BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, September 28, 2009

+- JanGan jadikAn mAsaLah tUe pRobleM,bLeY x? -+

I hate this part
Semakin kita menjadi dewasa
semakin complicated hidup rasanya
tapi bukan ke tu sume cabaran dan dugaan hidup?
semua yang akan mengajar kita untuk
berfikir secara waras dan
bertindak dengan matang?
tapi.....

Miss daff ber'problem' lagi ke?
Erm a bit.
I hate this part
part that i have to decide,
part that i have to consider all d people around ,
family
+
dear
+
friends
who else?
me?
who cares??

is the decision is worth?
is it not?
what will happen next?

............................................
full stop!!!

p/s: i dun have d words that will make u feel better, but i do have
d arms to give u a hug, ears to listen to watever u wanna talk about,
and i have a heart...a hearts that's aching to see u smile again.....



Sunday, September 27, 2009

+- rAyA dA aBeS -+

Salam syawal utk sume yang baca ngn yg x baca blog miss daff nih hikhik..
well wish u selamat ari raya dan kepada yg keje ngn study tu selamat kembali
bertugas dan slamat kembali mengadap buku heheh...

So,how's raya?miss daff cam biasa2 jek..
taun ni kurang meriah sket la..
sbb si kecik berdua tu raya kt tgnu so pepagi raya
xde org nk gaduh ngn miss daff heheh xde bdk2 yg kecoh2 nk tlg
itu ini ha...
tapi yg lagi xbest taun ni kena bagi duit raya kt adik2 coz miss daff
suda keje...hikhik tp miss daff bg ke?
aah bg 2p0sen sorg je,gaji kecik lagi ma...heheheh...

Tapi cam biasa miss daff yg xreti duk rumah confirm la
melancarkan misi pegi beraya, harus tu..

Raya 1st: Raya kt umah lipis, biasa la beraya ngn family dulu
then beraya kt umah jiran2 dlm kem tu je
Raya 2nd: Misi beraya di kg bersama sanak saudara,dkt
je kg kt raub je
*alamak lupe mao pegi umah cik koko!
Raya 3rd: Kembali ke rumah kat lipis,still xde bdk2 kecik lagi,
suasana masih lagi aman dan damai hikhik ya hampunnn!!!
Raya 4th : Misi miss daff beraya dgn mr.darl plak..kali ni ktorg
serang umah cik niner dan cik kiah di sekitar jerantut
dan temerloh
*amik kau beraya sakan @ umah wajib pegi!!!
Raya 5th & 6th: tyme ni duk umah je,tggu member2 plak dtg raya umah
dan seperti biasa hencek limi,cik tipah,cik yus ngn cik asha
beserta mirul n d geng tidak melepaskan pluang beraya
ke rumah miss daff
*punye lame melepak bbdk ni huh
Raya 7th: Last miss daff pegi beraya ke rumah Cik aien,still ngn mr.darl jugak

Ha cam tu je la raya miss daff taun ni
best ke?
best sbb p jln raya
xbest sbb dpt duit raya sket sj hikhik..
ok la,till here...
Salam rAya!!!

p/s: knpe bdk besa xbley dpt duit raya?huhu...




Wednesday, September 16, 2009

+- I miSs tHat mOmEnt -+

Salam...well rasanya x terlalu awal kot utk miss daff wish
'Selamat Hari Raya Aidilfitri' utk sume umat islam yang bakal meraikannya tidak lama lagi...Di kesempatan ini miss daff nk mohon maaf kepada sume sahabat2 miss daff,mungkin selama kite jd member ad silap dan salah,terkasar bahasa ke,gurauan yg agak over gitu, mintak maap le bebanyak ye..
Bile da nk dkt raya nih, teringat miss daff masa tyme2 study dulu...selalunya klu nk raya confirm xsiment kitorg byk g,mlm2 mggu last tu msti tgh pulun utk siapkan xsiment tu sbb biasa la geng 4 sahabat ni suke wat kje last minit,so amik la kau heheh...kadang2 stay smpai pg,xtido pun...penah skli tu kitorg kena edit xsiment semula, klu xsilap miss daff ngn miss wanie ngn kakak kot, cu da berlepas awl ke kg halaman tyme tu rsnya..mlm tu sume take turn utk tdo,mula2 kakak pastu wani then last skli miss daff la..then kul 8 da bgn sbb kena kjr bas kt pekeliling,mmg siyes penat la, dpt tdo stgh jam je...erm msuk bas je,bas xsempat grk da lena huahua da dkt nk smpai baru terjaga..sgt truk hikhik...byk g sebnarnya kenangan2 miss daff masa study dulu tyme2 nk raya nih,tiket xde la sbb last minit br nk carik tp yg paling byk erm xtdo sbb byk xsiment kena submit before blk raya heheheh...
Klu masa tu sume rasa cam mls nk study da, mls nk wat kje gile cmtu lagi, but then once we left that moment, sure kite akn rindu blk masa tu...teringin nk wat sume tu lagi, tp bley ke?hehehe skang miss daff da xstudy lg maa,kot2 ad rezki lg nk further study tu ad la chance nk wat cmtu lagi. knkn?...
Lastly, miss daff mohon ampun dan maaf skali lagi dan 'Salam Syawal' utk sume!
p/s: agak2 miss wanie, kakak ngn cu yang sdg ber'master' wat lagi x kje gile cmtu?ha jwb2...hikhik..

