BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, August 5, 2011

bukanku pinta....

Salam 6 Ramadhan
berblogging sambil menunggu subuh
got few plan to do today
with my mum
so kalau tido ni harusla terlajak tido hik
untuk langkah yang selamat
baik jangan tido
kemas2 mana yang patut,
basuh2 mana yang perlu,
jangan tak tau saya sudah pro dalam
mengemas2 rumah suda
hahaha mana taknya berkursus
'ekonomi & rumah tangga'
dengan lecturer 'mak'
harusla terer...heheh

sekarang da ramai yang start tanya
bila posting??
bila nak kerja?
haih jawapan saya soon,
insyaAllah after raya but not so sure too
di kala dan ketika ini saya secara officilnya
jobless!hehe

bukan taknak kerja cumanya kalau di
bandar saya yang super super besar ni
memang la xd peluang nak part time
huhuuhuhu penyudahnya saya menjadi
BSTT instead of GSTT haha
*baby sitter tak terlatih!
dan juga driver tak rasmi mak & kakak saya....
huhuhu jadinya takde keje saya telah
menggodek2 utube dan ada jugak lagu
untuk penganggur terhormat nih haha...
okeh,sile layan!





Ku dah bosan bekerja
IQ ku di atas paras 125
Ijazah setebal buku lulusan luar negara
Dah sedozen tempatku kerja 9 hingga 5
Ganjaran lumayan tapi boleh jadi gila

Daripada ku dijadikan hamba korporat
Lebih baik kuhidup melepak dan merempat
Tak sengsara di sponsor kedua orang tua
Mungkin itu caraku

Biar dikata menyusahkan negara
Janjiku tak merugikan sesiapa

Bukan berat tulang
Memikul yang disandang
Bikin apa kusuka tak siapa yang menghalang
Bukan malas kerja keras
Kuingin hidup bebas
Tak punya stress semuanya terkawal
Aku Penganggur Profesional

Sesekali dah terfikir untuk berbisnes sendiri
Tapi ku pencen kerana kurang motivasi
Kursus sana sini cari idea inovasi
Seluruh dunia

Tak perlu diragui kumampu berdikari
Menanggung kehidupanku sendiri

Bukan berat tulang
Memikul yang disandang
Bikin apa ku suka tak siapa yang menghalang
Bukan malas kerja keras
Kuingin hidup bebas
Tak punya stress semuanya terkawal
Aku Penganggur Profesional

Doi terdodoi hingga tengahari
Bila bangun mamaku pening kepala adoi
Amboi bertuahnya anak teruna
Boleh jadi bapak budak satu sen tak guna
Come on la mama... jangan marah saja
Saya masih muda bukan malas kerja
Habis kalau bukan malas apa maknanya
Kau buat malu satu famili saja
Papa, apa nak malu-malu
Ramai lagi kawan saya tak kerja dari dulu
Kawan-kawan saya dah terkenal
Kamilah penganggur professional

Biar suka tak suka
Cubalah bertanya
Tepuk dada tanya selera

Kita semua tension kerja
Biar tak berada
Asalkan di hati gembira







p/s: (~,~) lalalalala...

3 orang bagi komen beliau:

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

huiyoooooooo..lagu tu sesuai utk 4 sahabat..haha

oshinz said...

bila nak boleh jadi kaya ni hoi.. hehehehe.

dafFodiLs (",) said...

wani n oshinz: huhuh rindu..bila nk kaya?bila bisnes kamu maju la..hakhak