BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, December 30, 2010

The last Friday of 2010....

Hye everyone
the last friday in 2010
hope it'll not be the last friday
in my life
*u too dear!

Pejam celik pejam celik
kita semua bakal meninggalkan
encik 2010,
huhuu lots of memories in
will not easily forget u babe!
kalau nak cerita satu2 banyak
sangat, so i'll keep it
as mine....

Esok 1/01/11
macam best kan tarikh tu bila ditype begitu?
will leave home sweet home
meneruskan apa yang tertangguh
melaksanakan apa yang harus dilaksanakan
tanggungjawab besar is waiting
umur pun dah tambah lagi satu
sudah semakin t_a hik
hurmmm
Mr. Darl will send me tomorrow,
kesian dia,everytime miss daff nak balik
dia selalu menjadi mangsa miss daff
oleh yang demikian
"saya sayang dia"
.............................

Hope this coming new year will
bring us lot joy and happiness in our life
semoga semua yang dilakukan diberkati olehNya
Aminnn....

Good bye 2010,welcome 2011!






p/s: status akan berubah x next year??just wait,thinking of that.....

Wednesday, December 29, 2010

dua lagi untuk pergi


haip2
lagi dua
tau???
suda mau pigi...tsk tsk....






*tinggal lagi dua hari....





p/s: taksuke,sbb saya kena jauh dgn dia ='(

Sunday, December 26, 2010

Lata Lembik....


Sebelum mulut membuka bicara
sebelum kaki melangkah lebih jauh
ingin miss daff beritahu yang lembik2 itu bukanlah
lembik sebenarnya...
tengok bukti kat atas tu,sihat dan kuat
kan mak minah tu???hehe...
*apa aku ckp ni??ahaks..

Owh ye,saja mahu update ceritera
cinta semalam
macam biasa miss daff bukan seorang
yang selalu melekat kat umah
kalau tak dengan family dengan
mr.darl la jawabnya...

*me & him...

Okeh on last sunday
miss daff dengan mr.darl plus
with few friends of him dah
pergi picnic kat waterfall
nama waterfall tu la
Lata Lembik
bukan saya yg lembik ye???
saya yang lemah lembut gemalai semua..
*perasan,hakhaktui!

*syanteq kan???


*see air dia???sejukkkk gile...huhu

Agak jauh dari rumah,
tambah tolak masa berhenti isi minyak pegi toilet
ada la dalam sejam baru sampai sana
act dah lama sangat2 tak pegi,pegi
last masa sekolah kot,then xde da...
So bila dah pegi semalam da banyak yang berubah
tempat pun da cantik
facilities pun okey even tak la canggih manggih kan
hurmm miss daff ada jugak ternampak few
pondok2 camtu,maybe la chalet kot....
agak lama spent time kat situ then
kul 4 camtu gerak balik....
tadaaaa...hehehe

*inilah sugar daddy saya,xssuwaiii..hik

Minggu ni ari sabtu dah kena balik Terengganu
so akan tinggal beliau keseorangan
huhuhu i'll miss u dear!


Thursday, December 23, 2010

please please please.....

entry yang ke 150juta
okeh tipu!

Assalamualaikum sari berita utama
Seorang remaja dikatakan berada dalam
keadaan yang tidak keruan
lantaran menyedari detik2 terakhir
hari melepakkan diri sudah hampir tamat...
Maka beliau sekarang sangat anti dengan
tarikh marikh nih,
untuk mengelakkan diri anda dilempang
laju2 oleh beliau
silalah jangan banyak bertanya soalan
cepuplatinum seperti:

"bila abis cuti?"
"bila nak balik sana?"
"eh nanti balik siapa hantar?"

hah oleh yang demikian anda
dinasihatkan supaya berhati2 jika bertemu
dengannya secara kebetulan mahupun
yang telah dirancang
kerana ia mungkin memudaratkan diri anda
seterusnya boleh mengakibatkan maut....

Sekian,berita jam 3 pagi waktu Malaysia!





p/s: penulis dikala ini sedang menghadapi simptom2
tak betul,sp please please please dun ask her anything bout this!daa...

Monday, December 20, 2010

main habuk


huahuahua fadan muka kamu
siang2 p main habuk
malam da sendiri sengsara
sebab???

stuffy nose
bersin non stop tak hengat punya
dah makan ubat but still
tak jalan beb
then sekarang saya
tak dapat tidoq!!!



p/s: mau gamkan mata ngn gam UHU jap,daa!!

Wednesday, December 15, 2010

sebelum pulang....

Salam hari khamis semua
entry di tengahari

Bile ada something yang bermain
di kepala selalu suka berblogging
even it is a very tiny small matters
kadang-kadang bila cerita sama orang
diorang bosan
tak pun nyampah
tak pun mesti cakap
'takde cerita lain ke?'
haa dan yang seangkatan dengannya lah

Act miss daff risaukan kakak saya
she is pregnant
and i realized that she is unhappy
hurmm i noe the problem but can't help her out
but just wish she will be happy again
sebelum miss daff pulang...

What a longggg holiday
but still rasa macam tak puas
even hari2 pun complaint bosan =P
banyak plan yang belum di realitikan nih
haish macam dah tak sempat...

This weekend:
~ Niat mahu ke Cameron Highland dengan mR.daRl ~
bukan tak penah pegi tapi sebab belum
bosan lagi kot
dah bosan nanti miss daff tak pegi dah,kihkih...

Next weekend:
~ my sis ajak holiday ke Cherating ~
erm yang ni pun best
4D3N
dah lama tak ke sana kot
tapi masih dalam perancangan,insyaAllah..

~ Niat mahu bertemu my besties ~
haish ini pun lum tau terlaksana ke tak
i do really it will
but kalau tengok masa pun macam
suam-suam kuku je kan
kangen bangat sama mereka!!!

Erm kan??
banyak plan sebelum pulang nih
tinggal jadi ngn tak jadi je
eh jap,
*sambil tengok wallet ada berapa keping..hehe...




p/s: banyak benda yang belum buat sebelum pulang nih =P



Sunday, December 12, 2010

you make me laugh dear (",)

Bangun pagi gosok gigi
erm ape lagi ye lirik??
lupe sudah..tapi
at this moment miss daff
dah berwangi-wangian ye...

Cam biasa terima panggilan dari si dia
thank you dear
sebab kamu dah buat saya ketawa
dan senyum-senyum sendiri
hehehehe...

Pernah dengar perempuan mimpi dipatuk ular tak??
haa kali ni si dia tu yang dapat mimpi ni
kihkihkih maknanya miss daff kah yang
kena pegi meminang nih??hahaha..

