BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, April 30, 2009

.: fE3L sO goOd tOdaY:.

sAlaMmmm sUmEeee
(plIz reAd wiF tHe riTe inTonaTion ye kawan2)
anyway is the happiest day I guess..
nk tau knpe?
sebab Miss Daff has dOne all the exAm
td pagi is the last paper,quite tough kpd sesiapa yg tidak memberi
tumpuan terhadap bacaannya semalam
(hikhik cam kena kat diri sendiri je?)
memang pun,tp ckit ni je hehe
bkn xley jwb langsung cuma x confident dgn jawapan yg
Miss Daff da tulis td, anyway xpe la kan da lps pun
juz waiting for the results la ye..

d SecoNd thiNgs that makes me happy is..
my thesis is already done, then td ptg mIss daFf together
wiTh cik oshinz telah pergi merajinkan diri menghantar
thesis itu utk di'hardcover'kan hehe ape punye language la tu yanie!!!
so after this da siap then da bleh antar kat ofis, complete la kn satu hal..

the next thing is, i got an interview..
dun believe it? believe it hehe..
actually post tu Miss daFf apply thru SPA, but then trus pnggil interview
xphm plak, sllunya kn ad exam dulu knkn?
anyway klu btul tu xksh la kan...
so miss daff terpaksa blk dulu tomorrow wif my cousin
then on monday will come back here, cam penat je ulang alik
tp nk wat cmne, misS daFf nk try p interview tu n applykan
teknik2 interview yg da blajar ms seminar pPrep ari tu hehe
(cam poyo je hahah)..
juz wanna try, ne la tau ad rezki kn...

erm so td misS dafF da packing brg utk dibawa pulang esk hehe
but feel sad, sbb pasni xtau lg bile bleh jumpe all my best buddies here
(miSs wAnie, cIk oShiNz & Sis yAniE)
i will miss them, the time we had spent together...
ssh sng kitorg wat xsiment smpai xtdo, dat will be d meaningful moment...
tak lupe jugak kpd team yg menceriakan hari2 miss daff
di blok 15 ni
terutamanya k.kieya, niner, k.kinah & syiqa
pasni for sure i'll mis u guys, 3 years we have
been together here rite...
thanx to everything dear frens
for ur supports, for d food especially haha

klu bleh pasni jgn lost contact k, pliz keep in touch...
eh2 cam da ter'emo' plak la, hehe no no..
i still have time with them la, for a few day at least...

Cam da xde bnd nk ckp, nnt la continue lg eh,
c u in d next n3 ya, miSs waNie da panGgil mkn buAh heheh suke2
bubyE...





Monday, April 27, 2009

.: tOwaRdS d eNd oF....;.

wElL thIs wIk Can Be saId aS a fInaL wiX i"m stAyiNg heRe aT kEris MaS CoLlegE
afTer thIs nO moRe yE kwN2 hUhU
acTually minggu nie mIsS daFf teNgah fInaL eXam yaNg seCaRa tidaK lanGsuNg
meRangKap eXam yAng tErakHir sElaMa 3 taUn stuDy kat cNi
i'Ll miSs thiS moMeNt seWiuSly...
toWarDs d EnD niE,miSs daFf aNd tHe gENg tElah bEruSaha stUdy uNtuk eXAm,
taKut mA, paPer yaNg da lEpas taH la mCamaNe resUltnyE
bUt i tRied my bEst wAt? hEhe bEst kE...
eRm oNe moRe thIng, nIe thEsiS punYe ciTe
mY suPervisoR sTill lUm rePly eMel yaNg miSs daFf,ee cMne ni..
seBenarNya arinI da Due daTe utk anTar theSis tu, tp Since diE luM pulaNgkan
baLik mY drAft, so I duN noE whetheR iS thRe anyThing daT i neEd to cOrrECt oR not
eRm Nnt lamBat la Miss dAff baLik umAh klU benDa tu xSiap laGi
dEnGar2 kalAu nK waT hardboUnd utk thEsiS taKe tiMe,makLumla MustiLa
raMai oRanG yaNg nk jIlidKan tHesis diOranG juGAk Kn???
So uRmm miSs daFf puN xTau cmNe nie,darI pg Td tGgu eMel buT xdE puN lg,
riSau juGak niH.....
Ok la, bEttEr miSs daFf menguNduRkaN dii dulu,nK keNa stuDy,sOk ad pAper
ELA paGi2 plaK tu, ha pApeR maUT la juGak tu leBih KuraNg.


oRait,adiOsss....

Saturday, April 25, 2009

.: dUn rEad if U'rE iMmAtuRe :.

Why do we sleep in school, But stay awake through a 3 hour movie?
Why is it so hard to talk about God and religion, but so easy to talk about sex?
Why is it so easy to ignore a Godly bebo bulletin, yet we repost the nasty ones?
Why are mosques getting smaller, but bars and clubsare expanding ?
Why is it so easy to purchase beer and drugs, but so hard to donate 25 cents for a Charity?
Why is it so easy to worship a Celebrity, but very difficult to engage with God?
Think about it
Are you going to ignore it, cause you think you'll get laughed at?
please dont read if ur immature,seriously

The Prophet said:
If you deny me in front of your friends, I will deny you in front of my god ALLAH

Friday, April 24, 2009

????.....

sAyA eMo mAlaM niE
kEnaPe?
taH, saYa puN xtaU
sO.....????
Nit3 =(

.: sUmtiMeS :.

Kadang2 Allah patahkan hati kita untuk selamatkan jiwa kita...

DIA patahkan hati kita untuk membuatkan hati kita bersemangat...

DIA memberi kita sakit supaya kita menjadi kuat...

DIA memberi kita kegagalan untuk membuatkn kita rendah diri...

DIA menghantar penyakit supaya kita boleh

belajar menghargai segala nikmat yang telah diberi...


ThUs Let'S uS aPpreCiaTe wHat tHat hAs giVeN bY 'HE'


p/s: fOn hIlaNg pUn aDa hIkMahNya juGak kAn =)




Thursday, April 23, 2009

.: mY haNdpHonE :.

hUhU n3 kali nie agak dukacita sket
sebab....
miSs daFf telah kehilangan fon!!!
wAwAwA...

Citernye semalam miSs daFf n the geng kuar sesama,
p mid valley, we were having a great time together...
mkn tyme, jejalan cuci mata, siap tgk fesyen show lagi tuh
tak thn btul la hehe..
everything was fine at first till d moment we want to get back to UKM...
so masa nak balik semalam, tggu la train but
ramai sgt org, sesak sgt..
cam pelik pulak sebab bkn tyme weekend pun,
so kitorang tunggu la train cam biasa..
bila train da smpai cpt2 kitorg try bolos nk masuk tren tu
then we did it, hahah..
but somehow miSs dAff merAba2 poket kiri kanan dpn dan belakang,
(poket sendiri ye kekawan)
guess what???
fon misS daFf da xde ma,suda hilang huhuh
tyme tu rasa cam nk nangis,bkn nak tp da ternangis da kot..
paStu ngAdu Kat mR.daRl tapi lagI sedEy
miSs daFf keNa marah seBab x caRefUl ='(
So skrg miSs daFf tidaK lagi mempunyai fon,sedey kan?
even fon tu murah je tp da tiga taun pkai,syg sey...

haa xlupe jugak kepada sahabat2 miSs daFf
waNie + sIs yaNie + cU aJa
yg support miSs daFf masa kuaR semalam as a birthday present,
yg telah tlg berusaha utk carik blk fon miSs daFf,
timE kasih dkt my rumate sbb bermurah hati
meminjamkan fon die utk miSs daFf pakai
utk sementaRa wakTu niE
luv u guys,jasamu dikenang =)

erm td pg baru mempunyai keberanian utk gtau mak,
bile da kol alhamdulillah mak xmrh cuma psn len kali kn careful la,
yg da ilang tu nk wat cmne,bkn rezki kite lg..
tapi last mak ckp "klu jumpe fon org,curik blk" hahaha
pe punya pesanan la mak ku syg,ank mak ni xkejam camtu lagi
sudah terbukti baik dan suci murni lagi heheh (perasan)

then, tau x miSs daFf xpegi puN jumpe doc gigi arini
seperti yg telah dijanjikan dgn doc tu last wik
sbb pg td bgn lewat dan siap2 terus ke libry..
tp yg nsb baik, doc tu xdpt kol miSs daff la sbb fon tu da ilang heheh
gigi da xsakit tp utk langkah berjaga2 harus dicabut
next tyme la ye doc heheh...

ok la till here first

p/s: mR,daRl xde rAse naK bg fOn baRu kE eK?hEhE


Tuesday, April 21, 2009

.:1St papEr :.

hye..
sj je menyelit jap..
nak gtau td da abis satu exam paper
paper literature huhuh..
d paper that i dun like most
but i've to go thru all the semester here..
so tension ma..
tp best jgk kdg..
bile time kena wat analysis,kena baca2 tu yg
jadi lomah tu =P
anyway paper td tu will be d last 'literature' paper
for the final sem in this final yer
yeay!!!
but oOps,still have other 3 papers coming up
be prepared la dear miSs Daff oi...
k til here,feel like want to sleep..
nk wat senaman mata nih heheh
bubye =)





Saturday, April 18, 2009

.: fUh leGa :.

hyEeE..
yEs akHirNya miSs daFf telAh selAmat kEmbaLi ke
hoSteL tepAt jaM 4.30 pM waktU temPAtAn
sO d stoRy iS begAn....
aRi rAbu lePAs exHibiTioN gaMe ariTu miSs daFf telAh
meN'cAbut'kaN diRi utK baLik uMah,
mR.dArL yaNg aMiK
saMpai uMah arOunD 7 Kot
caM biaSa la kitOrANg p jEjalAn duLu
thEn taDaaA!!!
16 aPrIl berSAmAan tHursDay
it iS my BufdaY laA...
eRm miSs daFf teraMatLa bErsyukUr keRana
teLah di bEri pEluAng
uTk berNAfAs di aTas mUkA buMi
nIe seLaMa 22 taHun...
alHamduLiLah juGAk keraNa telah diberIkaN kesihaTan yaNg baIk
supaYa miSs daFf dpt menyEmpuRnaKan anyThinG yaNg harUs
diberI komItmen...
buFdaY preSenT??
ala xdpt baNyak la, mR.dArL puN xbaGi laGi huhu
seDey bUt miSs daFf telAh meNge'poW'nye awaL2
suPaya membElanjE miSs daFf mKn heHe
sukE suKe sukE
akAk plAk dA spOnsoR caKe,maK plAk dengaN baIk haTi telaH
meMbuaT mEe soTo yaNg menJadi my fAv hEhE
syEdaP =)
So todAy heRe i aM
iN uKm
maLangNya tibA2 dapAt selSemA
teRuk plAk tu..
aritU saKit gigI,nOw selseMa plak
buT it's oK, dugaAn....

Erm i ThinK tiLl heRe firSt
gtG, buBye





Tuesday, April 14, 2009

.: cAn't wAiT gO hOmE :.

hyEee
iNtonAtiOn yaNg a biT cEriA sKeT...
u KnoW wHy?
sEbaB
tOmoRroW i'll bE gO hOmE
yEs!!!
akHirNyA suDah tiBa mAsAnyA uNtuK miSs dAfF
bAliK uMah
wInduNya kaT maK
aRinI jE dA 2 kAlI kOl mAK
i jUSt cAn't wAit tO gO hoMe=)

p/s: plIz pRay fOr mE tO haVe a SafE joUrnEy toMorow =)

Saturday, April 11, 2009

.: d3LaY laGi :.

gUeSs wAt?
eRm mIsS daFf keNa dElaY laGi pLan NAk baLik UmAh
hUhU seDey
dA bAnyAk kAli deLAy...

pLan nAk baLik esOk, mR.dArL amIk taPi
taDi dIe gTaU aDe hAl leN plAk
sEdeyNya
kLu nAk balIk senDirI taKut xseMpat naK cACth up
bAs, da La seSoraNg
taKut jUgaK iN caSe jaDi paPe
kLu mR.dArL aMik xpe jUgak
sO??
MisS dafF pUnye SecOnd pLaN adAlaH
utK baLik paDA haRi
rAbu, afTer gaMe eXhibItiOn..
tU puN kLu jaDi
rAsA naK baLik tU dA cAm xBleH di taHan2 da
tApi nAk buaT cmNe...

miSs daFf aDa koMitmeN len laGi peNting
seLAin dAri baLik uMAh tu
mIsS daFf & d gEng haRus menyIapkAn
oNe & d Only lasT xsiMent of uS
yEs, liTeraTurE eSsaY tHat wIll dUe oN 14th aPril i gUeSs.
insTeaD of Our pRojeCt paPer...

eRm caMtu la nMpak gaYanYa,
sOk xjaDi baLik uMAh
='(

p/s: dUgaAn fInaL yeAr aGaknYa,baNyak bEtuL haLangAnNya,
plEase mAke mE stRonG tO faCe aLl thIs tHing,aAmiNn...




