BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, May 13, 2010

apa ada pada angka itu...

Selamat pagi,teman adik di sini lalala..
*eh slh theme song...
nampak sangat tak matang kamu ni miss daff oiii!

kebiasaannya remaja2 pada hari ini kan suka cari
pasangan yang sebaya, kata mereka itu lebih mudah kerana
pasangan akan lebih memahami dan takkan timbul masalah
siapa perlu lebih respect kepada siapa..
Tapi betul ke macam tu?
Mungkin,tapi selalunya kalau dalam kes yang sebegitu
si lelaki yang merasakan si perempuan itu perlu
lebih menghormatinya..
hurmm masalah akan timbul jugak kalau si perempuan itu
tak mahu mengalah dan menuntut benda yang sama
dari pasangannya, ha camtu..

Okey itu kes yang melibatkan pasangan yang sebaya
tapi kalau yang ada yang pasangannya lebih tua dari dia
macam mane eh?
ermm bagi miss daff, kalau si lelaki yang lebih tua dari
perempuan for sure perempuan tu kena hormat lebih kalau
kena dengan tempatnya tapi
kalau sebaliknya??
takkan si lelaki nk respect lebih kan?
tapi selalu jadi masalah bila perempuan fikir lelaki patut respect
dia lebih sebab dia lebih tua dari pasangannya..
erm selalu mahukan kebebasan, then si lelaki xboleh kontrol
apa yang dia mau buat,
plus lagi kalau si perempuan tu educated lebih ckit la
dari pasangan, lagi la kan??
tapi dia control lelaki tu boleh plak??
huh fenin kan!

Dalam hal camni sebenarnya pasangan tu kena la
respect hak masing2 ye tak?
tak salah mau control tapi harusla berpada-pada,
biar kena pada tempatnya,
kalau tak memang takkan aman..
tengok zaman mak abah kita orait je kalau si mak
lagi tua dari ayahnya, boleh je hidup aman damai
sampai ke tua..
ermm cuma zaman kita yang da berubah,
dulu lain sekarang lain..
*eh eh mcm lagu plak..

Masing2 kena sedar dan realistik jugak,
jangan selfish, kalau boleh mengalah why not kite buat kn?
bukan semua manusia perfect, semuanya
ada kekurangan dan kelebihan masing2..
tak ada pape pun pada angka itu
so fikir2kan lah....




p/s: mak saya tua sikit dari ayah saya =))


2 orang bagi komen beliau:

Mr.P said...

dlm bercintan ni sapa yang muda kena respect yg tua is definitely outdated..
sepatutnya sama2 respect each other kn?

dan lelaki yg diamanatkn sebagai khalifah di muka bumi ni kena guide psgnnya dan tunjuk contoh yg baik..
that's the way he could earn respect..
even though he's 10 years younger that she is.. :)

dafFodiLs (",) said...

Mr.P: yup definitely, agree sgt dgn kamu..kena ada give & take dlm relation tu =))