"sebahagian dari mimpi yang kita alami tu mungkin
adalah mainan tidur (gangguan syaitan) tapi ianya juga
bergantung kepada waktu kita tidur...
kebiasaanya mimpi yang benar adalah selalu berlaku ketika
tidur yang nyenyak terutama satu jam selepas kite
tidur dengan lena sehingga sebelum waktu subuh"


erm miss daff pernah terbaca tu,so sharekan di sini
semua yang berlaku kita kena berserah dan
terima Qada' dan Qadar Nya,
sebab hanya Dia yang lagi maha mengetahui....



no p/s!

Friday, December 10, 2010

Day Night

Salam
macam dah lama tidak memerepekkan
diri di belog usang nih
ketandusan idea
taktau nakj ceghita ape
sebab ceghita di musim cuti sekollah
ape lagi
cite cuti sekolah la..hakhak
*gile ke pe aku ni???

Okeh perasaan duk sesorang kat umah????
huh sangat tak best
dikala semua orang pegi bekerja
mak ngn abah pulak sibuk di kampung
abah holiday 2 mingguuuuu!
mak jaga cucu!!
abistu anak mak ni camane???
mak silela jawab,isk isk....

Boring to the max wa cakap lu
tak tau nak buat ape
nak lepak umah akak??
bosan
nak kua ngedate??
haish xboleh pulak,si dia busy bekerja
lepak ngn kengkawan??
ntah tak tau la diorg ke mana
sebab sunyi dan sepi jek
so kesimpulannya
pagi petang siang dan malam
miss daff tetap keseorangan
duapuluhempatjamseharisemalam
*okeh tu tipu,ad kwn lepas adik blk keje,hikhik...

Owh lupe,kira punye kira tinggal lagi
beberapa hari je sebelum miss daff kena blk
Terengganu semula,ada MISSION okeh
isk isk isk
kenapa la cuti cam sekejap sangat,haiya!



p/s: petang ni plan mau pulang ke kampung,rindu Adam!

Tuesday, December 7, 2010

Thought of the day

I know i shouldn't



yes I am




so...



I'm done!




I quit!




Finished



.
.
.
.
.




p/s: dunno!

Sunday, December 5, 2010

kacak luar kacak dalam kacak dengar sini (",)


Senyum senyum senyum
Senyum senyum

Verse
Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Chorus
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Akhirnya sempurna tiga album pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse
Ulang Chorus

Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse
Ulang Chorus
Ulang Verse

Senyum :)



p/s: tajuk lagu ni ialah senyum,so smile la skrg!!!

Thursday, December 2, 2010

Selami jiwa, rawat rohani dan perkasakan peribadi!

A perfect words of the day right??
like those quotation
its a quote from a tv show act
"Fadzillah Kamsah: Selami Jiwa"

A few times watched it but long time
did not watch it and
tonight got the chance to see it..

Erm with a very young 'ustaz'
Imam Muda Asyraf and another guess
togehther with Dato',
the show is really2 make me realized
'we have to appeciate our parents'
no matter what!
don't you ever to disobey them!

Masih terngiang-ngiang lagi kata-kata
dari Imam Muda dan Dato' Fadzilah Kamsah itu tadi
"even kalau kita tak call ibu bapa kita
dan buat mereka rindukan kita itu sudah
dianggap sudah derhaka dan berdosa"
takutnya ya Allah
sekali kita menderhaka kepada mereka
selamanya hidup kita takkan diberkati olehNya

Huhuhu tetiba mengingatkan miss daff berapa
kali dah kita spent kredit kita untuk bertanyakan
khabar mereka waktu kita jauh dari mereka???
selalunya habiskan kredit
untuk bergayut duapuluhempatjam
dengan kesayangan
a.k.a mr.pakwe & ms.makwe..

Erm bukan mahu berceramah or what
tetapi sekadar mengingatkan diri juga
supaya berjaga-jaga dan sentiasa
menjaga hati keduanya...

Last words from the Imam Muda Asyraf tadi:
"Ada dua perkara yang paling penting dalam dunia
ini yang mana ianya kalau dijaga dengan baik
akan menjadi penawar yang paling mujarab
dan kalau ia tidak dijaga dan disakiti boleh mengakibatkan
penyakit yang sangat merbahaya, iaitu
hati kedua ibu bapa kita"

Jadi,sama-samalah kita saling
ingat mengingati antara satu sama lain k...
salam!





p/s: teringat kat mak yang kat kampung,eh dah call da
siang tadi (^_^)

Wednesday, December 1, 2010

Saya suka bersamamu sekarang (",)

yuhuuuu salam hari khamis
sementara menunggu rancangan kegemaran
ramai Putera Katak yang bakal ke udara
jam 4.30 petang nanti,so inilah
kerjaan miss daff
huh hari yang sangat busan
mak takde
abah pergi kerja
adik pergi kerja
*eh kakak goyang kaki je ke??hek

Haruslah bergoyang kaki je
kata tengah holiday to d fullest
apa lagi mau buat
*padahal banyak gile nak kena buat,study2!!!

Owh straight to d ampang point
apa yang happy gile sangat bersamamu itu
*huh tetiap ari pun perang kot haha

eh ini celita ada kaitan dengan itu telefon meyh
ya la sikalang sudah memakai Digi juga
si dia a.k.a mr.darl beli dua no digi
katanya kalau bergayut ngn msg free kot
*haish sangat mudah terpengaruh itu budak
luckily memang betul
so sekarang 2 3 minit sekali mau itu henfon berbunyi
*okeh miss daff tipu tang 2 3 minit tuh!

He told me that the apek
said
'u can speak with her till she faint'
hahahaha..
got it???
means u can talk and talk and talk la
without credit
butttttt!!!
just a few numbers laa,
gile mau bankrap kalau digi wat free kat semua ye tak..

Actually mende ni dah lama kot,
miss daff je yang kejakunan baru tau
hahahahah
lagi mau menunjukkan lagi di belog ini
ada aku kesah??
*katanya di dalam hati hek...

Okeylah,macam ada something yang kena buat
bubuiiii...



p/s: bersamamu,walau di mana jua =)

Sunday, November 28, 2010

tQ awAk!

Semalam bergumbira dengan
si dia + adik kesayangan
hasilnyaaaa.....


~ Canon - Delighting You always ~

Dapat dari Mr.DarL
sudah lama daku menginginkannya
yang biasa2 pun takpe untuk
orang yang 'super-duper' pro nih
*smile




p/s: thank you dear!

