BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, August 31, 2010

always....

Mode: jiwang *sangat gedik


Saya rindu dia sangat..
banyakkkkk nie
tak sabar nak balik rumah..



*utube!

Sang by Bon Jovi

" And I will love you, baby - Always
And I'll be there forever and a day - Always
I'll be there till the stars don't shine
Till the heavens burst and
The words don't rhyme
And I know when I die, you'll be on my mind
And I'll love you - Always"



p/s: orang tengah sibuk ngan lagu raya kita sibuk
dengan bon jovi la pulak..haish hehe

Monday, August 30, 2010

Happy biRthdAy maLaysIa...

hai salam merdeka
dan salam satu malaysia
Juz left a few hours before we
celebrate the birthday of Malaysia...
Tomorrow will b d indepence day for malaysia
for 53 years ok!
Sesuatu yang boleh dibanggakan
yes i'm proud to b malaysian...

Alhamdulillah,tahun ini masih lagi kita
semua berkesempatan meraikan
hari kemerdekaan ini..
bertambah lagi berkatnya apabila
ianya disambut dalam bulan ramadhan
kini negara kita bertambah maju dan
terkenal di mata dunia...
But somehow terfikir,dalam negara kita sibuk
mengejar pembangunan dan kemajuan,
diri sendiri ni sebenarnya merdeka atau tidak?
Merdeka yang sebenar-benarnya adalah kemerdekaan jiwa
dan juga minda,
apabila jiwa dan minda kita merdeka
maka tiadalah kepincangan dalam hidup ini..
Jika dulu kita dijajah dlam bentuk fizikal,tapi kini
pelbagai bentuk penjajahan secara halus yang datang
jika dulu mereka datang dengan kapal dan senjata,
tapi kini semua itu sudah diganti dengan kemudahan
yang semakin canggih dengan adanya
globalisasi dan juga dunia tanpa sempadan..

Erm sama-samalah kita menghayati kemerdekaan
kali ini,moga-moga ianya lebih diberkati
di bulan yang mulia ini..aminn..


p/s: kadang-kadang kita terleka untuk memuhasabah diri sendiri (^_^)





Saturday, August 28, 2010

Bila fikiran dan hati tak mahu bergabung....

Salam sunday semua
baru balik kelas hari nie
sedikit happy jugak sebab after sBe
semua orang tak ada mood mahu study di dalam kelas..
reasonn??
bukan sebab sudah excited mahu mengajar
tapi sudah seminggu balik sekolah awal
biasa la sekolah rendah kan balik awal
then balik still ada masa untuk tido
*kalau tak ada masa pun buat2 ada masa untuk pejamkan mata,hehe

Tadi pagi back to the iPg,muka
sorang-sorang toksah cakap banyak la
nampak sangat malasnya uolss..
but somehow sedikit happy sebab this week maybe
we ols takkan ada banyak kelas sebab
most of the lecturers involves to construct
the questions for d coming exam..
so happy together!heeh..

Okeh niat di hati nih sebenarnya nak wat assignment
tapi dah terlencong,haish susah nak elak maa..
hee sempat lagi merepek2 di belog,
menghapdate status di fb,
berchitchating lagi tuh...hehe
bila dalam kepala dah teringat rumah je
ini la hasilnya....



*layan,grab kat fb tadi..hehe sorry tuan punya!


p/s: bila hati dan kepala tak mahu bergabung,inilah hasilnya!

Thursday, August 26, 2010

Cukup Indah...


Hari ini baru terasa mahu mencari
lagu ini..hehe..senget..
suke dengar,sweett
okeh,mahu layannn!!




~ Cukup Indah ~

Tak pernah aku jauh darimu
meninggalkan cinta kita
tak pernah aku meluka hatimu
perasaan dan jiwamu
segalanya telah ku serah
hanya engkau terindah...

Hanya kerna kau yang cukup indah
untuk dimiliki dan tuk dicintai
ku tahu kau mahu ada di hati
untuk didampingi untuk disayangi...

Tiada yang lain selain dirimu
kekal tinggi dihatiku
tiada pengganti yang mampu ku cari
yang secantik diri kamu
cinta ini untuk dirimu
rasa ini untukmu..

Hanya kerna kau yang cukup indah
untuk dimiliki dan untuk dicintai...


p/s: yang terindah...




Fasa pertama dah setel,fasa kedua lepas raya...

Huargggghhhh...
ada masa untuk hapdate ceghita evenassignment
berlambak-lambak tak hengat dunia
ingat buka lappy dengan harapan
mau menyiapkan assignment yang tertangguh
tapi seperti biasa tak dapek den nak nolong..

sementara amik mood untuk wat benda alah itu
merepek lah sekejap di belog yang tak seberapa ini..
okeh fasa pertama SBE dah abis,last day hari nie
so far it just fine wif me
observed je pun,nothing much to do
relief class, then observe cekgu teaching dalam kelas
haa cekgu praktikum juga ada
so mengambil kesempatan meng'observe' beliau,
eh bukan beliau,
the way he teach la...haha...


*di sinilah tempat saya lepaking

Its actually a new school,
there are only 3oo++ pupils plus with 31 teachers
not a big no right?
paling suka kat sekolah ni ialah toiletnya,
*ish mcm xde tempat lain ke??
jangan tak tau sekolah nie menang tandas terbersih
peringkat kebangsaan ye..
Erm tapi agak terpencil sekolah nie,
ye la sekolah di kawasan kampung kan,
mostly parents is only work as a
farmer and fisherman..

