BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, January 20, 2010

+- tIps eLak tErgOda deNgaN maKaNan -+

Salam

well arini teteiba nk share psl ni

sebab miss daff terasa yg beratku sudah naik huahua

yela kan, mane x terasa naiknya,

hari2 duduk je ngadap pC kt ofis,

ha amik kau..

even xnaik byk tapi terasa kt pipi ni tembam sket huhu...

Then smlm selak2 buku pastu terjumpe tips ni..

so let's share together eh..


1. Percaye pada perut

*Sebelum mkn make sure perut korg tu betul2 lapa ke x..

jgn men ikut nafsu je nk mkn tu kalau perut korg still full..

so pecaye la kt perut korg eh,jgn sesuka ati sumbat huhuh...


2. Elakkan selalu bersama member yang suka mkn

*Hehe yg ni agk lawak la, tapi agak relevan jugak..

Sebab bila ramai2 automatik selera terlebih,

so klu bleh avoid la member korg yg ske sgt

mkn kalau korg rasa korng xmampu lwn selera mkn tu ha..

tapi jgnla pulak disalahkan member tu ha,kang korang langsung xde member!

ha cmno plak tu ha?hikhik


3. Jangan makan sbb tension

*Yup, ramai yg jadikan food as their ways nak ilangkan rasa tension tu..

reason ni banyak sgt org guna even habit ni sbnarnya sgt x elok,so please do avoid it k..

*padahal miss daff pun sllu buat cmtu,mne berat x naik!wekk..


4. Jangan jadikan makanan sebagai sahabat

*Yang ni plak,cm biasa la klu tgh wat xsiment ke melepak ke of coz nk jgk ad snek,

paling xpun coklat kn?or sweets or watsoever la..ngaku cpt!hehe..

so ni pun kena elak jugak sbb ianya bley mengundang kepada kenaikkan berat badan.

maybe bley tukar all the junks food kepada food yg lebih berkhasiat cam buah ngn jus..


p/s: well,akak sebelah ni xnaik2 jgk berat bdnnya,

miss daff?ha lu pk la sendiri huhu....

6 orang bagi komen beliau:

syafawani said...

eh u tu xde maknanya nak gems eh..hehe
kau nak skit tu ok ah..
senang ati kott..hik3

Mr.P said...

ini paling kritikal..jgn makan ketika anda sedang boring..ngeeee.and 1 lagi kalo keje pkai otak tu, konfem kuat mkn. Mr.P dh lalui semua tu..

dafFodiLs (",) said...

wani: uit u,siyes naik wey..
u la senang ati kot hikhik

mr.P:ye betul2,sangat stuju dgn tuan hamba.teringt zamna wat kej ngn wani dulu,mkn je lebey,kje xsiap2 huahuahua...

syafawani said...

haih!! haha..weit sakan kutuk i nampak..kih3..nak kata i je la kuat mkn nih?cubit kang~

dafFodiLs (",) said...

hahah!uit jgn mrh,nnt kamu cpt tua tettt...

Aizwan Ali said...

mungkin kena tambah sikit, elakkan dari menghampiri restoran2 dan juga periuk nasi. khas buat guwe jeee..