Friday, November 26, 2010

the fourth (",)


Alhamdulillah
this is d fourth one
he was born on 23rd November 2010
semuanya selamat
so sekarang miss daff sudah ada
empat orang anak buah
next yer lagi sorang haha suke..

tapi tu petanda miss daff pun dah makin up lah kan??
duit raya kena up,
budget bufday lagi
segala-galanya lah
haish bilekah turn daku akan sampai nih
*miang ye kak??

owh sebelum kelupaan melanda diriku
mahu memperkenalkan saudara baru dalam
keluarga Encik Razhali + Puan Rohaya ni ialah
jeng jeng jeng..



~ mR. adAm zUlFariSH bIn mOhD idZaidi ~


Ateh a.k.a miss daff ini masih
belum berkesempatan membeli present
untuk kamu ye adik,
later on k??hehe
ok lah,till here......





p/s: goOd nigHt, sWeeT dReaM!

Sunday, November 21, 2010

hasil kebosanan

hek ceritera cinta sedih tiada lagi
pada entry kali ini
biarkan ia pergi
malas mahu menyerabutkan kepala
buat yang ke
seratuslimapuluhjutakalinya
biarkan dulu lah!

Holiday yang sangat panjang
heaven tapi xde pape perancangan mahu
ke mana2,haish buhsan jugak
so tadaaaaa!

cuba tengok bunga dan manik2 kecil tu
haa comel tak??
sile cakap comel,cpt!
hee cam gile meroyan la pulak
saja nak tunjuk hasil kebosanan miss daff
berjaya buat manik2 tu sume kat baju kurung
takde keje,so tu la dia..
ok lah,nak gtau tu je..kihkih





p/s: niat menghibur hati yang sedang berduka lara,sabar!

Friday, November 19, 2010

kuatlah wahai hati..

Disaat dan ketika ini
semua rasa bercampur baur
terfikir sampai bila boleh bertahan
sampai mana kaki ini mampu melangkah...

orang kata adatla bercinta
ada pasang dan surutnya
tapi kalau gelombang terlalu menggila
siapa yang mampu untuk selamat...

Ya Allah,
kau kuat & tabahkanlah hatiku
sesungguhnya hanya padamu
tempat aku memohon dan meminta
~ amin ~



p/s: if i could,i would...


Thursday, November 18, 2010

Feelingless.....

Erm hari ketiga berada di rumah manis rumah
a.k.a home sweet home
sangat heaven, sambutan aidiladha yang best
jugak tahun ni sebab dalam kem ni
buat gotong royong masak lemang
humanghaih sangat2 penat,
eh bukan saya yang penat tapi
makcik2 pakcik2 serta abah dan mak saya yang penat
heheheh miss daff ni hanya penat tengok je (^_^)

Tapi part yang takberapanakbest tu still ada
part apa lagi kan
part 'aku, kau dan dia'
hurmm bila la nak habis
entahlah
untukyangseratuslimapuluhjutanya
miss daff dah sangat letih
kadang-kadang terfikir mau buat taktau
malas2 nak fikir
but somehow it still cross over in my mind...

Sekarang dah pandai jaga emosi
tak lagi nangis2 bila ada problem
dah kurang carik teman untuk meluahkan rasa
hurmm bukan taknak
cuma tidak mahu menyusahkan
kepala-kepala mereka dengan masalah
yang remeh temeh
*senyum..

Hari ni berjalan seperti biasa
semalam perang dingin sampai pagi
but then kembali normal
cuba teka siapa yang menang??
haruslah saya!
*senyum lagi





p/s: masih rasa seperti tiada perasaan (^_^)


Wednesday, November 17, 2010

Betul betul betul....

Ko pedulikan dia, dia cakap ko tak bagi kebebasan...

Ko tak peduli, dia cakap ko tak prihatin...

Ko reject, dia cakap ko jual mahal...

Ko terima, dia tak pedulikan ko...

Dia tak dpt kejar ko, dia kejar kawan ko...

Dia dpt ko, dia kejar org lain lagi...

Dia kuar dengan pompuan lain, dia ckp kawan,

Ko kuar ngan lelaki, dia cakap ko curang...

Ko bagi diri ko, dia ckp ko jenis murahan..

Ko tak bagi, dia cakap ko tak sayang dia...

Ko merokok, dia ckp ko pompuan liar...

Dia merokok, dia ckp dia lelaki...

Ko pakai mekap lawa, dia ckp ko nak tarik perhatian jantan...

Ko tak reti mekap, dia ckp ko tak reti bergya...

Ko guna duit, dia ckp ko boros...

Dia guna duit, dia cakap untuk masa depan...


Kalau lelaki baca nie, dia akan cakap semua ni salah,

kalau tak bagi baca dia cakap kite kedekut pulak....


~ the end~

Entry 11.19 pM malam AidilAdha (^_^)


s
a
y
a




................................

Monday, November 15, 2010

yang mana satu....

Whoop whoopps...
haish dua entry dalam satu hari
naik menyampah da cik blog aku nih ngn
crappy things taht i posted haha
what can i do
masa yang amat terlebih harus
la dimanfaatkan dengan baik,ye tak??kihkih..

well dalam duk melepak nih,
tetiba teringat seperti nak
mendapatkan satu gadget baru
ermmm dalam kepala ada banyak tapi
yang ceghita kat cni ialah
digital camera
ermm no idea mau pilih yang mne
budget xde la besar sangat xde la kecik sangat
so-so ok,kiranya kalau that cam
reasonable dengan itu price tadehal je
ermm tapi still got no idea,kamu2 ada idea x???


p/s: sile bagi idea okeh!

tiada entry baru


Di kala dan ketika entry ini ditulis
miss daff sudah berada di rumah
terchenta weh
waaa sangat heaven dapat tido
atas katil dan memeluk bantal busuk sendiri ahaks!

Safely arrived at home around 12 am last nite,
what a longggggg journey
haish sesekali fikir xmau dah p sana
*senget & sengal hik

Tomorow will be Hari Raya Aidiladha
seronok dapat berkumpul2 semua (^_^)
juga dapat

haih see??
well lu pikirlah sendiri
ahaks..daa!



p/s: tertulis entry baru plak,hahah sengal miss daff!


Saturday, November 13, 2010

Takkan dapat lagi...

Kenapa ada sesetengah orang
tak boleh tengok orang lain senang
kenapa mesti menutup periuk nasi orang lain
mereka kacau kaukah????

Its happened here
dekat depan IPG kat cni ada
beberapa gerai kecil yang menjual
keropok lekor,goreng pisang air dll
memang best,setiap hari kot
miss daff jadi pelanggan tetap
kat makcik-makcik tu..

