BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, October 31, 2010

november rain & i'm counting (^_^)

Its november!
hujan turun dengan mencurah-curah
ke ladang gandum..
biasala sekarang da masuk musim
tengkujuh da,hujan yang tak berhenti2 tu
menambahkan lagi mood2 yang
tak patut,
antaranya mood
pegi sekolah!!!uwaaa...

Jam 2:35 pm waktu Malaysia
seorang budak sedang landing di atas katil
sambil jari jemari bermain-main di
keyboard lappynya..
haish feeling2 mau melelapkan mata
biarpun katil penuh dengan buku-buku dan
kertas-kertasnya...
tapi xpe,bak kata kawan miss daff,
yang penting niat mesti mau ada..

Sekarang bila di tambah tolak darab
bahagi semua tinggal lagi lebih
kurang 2 weeks untuk miss daff
menamatkan sem ini..
what a tough sem babe,
full of experience,
full of knowledge..

Somehow its remind me to the words
one of my lecturer here,

"KpLI is the part where we are taught to be
smart in many ways, its not just only the process to
learn about the teaching and learning,
it is more than that"

Inspired by his words,
that's true..
being here for almost 5-6 month has
taught me many things..
banyak yang miss daff belajar bukan dapat dari kelas
tapi dapat dalam macam-macam program
yang kami semua kena organize
sangat letih dengan schedule yang
sangat pack,tapi fun
memang sangat diakui ianya bukan
sesuatu yang mudah
as simple as ABC,
it is more than that..
so thankful that i am here..

Eh macam da melalut banyak nih,niat
dihati mau hapdate ckit2
*terlebih sudah..
now i'm counting for
.
.
.
first: he is coming!
second: yahooo holiday is around the corner!
.
.
.

Sangat excited untuk menghabiskan sem
ini dengan jayanya
wish me luck!


p/s: merepek2 di sini banyak idea,idea nak wat macroteaching???
harammmmm,daaaa!!!




Friday, October 29, 2010

sabarlah cik hati...





p/s: saya xmau dia dah,boleh tak?

Tuesday, October 26, 2010

so far...

Hai peeps...
dalam kelas waiting for next
tapi malangnya di saat akhir
mr.lecturer did called then said the
class is canceled...
yuhuuuu segera balik umah dengan jayanya!
hehehehe...

okeh, dun want to corner2
entry saja2 mahu share
sharing is caring what??
ermm selama hampir 6 bulan miss daff
dah menetap,tinggal,stay di
Kuala Terengganu nih, there are
few places yang miss daff dah pegi
bila lagi kan,peluang bukan selalu datang
plus my housemates semua kaki jalan
*arghhh its remind me of ms. w and friends!
so ronda-ronda weekend tu agenda wajib
kami kalau takde sebarang program di IPG
heaven kot dapat jenjalan....

Between, kebetulan mr. one & only
insyaAllah will coming over,so dalam
kepala sudah plan mau bawak dia jalan kemana
*but still dia yang kena drive hikhik..

These are pictures of few places that
i've for him, insyaAllah kalau sempat
some of the places that I had go there,
some is not...
so layann pix je la eh (^_^)




This is Taman Tamadun Islam
haa yang ni miss daff belum jejak kaki lagi
kat sini jugak tempat masjid kristal semua tu
soo mau menjejakkan kaki ke sini la nnt,insyaAllah..



Pantai Batu Buruk,
its so nice to visit
tapi tak boleh mandi tau kat cni,dangerous
haa miss daff dah pegi lepaking di sini...



Masjid Terapung Kuala Ibai
I've been here, few times ok
heheh sebab pegi main bowling
dekat Terengganu Equestrian Resort (TER)
so singgah sini untuk solat semua
ermm view sangat cantik,
masjid ni betul2 kat dalam air tu,kagum2!



