BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, October 26, 2010

so far...

Hai peeps...
dalam kelas waiting for next
tapi malangnya di saat akhir
mr.lecturer did called then said the
class is canceled...
yuhuuuu segera balik umah dengan jayanya!
hehehehe...

okeh, dun want to corner2
entry saja2 mahu share
sharing is caring what??
ermm selama hampir 6 bulan miss daff
dah menetap,tinggal,stay di
Kuala Terengganu nih, there are
few places yang miss daff dah pegi
bila lagi kan,peluang bukan selalu datang
plus my housemates semua kaki jalan
*arghhh its remind me of ms. w and friends!
so ronda-ronda weekend tu agenda wajib
kami kalau takde sebarang program di IPG
heaven kot dapat jenjalan....

Between, kebetulan mr. one & only
insyaAllah will coming over,so dalam
kepala sudah plan mau bawak dia jalan kemana
*but still dia yang kena drive hikhik..

These are pictures of few places that
i've for him, insyaAllah kalau sempat
some of the places that I had go there,
some is not...
so layann pix je la eh (^_^)




This is Taman Tamadun Islam
haa yang ni miss daff belum jejak kaki lagi
kat sini jugak tempat masjid kristal semua tu
soo mau menjejakkan kaki ke sini la nnt,insyaAllah..



Pantai Batu Buruk,
its so nice to visit
tapi tak boleh mandi tau kat cni,dangerous
haa miss daff dah pegi lepaking di sini...



Masjid Terapung Kuala Ibai
I've been here, few times ok
heheh sebab pegi main bowling
dekat Terengganu Equestrian Resort (TER)
so singgah sini untuk solat semua
ermm view sangat cantik,
masjid ni betul2 kat dalam air tu,kagum2!



Dah namanya dekat Terengganu of course
la manyak pantai kan
so see??that is Pantai Kelulut
mau pegi sini lagi sebab mau makan
ikan,sotong,udang celup tepung
pheww sangat heaven
boleh makan sampai kenyang
even mahal sikit but still satisfied..


~ tadaa ~



Ermm ok yang ni pulak night view
dekat Waterfront Kuala Terengganu,
kat bandar jugak actually
i've been once there,
lepaking sambil makan chickenchop
plus minum Ribena Apple yang sedap
uwaaaa mau lagi....



Here is Sekayu
waterfall actually, no entry fees
yang ni pun dah pegi jugak
best dan ramai sangat orang
kalau weekend,biasa la nama pun tempat picnic..


eh haa yang ni last pix
ni namanya Terengganu Endurance Park
no idea actually ni tempat ape
kalau tak silap tempat ni terbina
sebab Sultan Mizan Zainal Abidin sangat suka
dengan sukan berkuda..
papepun i haven't go there yet
but somehow 2 3 hari lepas ada
nampak banner about activities that
will be held here on 5 till 7 Nov,
so kalau tiada aral yang melintang
insyaAllah mau jugak ke sana hehe...

Actually tempat2 yang miss daff story kat atas
tu sekitar Kuala Terengganu je,
sebab tu la miss daff boleh pegi
tak de la jauh sangat dan terlalu dekat
so-so saje...okeylah, itu saja hapdate
tempat2 best kat sini
daaa...







p/s: will enjoy it to d fullest!

4 orang bagi komen beliau:

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

hoih banyaknye tempat! xhengat eh..haha..em ICT-ikan celup tepung~ haha..kenangan bawa baju tp xjadik mandi..muahaha..pantai batu burok jalan malam2 rmai org hon..haha..wehh bestnya jenjalan......ikott?? em ada ja tempat yg u senarai i xpenah p..so bole x maw mengekori?hik3....eh u tanak bawa g pasar payang ke arfa batik ke?ha paww la dierrr! kui3

dafFodiLs (",) said...

hahahah haih camne bleh lupe itu tempat,harus kena masuk list nih..hehhe..tq for ur reminder,kihkih

Azuan said...

yang aku tak pergi lagi...taman tamadun islam dengan yang kuda tu..sekayu memang terbaik kalu mandi sg dia..mandi kolam x brape best..hoho

dafFodiLs (",) said...

azuan: kan kan??sangat best,xabois round lagi nih...jon2 p TTI