Tapi malangnya semalam miss daff dapat
tau gerai-gerai makcik tu dirobohkan oleh
pihak yang bertanggungjawab
persoalannya kenapa???
gerai kat situ tak mengganggu
lalulintas langsung,sikit ni pun tak
tapi gerai mereka dirobohkan...
mengikut sumber yang sangat boleh dipercayai
makcik tu datang tengok tapak gerai yang
telah dirobohkan dan dia
menangis....
miss daff yang dengar sangat sedih
sekarang nak pegi IPG dah takde lagi
gerai makcik tu..

Dengar cerita sebenarnya ada cerita
disebalik semua tue,tapi wallahualam tentang
kebenarannya..
saya takkan dapat lagi makan keropok
makcik tue lagi!
isk isk isk..



p/s: hampir menangis ketika entry ini ditaip,saya kesiankan
makcik itu!

Friday, November 12, 2010

tak happy

saya tak happy
sedih
unhappy
sad
terkilan
macam-macam
tak tahu mahu describe
tapi saya rasa tu
janganlah bersedih ye hati...


p/s: its ok,u'll be just fine...

Thursday, November 11, 2010

Bila Bila Datanglah Segera ♥♥

saya terjumap & saya mau share boleh???

"Setiap hari selasa ngan rabu aku mesti minum air coke nie lepas training rugbi. Memang sedap air nie. Sedap giler! korunk pun mesti ade yg suke air nie. Sama ada korunk tau atau x, sebenarnya air coke nie ade 10 'kebaikan' yg x disangka-sangka. Aku dpt bende nie dari emel yg member aku bagi. Ape lagi!!

" Fakta seperti yang tersenarai dibawah adalah kajian santifik yang dibuat oleh ahli sains kesihatan/sosial di USA dan Britain serta laporan dari seluruh dunia mengenai minuman ringan Coke : Coca Cola.

Di dalam kebanyakan negeri di US , kereta peronda lebuhraya akan dimuatkan 2 gallon Coke untuk menghilangkan kesan darah di jalanraya apabila berlaku kemalangan. Cam pasukan SMART dan bomba kita tu, Harzadous Team. Cuba tanya Plus Ronda atau Polis Lebuhraya, adakah mereka guna? Anda di rumah diharap dapat mencuba kajian ini :

1. Masukkan tulang dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau hilang sama sekali dalam masa 2 hari. Elok untuk yang berniaga sup tulang!

2. Untuk mencuci tandas : Masukkan setin air Coke dalam tandas dan biarkan selama 1 jam dan kemudian 'flush'. Kesan kotoran/hampas akan hilang dari tindakan 'citric asid' yang berada dalam Coke. Satu bahan gantian untuk mencuci kalau sabun dah habis! Rasa-rasa buat sabun badan boleh tak?

3. Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta jenis chrome : Lap bumper dengan aluminium foil yang dicelup dengan Coke. Kesannya karat hilang!

4. Untuk menghilangkan kesan 'corrosion' atau hakisan pada skru/nat bateri kereta : Tuang saja setin Coke pasti kesan hakisan hilang serta merta.

5. Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.

6. Untuk menghilangkan kesan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin Coke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh macam biasa. Kesan minyak tu pasti hilang. Kemudian bolehlah minum air basuhan tadi berperisa coke.

7. Cermin kereta anda berdebu/kotor/ melekit ? Celup tuala dengan Coke dan lap.Pasti bersih. Tak payah guna tin sembur cuci cermin cam jual di Yawata tu kerana ianya amat mahal!

8. Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja/besi mesti suka ni!

Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis.

Sila lihat lori yang membawa air sirap Coke dalam lori tangki,[ bukan lori yang bawa Coke siap dalam botol/tin] pasti dilengkapi dengan tanda amaran "Bahan Kimia Bahaya" atau"Bahan Penghakis : bahaya". Lori tangki itu juga diselaputi bahan penghakis hakisan untuk mengelak lori tu dihakis. . Tolong jangan letak/parking kereta berhampiran lori tangki yang ada tanda amaran tu, silap-silap tengah bawak kereta, putus 2 sebab hakisan/karat.

9. Para pengedar minuman Coke telah menggunakannya untuk mencuci bahagian enjin lori/trak mereka sejak 20 tahun. Wahh...mesti buat overhaul ni!

10. Kandungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke. Cuba try bancuh kopi/teh dengan 18 sudu gula tu kat rumah dan minum mesti termuntah

Kenapa Orang Yahudi Tak Minum Coke dan Pepsi:

Disampaikan oleh seorang sahabat.....Assalamualaikum kengkawan... last weekend, ada ustazah usrah kami beritahu... masa dia belajar kat. mesir dulu, dia punya lecturer ada cerita... dulu ada sorang mamat yahudi ni datang egypt to study the muslims' lifestyle kat sana setelah serangan secara fizikal ke atas umat Islam tak berjaya. dianak carik jalan untuk serang cara lain. tapi Alhamdulillah, dia telah diberi hidayah semasa dia dok study umat Islam kat mesir tu. dia beritahu lecturer ustazah ni, one of the things the jews do untuk hapuskan keturunan umat Islam is to produce coca cola & pepsi yang di dalamnya ada chemical to retard the reproduction organs for both men & women. menurut mamat tu, kat israel tak ada jual coke & pepsi sbb diorg tahu apa kandungan kat dalamnya and since jew is agama keturunan, diorg tak nak le mandul! kalau korang pernah terima forwarded email pasal bertapa cidicnya coke tu sampai boleh dissolve tulang & gigi (calcium containing compounds) and boleh buat cuci toilet! and for ladies, kalau minum coke boleh cause menstruation if you're a wee bit late. so kalau minum banyak & atthat time baru lekat zuriat, ada chances keguguran le, kan ? Therefore, untuk kemakmuran umat Islam & untuk kesihatan & untuk tak support jewish companies,

Masih tidak pasti kesahihan artikel ini, namun jika ia benar bayangkan apabila ia masuk kedalam perut kita, bertambah sihatkah kita.. jika tidak benar pun lebih baik menjauhi, bukan kerana kesihatan sahaja malah untuk agama kita..


p/s: pk banyak kali bila mau nimun coke lagi,weng2!

perut kenyang suka hati...

yeayyyy
pembuka bicara yang agak happy ye
mana taknya, cuti suda semakin hampir
assignment sudah semakin pupus
i likeeee okeh!

*see??ceria kan??

eh malam minggu suda,
tonite spent time wif my friends
celebrated her bufday
a surprise bufday celebration actually


* haa bufday budak ni la..hehe

unplanned,but we did it..
sangat seronok,
next time boleh buat lagi ye kawan2..


