BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, May 25, 2011

You're very d annoying!

hye peeps!

Entry terakhir sebelum berangkat pulang
ke kampung halaman
wahhhh best to the max..

ha kadang2 terfikir jugak
annoying??
ala nak balik pun nak gtau beribu kali
*hahaha suka hati aku aku ada rumah,
kalaukautaknakbalikkaupunyapasallaokeh?

anyway,crap!
apa perasaan kamu2 bila bf/gf kamu duk
gedik2 menggatal dan memiangkan diri
dengan 'kwn2' perempuan atau lelaki lain?
haihhh tak boleh terima okeh??

reason?
ha ada lah
misalnya at first kamu tau dia kawan
dengan minah ni dan kamu tau
dia message dan calling2
even dia tengah date dengan kamu pun,
kamu rasa ape???

Haa 1 part rasa okey,it's fine
sebab dia xde nak sorok2 message atau
called tu dari kita,
but then tiba2 terfikir belakang kita camna ye??
huh xbaik negatif,tapi xbaik jugak kalau
selalu positif kan??
orang kata walau camana trust kite kat dia pun
still kena berjaga2,hmmmm....

2nd part,bila kamu tengah duk bercinta2
dengan encik darl kamu,then ada bunyi
fon dia yang lain,
kamu tanya tak??
haa siapa & kenapa dia call??
mesti tanya kan?sile ngaku sekarang!
hakhakhak...

Yang sebenarnya itu la yang terjadi
pada miss daff sekarang..
Mr.darl gtau minah tu sangat psycho,
memang treat macam dia bf dia la,huh!
*menyirap & hangin okeh!

Tapi xpe2,cool down bebeh
disebabkan mr.darl xde sorok pape
n i did message to that girl
hahahah sangat lawak,
tak baik lah cerita kat sini
dah lama tak mengenakan orang cam
gitu,so rasa puas!kihkih

Last word utk dia nak tau x ape??
u're idiot!
sebab??
dia panggil saya bodoh,
adil la kan??hehehe....

orait gtg,
u're veryyyy theee annoying girl!




p/s:nak kemas2 mau balik rumah,bye!

Sunday, May 22, 2011

just can't wait...



time: 11.45 pm
place : hall of teratai's house
activities: studying + eating + tiring = sleeping
ok tak??



i'm still trying to keep on reading
a whole book of ELT
'the basic principles of teaching methodology'
how boring it is
feeling like to throw away
bluekkkkkkk

very the tired when i have to read all those
things without any guidance,
tips???harus la takde kan.....

just hoping to do it fast,
finish it early
becoz it is the last paper exam of mine
after that??
hiphip hoorayyyyy!

~ i'm trying ~
~ i'm praying~
~i'm hoping~
InsyaAllah
"Dear god, please make it easy
for me to go through the paper tomorrow
Aminnnn"





p/s: psssstttt,good night!

Saturday, May 21, 2011

Aishiteru....


Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali



p/s: terlayan,agak best juge....

Wednesday, May 18, 2011

susah hati....



orang kata


tapi saya......






p/s: dunno how to express it....isk isk

Monday, May 16, 2011

What Are Words...

Align Center

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

And I know an angel was sent just for me
And I know I'm meant to be where I am
And I'm gonna be
Standing right beside her tonight

And I'm gonna be by your side
I would never leave when she needs me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most
I'm forever keeping my angel close


a lil bit bout him....

2011 American Idol castoff Chris Medina -
the guy who touched everyone's hearts and
possibly made us shed a little tear with his
heartbreaking love story about his girlfriend
who currently suffers from brain injury due to a car accident
2 month before they tie the knot,till now he is the
caretaker of her fiancee...






p/s: it's love guys,very the touching....

siapa nak tolong saya baca buku??ada upahhh....

hye peepsss
entry di pagi hari,mengambil mood untuk
memulakan perjalanan untuk
meng'study'kan diri

hai la badan,hai la nyawa
kan ke best kalau orang lain yang boleh
bacakan buku untuk kita pastu
terus je transfer masuk
otak kita semula???
ek boleh ke??
ok,that's crap!

the journey to d mood to study
in this morning:

~ bangun pagi2 solat subuh dulu
~pastu main game dulu seround
*ok,tipu,byk round!
~hurmm ape lagi nak buat,okey lah
"saya basuh baju,eh bukan,the washing machine
wash it for me,hik.."
~ while waiting,ape lagi facebook'ing
and blogging, browsing & stalking..opsss!
~tapi still got no mood to start it,kena breakfast
dulu kot??hahak...*harus kua jap lagi ni =P

Ha tu dia aktiviti sebelum nak
dapat mood nak pegang buku,
gile malas kan??
*camne nak advise pupils suh baca buku
kalau camni???

Ala setiap orang ada learninbg style
mereka,study last minute la
sume kan,yang penting masuk kepala...
ada orang nak kena ngunyah masa
study,
ada orang nak kena dengar lagu/radio
masa study,
ada orang nak kena sunyi baru boleh
study,
macam2 style lagi kot yang ada...

miss daff pulak,kena perut kenyang dan tido
banyak2 baru boleh study,hahahaha...
* tu senget namanya!

Eh,baju saya sudah siap,daaaa!!!




p/s: Dear Allah,please please please please
make it easy for me to go through it,amin.....