Sunday, September 13, 2009

-+ pEluAnG kErjaYa bErSamA MARA +-

Salam sume..
well title cam ad sumthing yg agk imprtant
ye kawan-kawan..
erm mmg pun rasanya,
tambah2 lagi klu utk graduan2 yang
masih lagi menanam anggur di belakang umah
yang tidak diketahui statusnya hikhik..

ops byk sudah miss daff merepek..
okeh!!!
ni miss daff sebenarnya nk announce psl
sape2 yang try jadi
CIKGU OR LECTURER under MARA
erm last wik my friend ad gtau psl nih,
try la apply kot2 dpt kan..
klu xdpt pun xpe asl da try
*ayt pasrah gitu hikhik..

kepada kwn2 yg nk try apply,
sile2 la rajinkan diri anda ke website ini:

PERMOHONAN JAWATAN DALAM MARA SECARA ONLINE
http://online.mara.gov.my/vacancy2/Default.aspx

Xssh pun nk apply,
tidak memerlukan anda utk membeli no pin
ke pape yang seangkatan dgnnya,
juz surf that web, go thru all d info then fill up the form..
as simple as that...
Erm lately website ni cam ssh sket nk surf,
mybe sbb ramai yg nk apply kot.
Miss daff pun da apply,cube nasib sey,
ne tau bley dpt hikhik...
Orait, tu je info nk share ngn korg arini
sekian,terima kasih.

p/s: kepada sesiapa yang da apply, wish u gud luck k!





Thursday, September 3, 2009

+- iS !t fOr d laSt tyMe? -+

salam sume..
okeh,n3 pada arini miss daff nk
citer psl kejadian yang telah berlaku pada hari
khamis, 3hb sept bersamaan dengan 13 ramadhan
*terlebey detail la plak hikhik..

Semalam miss daff bersama dgn chenta hati telah
ke UKM lagi, kali utk mengambil skrol,picca dan
yang seangkatan dgnnya sbb benda alah tu
xbley org len amik
so miss daff gagahkan jugak pergi ke sana,
dan seperti biasa la mr.darl
menjadi org paling penting dalam misi ini
sebab die yg harus drive ke sana
tambah2 lagi di bulan puasa kan macam2 la dugaannya..

Aturcara smlm bermula sekitar 9.00 am,
kitorg grk dr lipis around tu la then smapi sana dlm kul 12.15pm
then jumpa geng jap iaitu
sis aja + wanie
yang tgh tekun bekerja tetapi telah diganggu gugat
oleh miss daff hikhik..
tapi dpt jumpe kjp je,
pasni tah bile bley jumpe lagi
sedey
tggu diorg nk kawin plak la kot
tu pun klu korg ingat kan?
huhuhuhu...

Lepas tu ktorg p shoping sikit
p mines, p masjid jamek ngn sekitar sogo
xlarat nk jaln jauh2,sangat penat dan dahaga...
then p bbuka kat batu caves pastu trus blk umah,
sampai umah dlm kul 10 trus mandi2 dan beradu hikhik..
tu je la yang miss daff sempat buat spnjg satu hari kat sana..

miss daff dun noe when i can:
+go there again+
+meet geng 4 sahabat again+
+i'll miss all those things huhuh+
k till here =)

p/s: is it d last tyme i can do all those
things????





Tuesday, September 1, 2009

+- s.i.J.i.L? -+


aduyai bape byk la n3 miss daff
arini huhu...
actually agak terkezut tibe2 sbb dpt blogging
pun dpt sijil ke sis?hikhik
neway this cert
definitely come again from MISS KOKO
thanx darl!
da byk jugak dpt award dr cik koko
a big thanx to you for ur supports!

p/s: Bangga je sbb dpt cert ni yg ad nme miss daff skli
*poyo btul miss daff oii hikhik..

+- laWak aIr mAta -+

hikhik
let's check out pe yg miss daff
merepek pasal lawak air mata ni k!

Scene 1
Suami : Kenapa Sayang menangis?
Isteri : Saya telah baca sebuah buku. Sad endinglah bang..
Suami : Buku apa?
Isteri : Buku bank abanglah..

Scene 2
Aderla sorang lelaki datang ke sebuah rumah untuk meminta
derma. Derma untuk rumah orang-orang tua. seorang budak pun membuka pintu.
budak : derma ape bang?
lelaki : derma untuk rumah orang-orang tua. adik ada apa-apa untuk
didermakan?
budak : nanti jap.saya ambilkan atuk saya.
lelaki : ?????

Scene 3
Tunang Farid, Siti, menelefonnya untuk memutuskan pertunangan mereka.
Farid : Mengapa?
Siti : Saya dah bosan ngan awak. saya dah ada teman baru. Sebelum tu
awak mesti kembalikan semua gambar saya.
Farid : Ok. Tapi saya tak ingatlah yang mana satu gambar awak, Nanti awak
pilihlah sendiri. Yang selebihnya kembalikan kepada saya.
Siti : Erkkkkkk.... .... Benci ..........

Scene 4
3 org menaiki motor dan ditahan polis trafik. Namun pemandu motor
tersebut tidak berhenti. Katanya, 'Tak Muat Dah Tok, Kami dah bertiga!!!

Scene 5
Citer ni member aku yg beritau. Sampai nak pecah perut dibuatnya. It
happen at Jalan Loke Yew. Satu malam tu kawan pompuan ni la, dia baru
jer balik dari party, tak tahu how many glasses dia minum ler
tapi memang dia betul-betul mabuk. So masa on the way home she got blocked
from the police officer and asked for her driving license and so on but
unfortunately
at the same time tu, there was an accident happen a cross the road. Quite
major jugaklah accident and the policeman leave her and rushed to the
accident scene.So this stupid girl dah gabra tak tahu nak buat camne,
she just ran off back to her car and head straight back home in Klang.
So the next morning polis datang ketuk pintu rumah dia dan polis tu
tanya dia, "AWAK PEGI MANA MALAM SEMALAM?"
Pompuan ni pulak jawab, "TAK KEMANA ENCIK. SAYA KAT RUMAH JER.
" So polis tu tanya lagi, "BETUL KER???"
Pompuan tu jawab, "BETUL ENCIK. SUMPAH SAYA TAK GI MANA2, TANYA LER
NGAN HOUSEMATE SAYA."
So polis tu kata, "YE KER? (sambil tergelak) MARI SINI, KELUAR JAP"
Lepas tu polis tu tunjuk, "HA!!! ITU KETA SAPA TU??"
Pompuan tu macam nak pengsan sebab dia dah terbawak keta polis yg
malam tadi balik rumah, dia ingat keta dia sebab kaler sama warna
putih (wira) cuma keta dia takde sticker polis kat tepi pintu jer. Tak
pasal2 kena saman RM1000 dan gantung lesen 1 tahun.

Scene 6
Seorang Tok Batin baru membeli motorsikal Honda dan kebetulan pada
jalan pulang terserempak dengan kawannya yang ingin menumpang, lalu
ditumpangkan kawannya itu. Dalam perjalanan kawannya merasakan Tok Batin
hanya mengunakan gear 1 sahaja lalu bertanyalah kawannya itu,
Kawan Tok Batin : Kenapak kamu hanya pakai gear 1 sahaja.
Tok Batin : Kalau rosak 1 gear ada 2 lagi gear.
Kawan Tok Batin : ????????

Scene 7
Seorang posmen yang datang menghantar surat.
" Assalamualaikum "
" Walaikumsalam "
" Ni rumah encik Sameon ye?
" Ya saya"
" Poning kepala saya mencari alamat rumah encik ni "
" Buat susah aje encik nie! Apsal tak pos aje?"