*me wif the bufday gurl!

but now i still can't sleep,
sindrom biasa miss daff bila
dia dah mula kira hari nak balik rumah
tido sudah tak lena
tak sabar mahu menjejakkan kaki
dirumah,jumpa my niece and nephew
sangat rindukan mereka...

erm dan dEar juga,
bila happy kat sini teringat dekat dia
dah lama tak spent time dengan dia
holiday ni saya balik
book kamu boleh??isk isk...



p/s: hari isnin saya balik,bye!!


Tuesday, November 9, 2010

five days more to go,saya tidak sabar!

yuhuuuu after few days
takde story menarik yang berlaku melainkan
hanyalah dengan assignment yang
sedang merengek2 minta
disipakan oleh
tuannya yang agak-agak kesengalan
lantaran memikirkan holiday
is around the corner!

5 more days to go,
waaa saya sangat tidak sabar
mahu balik cuti
tolonggggggg
kepala sudah tidak pening,
mamai, blur, dan macam2 lagi word yang
korang sendiri boleh fikir,kihkih....

Sekarang dalam mode menghabiskan
sisa-sisa semester yang berbaki,
haishhhh kalau ada doraemon boleh mintak
mesin masa hadapan,
uwaaaaa suruh beliau cepatkan masa
untuk miss daff segera pulang
kerumah.....

Okeh enough,
tangan geli geleman nak hapdate
even ceghitanya tak seberapa...
hahaha nasib la miss belog eh!
daaaa.....



p/s: can't wait to say 'gudbye' to d assignment!

Saturday, November 6, 2010

tak perlu kata apa-apa,senyum (^_^)

"Hope u'll reach home safely dear"

Miss daff kembali ke rumah
bersama-sama semula dengan housematenya
setelah ber'weekend' dengan
Mr. Darl
sumpah xmo bagi dia balik
tapi apakan daya,
terpaksa merelakan beliau pergi
*ewahhh...

Sangat best
beramah mesra,berperang dunia
tapi plan tetap berjalan macam yang
di rencana,ahaks!

Selama beliau di sini
kami bermastautin di
'Marang Village View Resort & Spa'
price yang reasonable
plus lokasi dekat tepi laut
yuhuuuu kena angin laut yang sepoi2 reti bahasa
phewwww just imagine..

Saja stay kat sana sebab mr,darl mau
makan sotong celup tepung bagai
tapi sekali bukan tu je,ari2 ikan bakar kot
watever is makanan pun sedap
bila fikir2 balik,
rasanya kitorang makan lagi banyak
masa jenjalan kot
hahahha..

Hari pertama:

Pantai Batu Buruk
having sate ikan here
Root Beer float + Curly fries (A&W)
makan malam kat tepi Pantai Kelulut,Marang
( ikan pari bakar ++ )
murah!

Hari Kedua:

Kelua pagi-pagi for breakfast
nasi lemak + nasi kerabu ayam bakar
pun berpuas hati
*beliau cakap sedap!
then meneruskan aktiviti ke
Taman Tamadun Islam
setrusnya makan malam dekat bandar
Kuala Terengganu,
still ikan bakar ++
tapi yang ni mahal sikit,
maybe sebab dekat bandar
hehe entah,tapi juga sedap
*see??banyak kali sangat ktorang makan sebenarnya!

Hari Ketiga:

Breakfast dekat medan Pantai Batu Buruk
ermm kat sini so so la
rasa ada tapi kenyang tu takde
fhm???hehe
lu pikir la sendiri eh
eh lupe,mahal tu pun ada jugak
After that, going to TTI again
sebab semalam tu tak sempat
round kerana hari jumaat,so mereka2
yang berkenaan perlu menunaikan
yang wajib so ditangguhkan sehingga ke hari ketiga
tapiii next kitorang pergi Muzium Negeri Terengganu
sangat kagum dengan senibina bangunan tu
very the classic okey..
pergi sebab ada pameran
haiwan berbisa,kalau x???harammmm..hehe
pergi tapau keropok lekor
pastu beliau antar miss daff balik rumah
around 3.00 pm

then tibalah masa yang sangat tak best
niat beliau untuk balik pada hari sunday
dibatalkan atas urusan2 penting
yang lain..
so tak pe la,next week miss daff dah cuti
boleh ngedate lagi ye tak???hehe

Opss,pic tak dapat nak upload
sebab semua picca dengan Mr.Darl
next time i upload,tu pun
kalau teringat dan got time to do it..
daaaa....






p/s: still thinking of you, senyum sampai telinga!



Monday, November 1, 2010

Eee so scary...

Someone
eee tak mau ingat

haish so psiko
tak pernah jumpa
tak pernah chat
once chat tiba2 ajak couple
gila ke ape???

pastu orang tak nak, nak bising2
nak remove friends la pape
nak wat ayat sentimental
hey,do i look like i care????
u're nothing to me laaa!!!



p/s: haih hangin tengahari ni,tak pasal2 je...

Sunday, October 31, 2010

november rain & i'm counting (^_^)

Its november!
hujan turun dengan mencurah-curah
ke ladang gandum..
biasala sekarang da masuk musim
tengkujuh da,hujan yang tak berhenti2 tu
menambahkan lagi mood2 yang
tak patut,
antaranya mood
pegi sekolah!!!uwaaa...

Jam 2:35 pm waktu Malaysia
seorang budak sedang landing di atas katil
sambil jari jemari bermain-main di
keyboard lappynya..
haish feeling2 mau melelapkan mata
biarpun katil penuh dengan buku-buku dan
kertas-kertasnya...
tapi xpe,bak kata kawan miss daff,
yang penting niat mesti mau ada..

Sekarang bila di tambah tolak darab
bahagi semua tinggal lagi lebih
kurang 2 weeks untuk miss daff
menamatkan sem ini..
what a tough sem babe,
full of experience,
full of knowledge..

Somehow its remind me to the words
one of my lecturer here,

"KpLI is the part where we are taught to be
smart in many ways, its not just only the process to
learn about the teaching and learning,
it is more than that"

Inspired by his words,
that's true..
being here for almost 5-6 month has
taught me many things..
banyak yang miss daff belajar bukan dapat dari kelas
tapi dapat dalam macam-macam program
yang kami semua kena organize
sangat letih dengan schedule yang
sangat pack,tapi fun
memang sangat diakui ianya bukan
sesuatu yang mudah
as simple as ABC,
it is more than that..
so thankful that i am here..

