BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, June 8, 2011

syukur,satu selesai...

Alhamdulillah
akhirnya berjaya menghabiskan
sisa2 study..

7hb,got an interview with SPP
huh nervousnya mak aiii
xtau nak cite la,but then bila dah masuk
everything was fine...

Ok,antara soklan2 yang ditanya pada
miss daff hari tu adalah:
1.cam biasa la,introduce urself...bla bla...
2.FPK *sile noted bahawa ini soalan wajib k,
anda akan di tanya secara tersirat berkaitan dengan
falsafah itu,be prepared..hafal tau..
3.kenapa kena belajar?dan yang penting secara berterusan
*ni soklan ikut suke hati interviewer...huhu
4.PIBG *apa,siapa,dan mengapa ia ada..
5.Rancangan Pengajaran Harian
*elemen yang ada dalam RPH,dan mungkin anda juga disuruh
mock teaching,samada part induction dan bla bla....
6.Isu semasa-isu nasi lemak faktor obesiti, dan juga leisure topic
adalah pendapat mengenai isu tukar jantina...

Haa tu je kot soklan yang ditanya
saja mau share
good experience anyway
luckily got the interviewer yang sporting jugak
tak pressure pun...
ada jugak candidate g kena psl wawasan 2020,
NKRA,mcm2 jugak lagi....

dan yang paling penting
syukur,alhamdulillah sangat2
satu dah selesai...
tinggal lagi kursus induksi
n the end of this month,harap yang tu
pun berjalan dengan lancar....




p/s: sekarang poket sudah kering,nak carikkk kejeeeee!!!

3 orang bagi komen beliau:

Lyana@Mely said...

salam kenalan..

akak dulupun kene soklan senang2 camni..alhamdulillah..

tak lame lagi posting lah tu...

dafFodiLs (",) said...

salam kak...
heheeh alhamdulillah la,tu pun kira nasib jugak kak..
insyaAllah,doakan...

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

i doakan u cepat2 dapat keje.. =)