BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, April 23, 2011

alamak!

haisyooooooo...
saya sudah membesar bagaikan johan
tak suka...

bila seluar jeans mula menunjukkan
tanda2 penting,
terus kegusaran melanda
haih so dangerous

lepas ni harus makan sayur-sayuran pula
*alamak tsk!
kurangkan makan ayam + nasi
haish banyak kena kurangkan nih
haaa harus selalu exercise nih
*turun tangga naik tangga pun mulut dah bising!

*see??sihat kan saya di situ??

tapi berjaya jugak memaksa semua housemate
ke recreation park di sini
hehehe jogging la kekununnya kan
*eh yang penting niat tau!

haaa si dia gelak bila saya
membuat pengaduan kepadanya
haaaaaa tak membantu langsung okeh!

sebab saya geram,so,
bye!





p/s: petang ni mau p joging lagi,ahaks!

Friday, April 22, 2011

kalau berani ape kata kita face to face dari kite bermuka buku??tak gitu??

lalalalala salam hari sabtu
sangat bahagia bila tipa kali
sabtu menjelma
tapi bilah ahad yang tiba
haih semua muka mcm apa je
hahahak....

okeh dah habis cite huhahuha
now we are going to d serious topic okeh!
well betul la ada pepatah yang mengatakan
rambut sama hitam, tapi hati lain2...
bila berada dikalangan2 orang yang lebih
dewasa,sesekali terfikir kita boleh
jadi lebih dewasa seperti mereka
tapi apakan daya
semua pun mau ikut sendiri punya kepala...


dalam banyak2 benda hati adalah
satu benda yang sangat kena jaga
bahaya!
penyakit hati ni lagi susah nk cure kot
busuk hati,pHd, haih semua pun susah
kalau sakit buah pinggang boleh p buang je,
haisyoooooo....

boleh tak kalau kita doakan kebahagiaan
orang lain dari duk fikir bukan2
tentang mereka2??
haih baik korang fikir pasal soklan ilmu pendidikan
yang nak masuk exam ke hape ke,bkn ke lagi bagus???
ni tak,buat otak penat fikir dan spy orang ni dan orang
tu buat ape,mengata itu ini...
hurmmmm agaknya korang ada lebih masa
kan,ha takpe2 teruskan lah usaha ye??
kamu yang mengata kitorang tetap
bahagia je jugak
sound2 kat fb ye??perli itu ini??
kitorang laggggggggiiiiiiiiiii tambah
happy lagi sebab ada yang selalu memerhati
tapi sekarang sudah block ye???
alamak kesian korang nanti dah takde cerita
mau mengata...wekkkkk!

haisyooo macam dah terlebih la pulak
sorry ye encik emo...
niat di hati mau skodeng current issue
untuk oral test esok,
sekali dah ter'oral' issue lain di blog....
okeh,kome kome kome,full stop!!!!










p/s: sebelum kita mengat orang lain ,apakata kita betulkan diri kita
dulu,bukan ke lagu bagus???bye!






Thursday, April 21, 2011

♥ tunggu dia ♥

saya suka
saya gembira
sebab saya sayang dia
dan juga saya sedang tunggu dia
semua pun dia dia.....

lalalalala ♫
sila jangan marah la ye
sebab entry saya selalu pasal dia

tunggu dia datang
hati bunga2
ada lagi enam hari,
ho yeahhhhhhhhhh....




p/s:bye


Wednesday, April 20, 2011

saya sayang kawan-kawan saya..



kawan,member,friends
semua pun punya satu makna
ada banyak cerita
banyak yang beza dan sama
sehingga suatu masa kalau
mereka tiada rasa
seperti tiada makna.....

tapi bila semua meningkat dewasa
sikit2 semua jadi beza
sampai ketika kita tak lagi bersama
ada misi yang perlu diselesaikan segera
hurmmm semua juga punya cita-cita
bersama berusaha untuk berjaya....


adakalanya kita selalu terlupa
bila dikala kita bersuka ria
kadang-kadang ada yang terluka
ada yang memendam rasa
di kalangan kita2
harap jangan la ada rahsia
susah senang kita kongsi bersama
agar hidup tak terus merana.....

bila melihat kawan2 mula terluka
hati sendiri turut terasa
padahal itu tiada kaitan dengan kita
tapi sebagai seorang manusia
perlu ke kita berkata2?
agar dapat mengurangkan derita dan sengsara
cukup ke kalau hanya meminjamkan
bahu dan telinga??
agar ia tidak terbeban di kepala....


sungguh,saya tak suka melihat kamu begitu
saya kenal kamu sebagai seorang yang sangat kuat
di mata saya,di mata kawan-kawan kita
hanya satu ku pinta
walau berlaku apa-apa
ingat kita kawan selamanya!

saya sayang semua kawan-kawan saya
dulu kini dan selamanya!







p/s: friends are born,not made!