Eh macam da melalut banyak nih,niat
dihati mau hapdate ckit2
*terlebih sudah..
now i'm counting for
.
.
.
first: he is coming!
second: yahooo holiday is around the corner!
.
.
.

Sangat excited untuk menghabiskan sem
ini dengan jayanya
wish me luck!


p/s: merepek2 di sini banyak idea,idea nak wat macroteaching???
harammmmm,daaaa!!!




Friday, October 29, 2010

sabarlah cik hati...





p/s: saya xmau dia dah,boleh tak?

Tuesday, October 26, 2010

so far...

Hai peeps...
dalam kelas waiting for next
tapi malangnya di saat akhir
mr.lecturer did called then said the
class is canceled...
yuhuuuu segera balik umah dengan jayanya!
hehehehe...

okeh, dun want to corner2
entry saja2 mahu share
sharing is caring what??
ermm selama hampir 6 bulan miss daff
dah menetap,tinggal,stay di
Kuala Terengganu nih, there are
few places yang miss daff dah pegi
bila lagi kan,peluang bukan selalu datang
plus my housemates semua kaki jalan
*arghhh its remind me of ms. w and friends!
so ronda-ronda weekend tu agenda wajib
kami kalau takde sebarang program di IPG
heaven kot dapat jenjalan....

Between, kebetulan mr. one & only
insyaAllah will coming over,so dalam
kepala sudah plan mau bawak dia jalan kemana
*but still dia yang kena drive hikhik..

These are pictures of few places that
i've for him, insyaAllah kalau sempat
some of the places that I had go there,
some is not...
so layann pix je la eh (^_^)




This is Taman Tamadun Islam
haa yang ni miss daff belum jejak kaki lagi
kat sini jugak tempat masjid kristal semua tu
soo mau menjejakkan kaki ke sini la nnt,insyaAllah..



Pantai Batu Buruk,
its so nice to visit
tapi tak boleh mandi tau kat cni,dangerous
haa miss daff dah pegi lepaking di sini...



Masjid Terapung Kuala Ibai
I've been here, few times ok
heheh sebab pegi main bowling
dekat Terengganu Equestrian Resort (TER)
so singgah sini untuk solat semua
ermm view sangat cantik,
masjid ni betul2 kat dalam air tu,kagum2!



Dah namanya dekat Terengganu of course
la manyak pantai kan
so see??that is Pantai Kelulut
mau pegi sini lagi sebab mau makan
ikan,sotong,udang celup tepung
pheww sangat heaven
boleh makan sampai kenyang
even mahal sikit but still satisfied..


~ tadaa ~



Ermm ok yang ni pulak night view
dekat Waterfront Kuala Terengganu,
kat bandar jugak actually
i've been once there,
lepaking sambil makan chickenchop
plus minum Ribena Apple yang sedap
uwaaaa mau lagi....



Here is Sekayu
waterfall actually, no entry fees
yang ni pun dah pegi jugak
best dan ramai sangat orang
kalau weekend,biasa la nama pun tempat picnic..


eh haa yang ni last pix
ni namanya Terengganu Endurance Park
no idea actually ni tempat ape
kalau tak silap tempat ni terbina
sebab Sultan Mizan Zainal Abidin sangat suka
dengan sukan berkuda..
papepun i haven't go there yet
but somehow 2 3 hari lepas ada
nampak banner about activities that
will be held here on 5 till 7 Nov,
so kalau tiada aral yang melintang
insyaAllah mau jugak ke sana hehe...

Actually tempat2 yang miss daff story kat atas
tu sekitar Kuala Terengganu je,
sebab tu la miss daff boleh pegi
tak de la jauh sangat dan terlalu dekat
so-so saje...okeylah, itu saja hapdate
tempat2 best kat sini
daaa...







p/s: will enjoy it to d fullest!

Monday, October 25, 2010

Nine days to go....

Salam tengahari
baru balik dari kelas
petang ada sukantara lagi
so sekarang ada chance mahu
bersuka-ria sementara menanti masa
untuk ke sukantara....

haishh tetiba rasa seperti sudah lama
tak balik ke kampung halaman
*budget duk overseakah??wekk..
sangat tak berkesempatan
sangat rindu-rinduan dengan orang-orang kampung...
*apa khabar orang kampung lalala

Nine more days to go
waiting for someone coming here
hehehe thanx dear
suka2!
punya la lama plan
finally the week of deepavali holiday
i'll be free..
sebelum tu every week rasa macam
takde rumah, can't you imagine??

so now i'm counting days!
daaaa....


p/s: i'm waiting n counting,1 2 3...

Berita hari ini....

Hai hai salam satu Malaysia ye
sari berita utama
haihhh sorry intro ngantuk oleh
miss daff yang kelihatan gigih menahan mata
ni dari tertutup...

Hehe title macam ada yang penting kan
last few days kot terbaca satu post
member miss daff nih
pasal berita2 ni jugak lah
dalam paper...
so,motif entry arini???hahaha
jap jap...


~ tadaaa ~
*saya yang kecik2 comel2 di tengah tu ye*


Ha inilah tujuan gigih entry nih
terbangga la plak di saat melihat
terpampangnya pix ini dalam paper Utusan
okeh,story sket
pix ini dicaptured ketika
Pasukan Pandu Puteri IPGKDRI
menjalankan khidmat komuniti di hospital
Kuala Terengganu last weekend...
so hari ini kuar paper
tetibe rasa fofular macam mS. W
walaupun tak berapa nak femes..kihkih...

okeh, itu sajalah hapdate laju2 dari
miss daff, daaa!!



p/s: tiada pesanan sponsor =)

Friday, October 22, 2010

Ku takut kau hilang....

Ku takut kau hilang
Jadi bayang-bayang
Sesat dalam lurah yang gelap
Tiada udara

Ku takut kau hilang
Dalam ribut taufan
Entah mengapa cepat berubah
Ternyata kau lemah



Madu atau racun normamu
Bunuh saja kecil hatiku
Awan mendung telah berarak
Nafas mula segar kurasa dunia

Ku takut kau hilang
Karam di lautan
Dipukul ombak dihempas badai
Hilanglah arahnya



p/s: mood: rindu dia =)


Thursday, October 21, 2010

Super duper best, i likee!!

Kepenatan yang melampau mengakibatkan
oksigen tidak cukup untuk
menjadikan mata selalu mahu
bermanja2 dengan tuannya...

haih apa yang miss daff merepek??
haii peeps,letih baru balik dari kelas
guess what??
hari ni kene attend Kursus Pengurusan Jenazah
sangat la pening sebab got no enough rest
semalam handle program pidato
till 1 am baru sampai umah
pepagi dah sambung dengan kursus nih
8 till 5,wooo otak jem that's why la pening nih...