Dah namanya dekat Terengganu of course
la manyak pantai kan
so see??that is Pantai Kelulut
mau pegi sini lagi sebab mau makan
ikan,sotong,udang celup tepung
pheww sangat heaven
boleh makan sampai kenyang
even mahal sikit but still satisfied..


~ tadaa ~



Ermm ok yang ni pulak night view
dekat Waterfront Kuala Terengganu,
kat bandar jugak actually
i've been once there,
lepaking sambil makan chickenchop
plus minum Ribena Apple yang sedap
uwaaaa mau lagi....



Here is Sekayu
waterfall actually, no entry fees
yang ni pun dah pegi jugak
best dan ramai sangat orang
kalau weekend,biasa la nama pun tempat picnic..


eh haa yang ni last pix
ni namanya Terengganu Endurance Park
no idea actually ni tempat ape
kalau tak silap tempat ni terbina
sebab Sultan Mizan Zainal Abidin sangat suka
dengan sukan berkuda..
papepun i haven't go there yet
but somehow 2 3 hari lepas ada
nampak banner about activities that
will be held here on 5 till 7 Nov,
so kalau tiada aral yang melintang
insyaAllah mau jugak ke sana hehe...

Actually tempat2 yang miss daff story kat atas
tu sekitar Kuala Terengganu je,
sebab tu la miss daff boleh pegi
tak de la jauh sangat dan terlalu dekat
so-so saje...okeylah, itu saja hapdate
tempat2 best kat sini
daaa...







p/s: will enjoy it to d fullest!

Monday, October 25, 2010

Nine days to go....

Salam tengahari
baru balik dari kelas
petang ada sukantara lagi
so sekarang ada chance mahu
bersuka-ria sementara menanti masa
untuk ke sukantara....

haishh tetiba rasa seperti sudah lama
tak balik ke kampung halaman
*budget duk overseakah??wekk..
sangat tak berkesempatan
sangat rindu-rinduan dengan orang-orang kampung...
*apa khabar orang kampung lalala

Nine more days to go
waiting for someone coming here
hehehe thanx dear
suka2!
punya la lama plan
finally the week of deepavali holiday
i'll be free..
sebelum tu every week rasa macam
takde rumah, can't you imagine??

so now i'm counting days!
daaaa....


p/s: i'm waiting n counting,1 2 3...

Berita hari ini....

Hai hai salam satu Malaysia ye
sari berita utama
haihhh sorry intro ngantuk oleh
miss daff yang kelihatan gigih menahan mata
ni dari tertutup...

Hehe title macam ada yang penting kan
last few days kot terbaca satu post
member miss daff nih
pasal berita2 ni jugak lah
dalam paper...
so,motif entry arini???hahaha
jap jap...


~ tadaaa ~
*saya yang kecik2 comel2 di tengah tu ye*


Ha inilah tujuan gigih entry nih
terbangga la plak di saat melihat
terpampangnya pix ini dalam paper Utusan
okeh,story sket
pix ini dicaptured ketika
Pasukan Pandu Puteri IPGKDRI
menjalankan khidmat komuniti di hospital
Kuala Terengganu last weekend...
so hari ini kuar paper
tetibe rasa fofular macam mS. W
walaupun tak berapa nak femes..kihkih...

okeh, itu sajalah hapdate laju2 dari
miss daff, daaa!!



p/s: tiada pesanan sponsor =)

Friday, October 22, 2010

Ku takut kau hilang....

Ku takut kau hilang
Jadi bayang-bayang
Sesat dalam lurah yang gelap
Tiada udara

Ku takut kau hilang
Dalam ribut taufan
Entah mengapa cepat berubah
Ternyata kau lemah

video

Madu atau racun normamu
Bunuh saja kecil hatiku
Awan mendung telah berarak
Nafas mula segar kurasa dunia

Ku takut kau hilang
Karam di lautan
Dipukul ombak dihempas badai
Hilanglah arahnya



p/s: mood: rindu dia =)


Thursday, October 21, 2010

Super duper best, i likee!!

