BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, February 16, 2009

~LiFe & dEatH~

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes
Myspace Codes

dear korang...

topic aku arini cam siyess sangat la plak ek,

tah la tiba2 je rasa cam nak cte psl ni..

actually subject ni kat kelas literature td pg, we were discussed

banyak pasal theme "deAtH" ni kat dalam tuEsDay wif mOrrIe ngn tuEsday wif baPak...

So, bile da discuss pasal ni cam besh jgk sbnarny

aku terfikir jugak andaikata (cewah cam ayt sastera la plak) la aku xde banyak

masa da, camne penerimaan aku terhadap benda tu..

Yela, selama kite hidup ni kan kite xtau..

banyak mane kite da berjalan,

sejauh mane kite kaki kite ni da melangkah,

tersasar ke tak dari landasan sebenarnya,

berape banyak pengorbannan yang kite da wat utk mak abah,

berapa kali kite wat diorg gumbira,

dan berape banyak yang kite dah wat mereka sedih ngan perangai kite,

dan yang paling penting berape byk amalan yg kite da wat sbg bekalan utk diri ni sendiri

kat sana nanti!!

sumenye kite xtau kan...

Bile cite bab deAth tu td sedikit sebanyak terkesan jgk la kat hati ni, pendek

kata cam terasa insaf sket...

kadang-kadang dalam perjalanan idup ni kite x sedar samada

d things dat we had done tu btul ke x,

ataupun da tau salah kite wat jgk heheh

(cam aku je tu)

well sume tu kite kena tepuk dada tanya selera la kan..

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes
Myspace Codes

fOr mE to reMeMbEr =)


aku masih mengira detik dan ketika…

banyak yang telah berlaku…kadangkala…

kiranya aku perlu untuk menoleh ke belakang…

menilai setiap tingkah…

agar langkah yang diatur kelak tidak tersimpang…

seumpama gerak tari yang sumbang…

kalaupun ada yang membisikkan aku kekalutan yang sedang berlaku…

terima kasih pada tangan dan suara yang masih sudi memberikan aku panduan dan pilihan…

aku perlu bertafakur sejenak…

sejauh mana yang aku telah pergi…

sejauh mana yang masih mampu aku pergi…

tapi…

soalan hanya tinggal soalan…

jawapan masih lagi dalam pencarian…

semoga akan ada sinar menanti aku di hadapan

iNsYaALlaH...
JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes
Myspace Codes

p/s:may allah bless every steps in my life wif prosperity,

happiness and hope…Aamin =)


0 orang bagi komen beliau: