BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, September 13, 2010

Perlukah: Hubungan Sekufu??

Salam hari raya semua
diucapkan khas untuk semua muslim
yang meraikan hari raya yang sangat bermakna.
Haish lambat hapdate belog untuk raya
disebabkan kegagalan broadband untuk
berfungsi di kampung halamanku
yang terchenta hikhik...

Eh rasanya dah terlebih ayat untuk
perenggan pendahuluan nih ahaks..
erm agak2 korang semua tau ke apa itu sekufu tu?
ala cam yang dalam title kat atas tu..
Tibe2 terasa mau tulis pasal topic ni

Sekufu tu lebih kurang macam
satu hubungan yang kena sama taraf
contohnya macam

"master vs master
degree vs degree
dip vs dip
spm vs spm"

dan yang lain2 yang seangkatan
dengannya la ye..
Bukan ke sesuatu perhubungan itu harus saling
melengkapi? yang lebih melengkapi yang kurang
haish tapi macam biasa mentaliti certain people
bout this memang tak dapat dielakkan la
mind set diorang adalah kena cari yang setaraf
kalau tak??tak bahagia la kot..
tak dinafikan semua tu ada pro n cons yang
trsendiri, the things is how we handle and manage that things..
tak guna kalau kita kawin sekufu tapi
happiness tu xde...
keikhlasan & kejujuran tu tersangat la penting
dalam sesuatu perhubungan tu
tak kesahla whether korang sekufu ke tak
yang penting saling memahami,
boleh bertolak ansur dan boleh dibawa berbincang
dan yang paling penting tidak terlalu ego...

Yang jadi persoalan kat cni
camane kite nak tau kalau kawin sekufu
itu jaminan untuk hidup bahagia in future??
miss daff sendiri tak pasti,
kadang2 kite memang rasa tak kesah
dengan watsoever taraf yang ada
but somehow bila ada certain yang suke provoke
dengan benda2 ini semua mulala rasa goyah
rasa malu,segan dan macam2 rasa lagi...
Erm kita takkan dapat apa yang kite nak
dan tak semua yang kita dapat tu apa yang kite nak..
Nobody's perfect in this world
disebabkan itu Dia jadikan kekurangan
dan juga kelebihan sebagai pelengkap
antara satu sama lain,
sama2lah kite memuhasabah diri kita k..






p/s: dia biasa2 saja, tapi saya happy =)




0 orang bagi komen beliau: