BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, February 28, 2011

dia cakap orang lain tak conxsider dia,abis kamu???ada???

Salam jam 5.19 petang
hurmmm mood yang tidak berapa nak elok
ad goyang2 sikit sebab hangin yang
bertiup sepoi2 tak reti bahasa..

Kadang-kadang kite rasa kite dah buat
yang terbaik dah
tapi orang lain tak rasa camtu
still ada je yang tak puas hati
dengan kite

Seolah2nya juge,kerja tu dia seorang yang ada
orang lain tak perlu buat benda tu semua
haihh pening nak fikir
semua hati pun nak kena jaga
tapi dalam kite berjaga2 tu akhirnya kite
terkena jugak...

Hurmmm miss daff bukan la orang yang xtau nak
consider orang lain,tapi mestila kena
pada tempatnya....
tapi kalau benda tu miss daff fikirkan logik
dan patut kena buat so miss daff akan
buat, tak kisah la kau nak terasa ke
hape kan, yang penting kerja tu jalan...

Reason dia??
sebab kerja kite sama
apa yang kamu kena buat,miss daff pun kena buat
so tak timbul soal miss daff rest kamu tak boleh rest
pepandai la manage your own time
peranan EQ sangat la penting
jangan selfish
orang lain ada kerja sama dan sama banyak
dengan kamu,tapi kenapa kalau orang tu boleh
consider dan korbankan masa yang sekejap tu,
kenapa kamu tak boleh???
alasan kamu kelas English, miss daff kelas Kajian Tempatan
tu kamu jadikan reason untuk kamu taknak buat kerja
yang memang sebahagian dari mtanggungjawab kamu?
persediannya sama je kan??
lesson plan + ABM??
ada beza?

Fikirla,kerja apa yang tak pernah buat
kite tension,kerja ape yang tak
pernah buat kite stress??
kalau kamu asyik nak komplen sana cni,
ni tak betul, tu tak betul,
buat ni kamu letih, buat tu kamu penat,
kalau macam tu perangai kamu sampai
bebile pun kamu tetap macam tu....
tolonglah sedar,tolonglah jadi matang!
at least till 14th Aprill 2011........
pleaseee....







p/s: kalau lah saya boleh buat macam dia buat,dah lama saya post!




2 orang bagi komen beliau:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

konflik konflik konflik!! kerja pun konflik, belajar pun konflik, jadi suri rumah pun konflik. jem ah! kena pegi kelas camne nak handle stress ah gini. kihkihkih.

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

meh sini nak cubit2 org tu..besa dia ni bg kawan i sorg ni stress..sabaq eh u..jom kita p mkn aiskrim kasik u cool jom? hehe