Wednesday, April 8, 2009

.: mR.dArL :.

eRm n3 miSs daFf tiTle tu3?
hiK hiK x seSuweI
buT meMang nAk cTe pasaL diE puN
tapI ckit nie je hek =)

acTuallY cIk aBg soRang tU suDa beRjAyA mEmbuKA
woRksYopnYe seNdiRi sHare wiTh hIs bIsneS pArtNer
tHouGh kEciK2 jE at l3aSt tHAt's hIs oWn
dA laMe diE bEranGAn nAk wAt bIsnEs niE
SebaB mINat diE yAnG xbleh bLAh heheH
so finAlly u diD it
cOngrAts dEar!
uR drEamS hAs cOmE tRue
duN plAy2 laGi eh..
i duN miNd if U bz lIke a bEe afTer thIS
(sebaB i pUn bZ jgK heheh)
i'll support u & wisH u aLl d bEst k =)


p/s:.....ha da abis,memang ckit kan??kan da ckp hehe..




.: fiNaLly :.

deAr pUrPliSh...
aRinI baRu teRaSa maCam nAk menGaruT kaT blOg ni3
seBeluM ni3 juSt viEw jE orAng lEn puNye n3
hikhik...
(haKikAtnyA bZ seBaB baNyaK xsImeNt yaNg maSih lUm seteL)
teTapi
aLhamDuliLlaH
suMe preSentaTion dA abIsh
saTu wRitTeN rePorT dA suBmiT
rEpoRt gaMe yaNg luM suBmiT (tHouGh da sIap)
sEbaB maSih peRlu di tOucH up
UntuK mEmpeRbaIki keKuraNgan rEpoRt itu h3k h3k...
sEkaraNg mIss daFf aNd d gEng maSih laGi bErtUngkUs luMus
menYiapKan 2 eSsay laGi, yanG haRus diSiapKan bEfoRe thiS sunDay
seBab..
oN sunDay miSs daFf & sIs oShinZ beRhasrAt uTk puLang
ke KampuNg, dAn keNala sIapkan Dulu kaLaU taK kEsiaN
nGan miSs waNie ngn sIs yAniE
keNa siaPkan beRdua jE
saNgaT tiDak aDiL utK meRekA kaN kawAn2
apE yaNg pEntiNg?kErjaSaMa hahah =)
(bZ puN seMpat laGi pK nAk baLIk umAh?)

ala laGipUn dA laMa xbAliK
aNd dlM histoRy taUn nIe la miSs daFF balIk
umaH deNgan kaDar yaNg amAt sedIkit
hehehe
kEpuLanGankU Ke uMah yaNg seKejaP tu seBenarNya
nAk meMInta reStu daRipaDa mAk & aBAh
seBab tU da Jadi kEwajiPan pAda mIss dAfF beForE fiNaL eXam ...
"yaNie nAk eXam dA ni3 mAk aBah, thIS iS d fiNal oNe,
plEase wiSh mE luCk"
(sEdiH sKet iNtoNatIon di SiTu)

haA sMbuNg paSal eSsaY td,
sEmaLam da Wat haLf & tiNggaL laGi haLf utK comPlete
d otHEr onE iS sTiLl peNdiNg
(kEnaLa siaPkaN saTu2 kAn)
aRinI keNa saMbuNg laGi buAt eSsaY tuE
haRus deNgan kAdar yAng seGera
cHAiyoK2!!!

p/s: aLamAk taDi tuJUan oN laPpy ni3 seBab nAk teNgoK theSis
tiBa2 tErmenGarut kAt bLOg niE...
sUdaH!!!