Sunday, May 15, 2011

Happy Teacher's Day!

16 May 2011
Happy Teacher's Day!

Its just a feelings
feelings great,proud and even
thanx to my dear Allah,
for ur sustenance that
u have given to me,
alhamdulillah..
I am for what I am today...

Thanx and a million thanx to all
my teachers, my lecturers who has
given their time, hardwork, and all the
efforts and supports
teaching me from a -z,
from 1-1000+++,
till i amable to read,
to count,
to sing,
thanx for everything teacher!

Today, I am teacher to be
InsyaAllah..
received so many words today
tq for wishing me
'Selamat Hari Guru'
though I am not officially declared
as a teacher,I feel it...
the first pupils of mine who have taught me a lot
the values of being patience,
thanx to u too!





p/s: Hoping that I am able to give of what I've
received,aminnn....


Tuesday, May 10, 2011

Cinta tu tak bersyarat...





p/s:cinta tu tak mesti memiliki

Friday, May 6, 2011

Mak,Mummy,Ibu,Mama,Umi....

happy mothers day!
how i wish my mum is here
damn miss her so much!





p/s:cepat2 la cuti,den nak balik kampung ni ha...

Thursday, May 5, 2011

setelah sekian lama...

Salam hari jumaat

what a hot day today

eh bukan hari ni je

dah lama kot Terengganu tak hujan

haish sabar je lah,rasa macam kena berendam nih..
tapi bukan cerita hot tu yang nak di'story'

hurmm seperti yang sedia maklum

almost ramai uni's student tengah exam

or ada jugak yang dah habis kot

tak pun ada lagi yang masih menunggu

paper terakhir sebab gap yang

terlampau panjang atau mungkin ada juga

yang masih ber'honeymoon' dengan

study week yang tak habis2....hik

ok,tu uni's life punya cite..



Ni miss daff pulak punya cite,

haih pening fikir nih

sebab dah lama tak meng'exam'kan diri

so in a few days ahead dah start exam dah

walaupun paper sikit je tapi mak aiiii

soklan susah kot,banyak gila yang nak kena study

huhuhuhu yang paling best

*best ke??
exam ada PHONETIC lagi ye,
IPA symbol lagi

miss wanie,sila note okeh!

haih banyak pengalaman kot duk mengadap

phonetic dedulu masa kat uni together with the

cosmates,haih sekarang setelah sekian lama

tak mengadap exam sekarang sudah kena start

mengadap buku, mengadap slides2 powerpoint

menyalin2 nota kecik2

*kununnya


huhuhuhuhuhu tapi disetiap kali nak

mengadap tuh,encik syaitan selalu duk teman

suh pejam2 mata

haih bila n cemana nak habis kalau camtu....


anyway dah abih merepek,so sekarang

niat di hati mahu berusaha mengadap buku

kot la boleh absorb segala ilmu,

huahuahuahua

bubye!











p/s:anw,congrats to my lil bro,study rerajin nanti!

Wednesday, May 4, 2011

mau share

yuhuuuu & assalamualaikum w.b.t.
haish penat cerita dating2 je selalu kan
kali ni nak cite lain ah
tapi still la bersangkut paut dengan
itu punya cerita hakhak..

haih takde pape cuma cik daffodils mau
share chalet best kat KT
haa kalau itu pokcik datang selalu dia
tak mau stay kat hotel tu,
tapi selalu nak chalet,resort ha yg
ala-ala tepi pantai gitu...


see???sort of astaka gitu la
sangat best melepak
tempat ni tengah2 dan dikelilingi oleh
bilik2 kat tepi tu
decoration menarik,
binaan dan style bilik tu macam
klasik sikit dan diperbuat daripada kayu


Yang latest stay kat dia stay kat
Anjung Pantai Seberang,
ha lokasi tak jauh dari umah sewa
miss daff dan bandar Kt
boleh dikatakan dia duk tengah2 la
bandar KT ni plak
pusing ikut mana2 jalan pun
still la boleh sampai,
cuma yang berbeza tu jarak perjalanan
dia,haihhh..

ha belakang miss daff ni adalah ruang untuk
BBQ gitu,ada meja dan tempat yang
untuk bakar tu jugak
kawasan yang agak luas,
ada banyak pokok2 rhu kot
kat sekeliling kawasan chalet ni
hehehe maaf kalau silap


Okeh berbalik pada Anjung Pantai Seberang nih,
harga agak mahal la tapi still
reasonable dengan condition bilik
tapi yang penting sangat okey kalau pegi
dengan ahli keluarga yang ramai
sebab most of the rooms are large and
suit with a big family
tapi ada la kan rate dia kan...

hehe tetibe rasa macam nak share
sebab tempat ni ok kot
eh lupe,tapi kalau untuk p nak stay sorang2
tak best kot,sebab standard room dia
lagi sesuai untuk more than 1
cam rugi sket la kalu duk sesorang...

hehe pape pun,overall
tempat ni best dan cantik
suka!
pape boleh check out link dia k?
bubyeee!




Sunday, May 1, 2011

bubye dear ♥♥♥

Having lots of fun this weekend
together wif him walking and hanging around
makes me wanna smile all da time
thank you dear,
thank u so much
for being understanding and willing
to come over here for me,
thanx again
i'll appreciate it so much!!!

♥♥♥




p/s: c ya again ^_^