BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, February 21, 2011

dulu vs sekarang....

Salam everybody
feeling2 ramai yang baca la belog ko miss daff oiiii...
sangat hectic ini minggu,sebab time2
awal tahun ni la segala benda pun nak
buat kat sekolah,
sukan la,PIBG la,gotong royong la..
*kenduri kendara xmo buat ke cikgu???

Tapi kan seronok,
environment sekolah tu buat jadi best
cikgu2 yang tingtong2 ngokngek2 gak
hahahah best...
untuk sukan kali ni,miss daff jadik hakim penamat untuk
acara balapan, okeh..
suke tekan2 stopwatch hahaha
gile lawak sebab cikgu2 kat situ suke duk
wat pening2,haiyaaaa....

Nak tau something tak?
bile dah sendiri jadik cikgu ni macam2 yang
dapat rasa..
misalnya la kan

dulu semasa jadi student selalu terfikir:

haih cikgu ni datang lambat xpe,kite datang
lambat xboleh...

suke suh anak murid p amik tu ini,angkat
itu dan ini,haish penat tau?

cikgu datang untuk latihan duk tepi padang
lepak2 borak2 pastu tengok student lari2
cukup masa pastu balik =P

Sekarang bila dah jadi cikgu,jawapannya:

Ala rumah cikgu jauh,nak balik umah untuk
itu dan ini pape la semua,sebab tu la lambat

kamu kan anak murid cikgu,mestila tolong
cikgu kan??

haha ni lagi satu la,kamu nak rumah kamu
menang kan?kena la usaha lebih,saya duk tepi bagi
sokongan untuk kamu ye?

Haish tu sikit je tau,banyak lagi agaknya
yang student2 ni fikir2 kat cikgu diorang nih
heheh pape pun bukan semuanya begitu....





p/s: budak2 sekarang sangat berani haih...
*cikgu2, fb cikgu nama ape???aduyaiiii...



3 orang bagi komen beliau:

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

ha la..rumah cikgu jauh..xlama lagi cikgu da nak kena kawen..xlama lg sibuk nak uruskan suami ngn anak2 di rumah plak lagi..awk kene paham tu..ok x? ok x? hahahaha

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

budak dulu dengan budak sekarang pun berbeza. beza memang berbeza. kehkehkeh.

dafFodiLs (",) said...

wani & oshinz: beza memang beza okeh,hahaha..sagt stuju,tak lama statement jadik cmtu ah jugak,haiyaaa...