!

*sangat poyo!

bye!

p/s:tgh menahan sakit gigi nih,huhu

Thursday, March 11, 2010

Aku & sEsuAtu cOnteSt!!!

hye all
perkara yang miss daff selalu buat kalau
busan ialah jenjalan la kat sekitar alam maya nih
then terjumpalah satu contest yang agak
menarik jugak kalau join
title contest tu cam title n3 ni lah..
"AKU & SESUATU"
contest ni dianjurkan oleh
http://bme-hotperfumes.blogspot.com

ops before that, let me introduce it first:


contest

Syarat-syarat penyertaan:
  1. Mestilah mempunyai blog
  2. Jadi followers blog http://bme-hot perfumes.blogspot.com (x nak follow pon x pe..hikhik..tp lebih bagus lagi korang follow jela)
  3. SAPE yang join this contest bme-hotperfume akan jadi follower dorang..(dgn kerelaan hati..hehe)
  4. letakkan banner contest kat atas ni kat side bar blog anda
  5. Link kan blog ini dalam blog list korang
  6. buat 1 entry dengan tajuk "AKU & SES UATU".. wat entry about kisah gambar yang korang post kan tue.. contohnye pic anda bersama kucing or something yang anda sayang..lebih kurang cm tuh la..kalau boleh link kan terus ke blog http://bme-hotperfumes.blogspot.com
  7. Last sekali tinggalkan entry anda & url blog anda di comment box entry saya...

Hadiah-hadiah untuk pemenang:

1ST prize = (2 botol pek 30ml & 2 botol pek 5ml & 2 pek aroma therapy cone produk keluaran hot perfume)

2ND prize = (1 botol pek 30ml & 2 botol pek 5ml & 2 pek aroma therapy cone produk keluaran h ot perfume)

3RD prize = (1 botol pek 30ml & 1 botol pek 5ml & 1 pek aroma therapy cone produk keluaran hot perfume)

*jenama perfume boleh dipilih sendiri

ANTARA HADIAH YANG MENANTI PEMENANG



Tarikh tutup : 31 march 2010..

Hope u all enjoy yaaaaaa…..

...........................................................................................................................

hokey kat sini miss daff nak cite pa sal sesuatu yang memang sangat
close ngn miss daff...barangan yang selalu wajib dibawa ke mana2,
kalau x bawak feel like something wrong ha gitu...
ok,sesuatu yang dimaksudkan itu adalah my "handphone"..

well tak dinafikan bukan pelik pun kalau ada handphone pada zaman2 camni,
sume da canggih2..ada itu dan ini sumenya dihujung jari..
okey let's begin the history of miss daff's phone

ingat lagi,dulu2 sangat2 susah nak beli handphone,
harga dia pun mahal lagi
so dulu masa first tim e miss daff pakai fon,
abah juz blikan fon "nokia butterfly" je,
*alamak xingat nokia series pe,hikhik
masa tu miss daff form 4 kot
agak lama jugak pakai fon tu
sampaila wat matrix kat Shah Alam then further degree
kat UKM barula miss daff tuka fon lain

erm nokia 3230
tapi kan fon tu miss daff beli ngan duit pTptn hahak
xbaek sebab miss daff dah me nyalahgunakan ptptN itu
masa tu pun harga fon tu still lagi mahal,bila da dapat beli tu
terasa sangat2 la syg k at handphon e itu..
dia lah segala2nya,kemana2 pun dia lah yang wajib dibawa..
then nak dijadikan cerita on the final year during study
handphone tu hilang...huhu sangat sedih sampai nangis2
ingat lagi incident tu happened masa otw nak blk uKM dlm komuter
miss daff langusung xperasan hand phone tu da xde kt genggaman till
miss daff teringat nak reply msg sumone,
then tengok2 d a xde...huahuahua...
nangis2 then kol2 da xdapat,bila da dapat org tu cakap bukan2
so utk mengelakkan dari berlaku kejadian yang tidak diingini
miss daff terpaksa la melupakan hasrat utk mendapatkan handphone tu semula...

then bila da abis study ba lik umah abah bagi fon lain
heheh fon ni model nokia baru la jugak tapi tak la canggih benor,
harga fon ni xsampai seratus pun kalau tak silap heheh
and model dia nokia 1202 kalau tak silap hokey..
erm yang lagi best fon ni abah dapat free when he bought a motorcycle
then miss daff dapat free la pakai fon tu..
masa tu ingat juz amik la fon tu,better dari xpakai fon langsung sebab
miss daff ngn fon memang da xbleh dipisahkan...

then setelah agak lama meminjam fon abah tu then yang latest dan terkini
miss daff pakai fon sony ericsson w595...
well akhirnya dapat jugak miss daff m emiliki fon ni,baru bpe bulan
je handphone ni menjadi milikku..
ni pun hasil belas ihsan dari mr.darl jugak
*dia topup sket utk miss daff dapatkan fon ni,tQ!
well tu je la sejarah m iss daff pakai fon..
tu yang miss daff ingat la,yang tak ingat?
yang pinjam fon akak jap2 tu?pe cer?heheh...



* kronology fon yang miss daff penah pakai hikhik
inilah my "sesuatu"


p/s: itu story saya,cerita kamu bagaimana??jom join...hehe



Wednesday, March 10, 2010

malas mau beri tajuk....