Tuesday, April 19, 2011

hey you...yes,you!

life is not easy
sometimes feel very the happy
sometimes feel not
there are too many challenges to face!
arghhhhhhhhh tension kah??
xla...
betul ke??
iye...
mcm x percaya je??
haih ha tension la jugak..
banyak??
tak la,sikit ni je....
ha mengaku pun
lalalalalala..

entry tengah malam
hurmm tengah berusaha keras
mencari semangat dan mood
yang hilang
kekadang terasa seperti hampir pupus
haiii bila la assignment mau siap
kalau gear tak tukar2...

sekarang sedang ditemani dengan
suara pembaca berita dari tv
juga dengan desiran kipas
yang tak henti2 menyejukkan badan ni
tq kamu!

ermmm tetiba teringatkan dia
sungguh,i miss him damn much!


tq dear
4 ur believe in me
fuhhh kalau tak mau perang hari2
taksuke okeh....

lately selalu dengar cerita dari member
bf dia itu dan ini
ermm kesian kat dia
harap dia kuat
dan kitorang ada misi juga bersama dia
kahkah project jahat okeh!
tapi saya bersyukur juga
my dear tu insyaAllah
kalau buat lagiiii kita kasi pancung??
boleh gitu???
hahahahah...


okey lah,mau tido suda
esok sekolah
malam ni assignment ttp kekal
tak terusik
good nite!




p/s:xmau mimpi2!


Friday, April 15, 2011

16 April....

♫ Happy birthday to you,
happy birthday to you,
happy birthday ♫ happy birthday
happy bi=rthday to you...♫


16 April 1987
seorang budak perempuan telah
selamat dilahirkan oleh ibunya
Rohaya bt Roslan
dan dinamakan sebagai
Noor Izmaliani bt Razhali...
Alhamdulillah,sehingga hari ini masih
lagi mampu bernafas,
terima kasih pada mak yang
sanggup bersusah payah menanggung
kesakitan melahirkan anak mu yang seorang ni...

Ye,harini genap lah umurku 24 tahun
semoga di hari kelahiran kali ini akan
lebih mematangkan dan menjadikan saya
lebih dewasa...
harapan yang menggunung semoga
satu hari nanti selagi diberi pinjaman nafas ni
dapat membalas jasa kedua orang tuaku
yang disayangi dari dulu,kini,
dan selamanya...

To my dear Mohamad Shawal,
terima kasih kerana dah banyaak bersabar
dan melayan kerenah saya yang kadang2
sukar nak diduga,
sukar nak dijangka,
thanx for ur supports and all that
love u dear!

Special to my housies,
thanx babe!
really enjoying our fun time
by having karaoke just now,
i really appreciate it,
and not to forget from
my dearest friend
a.k.a
miss aja & miss wanie
tq for always be by my side
miss u lot guys!


thanx and million thanx to all
love ya!




p/s: wish i were at home celebrating this
with my deraest family and HIM,rindu!





Monday, April 11, 2011

Mr. sMiLE's wEeK!

haiii peepsss.
this week will be final week of
the practicum
huh, makes me wanna smileeeeeeeee
everyday...

But, after having 3 months with
the SKKST, together with nice people
and teachers around, and naughty2
pupils which had help me a lot
throughout the observation
huhu i will miss u guys,seriously....

girls only!

ce cari mana tecer??isk isk..

~ 4 KuDus ~

since this is the final week of mine,
then few classes had done a kinda
'makan2', and today was did by my
pupils of 4Kudus....
Waaa I am so happy to have u as my pupils
and really hope that we'll meet again someday.

