BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, May 12, 2010

20% doN't cAre + 80% glAd yoU haVe it = 100%

Selamat petang semua,ehem2 budget macam berduyun-duyun
laa reader kat belog kamu ni ye miss daff??*blah!

Erm pepagi da start dengan soalan math ni ape kes kan
haa ini bukan la soalan utk interview DPLi nnt ye,
takkan la soklan tu kot dia tny
da confirm2 la dapat jawab
cuma kalau tak dapat jawab tu
must be something wrong somewhere la kn??kihkih...

Ok2 berbalik kite kepada title di atas tu
ape kejadahnya semua itu??
ermm actually pagi ni miss daff terjumpa satu quotation ni ha
.
.
.
"
Never tell your problems to anyone...
20% don't care and the other 80% are glad you have them"
.
.
.

See, itu yang tambah tolak bagai
betul ke semua orang camtu??
tak la,mungkin ada tapi tak semuanya begitu kan
yang 20% tu mungkin la untuk orang yang memang
xde kena mengena dalam hidup kita so what for
diorang nak amik tau kan..
Another 80% tu mungkin untuk orang2 yang bermasalah dengan kita,
yang memang tak sukakan kita then they will b happy
if we're in trouble..
dan maybe jugak diorang kan dengar tapi belakang2 sape yang tau kn??
mungkin jugak diorang cakap cmni

"tu la dulu aku da ckp ko xnak dengar, skang da jadi camni kan da susah"

tak pun ada yang cakap camni

"padan muka dia"

ha kot la ad yang berkata begitu...
tapi tu bukan bermakna kita xboleh cerita problem kita kat sape2
cuma pilihan tempat mengadu tu je harusla betul..

Memang tak dinafikan that benda2 camni memang ada
bukan semua orang suka kita
Kebanyakan orang bila ada problem mesti cari
member nak share, bukan nak mintak simpati sebenarnya
cuma kadang2 nak meluahkan rasa hati
mungkin jugak nak mendapatkan nasihat
apa yang baik, apa yang tak baik,
apa yang perlu dilakukan dan tak patut dilakukan itu saja..

Senang cerita kita takkan dapat puaskan ati semua orang, tu je..
rambut sama hitam tapi hati lain-lain kan..

p/s: So lebih baik la mengadu pada Dia, sebab dia tahu semua yang kita rasa
semua yang kita mahukan..*pesanan untuk diri sendiri jugak..


2 orang bagi komen beliau:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

btulbtulbtul.. Dia memang penyimpan rahsia yang maha HEBAT.

syafawani said...

setuju! tp insyaallah...i'll oways b by urside..cewwah~