BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, June 29, 2011

Last,mau cepat2 habis!

30.06.2011
okeh harini saya ada exam
dan untuk kesekian kalinya
berharap bahawa ini adalah exam yang
terakhir
tak sangup den,haihhh!

Kursus Sistem Saraan Malaysia
tau x??tau?
huh semua pun kena nanti,
kalau tak nnt xleh confirm.....

Lepas dah berpinar2 mata membaca
segala perintah am bagai,
boleh pulak merapu merepek dengan blog,haishhhh
no idea apa yang masuk
almaklum la,exam ni takde JPU JSu bagai
JPA main belasah je ikutsukahati mereka
nak bagi soklan ape....

Mintak2 boleh lulus,tak payah nak amik
duatigaplohkali
letih nak baca,penat nak ingat,
jenuh nak spot soklan....
last day harini hanyalah exam,
nak habiskan cepat dan segera balik umah
mau jumpa chinta hati!





p/s: entry pepagi buta :D

Monday, June 27, 2011

Silent is d best way,n it's true!

Hye peeps...
entry crap mungkin
currently at Kuala Terengganu
attending my INDUKSI
3 hari...
bukan cerita induksi yang nak cerita
*lum start lagi
Tapi cerita perjalanan tuh
haish rasa mcm nak surrender dah tau x???
tau???
hampir 12jam dlm bas,naik kematu
dan montot ni ha,
sabar je la dan akhirnya
Alhamdulillah,safely arrived home
yipppppiiiiieeee!

That's another story,yang ni nak story lain pulak
hurmm betul la orang cakap
"kadang-kadang diam tu lagi baik"
n it work okeh!
dan saya tak lagi sakit hati
tak sakit mata
pejam mata dan sabar....

That's why akhirnya miss daff buat tu
pejam mata,block semua,
jangan bagi nampak sikit pun,
dan hasilnya sangat tenteram...

Mungkin niat dia baik,dan niat miss daff juga
tapi kekadang tersasul bahasa bila tak dapat control jiwa
bila misundertsand berlaku,maka mula la terlepas bicara
hurmmm past is past...
don't want to keep on thinking about it
wish US happy ya!




p/s: i will b fine =)

Monday, June 20, 2011

oitt cik kak,pleaseeee la...


Haishh minah ni kan betul-betul bikin
daku hangin...
maybe la dia menyalahertikan
komen balas dari miss daff aritu
yang hakikatnya takde langsung berbaur
ape2,memang tulus dari hati ni ha...

Tapi sebaliknya??
huh tetiba nak sound2 cenggini pehal babe?
adakah daku yang add kamu??
takkan?
dan memang cukup nasib baik
sebab daku meng'approve'kan kamu
dengan niat,
fine,maybe we can be friends
and hope everything will be fine...

Hurm tak semua niat kita orang nampak
bila kita rasa kita selalu betul dan
perfect,makanya kita akan mudah nak
memperbetulkan diri orang lain yang hakikatnya
bila kita berkata begitu kekadang kita tidak
sedar yang bahawasanya mungkin kita pun begitu....
Dikatakan tidak matang??
salah tu,sebab yang pasti I'm older than u hehe
and u've did worst than me...
itu lagi boleh cakap tak matured tau dik??

huhu malas mau cite,bikin waa sakit hati
blahhh!





p/s:kalau sy tak matured,sy tak approvekan kamu tau x?
tau??


Wednesday, June 8, 2011

syukur,satu selesai...

Alhamdulillah
akhirnya berjaya menghabiskan
sisa2 study..

7hb,got an interview with SPP
huh nervousnya mak aiii
xtau nak cite la,but then bila dah masuk
everything was fine...

Ok,antara soklan2 yang ditanya pada
miss daff hari tu adalah:
1.cam biasa la,introduce urself...bla bla...
2.FPK *sile noted bahawa ini soalan wajib k,
anda akan di tanya secara tersirat berkaitan dengan
falsafah itu,be prepared..hafal tau..
3.kenapa kena belajar?dan yang penting secara berterusan
*ni soklan ikut suke hati interviewer...huhu
4.PIBG *apa,siapa,dan mengapa ia ada..
5.Rancangan Pengajaran Harian
*elemen yang ada dalam RPH,dan mungkin anda juga disuruh
mock teaching,samada part induction dan bla bla....
6.Isu semasa-isu nasi lemak faktor obesiti, dan juga leisure topic
adalah pendapat mengenai isu tukar jantina...

Haa tu je kot soklan yang ditanya
saja mau share
good experience anyway
luckily got the interviewer yang sporting jugak
tak pressure pun...
ada jugak candidate g kena psl wawasan 2020,
NKRA,mcm2 jugak lagi....

dan yang paling penting
syukur,alhamdulillah sangat2
satu dah selesai...
tinggal lagi kursus induksi
n the end of this month,harap yang tu
pun berjalan dengan lancar....




p/s: sekarang poket sudah kering,nak carikkk kejeeeee!!!