Okeh,layan picca sket eh
sile abaikan tudung cikgu yang
agak2 senget dan tidak mematchingkan diri itu
*berkabung la sgt kan??hik

they gave me this,delicious okeh!

last2 skali diorg jugak yang makan blk,hikhik
ape2 la, yang penting kite enjoyyy!

~ will miss u ~

Haa that's all je la yang larat
mau hapload
haish tenet agak
kelembapanmengalahkansikura2berlumbadengansiarnab...
hakhak...

Okey2,I'm teaching them for Kajian Tempatan
subject,hahak sile jgn gelak okeh!
dalam tecer2 ni bergembira nak habis
sedih jugak,sebab dah tak dapat
nak jumpa diorang lagi
biasa kan
setiap pertemuan ada perpisahan,
ada rezeki kite jumpa lagi okeh!







p/s:another invitation from my pupils on this Thursday,
haih seronot2!

Thursday, April 7, 2011

finally,it's weekend guys!

hiphip hoorrraaayyyy!
finally the day has come...

Khamis sudah,dalam bahasa orang
kampungku,it's Thursday!
gumbira,seronok,suke
hurmmm sudah boleh nyanyi2
'senangnya dalam hati' lalalalala...

Hurm minggu yang sangat
penuh dengan dugaan
huhuhu ya Allah, terima kasih
dan syukur alhamdulillah...
akhirnya berjaya menghabiskan
praktikum 3 bulan nih
*even ad lagi 1 week next week!hehe

Minggu yang sangat hectic,
final observation from lecturers
back to back
tak terkejar sungguh
macam2 hal yang jadi
hingga sampai satu masa
redha je la lah
walau apa yang terjadi pun....

Hurm lepastu dah okey,
then encik Khamis plak datang
bila encik khamis datang,
maknanya jumaat ngn sabtu pun menyusul la
huhuhu suke
sebab tersangat letih dan penat...

Okey la,sudha penat menaip,
sambung nanti ye....



p/s: mau lelap2 sekejap...



Wednesday, April 6, 2011

that's when i love you.....


~ sweet ~





When you have to look away
When you dont have much to say
Thats when I love you
I love you, just that way
To hear you stumble when you speak
Or see you walk with two left feet
Thats when I love you
I love you, endlessly
And when your mad cuz you lost a game
Forget Im waiting in the rain
Baby i love you,
I love you anyway
Heres my promise made tonight
You can count "on" me for life
Thats when i love you
When nothing you do can change my mind
The more I learn, The more I love
The more my heart cant get enough
Thats when I love you, no matter what
So when you turn to hide your eyes
Cause the movie it made you cry
Thats when I love you
I love you a little more each time
And when you cant quite match your clothes
Or when you laugh at your own jokes
Thats when I love you
I love you, more than youll know
And when you forget that we had a date
Or that look that you get when you show up late
Baby I love you, I love you anyway
Heres my promise made tonight
You can count "on" me for life
Thats when i love you
When nothing you do can change my mind
The more I learn, The more I love
The more my heart cant get enough
Thats when I love you,
When I love you no matter what
Thats when I love you
When nothing baby
Nothing you do could change my mind
The more I learn, The more I love
The more my heart cant get enough
Thats when I love you,
When I love you no matter what
No matter what



p/s:lalala

Monday, April 4, 2011

unhappy hour T_T

Petang yang mendung
sekejap lagi nak hujan agaknya
hurmm entah la
hilang semangat
rindu ke??
mungkin..
tapi pada siapa?
dia..

nak tulis tapi tak tertulis
nak luah tapi tak terluah
dalam sedar, seperti ada sesuatu
yang mengganggu
aku??dia??
entahlah,sendiri sudah tak pasti
yang pasti semuanya sunyi
dan sepi...


dia dengan dunianya,aku dengan duniaku
hurm ada banyak beza di situ
anggapannya terhadapku
sesekali kurasa aku selalu betul
tapi dia sebaliknya
menyalahkan dan disalahkan memang
sampai bila2 pun takkan sudah...

sedih & kecewa
tapi menyesal ke??
tidak,dan takkan pernah
insyaAllah...

Semoga kekuatan ini takkan pernah goyah
terima kasih Ya Allah,
walau sehebat mana dugaanmu itu,
yang ku tau janjimu itu pasti
aku redha!





p/s: not feeling well T_T