Kepenatan yang melampau mengakibatkan
oksigen tidak cukup untuk
menjadikan mata selalu mahu
bermanja2 dengan tuannya...

haih apa yang miss daff merepek??
haii peeps,letih baru balik dari kelas
guess what??
hari ni kene attend Kursus Pengurusan Jenazah
sangat la pening sebab got no enough rest
semalam handle program pidato
till 1 am baru sampai umah
pepagi dah sambung dengan kursus nih
8 till 5,wooo otak jem that's why la pening nih...


~ jeti Taman Laut Pulau Pinang,Pulau Redang ~


~ d views, amacam ok??? ~

~apart from d act that we had~

eh jap intro merepek yang agak panjang disitu eh
act nak cite pasal camping = holiday miss daff
dengan budak2 kpli last weekend
memang best!

*this is d beautiful view of the Redang Island!

Okeh miss daff cite sikit that journey k
gerak dari IPG around 2pm ke Jeti Merang
naik bot kat situ
perjalanan dari situ ke Pulau Redang takes about 1 hour
depends dekat bot ngan air laut..
sampai sana around 5 set up khemah sume
dan bersedia untuk aktiviti untuk malam tu
Act program ni untuk Gerko
tapi sangat santai
lecturer yang handle tu xmo bagi kitorang stress
dengan aktiviti yang berat2 so
we just had fun there
a few academic slot then yang lain...??
enjoy!!hehe..

Erm jom layan pix la sket eh
ni je yang dapat diselamatkan sebelum
'buah hati' miss daff merajuk (^_^)





* just after the snorkeling



*see??the colourful of the fishes..

*ready to go back...

ok,thats it
haih hampir basi dah baru nak upload
kihkih
nak wat cmane
I am damn busy like a bee!!!
~ daa ~





p/s: phewww dapat jgk upload even tak seberapa..ahaks
mahu ajak dia ke sana jugak next time lalala...


Sunday, October 17, 2010

neno neno neno..emergency!

Banyak story mau cerita weh
tapi still got no time to
menghadap laptop ini sambil jari menari-menari
di keyboard ku ini
haih keyboard ni pun sudah cukup letih
kalau laa dia boleh bercakp,
of course, sudah tentu, definitely beliau
akan menuturkan kata-kata minta mau rest
tapi maafla ye cik lappy,kamu sudah sedia maklum
juga bahawasanya tuan kamu juga tidak
cukup rehat mahupun rest
haihh sangat penat otak,terasa seperti tiada
ruang untuk bernafas...

currently dalam lecture hall
cam biasa la kan orang present kat depan
aii??wat keje sendiri di belakang ahaks
tak baik punye...

Huhuhu between, my second buah hati
currently is being warding
sangat sedih
sudah tidak dapat bermesra dengan dia lagi
sekarang ada satu pengganti but it's just didn't same
with that one...
eh tahukah kamu siapa my 2nd buah hati itu??


tadaaaa!!!
ermm dia rosak
during at Redang Island
huhuhu sangat kuciwa sebab tak dapat
captured manyak pix dengannya
but still a few, nanti i hapdate cite itu pulak ye..
fon ni hanya akan diservis
when holiday come, then baru boleh anta
coz that fon still got warranty
so jangan
buangmasabuangduit
pegi repair kat sini...huhuh
aduhhh rindu kamu babe,
cepatla sembuh bebeh!!!!



p/s: mr.darl,semalam my friends bought phone nokia N8,
will you give it to me too???wink2!


Saturday, October 16, 2010

pasang niat....

mahu update
tapi later
so tired
damn sleepy tooooo


p/s: selamat malam sayang!

Wednesday, October 13, 2010

mind + soul = hope u'll calm there...

cantik tertarik menarik kau memang da bomb...
lalalalala..
kan selalu pesan biar hati tak ceria
tapi ayat mesti mau power..hehe

*pix sumber dari en.google!

esok mahu berangkat ke Redang Island,
2 + 1 activity = gerko + suka suki
hope nothing bad will happen there..