Sunday, April 5, 2009

.: eE jeLeSh2 :.

yuhUu..
tD saJe meninJau aLam maYa seLepas YM ngn cik oShinZ
begiTu byk pLAn kiToraNg ariNi
bErmuLa DenGan
Align Center +dIscuSSioN eLa yaNg tingGal lagi SkeT+
+ keNa peGi pRinT adVs yAng dA diImproVised+
+gaMe diScuSsiOn kUl 4 ngn MonaL & zuRinNa+
adUyAi baNyaKnyE
huHuhU
lIst kaT atS tu SumE kitOraNg keNa prEseNt eSok
hOpe caN do weLl tOgetHer

taPi
yaNg akE terAmaTla jEleSh
bUkaN seBaB xdPt DatIng
bUkaN seBab xdaPat teNgoK movIe
bukAn juGak sEbaB maKan
taPi sUmE seBab
tenGok ruMate aKu yAng aLa2 reLaX giLer
huHu xMacam aKu yG alMost evEry seM eVery yEar
mIngGu tErakhIr itU aDalah miNggu
miSs daFf & thE geNg tiDak meLelapKAn maTa
keSian X?
ciaN kan kaN....

ok ni ctEr pSl ruMateKu
sEmalAm mIss dafF baLik arOunD 9.30,
mAsuK biLik teNgoK gElap je sudDenly piNtu xkUnci
haA hati Ni da Cuak
muNgkiNkaH miSs daFf terlUpe utk meNgunCi piNtu maSa nAK kuaR td??
nAmPak laPpy keSayanGanKu stiLl beRada diatAs meJa
tUp tUp buKAk laMpu tu Die rUmateKu seDAng tiDo deNgan leNanYa
huhu leGa..

tU yaNg meNjadiKAn miSs daFf terAmatla jEleSh
teNgok diE relaX
cAm xde Pape nk Buat
miSs dAfF??
haa seBab nK toPup bAliK tiMe kUar siaNg smLm so
baLik je teRus mengaDap thESis ku,cHaptEr 4
alhamDuliLah berjaYA menghabIskAn chaPter 4
tApi harUs diIngaT yanG iaNya stiLL perLu diEdit lanTAran
laNguAge yaNg diGunAkn agAk aLa2 je hehe..

sO skRAng miSs daFf keNA p biLik cik wAni utk
diScuSsiOn yanG seTeruSnYA
dAn di kEtiKA iNi kUl 11.35 miNit pAgi...
rUmaTekU masIh lagI eNAk di baNtaL dAn tIlaM emPukNYa
stIll dEnGan jEaNs yaNg tiDak diTukaR dAn baJu pUn
seteLAh diHituNg rAsaNya dAh 12jaM leBiH diE tiDO
jEleSh2!!
miSs DafF??
xCukUp maSa nAk tidO cAmtu =(

hUHuH..
p/s: sAbaR ye mIsS daFf, uR tuRn wIlL cOmE =)



Thursday, April 2, 2009

.: aKu, kAu & dIa :.

Suda beberapa hari rasanya tidak meng'update'kan blog ni,
kesibukan miSs daFf dgn xsiment plus project paper lg then make me
bz like a bee hehe..sory di situ kerana telah meminjam tagline oshinz =)

Ceh d intro x masyuk langsung ngn title kat ats tu
So, seperti title yg telah diwar2kan tu,
dat's wat i'm gonna tell u dear blog...

Arini mR. dArL gtau yang XGF die call him..
nk tau pe yg die ckp??

"kenapa sllu kol abg xdpt?eka mintak maaf sgt2 ngn abg.
Lagi staun eka da abis study n will be stay home.
eka nk jaga abg blk.."

sort of like dat la ayt die,maaf xdpt nk wat citation di sini ye heheh...
means die nak couple blk la ngn my mR.daRl?eeeeeeeeeee.........
guEss wat is my feeling when dia kluarkan statement yang cmtu?
suka hati die je kan,time die xnak dulu senang2 je clash cmtu suddenly bile
da nk abis study cari blk, senangnya die...

miSs daFf sedey ke?
aah sedey ckit ni je, tu kan dugaan
at least Mr. daRl da jjur kat situ,to let me know bout that....
tQ deaR fOr beiNg hoNest with me, I appreciate it..

miSs daFf xmo fikir serius sgt,
klu ditakdirkan jdoh dengan dia adala kan...
andai bukan jdoh tu ngn die, pun kena jugak terima..

Erm tiLl here,gtg =)