BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, May 20, 2012

Kanak-kanak Ribena

Hye there
entry lewat malam,hurmm teacher
got kelebihan masa sebab this week
my dera pupils will exam so no need
to prepare for the ABM bagai for the all classes
just for the KSSR class coz they ain't got 
no exam for them,so the p&p will be on
as usual....

Ha tau tak kanak-kanak ribena?
kalau tak tau memang la kan...
tu memang sesuai diaplikasikan untuk kanak-kanak
tapi ianya kurang sesuwaiii jika dipadankan 
dengan seseorang yang sudah confirm kedewasaannya
tetapi sumtimes bertindak seperti tidak dewasa...

Semua pun rasanya sudah maklum dengan
laman sosial paling hangat pada masa kini
'muka buku or well known as Facebook'
haihhh actually it is not wrong to have it, but the way 
we use it sumtimes might be wrong...
my pupils ask me whether i'm having the fb acc or not,they
want to add me,haiyoooo...lawak pun ada...

Lately selalu pulak tengok few teenagers yang always
upload picca and whatsoever status mereka,
tetapi
itu lumrah mereka yang still sedang mahu meningkat naik
mahu explore this and that
but me feel uncomfortable with few people yang 
rasanya older than me yang kadang2 berlagak seperi berumur 
15,16 tahun show off yang kononnya
mereka sahaja
yang ada bf/gf....bukan itu je,kdg2 conversation tu
between them only kot,haha
eh tak cukup text message kat phone
sampai kat fb pun mahu suruh semua orang tahu eh?
logically kalau sesekali okey kot, tapi kalau dah 
berkali2 agak2 ada orang nak muntah tak baca status anda?
euwwwwwwwwwww....
maybe kena lebih prihatin sebab dalam dunia ni
kadang2 kena fikir 
"tak semua yang kita buat orang akan suka,
everything has the limits.."




p/s: ingatan untuk diri sendiri juge =)




3 orang bagi komen beliau:

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

annoying kan!
padahal skang suma da maju..whatsapp boleh, viber boleh, msg biasa pon lagi la boleh..tp nak jugka show off merata kat fb tu..hoho..ops! tp mungkin ada yg suka or selesa cm tu kan..what to do..let them be la u..dorg happy cenggitu.. :D

oshinz said...

huh nasib baik saya takde FB. hehehe. kalo tak mesti tergedik2.

Cik Yanie (",) said...

wanie: taw xpe,pulak tu yg xtahan selalu je kuar kat wall kite..eh p la semak kt wall org len boley?hik...


oshinz: no la,bukan x boleh cuma ada limit la..ye dak ye dak?