Niat di hati mahu menenangkan diri di sana
tenangkan jiwa raga serta kepala
jangan la kau sakit lagi...


p/s:~~~(^_^)~~~



Friday, October 8, 2010

ceritera cinta....

baby baby baby ooo...
eh intro harus nampak ceria kan
walau hati tidak seceria bicara..

Oopss terasa mau melupakan tu semua
tapi tak boleh..
kata-kata itu selalu terngiang2
di dalam kepala otak yang sudah
semakin tepu...
tepu??terlalu banyak inputkah??heheh
mungkin...

Dia...
akhir-akhir ni terasa seperti
dilupakan,
terasa seperti tiada sesiapa yang mahu
mempedulikan dia lagi
s.O.r.R.y
bukan niat untuk sengaja
berbuat begitu
tetapi kamu faham kan??
saya hanya mahu lakukan yang terbaik
selalu mahukan sokongan kamu
walaupun sikit ni je...
mohon fahami saya,
just for this time...
I'll try to do the best for us..

tapi...
sedikit terkilan
sebab something happened yang buat
saya terasa seperti dia masih ada dalam
fikiran kamu..
dalam hati??saya tak tahu
tidak mahu meneka
kerana tidak mahu menyesakkan kepala
biarkan saja
kalau itu ketentuan Dia,
terima,full stop!



p/s: miss daff,u'll b fine,harus kuat macam tiger!


Sunday, October 3, 2010

Falling out of love is hard...


I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to loveAlign Center
I did, I did
And you were strong and I was not
My illusion, my mistake
I was careless, I forgot
I did
And now when all is done
There is nothing to say
You have gone and so effortlessly
You have won
You can go ahead tell them

Tell them all I know now
Shout it from the roof top
Write it on the sky love
All we had is gone now
Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible

Falling out of love is hard
Falling for betrayal is worst
Broken trust and broken hearts
I know, I know
Thinking all you need is there
Building faith on love is worst
Empty promises will wear
I know (i know)
And know when all is gone
There is nothing to say
And if you're done with embarrassing me
On your own you can go ahead tell them

Tell them all I know now
Shout it from the roof top
Write it on the sky love
All we had is gone now
Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible

Ooh impossible (yeah yeah)

I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did

Tell them all I know now
Shout it from the roof top
Write it on the sky love
All we had is gone now
Tell them I was happy (i was happy)
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible

I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did

video


p/s: layan je la weh...

Friday, October 1, 2010

live life to the fullest!

yeehaaaa..
wah sangat seronok kali nie
pergi beronok-ronok
dari tghari membawa ke malam
nasib baik jumpa jalan pulang..

Perjalanan pada hari ni bermula sekitarjam 12.30 tghari dengan lokasi pertama
menuju ke bandar Kuala Terengganu dengan
harapan dapat ber'bowling' di astaka
tetapi alangkah kuciwa kerana tempat itu
tetibe digunakan untuk satu tournament
aiyarkkk kena cari tempat lain
okeh ni picca yang di'snap' sebelum bergerak ke
Terengganu Equestrian Resort
dengan misi cari port bowling..

*ha inilah KT bowl yg kitorang xdpt msuk tue..huhu

Then after that terus bergerak ke TER
akhirnya port bowling berjaya ditemui
haa dekat dengan Masjid Terapung kat Kuala Ibai
sempat bergambar gak kat situ jugak a few...




then last port we went to
Pantai Batu Buruk
sempat lepaking about few minutes..

.
enjoy our A&W then we go back home
Between ada 'tragedi Oktober'
while we were otw back..
ahaks!
to ira,we will solve it together okeh
dun worry too much babe...

*have so much fun with them,thanx a lot for
the memories,nxt time we'll go again k!



p/s: waiting for him to come over here to
go there again...