BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, August 24, 2010

Cerewet saya but fussy dia lagi....

Wahh semenjak dapat beronline
twentyfourhoursinaday nih,
macam-macam benda dalam kepala yang
terfikir nak hapdate..
Actually tengah-tengah duk fikir idea
untuk assignment yang bakal di 'submit' next
week sebelum dapat balik bergumbira di hari raya
tiba-tiba rasa macam nak merepek
yesss akhirnya terdamparlah miss daff di
belog terchenta ini....

Sepanjang ramadhan nie, sebelum berbuka
dalam kepala ni dah plan macam-macam lauk
sebagai juadah berbuka,
tapi evrytime dah sampai bazar lain plak yang dibeli
hehehe..
okeh bukan tu sebenarnya nak ceghita,
but still bout food eh..

Memang diakui la miss daff xmakan sayur and
a few certain things yang miss daff memang
tak rasa dan tak boleh nak makan..
but then bila dah ada member baru,
merangkap housemates miss daff ni,
so banyak lah kerenah member wif regards to food lah..
Actually, ada sorang member miss daff ni
tersangat lah cerewet pasal2 makan nih..
ini tak makan,ini tak boleh makan
ini rasanya pelik,itu kembang pun tak boleh
waaa tibe2 miss daff jadi wtf
*wa tak faham ok!hehe..
Dia sangat la pelik, sandwich tak makan,
reason dia??
sebab mind set dia adalah roti tidak boleh dimakan
dengan sardin,rasanya lain..hah??
then,segala bihun dan mee sup pun sama,
tak boleh nak telan..
reason???
sebab mee dengan bihun tu nanti kembang
so rasa loya bila mau makan??lagi sekali hah!
banyak lagi yang dia tak makan,
fish ball,fish cake,dan apa2 yang seangkatan
dengannya pun wassalam lah dia nak makan...

Ada lagi sorang hari2 makanan dia dalah ayam goreng,
okey that chicken must be d drumstick only,
kalau takde pun tak boleh makan
yang lain...pedas lagi la,langsung xmakan,
sikit pun xboleh tau..
haish pelik,miss daff pun cerewet gak dlu xmakan
pedas jugak tapi lama-lama boleh adapt dan start
boleh makan dah..

Bila dah dengar macam tu baru lah tau,
ada lagi yang lagi pelik dari miss daff,
macam2 peel pasal makanan ni tau,wtf..
*itu bkn mencarut okeh!
rasanya sayur je lah makanan yang miss daff
payah nak telan,but a few vege is fine for me,
bukan semua..
But then its up to d person act,
choosy sangat pun susah nanti tau,hurmmm...


p/s: bersyukur sebab still dapat makan kan?

1 orang bagi komen beliau:

syafawani said...

hoho..statement xhengat weh..kang die bace kang..keh3..mee n bihun kembang?loya?erkkk..nasik pon leh kembang jugak..haha..ate diet aje le..usah le makan..hak3