Sekarang tak banyak yang boleh di'observed' sebab
rata-rata cekgu tengah busy dengan
UPSR..erm tapi kesian jugak kat budak2,
after raya terus exam,haish almaklumla
budak2 bila dah cuti raya bila balik
sekolah sume dah ilang..at least need another week
to refresh them with all da important thing..
Tue ceghita budak yang nak exam,
bila masuk kelas tahap satu
waaaa happening sangat...
seronok tapi at d same tyme penat
huarghh tambah2 bulan puasa kan,
kering tekak nak cakap bagi diorang diam...
hurm da abis 1 minggu ni,continue a week after raya..
hurmm gtg lah,sudah banyak membebel...


p/s: tak sabar nak abiskan minggu depan..


Tuesday, August 24, 2010

Cerewet saya but fussy dia lagi....

Wahh semenjak dapat beronline
twentyfourhoursinaday nih,
macam-macam benda dalam kepala yang
terfikir nak hapdate..
Actually tengah-tengah duk fikir idea
untuk assignment yang bakal di 'submit' next
week sebelum dapat balik bergumbira di hari raya
tiba-tiba rasa macam nak merepek
yesss akhirnya terdamparlah miss daff di
belog terchenta ini....

Sepanjang ramadhan nie, sebelum berbuka
dalam kepala ni dah plan macam-macam lauk
sebagai juadah berbuka,
tapi evrytime dah sampai bazar lain plak yang dibeli
hehehe..
okeh bukan tu sebenarnya nak ceghita,
but still bout food eh..

Memang diakui la miss daff xmakan sayur and
a few certain things yang miss daff memang
tak rasa dan tak boleh nak makan..
but then bila dah ada member baru,
merangkap housemates miss daff ni,
so banyak lah kerenah member wif regards to food lah..
Actually, ada sorang member miss daff ni
tersangat lah cerewet pasal2 makan nih..
ini tak makan,ini tak boleh makan
ini rasanya pelik,itu kembang pun tak boleh
waaa tibe2 miss daff jadi wtf
*wa tak faham ok!hehe..
Dia sangat la pelik, sandwich tak makan,
reason dia??
sebab mind set dia adalah roti tidak boleh dimakan
dengan sardin,rasanya lain..hah??
then,segala bihun dan mee sup pun sama,
tak boleh nak telan..
reason???
sebab mee dengan bihun tu nanti kembang
so rasa loya bila mau makan??lagi sekali hah!
banyak lagi yang dia tak makan,
fish ball,fish cake,dan apa2 yang seangkatan
dengannya pun wassalam lah dia nak makan...

Ada lagi sorang hari2 makanan dia dalah ayam goreng,
okey that chicken must be d drumstick only,
kalau takde pun tak boleh makan
yang lain...pedas lagi la,langsung xmakan,
sikit pun xboleh tau..
haish pelik,miss daff pun cerewet gak dlu xmakan
pedas jugak tapi lama-lama boleh adapt dan start
boleh makan dah..

Bila dah dengar macam tu baru lah tau,
ada lagi yang lagi pelik dari miss daff,
macam2 peel pasal makanan ni tau,wtf..
*itu bkn mencarut okeh!
rasanya sayur je lah makanan yang miss daff
payah nak telan,but a few vege is fine for me,
bukan semua..
But then its up to d person act,
choosy sangat pun susah nanti tau,hurmmm...


p/s: bersyukur sebab still dapat makan kan?

Monday, August 23, 2010

sukanya bila dia ceria....

Salam babe
tiba2 rasa cam kekok nak type
ayat2 di sini, letih fikir ayat nak start huahua...

Arini tersangat la ceria plus2,
sebab???
hahah umah sewa di sini dah ada streamix..
so??ha boleh la meng'online'kan diri
duapuluhempatjamtanpahenti...
ha boleh gitu??

Sebelum ni juz depends on broadband yang agak semput,
so sangat bersyukur finally we've got it..

Okeyh,seperti dalam entry sebelum2 ni miss daff
gtau banyak sangat benda mau hapdate kan??
then bila dah ada masa and connection yang excellent
sume benda2 alah tu hilang begitu saja
lupe sudah mau hapdate ape..kihkih...

Cuma yang paling latest is SBE
ok, sBe stand for 'scHool baSed eXperiEnce'
Haa first day masuk pun dah kena relief kelas
yang paling tak larat bila kena relief kelas
standard 1,2 & 3...
eeee kenakalan beliau mengalahkan spesies2 lain huh!
nasib la tak lama, juz do some of fun english activities,
then half an hour tu berlalu begitu saja,hehe...
so dah ada experience tang tu,sikit ni..at least ok!
tak sabar nak habiskan this week
then another week left before i can go back home
i miss everything, seriously!

Dalam hati selalu je berdoa cepat-cepatla habis minggu ni,
i wanna go home!!!!
okey la,wanna off to bazar rite now
looking for something best to eat for fasting,
*at least yang macam selalu mak masak kat umah isk isk..
bubye!


p/s: miss my home sweet home, 'dia' juga!





Saturday, August 7, 2010

masih tidak berkesempatan...

yup,still banyak yang pending
anything and everything
masih tidak berkesempatan untuk
story morry di sini..
keletihan otak pun ye jugak
mengakibatkan jari jemari tidak lagi
mampu menaip setiap patah kata
yang ada dalam otak nih.....

Bercerita mengenai kesempatan nih,
korang2 ada tak ape2 yang korang rasa
nak sangat buat tapi still takdapat buat???
macam miss daff nie, sejak2 dah study balik
ni rasa macam banyak sangat yang pending,
tak dapat and xde masa nak buat....

Okeh,got to go...
tiada mood untuk bercerita panjang,
tapi mood happy sikit tetap ada
sebab bleh hapdate cerita di sini...
phewww lega!


p/s: still xde masa nak balik rumah,home sweet home =(