~ jeti Taman Laut Pulau Pinang,Pulau Redang ~


~ d views, amacam ok??? ~

~apart from d act that we had~

eh jap intro merepek yang agak panjang disitu eh
act nak cite pasal camping = holiday miss daff
dengan budak2 kpli last weekend
memang best!

*this is d beautiful view of the Redang Island!

Okeh miss daff cite sikit that journey k
gerak dari IPG around 2pm ke Jeti Merang
naik bot kat situ
perjalanan dari situ ke Pulau Redang takes about 1 hour
depends dekat bot ngan air laut..
sampai sana around 5 set up khemah sume
dan bersedia untuk aktiviti untuk malam tu
Act program ni untuk Gerko
tapi sangat santai
lecturer yang handle tu xmo bagi kitorang stress
dengan aktiviti yang berat2 so
we just had fun there
a few academic slot then yang lain...??
enjoy!!hehe..

Erm jom layan pix la sket eh
ni je yang dapat diselamatkan sebelum
'buah hati' miss daff merajuk (^_^)





* just after the snorkeling



*see??the colourful of the fishes..

*ready to go back...

ok,thats it
haih hampir basi dah baru nak upload
kihkih
nak wat cmane
I am damn busy like a bee!!!
~ daa ~





p/s: phewww dapat jgk upload even tak seberapa..ahaks
mahu ajak dia ke sana jugak next time lalala...


Sunday, October 17, 2010

neno neno neno..emergency!

Banyak story mau cerita weh
tapi still got no time to
menghadap laptop ini sambil jari menari-menari
di keyboard ku ini
haih keyboard ni pun sudah cukup letih
kalau laa dia boleh bercakp,
of course, sudah tentu, definitely beliau
akan menuturkan kata-kata minta mau rest
tapi maafla ye cik lappy,kamu sudah sedia maklum
juga bahawasanya tuan kamu juga tidak
cukup rehat mahupun rest
haihh sangat penat otak,terasa seperti tiada
ruang untuk bernafas...

currently dalam lecture hall
cam biasa la kan orang present kat depan
aii??wat keje sendiri di belakang ahaks
tak baik punye...

Huhuhu between, my second buah hati
currently is being warding
sangat sedih
sudah tidak dapat bermesra dengan dia lagi
sekarang ada satu pengganti but it's just didn't same
with that one...
eh tahukah kamu siapa my 2nd buah hati itu??


tadaaaa!!!
ermm dia rosak
during at Redang Island
huhuhu sangat kuciwa sebab tak dapat
captured manyak pix dengannya
but still a few, nanti i hapdate cite itu pulak ye..
fon ni hanya akan diservis
when holiday come, then baru boleh anta
coz that fon still got warranty
so jangan
buangmasabuangduit
pegi repair kat sini...huhuh
aduhhh rindu kamu babe,
cepatla sembuh bebeh!!!!



p/s: mr.darl,semalam my friends bought phone nokia N8,
will you give it to me too???wink2!


Saturday, October 16, 2010

pasang niat....

mahu update
tapi later
so tired
damn sleepy tooooo


p/s: selamat malam sayang!

Wednesday, October 13, 2010

mind + soul = hope u'll calm there...

cantik tertarik menarik kau memang da bomb...
lalalalala..
kan selalu pesan biar hati tak ceria
tapi ayat mesti mau power..hehe

*pix sumber dari en.google!

esok mahu berangkat ke Redang Island,
2 + 1 activity = gerko + suka suki
hope nothing bad will happen there..

Niat di hati mahu menenangkan diri di sana
tenangkan jiwa raga serta kepala
jangan la kau sakit lagi...


p/s:~~~(^_^)~~~



Friday, October 8, 2010

ceritera cinta....

baby baby baby ooo...
eh intro harus nampak ceria kan
walau hati tidak seceria bicara..

Oopss terasa mau melupakan tu semua
tapi tak boleh..
kata-kata itu selalu terngiang2
di dalam kepala otak yang sudah
semakin tepu...
tepu??terlalu banyak inputkah??heheh
mungkin...

Dia...
akhir-akhir ni terasa seperti
dilupakan,
terasa seperti tiada sesiapa yang mahu
mempedulikan dia lagi
s.O.r.R.y
bukan niat untuk sengaja
berbuat begitu
tetapi kamu faham kan??
saya hanya mahu lakukan yang terbaik
selalu mahukan sokongan kamu
walaupun sikit ni je...
mohon fahami saya,
just for this time...
I'll try to do the best for us..

tapi...
sedikit terkilan
sebab something happened yang buat
saya terasa seperti dia masih ada dalam
fikiran kamu..
dalam hati??saya tak tahu
tidak mahu meneka
kerana tidak mahu menyesakkan kepala
biarkan saja
kalau itu ketentuan Dia,
terima,full stop!



p/s: miss daff,u'll b fine,harus kuat macam tiger!


Sunday, October 3, 2010

Falling out of love is hard...


I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to loveAlign Center
I did, I did
And you were strong and I was not
My illusion, my mistake
I was careless, I forgot
I did
And now when all is done
There is nothing to say
You have gone and so effortlessly
You have won
You can go ahead tell them

Tell them all I know now
Shout it from the roof top
Write it on the sky love
All we had is gone now
Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible

Falling out of love is hard
Falling for betrayal is worst
Broken trust and broken hearts
I know, I know
Thinking all you need is there
Building faith on love is worst
Empty promises will wear
I know (i know)
And know when all is gone
There is nothing to say
And if you're done with embarrassing me
On your own you can go ahead tell them

Tell them all I know now
Shout it from the roof top
Write it on the sky love
All we had is gone now
Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible

Ooh impossible (yeah yeah)

I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did

Tell them all I know now
Shout it from the roof top
Write it on the sky love
All we had is gone now
Tell them I was happy (i was happy)
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible

I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did




p/s: layan je la weh...

Friday, October 1, 2010

live life to the fullest!

yeehaaaa..
wah sangat seronok kali nie
pergi beronok-ronok
dari tghari membawa ke malam
nasib baik jumpa jalan pulang..

Perjalanan pada hari ni bermula sekitarjam 12.30 tghari dengan lokasi pertama
menuju ke bandar Kuala Terengganu dengan
harapan dapat ber'bowling' di astaka
tetapi alangkah kuciwa kerana tempat itu
tetibe digunakan untuk satu tournament
aiyarkkk kena cari tempat lain
okeh ni picca yang di'snap' sebelum bergerak ke
Terengganu Equestrian Resort
dengan misi cari port bowling..