Scene 8
Orang Asli Dan Polis
orang asli : selamat pagi tuan
polis : selamat pagi
polis : apa hal
orang asli : saya nak buat repot tuan
polis : fasal apa tu
orang asli : kawan saya di baham harimau
polis : pukul berapa
orang asli : dia tak pukul, terkam
polis : habis?
orang asli : tak habis, tinggal kepala

Scene 9
Seorang lelaki pergi ke klinik mata. Setelah matanya diperiksa, dia
bertanya: " Doktor, lepas pakai cermin mata nanti, boleh ke saya
membaca macam orang lain?" "Dah tentu, " jawab doktor. "Oh, gembiranya.
Dah lama saya buta huruf, akhirnya boleh juga saya membaca," kata lelaki
itu dengan riang.

Scene 10
Sebaik sahaja mengambil tempat duduk di ruang menunggu sebuah klinik,
Shan terpandang Amin sedang menangis teresak-esak. Dia segera mendekati
Amin. : Shan Kenapa menangis?
Amin : Saya datang untuk ujian darah.
Shan : Awak takut ke?
Amin : Bukan itu sebabnya. Semasa ujian darah dijalankan, mereka
telah terpotong jari saya.
(Mendengarkan penjelasan Amin, Shan menangis.)
Amin : Eh, kenapa pula awak menangis?
Shan : Saya datang untuk ujian air kencing...

Scene 11
Seorang atok membawa cucunya ke pejabat pos untuk menghantar surat.
Cucunya bertanya bila melihat atoknya memasukkan surat ke dalam tong
berwarna merah.
"Atok buat apa tu?".
"Atok bagi surat kat kawan atok,cu!" jawap atoknya.
Cucunya bertanya lagi, "Apa bangang sangat kawan atok
duduk dalam tong merah tu?"

Scene 12
Seorang pegawai polis masuk ke bilik mayat sebuah hospital untuk
menyiasat punca kematian tiga lelaki sekaligus.
Selepas memeriksa mayat-mayat itu, dia bertanya kepada penjaga bilik
berkenaan.
Polis : Mengapa ketiga-tiga mayat tersenyum?
Penjaga : Lelaki pertama sedang bersanding, apabila tiba2 diserang strok.
Lelaki kedua pula khabarnya menang loteri dan mati serangan sakit jantung
manakala yg ketiga disambar petir.
Polis : Hah! Kenapa disambar petir pun tersenyum?
Penjaga : Masa tu dia ingat orang sedang ambil gambarnya...


p/s: lawak air mata ni bkn sbb sedih tapi sebab miss daff ketawa smpai skt perut n kuar air mata, dat's y la title n3 tu cmtu hikhik

+- sMiLe + LauGh = eNjoY -+

hikhik yea dpt award..
tq kpd miss koko sebab die dengan
baik hati telah menghadiahkan award ni
kepada miss daff
*nnt i bg duit raya 2posen ye?hikhik

1. Apekah pengangkutan yang anda gemari untuk bercuti?
flight la sbb bley cpt sampai
then klu p jejalan nak nek kete nissan fairlady bley?
hikhik


2. Dalam seminggu, berapa kali anda kerap lupa tentang sesuatu?
nak jwb soklan ni pun miss daff da lupe berapa kali
miss daff da terlupa hahah


3. Harijadi siapa kah yang anda mampu ingat?
sume bufday family miss daff dan x lupe jugak
orang2 yang penting dalam idup miss daff
serta member2 yg besh
*da mcm ucapan raya plak hikhik


4. Boleh berikan sebab?
sbb diorg ni sume termatla bermakna in my life
jgn tny soklan ni lg bleh?


5. Jika diberi peluang mengundurkan masa,
adakah anda akan cuba memperbetulkan keadaan?
yang da lepas tu biakan je la lepas kn,
life must go on!


6. Kenapa? (bagi jawapan dan soklan di atas)
kenape sume soklan kena ad sebab nih?
xmo jwb bley?


7. Secara kiraan kasar, berapa umur kah usia blog anda?
setahun jagung hikhik

8. Siapakah rakan blog yang anda mahu mereka buat tag ni?
oshinz
+
peanut
serta sesape yg nk amik award ni
sgtla di alu2kan..FOC..


p/s: live.love.laugh