"bila cinta tak lagi untukku
bila hati tak lagi padaku
aku kan pergi meski hati tak rela....."

everyday we will quarrel,
sumtimes on d smallest issue
bleh tension camni
when wanna go out
the mood will b happy...
then when get back
everything is juz like tsunami...

i face it everyday right now
a situation that make me miserable
everything doesn't seem right
am i wrong when i choose him before?
am i not gud enough for him?
maybe.....

Sumtimes when there are so many
things that coincidentally happened in life,
and everytime it cames without permits
which finally leads to the conflicts and hurts...
then something should be made
a decision should be made
but dunno how,dunno why..
i am not strong enough to do that...
Dear God,please please please....
make me strong and brave enough to face all
Your challenges......

p/s: tiada pS utk kali ini...



Tuesday, March 9, 2010

Ops xde rezki la tue....

Erm sememangnya kalau tu bukan rezeki kite
memang ia xkan jadi milik kita ataupun
memang ada rezki lain untuk kita
so b patient,
u can try it again next time...

its juz such a motivation for me so i'll not feel
down down down and down again..
dunno why but i juz assume it's juz not mine,
next time i'll try it again..
it's juz a test, then not sure yet that we'll pass it or not...
*hehe ayt menyedapkan hati actually

So i'll back home and tell this to my parents,
maybe something goes wrong when i filled up d form
don't want to blame other things,
everything is possible right...
nothing to upset,
juz keep on moving,
life must b go on and on....

p/s : frust ke??sikit..hehe...

Sunday, March 7, 2010

yOu aRe cordiALly iNviTeD tO tHe....

Two entries in a few minutes,
hebat??
semua ini adalah kerana simptom2 kebusanan la
so tu yang jadi cmni kuikui..
Act this morning i've received an
invitation card to a wedding reception
from my classmates masa form 5 dulu..
* ZUL & AFNI

Erm lum tau dapt pegi ke x,
hopefully i can make it
seronok tengok member2 da kawin,tunang2 sume..
haa bila direnung2kan
miss daff rasa da ada classmate miss daff
yang sudah menamatkan zaman bujang
hehe agaknya semua da sampai seru kot
turn i bila lagi???
jeng jeng jeng..
jawapan selamat adalah
"no komen"
hehe kalau ada jodoh tu ada la kan
cuma cepat dengan lambat je
tunggu stabil betul2 dulu ah...

p/s: sudah malas menaip...lalalala

sakitkan kalau pendam rasa itu??

ehem ehem...
keseorangan hari ni kat ofis membuatkan miss daff
jadi teramat la busan
tapi best jugak sebab customer pun x ramai..
so i've chit chatting wif my fren
currently at uUm studying law..
together wif her at ASASi LAW at UiTM SHAH ALAM
previously..

Story punye story dia pun cite la pasal sorg mamat ni
yang miss daff taw masa kitorg ASASi lagi dia
duk usha mamat ni
mamat ni x dinafikan ok la,ada rupa sket,agama pun ok
*yang miss daff nampak la!

Then ditakdirkan diorg ni still dpt study together2
kat sana,doing law la..
tapi sedih kat member miss daff ni sebab
sampai hari ni dia pendam je rasa dia tu
minat dari jauh je katanya
miss daff suh dia try confess tp dia takut plak
kena reject, so what to do??
juz wait & c laa
lama2 sakit jugak sbb perasaan x terluah kn
tapi whatever happens pun bersahabat tu lagi best
biar jadi kawan dari jadi musuh di kemudian hari kn?

p/s: remind me myself!



Wednesday, March 3, 2010

PM mAu dAtaNg??

Salam satu malaysia wahai kamu2 yang
sudi membaca belog ini
*ces ada ke??
Ok2,terus ke point itu babe

Last monday samapi la today,
otw miss daff mau pergi keje,
rempit ngn abah je time tu
then nampak la cam sibuk je bandar lipis ni
ada yang tengah cat kolam ikan,
cat2 pasu2 bunga,cat itu dan ini
tabas itu dan ini
agar segalanya nampak indah
*chewahh indah ke?

ok2 then dlm hati ni tertanya2 jugak pehal ek
diorang2 ni bizi sangat mengecat itu ini,
buang tebiat ke pe?
*xbaek punye
sampai ofis terus la gebang2 ngan akak ofis ni
then dia cite la pM mau dtg,
on 23rd march 2010
kalau xsilap tarikh tu la
owh that's why la sume cam rajin dan bersusah payah
bekerja dengan gigih
rupanya ad orang penting mau visit...

bila difikir-fikirkan balik
miss daff rasa bersyukur jugak sebab pM nak dtg
tu sebab baru lah nampak
bandar lipis ni meriah sket,
nampak la perubahan tu sket..
sebelum ni bukan tak ok cuma bila ada event yang
camni baru la nampak lebih perubahan tu..
alhamdulillah

hokey,husband akak ofis ni dah pesan siap2 kat
kitorang jgn ngada2 nak kluar masa event tu
sebab banyak jalan yang akan ditutup
dan confirm la jem sgt2...
abah pun da pesan camtu jugak
*abah frust sebab cuti polis kena beku time cuti skola hikhik cian abah
lagipun bandar lipis ni bukan besar sgt,
ad event sket2 pun da bley jem...
~~~ till here ~~~