*ha inilah KT bowl yg kitorang xdpt msuk tue..huhu

Then after that terus bergerak ke TER
akhirnya port bowling berjaya ditemui
haa dekat dengan Masjid Terapung kat Kuala Ibai
sempat bergambar gak kat situ jugak a few...




then last port we went to
Pantai Batu Buruk
sempat lepaking about few minutes..

.
enjoy our A&W then we go back home
Between ada 'tragedi Oktober'
while we were otw back..
ahaks!
to ira,we will solve it together okeh
dun worry too much babe...

*have so much fun with them,thanx a lot for
the memories,nxt time we'll go again k!



p/s: waiting for him to come over here to
go there again...



Thursday, September 30, 2010

berjauh hati...

Si dia berjauh hati dengan makwenya
selalu dapat complaint dari dia
tentang itu dan ini...

Praying that he'll understands everything
i'm not doing this just for fun
jangan la berjauh hati dengan saya
im trying babe

Huh sangat letih
biasala study kan,
indah khabar dari rupa
sangat busy
superduperbusy kot
so time dengan dia sudah kurang,
I'm soooo sorry dear!




p/s: .......speechless..........

Monday, September 27, 2010

I heart you very very very very much!

Salamm hari selasa
macam biasa still busy dengan assignment
yang tak nonstopmacamtakdepitstop!
okeh,jangan bebel mak cakap
sebab that's ur choice...

Sebut pasal mak
semalam birthday mak
twentysevenseptembertwothousandten
a.k.a 27/09/2010
Dan beliau telah genap berumur 53 tahun
*papepun mak tetap muda kat ateh,isk isk

Pepagi da call mak wish for
her birthday

"selamat hari lahir mak,semoga panjang umur
dan dimurahkan rezeki..terima kasih for the things
that u've given
please forgive me for things i've wrong
a big thanx to you
for your love
for your support
for the caring you show us
n for the time that u've spent to grow
me up till what i am today
I owe you for the rest of my life mak
heart you very very very much
sumpah!"


p/s: couldn't see her for this time being,
but u'll always b in my heart forever!


Sunday, September 26, 2010

Nobody is perfect, u too...

haip salam petang okeh
hampit maghrib suda
baru balik dari sukaneka patang nih
sunburn balik haih
takpe2 yang penting happy
emergency je kot join tadi sebab tak
cukup orang...
feeling great!

Biasala ayat pendahuluan yang tah hapa2
still nak update apa yg dibuatnya
hehe sorry!

Act nak cite pasal sorang minah nih
*cik oshinz n miss wani kenal kot
okeh, masa mula2 register cni tak perasan dia
lambat nak perasan sebab dia dah pkai tudung
*compulsory okeh!
Abis je dah masuk kelas semua baru la perasan si dia ni

Erm okeh isu dia sebenarnya
dia tersangatla psyco
tak engage dikatakan engage
kononnya bf keje kat overseas,
ayah dia somebody
same goes to her mum
hey, kenapa nak kena tipu semua tu
u malukah?
berasal dari kampung
ada parents yang jaga u
but still u nak create cite yang sangat
bukan-bukan
kekadang sampai tak tercapai di akal nih

Ape niat u buat macam tu??
malu sangat ke kalau
kita berasal dari kampung,
ada parents yang cukup baik untuk jaga kita?
We're not perfect k,
accept as what we're today
tak perlu nak create cerita sana sini to show
you have everything
you are rich
you have a 'perfect' bf,
and whatsoever things to show that
you are better than others...
a few friends here already know about that...

Erm familiar muka dia kat UKM,
i fact but different courses but
yet I still know you...



p/s: please b honest, we're not perfect!

Friday, September 24, 2010

wahai encik mood....

entry di pagi hari sabtu
alamak!
bila ingt esok da start kena pegi iPG
hati terus rasa
gundahgulanataktenteram
haii sebabnya miss daff ni ada terlalu
banyak assignment yang kena setelkan
huhuhu rasa macam mau nangis...

nak buat keje tu kena ad en.mood
sekarang dia xmo dtg2 jugak
ee takde feels nak buat kot
kalau buat jugak alamatnya mesti
ada yang tak kena
due da nak dekat
tapi still tak tengok keje tu
camane eh..
ha agaknya en.mood tu pun da merajuk
xmo datang2 dah
haiya susahla ini macam



p/s:niat dihati pepagi nih nak ngadap assignment,tapi....
haha lu pk la sndiri..

Thursday, September 23, 2010

Wedding of fairytales

wahh tatkala melihat video nih
rasa sangat amaze..
syantek,cute miut sume la ada
superb..

Act sumber dari manggis,
about d wed of
Nur Nadia SM Nasimudin
pengasas empayar Naza group
no wonder la kan wed dia
sebegini rupe...




..:: speechless ::..



p/s: mau sperti ini jugalah..*berangan



Tuesday, September 21, 2010

You make me feel alive...

Apart again,but still
with you
feeling so alive
coz you're everything
and something...



Pray that it'll last forever
Thanx!
For the memories
For the tears
&
For the happiness
that
you've gave!



p/s: bila kau jauh aku selalu rindu,
bila kau ada hatikan berbunga...lalala..


Friday, September 17, 2010

..:::..riaNg rAyA bErsaMa meReka..:::..

Hai salam satu Malaysia
eh salah entry ni ditype lepas tarikh bufday Malaysia itu
Haih suke merepek la..
Seperti biasa,semua pun still dalam mood raya
so semestinya cerita hari ni
pasal raya jugak...best..
cerita agak riang ria jugak
yela mana taknya maraton raya bersama
besties,sampai mak tanya
'anakanda xjumpa jalan pulangkah?'
heheh..sory mak,sekali stahun jek...

Well,yesterday i've met wif few friends
a.k.a my besties laa
feeling great, like dun wanna go home
we are six altogether plan to go
round and round for maraton raya
then happily ending,we did it...
yela,bila lagi nak gathered reramai kalau
tak tyme2 camni je kan,tyme ni la
semua balik kampung
dan tyme ni la jugak masing2 takkan miss peluang
lepaking dan beraya sakan dengan member2..

Sangat best,kluar around 12,n malam baru balik
xdela p banyak rumah sangat tapi
disebabkan kat sesatu rumah tu
borak macam xnak balik umah
itu yang balik pun delay hakhak..
tapi yang penting semua enjoy

Okeh nak bagi kamu2 reader ni layan gambaq jugakla
*wat kunun2 ada reader la eh..






p/s: ini je yg trmampu,byk gamba tp letih mau upload