BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, April 5, 2010

dia atau kamu yang harus confess???

Assalamualaikum semua
well setelah beberapa hari cuti dengan enaknya,
di pagi hari isnin yang riang gembira ini miss daff telah
kembali ke ofis sperti sediakala
dengan langkah yang agak2 lemah longlai menapak ke ofis
*ciss itu tipu ok!

Erm arini berita pasal confess nih
tetiba je la plak nk wat entri psl ni
*act sbb busan jugak hikhik..
ok la,klu ad yg perasan dlm entry sblum ni ad entry
pasal my friend yg admired one guy tapi still
tak terluah perasaan dia tu
then a few day past she sent me a message
*a few messages act!
for me to read..

Dalam message yang dia sent kt Fb tu sebenarnya pasal
opinion dari her friends tentang ape yang dia perlu buat
so to let that guy know her feelings..
So after i read then macam2
opinion,stories and watsoever advices has b given to her
but then she juz confiused on what the decision should she take..

Melalui message itu, ada yang cakap perempuan xbleh
confess tentang perasaan dia kt lelaki tu dulu,
biarkan lelaki yang berbuat demikian..personally miss daff rasa maybe la si
lelaki tak suka kepada cinta yang bagi diorang xde cabaran
sumtimes diorang nk challenge utk dia dptkan that gurl,then
baru la mereka2 itu ikhlas utk menerimanya..tapi jika perempuan
yang confess dulu then bimbang
si lelaki menerima dek kerana kesian, simpati dan bukan
ikhlas menerima si perempuan itu..
tapi kan manusia ni da diciptakan bermacam2 character,
they have their own thought sumtimes,
maybe la certain lelaki yang sebegitu, bukan semuanya sukakan thrill
kadang2 lelaki tu terlalu malu kot nak confess so
bagi kaum perempuan plak xsalah
kalau kita mencuba..
Sebab bila kita cube then we will only knew it,
tapi that's my opinion je..

p/s: tak sangka feeling dia cmtu skli kt that guy,
cuma that guy still lum notice on what she has been
doing to attract that guy..whtever happens,
i'll oweyz pray for ur best ...


3 orang bagi komen beliau:

kOkO cokeLaT said...

mcm kes koko jek,
minat kat someone tp dunno how to confesss~~~~hahaha

dafFodiLs (",) said...

koko:hehe ish dlm dilemma betul la tu ek..

Budakbaik said...

:)sy suke post ini..
btw,bg saya tak salah kalau girl nak confess dulu..
tapi maybe kena tgok juga mcm mana lelaki tu treat that girl, n cube teka agak2 dia ada prasaan tak kat kite..

in my case, he asked me whether i had a feeling to him or not..n sy dengan beraninya jawab YA!!:)
and it turns out ok n believe me u'll be happy and rasa hilang semua bebanan yg ada dalam hati..

btw..ini cume opinion sy..:D